Ga naar inhoud


rleefmans

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door rleefmans

  1. Sprietje en Emekli,

     

    Dank voor het duidelijke verhaal. Lijkt erop dat mijn ouders een leuk monoblok hebben hangen waarvan ze de "helft" gaan gebruiken! :)

    Ik zal eens bij de lokale dealers gaan shoppen voor zo'n grote schotel en multihouder en er eens rustig voor gaan zitten!

    Igv meerdere LNB's naar een enkele tuner, zal ik waarschijnlijk ook iets van een "switch" moeten hebben?

     

    Aan de moderator: Excuses voor de link, was geen verkapte reclame poging. Dacht dat er iets mis was gegaan met het plaatje

  2. Beste Sprietje en Grondstof,

     

    Dank voor jullie reactie!

     

    Sprietje, we zitten in Coin, halfuurtje van Malaga landinwaarts. Ik denk (hoop) dat het om idd een instelling gaat, maar ik weet niet zo goed hoe ik dat moet doen.

    Het schotelmenu geeft mij alleen de mogelijkheid de Satelliet te kiezen/instellen waarvoor de lnb in het brandpunt staat, de Astra 1. Dan kan ik slechts een beperkt aantal instellingen doen. Diseqc kan ik wel kiezen: staat 1/uit

    De mogelijkheid tot instellen A of B, krijg ik alleen in een ander menu te zien, als ik niet de optie selecteer: LNB Universeel.

    En dan ben ik een beetje de weg kwijt.....weet niet zo goed hoe verder.

     

    Wat ik ook interessant vind, is je opmerking:

     

    Je moet dus in het menu van je satelliettuner de diseqc-instellingen veranderen.

    Nu staat Astra 19,2 op diseqc 1 en Astra 23,5 op diseqc 2.

    Dit moet je veranderen in: Astra 23,5 op diseqc 1 en Astra 19,2 op diseqc 2.

     

    Dat zal ik ook proberen, laat het nog weten!

     

    Ik zou ook even kunnen proberen om de 23,5 in het brandpunt te plaatsen en kijken of ik überhaupt wel ontvangst heb, kunnen we meteen uitsluiten of deze wel werkt op de huidige stand van de schotel.

     

    Zag dat het plaatje niet goed was overgekomen, hierbij de link van het monoblok:

    ####link naar webshop verwijderd####

     

    Dank voor het meedenken!

  3. Dank voor je reactie clemens2!  

    Ik zat inmiddels ook hiernaar te zoeken, want ik lees op dit forum ook veel vragen over duo lnbs en zie vaak de diseq instellingen voorbij komen.

    Nu kom ik zelfs met de handleiding van de Rebox 4200HD er niet goed achter hoe ik expliciet de instellingen moet doen voor Astra 1 en 3. In de schotelinstellingen kan ik kennelijk alleen de satelliet kiezen waarvan de lnb in het brandpunt zit. Voor de Astra 3 kan ik (lijkt het) niets instellen. 

  4. Ik ben nu op vakantie bij mijn ouders in zuid Spanje en heb een monoblok voor ze meegenomen ter vervanging van de single lnb op Astra 1 in hun 80 cm schotel en Rebox 4200HD.

     

    Installatie gaat op zich goed, met Astra 1 in het brandpunt. Fastscan levert ook alle SD kanalen op van CD, met sterkte 96% en kwaliteit van 80%, gelijk de vorige installatie.

    Bij een scan op HD kanalen, krijg ik wel prima beeld op de Astra 1 kanalen, maar geen enkel signaal op Astra 3. Ik kan dit alleen afleiden van het feit dat Ned 1 HD geen signaal/beeld geeft en BVN weer wel.

     

    Ik heb geprobeerd het monoblok enigzins te draaien, maar helaas geen signaal op Astra 3. Ook zit er bij het monoblok geen afbeelding onder welke hoek de lnb te plaatsen. (zie plaatje)

     

    Mijn vragen:

    Heeft iemand een tip hoe ik kan achterhalen onder welke hoek deze geplaatst moet worden? (Ik las op sites dat dat wellicht afhankelijk kan zijn van je locatie)

    Is het misschien zinvol om de Astra 3 van de lnb in het brandpunt te plaatsen?

     

    Ik wil dit graag bereiken zonder de schotel opnieuw uit te richten als dit mogelijk is.

     

    Dank voor alle hints en tips!

     

     

     

     

     

     

    post-56930-0-31571400-1367086172_thumb.jpg

    • Like 1
  5. Na alles weer even rustig te hebben doorgenomen, heb ik de Octagon firmware (.94) erop (RE 4200) gezet en een werkende Mcas van 20-5. Dit is de laatste die ik op het duitse forum heb gevonden.

     

    Alles werkt dus naar behoren (FTA en CD STPB pakket), maar ik moet nu een manier vinden om de laatste key.tmp in te laden om alle zenders te kunnen zien. Zal waarschijnlijk de automatische Mcas updater plugin worden nadat ik morgen een netwerk kabel van een meter of 5 heb gekocht. Mocht er een manier zijn om dit met een USB stick te doen hoor ik het graag.

    Nogmaals dank aan allen die met suggesties kwamen!

  6. Alles opnieuw ingeladen en begonnen met de Octagon firmware. Dit gaat op zich goed, maar ik heb geen beeld (gecodeerde zender) op de Nederlandse zenders met de CD kaart. Alleen FTA kanalen.

     

    Vervolgens de Mcas (gelijk aan de firmware, dus van 29 maart) plugin geladen, op automatisch gezet, alles uit, weer aan, maar nog steeds alleen FTA kanalen.

     

    In de Mcas settings zie ik in tegenstelling tot gisteren geen Seca item meer staan. lijkt alsof mijn CD kaart in de interne lezer helemaal niet gezien wordt.

     

    Ik ga het weer proberen met een recentere Mcas, die van 20-5.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...