Ga naar inhoud


edkedk

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door edkedk

  1. Hallo,

    Ik heb een VU+ Solo met Blackhole 2.0.9 image. Welke skin ik ook probeer uit de feed, ik mis (voor mij belangrijke) extra skin info zoals welke satelliet , symbol rate, frequency, AGC en SNR op het moment dat ik van kanaal wissel.

    Vaak kun je door 2x de OK-knop kort achter elkaar in te drukken deze extra skin informatie zijn bovenin het beeld.

    Maar dat is juist niet wat ik wil. Als ik van een kanaal wissel zou ik graag direct deze informatie op beeld willen hebben en niet achteraf als ik het beeld al heb van het geselecteerde kanaal.

    Is hier een speciale skin voor nodig ? Of kan ik dit ergens in settings instellen zodat deze extra info altijd getoond wordt bij zappen ?

     

    Enige hulp of tips zijn welkom.

    -edk-

  2. Hallo,

     

    Ik heb precies dezelfde klacht, ook bij mij rtl7 hd op zwart, ik heb wel signaal en kwaliteit maar geen beeld. Ik heb de meest recente instellingen voor de zender frequentie etc. gekozen met handmatig zoeken. Daarna zender geprobeerd maar helemaal niks...

     

    Mijn ontvanger is een Topfield HISC7700

  3. Gaat waarschijnlijk niet werken, dus misschien wel nooit. Wat ik begrijp heeft het met geheugen te maken.

     

    Groet Ronnie1966

     

    Kan het ook niet gaan werken door een usb stick als extra geheugen te laten werken ?

    In E2 is dat mogelijk zodat je veel meer ruimte hebt voor o.a. picons en plugins.

    Ben benieuwd of dat kan ?

  4. Het is de grootste flauwekul can CD dat je beperkt wordt in de vrijheid in je eigen huis met je abbo.

    Analoge TV van UPC kan je wel op 25 tv's tegelijk kijken zonder extra kosten.

     

    Hobbyisten en gewone abonnees beperken in kijkvrijheid werkt automatisch in de hand dat er veel meer ge-experimenteerd gaat worden. Dat is nou eenmaal zo, dat zal nooit veranderen.

     

    Zit met smart te wachten op een hack zodat de CHID lock weer opgeschoeft kan worden naar een limit van 32 ofzo, of onbeperkt.

    Kwestie van tijd denk ik ?

     

    Als iemand de command sequence kan loggen van welk commando en data naar de smartcard gaan om een CHID lock van 2 in 4 te veranderen, dan kunnen we daar vast wel wat mee. Dan kunnen we in het vervolg ook een nieuw CHID lock wijzig commando blokkeren als je precies weet wat er normaal naar de kaart wordt gestuurd.

  5. Ik vond de navgiatie door de zenderlijst en het kiezen van een zender tot er beeld komt erg traag,

    Een behoorlijke verbetering is het installeren en selecteren van de skin "Kerni HD1r2".

    Hierna geen last meer van spinners (tijdens zappen). In ieder geval een merkbare verbetering in de response op toetsen indrukken van de afstandsbediening.

     

    Overigens is mijn probleem opgelost (had geen beeld met Canal Digitaal met CCcam 2.3.0).

    Ik had de image van d.d. 12 maart 2012, en dan heb je standaard geen beeld. Pas na installatie van Software updates in het menu bij Instellingen -> Software beheer -> Software updates (iets van 17 paketten totaal) werkt het wel, er is beeld !

     

    Ik heb ook de image van 13 maart 2012 getest; beeld werkt meteen met CCcam 2.3.0.

     

    Groet,

    Erik

  6. Hallo,

     

    Ik heb ook het eerdergenoemde probleem dat ik geen beeld heb met CCcam 2.3.0, ook Oscam experimental 1.20 geeft geen beeld op betaalzenders van mijn Canal Digitaal abbo.

    FTA zenders zoals BVN doet het wel.

     

    @Ronnie1966:

    Welke config heeft CCcam precies nodig om mijn Canal Digitaal zenders te kunnen kijken ?

    M.a.w. wat moet ik aanpassen zodat ik beeld heb.

     

    De Cccam die ik geïnstalleerd heb via het applicatie menu heeft standaard helemaal geen config bestand.

    Ik zal die dus zelf moeten maken / uploaden ?

    Dus zonder die CCcam.cfg heb ik sowieso geen beeld ?

     

    Als ik CCcam op de voorgrond start, in verbose mode, dan zie ik wel dat hij een seca card ziet 0x6a.

  7. Wanneer je niet de laatste versie software op je kaart toestaat krijg je inderdaad geen limiet voor 4 programma's.

     

     

    De kaart staat je dan slechts 2 programma's toe! De beperking is namelijk wel actief gezet op alle kaarten.

    Wanneer je rond de probleemtijd aan het opnemen bent en tegelijk een ander kanaal bekijkt en nog wat zapt heb je inderdaad een hele grote kans dat je beeld steeds bevriest.

     

    Door geen update toe te laten beperk je jezelf dus in je mogelijkheden, je kan op dit moment slechts 2 programma's tegelijk "verwerken".

     

    Lees ook op het forum de discussie tussen oscam en cccam.

     

    Hallo,

     

    Ik kan opnemen, kijken en ook nog eens achter elkaar zappen zonder dat ik beeltuival krijg als ik dat doe.

    Ben benieuwd of dat zo blijft.

  8. Hallo,

     

    Mijn ontvanger is een AzBox. Ik heb de kaart niet geblokkeerd, maar ik heb CCcam 2.2.1 als softcam voor mijn CD kaart. En de nieuwste update 'I4A' ?? komt niet op de kaart omdat ik een verouderde CCcam versie gebruik. En niemand maar dan ook niemand kan met zekerheid zeggen of je de nieuwste update werkelijk nodig hebt. Er gaan geruchten dat je juist moet voorkomen om de kaart de updaten want misschien komt er dan helemaal geen CHID lock van 4 op je kaart. Dus ik wacht liever nog even af voordat ik overweeg de kaart bij te werken naar de laatste versie.

     

    Zoals ik al in mijn vorige post vermeldde, de uitval-problemen heb ik alleen sinds enkele dagen, eigenlijk vanaf de dag dat ik op internet las dat Canal Digitaal de anti-cardshare maatregel had ingevoerd, net als TV Vlaanderen enkele weken geleden.

    Dus dat is dan wel heel toevallig, niet ? Vandaar dat mijn vinger ook naar CD wijst.

    Dat hier nog niemand is die mijn klacht herkend, wil nog niet zeggen dat CD nergens mee bezig is.

     

    Quote: "Wanneer je een ontvanger hebt met opname faciliteiten, of via je kaart intern nog een 2e ontvanger decodeert, zal de door jou gekozen beperking in de kaartsoftware zeker je beelduitval kunnen verklaren."

     

    Vóór 12 januari 2012 kon ik zonder enige beperking kijken en opnemen.

  9. Hallo,

     

    Wie hebben nog meer last van stilstaand beeld, ik heb er last van op elke avond tussen 19.30 en 20.30. Beeld staat soms wel voor 30 seconden stil daarna komt het beeld terug en kan ik weer normaal kijken. Als het beeld stil staat is het geluid ook weg.

    Alleen FTA zenders doen het dan nog.

    Ik heb geen gecertificeerde ontvanger, maar ik ben er zeker van dat veroorzaakt wordt door experimenten of een bepaalde beveiliging van Canal Digitaal.

    Mijn kaart is nog niet bijgewerkt tot de laatste versie, en dat wil ik zo houden voorlopig.

    Is er een oplossing voor dit hinderlijke probleem van de beelduitval ? En wanneer zou het ophouden ? Het begint mij nu al behoorlijk te irriteren !

    Beelduitval bederft mijn kijkplezier.

     

    Het verbaast mij dat Canal Digitaal haar klanten niet netjes inlicht over dat je hinder kan ondervinden door testwerkzaamheden of door wat ze dan ook aan het doen zijn (ik heb werkelijk geen idee, maar ben 100% overtuigd dat de onderliggende oorzaak van mijn beelduitval niet aan mijn ontvanger of smartcard ligt; vóór 11 januari had ik helemaal geen problemen, en aan mijn ontvanger zijde is absoluut niets veranderd qua software of updates).

     

    Ik heb geen brief gehad van Canal Digitaal wat er aan de hand is, en ook in de laatste nieuwsbrief wordt er niets vermeld over een bepaalde beveiliging die geactiveerd is sinds vorige week.

     

    Ben benieuwd naar jullie reacties.

    Vr.groet,

    Erik

  10. Waar kan ik lezen dat CCcam niet meer verder wordt ontwikkeld???Wat zou b.v verder ontwikkeld moeten worden als er nog niets zichtbaar is in een encryptie??Tot op de dag van vandaag draait CCcam nog steeds goed met de voor de hand liggende kaarten..

     

    Gr.Merkedesch

     

    Het is een kwestie van tijd en dan houdt het op met CCcam, dan voldoet die niet meer volledig aan de behoefte van de eindgebruiker.

    Nieuwe coderingstechnieken, andere communicatie(protocollen) met een smartcard etc..

     

    Of iets wel of niet doorontwikkeld wordt, kom je achter door eens te kijken naar hoe vaak er een nieuwe versie van uitkomt. En ook hoe adequaat klachten worden opgelost met de softcam door ontwikkelaars.

    Dat wil niet zeggen dat per definitie iets waar een tijd al geen nieuwe versie van is, dat het niet meer zou werken.

    Feit is wel dat in de automatiserings- en telecommunicatiewereld de technologie en innovatie erg snel gaat. Dus als ontwikkelaar van software (in dit geval softcam) zul je met deze nieuwe ontwikkelingen mee moeten om in te spelen op de vernieuwingen.

     

    Niet-opensource is tegenwoordig per definitie kansloos, omdat er door een beperkte groep ontwikkelaars in een gesloten omgeving aan gewerkt wordt. Er is te weinig feedback aan de ontwikkelaars en vaak zit er commerciële druk achter wat niet ten goede komt aan funtionaliteit en kwaliteit.

    Met een opensource versie is er veel meer kans dat er doortontwikkeling plaatsvindt, door hobbyisten. En je ziet vaak afsplitsingen waardoor iedereen of bepaalde groepen hun eigen draai eraan geven, eigen ideeën en verbeteringen erin aanbrengen.

  11. Volgens mij wil CD dat je de update doet op een gecertificeerde ontvanger zodat de meesten de lock op 4 chids op de kaart hebben.

    Diegene die CCcam gebruikt heeft volgens mij helemaal geen limiet van 2 zenders want ik kan 2 zenders opnemen en nog een andere kijken via 1 schotel.

    Dus ik denk ook dat je juist NIET die update moet doen, anders weet je zeker dat er een lock op komt

    Ze willen gewoon iedereen bang maken dat je nu maar 2 zenders tegelijk hebt en door de update 4.

    Maar standaard heb je volgens mij onbeperkt, en na de update is het max. 4.

     

    Of zou dat niet zo werken ?

  12. CD ziet niets, hun cardsysteem kan gewoon niet meer aan dan 4 gelijktijdige kanalen. Vraag je meer dan schiet dat ding in de stress.

    Heeft niets met antics te maken, gewoon nieuwe beperking. Vroeger kon je meer kanalen tegelijk bekijken maar ineens werkt het niet meer. :cool:

     

    Hoe kan CD nou meten welke zenders je allemaal tegelijk aan het kijken en opnemen bent in je eigen huis ?

    Er is geen twee-weg communicatie, dus hoe kunnen ze "meten" of "weten" dat je 5 zenders tegelijkertijd aan het kijken bent ?

    Leg mij dat eens uit.

  13. Waar is de bron van het bericht van Canal Digitaal ?

    Ik kan op hun website hier niets over vinden.

     

    Verder mijn mening:

    Zolang ik niet wordt belemmerd wat ik in mijn eigen huis met het ontvangen signaal doe, en ik dus gewoon 4 zenders tegelijkertijd moet kunnen zien, heb ik er niets op tegen.

    CD mag niet zomaar iets aanpassing in hun techniek waardoor ik deze vrijheid in mijn eigen huis niet meer heb. Dat druist tegen de Europese grondwet in.

    En ik ga er dan ook van uit dat er niets veranderd voor mijn situatie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...