Ga naar inhoud


WimVM

Lid
  • Items

    71
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door WimVM

  1. Het is opgelost.

     

    Ondanks dat mijn kaart actief was en ik meermaals berichten stuurde om ze te activeren, was ze NIET actief. Ik ben naar een verdeler van TV Vlaanderen geweest met de kaart en daar werkte ze ook niet. Hij heeft een heractivatie gedaan van diezelfde kaart en het werkt nu.

     

    Ik vond het ook wat té toevallig dat het op 1 juli plots niet meer werkt. Dat kon dan of een zenderupdate zijn of een abonnementsprobleem. Omdat de website van TV Vlaanderen aangaf dat mijn abonnement nog actief was tot 1 oktober heb ik er geen erg in gehad.

     

    Ik ga een bericht sturen naar TV Vlaanderen, want dit is echt wel ongehoord! Al die uren tijdverlies en vooral twee maanden en half voor niks betaald!

     

    Allemaal bedankt voor de hulp.

  2. neen is niet normaal

    maar test hem eens of je nu wel beeld hebt

     

    uh natuurlijk met de oscambutler plugin en oscam

     

    Ik heb oscambutler in de applicatie geinstalleerd en de recentste versie van oscam. Dan in de configuratie Canal Digitaal geselecteerd (TV Vlaanderen staat er niet in). Er was een 2 en 3 versie voor Canal Digitaal. De configuratie herladen, maar zelfde resultaat. Ik vind kanalen voor TV Vlaanderen o.a. Acht en VTM HD, maar die blijven zwart. Voor de FTA zenders krijg ik wel beeld. In feite hetzelfde als bij de OpenPli setup.

  3. dan kun je nog twee dingen doen

    1 dat hetgeen ik adviseerde en naar een ervaren sathobbyist gaan met enigma2 kennis

    2 een volledig ander image flashen en de oscam installeren (met VTI een fluitje van een cent)

     

    Ik heb de VTI image erop gezet maar je kan daar alleen een Astra 3A selecteren? Is dat normaal?

  4. Heb je het advies van CeesV hierboven al eens uitgevoerd?

    Dat is het eerste wat ik hardwarematig doe naast het checken van de instellingen.

     

     

    Nee, dat heb ik niet gedaan. En de reden is dat ik er de logica niet van in zie. Als ik op alle FTA zenders op zowel 19.2, 13.0 en 23.5 ontvangst heb, dan lijkt het me weinig te maken te hebben met de disecq switches. Ook al omdat het op die andere locatie ook niet werkte en daar hadden ze de standaard installatie van TV Vlaanderen met Dual LNB. Ik ben bang als ik nu kabels ga beginnen losmaken en versteken dat het een hele rommel wordt. Er is voor mij geen reden om aan te nemen dat er iets fout zou zijn daarmee. Het werkte de dag voordien.

     

    Wat ik vermoed is dat men inderdaad onderspanning heeft zitten aansluiten. Alleen is dat weer geen verklaring waarom de FTP zenders wél werken. Dat lijkt mij de Softcam voor de encryptie de enige optie.

     

    Of is die redenering nu zo fout?

  5. 8 juli starte je de vraag,

    ik denk dat als mensen er UREN mee bezig waren en nu al maanden mee bezig zijn dat ze een ervaren mede-satter moeten opzoeken

    want dat wordt gewoon niks met deze draad

     

    en wat als ze een ongeldig kaartje erin hebben gestopt, ken jij je serialnummer van de Smartcard?

     

    De Smartcard is geldig. Ik heb gisteren nog op de website van TV Vlaanderen gekeken. De nummer komt overeen en ik heb een activatie gedaan via SMS en via de website.

  6. als je de tuner aansluit terwijl der spanning op je receiver staat kun je de tuner beschadigen

    dat kan zowaar zich manifesteren op een sat positie

     

    verder is ons niet bekend of U die receiver op andere locatie heeft aangesloten of iemand anders dat deed

    die andere kan er ook een foutieve satelliet.xml in hebben gezet waar 23,5Oost niet juist gedefinieerd wordt

     

    als aan de LOF is gekloot zou dat enkel door een nieuw image te flashen zijn overruled

    behalve als u telkens een foutieve backup restored

     

    in /etc/enigma2/setting kun je dat sowieso al heel snel uitlezen (in bijvoorbeeld dcc_e2.exe)

    ciao

     

    De personen die er mee bezig geweest zijn hebben zeker geen xml bestanden ingezet. Ik heb reeds een volledig flash gedaan van de nightly build van OpenPli.

     

    Dat ze de tunner hebben aangesloten terwijl die aanstond dat vermoed ik wel. Want ze hebben er een paar uur mee bezig geweest en waren het beu om die altijd af te zetten. Maar het enige dat dan vreemd is waarom alleen de FTA zenders werken en niet de TV Vlaanderen zenders. Dit is het geval op 19.2 en 23.5. Lijkt me iets te toevallig.

  7. Wanneer ik bij mijn ontvanger kijk (VTi software) zie ik bij tuner configiguratie (geavanceerd) de keuze mogelijkheid om een satelliet te selecteren, waarna ik voor de betreffende LNB die bij die satelliet is geselecteerd onder meer de LOF kan instellen, maar ook andere zaken zoals de spanninsmodus, diseqc modus, verhoogd voltage etc.

    Wanneer men met de instellingen heeft zitten spelen, en je geen ontvangst hebt op 23 is er een grote kans dat hier iets fout staat.

     

    Als ik kijk bij handmatig zoeken op de configuratie dan staat de instelling als volgt:

     

    Tuner: BCM7335 DVB-S2 NIM (Internal) (DVB-S2)

    Zoekmodus: Gebruikergedefinieerde transponder

    Systeem: DVB-S2

    Satelliet: 23,5E Astra 3B

    Frequentie: 11856

    Inversie: Auto

    Symbolrate: 29900

    Polarisatie: verticaal

    FEC: 2/3

    Modulatie: 8PSK

    Roll-off: 0.25

    Navigatie: Auto

    Netwerk doorzoeken: nee

    Voor zoeken alle zenders wissen: nee

    Alleen FTA zenders scannen: nee

     

    Als ik dan scan kom ik onderandere op VTM HD, Kanaal2 en VIER HD. Maar een zwart beeld.

  8. Op de foto in bericht 17, is een foute instelling te zien voor de astra 19.2, daar staat ka band, dat moet ku band zijn, de ka band kan je niet ontvangen.

    Het zou me niet verwonderen mocht de 23.5 ook zo ingesteld zijn

    Dit was inderdaad een fout in de configuratie; Op de ka band werkt de 19.2 wel, maar het probleem met de niet FTA zenders blijft zoals beschreven in mijn eerdere posts enkele minuten geleden. Alleen zien ik voor 23.5 geen optie om daar iets aan de veranderen. De interface geeft maar één optie voor 23.5.

  9. BBC 1 op 13 graden en een Duitse FTA zender op Astra 3?

    Volgens mij staat er bij jou niks goed ingesteld. Schotel verwaaid of ernstige diseqc problemen.

     

    Duitse FTA zenders horen op 19.2 en BB1 op 28.2 oost.

    BVN zit op 19.2 en op 13 graden. Met TT zit op 19.2.

     

    23.5 was Ch3 BR (kanaal 222 op de TV Vlaanderen lijst). Ik zie bij BVN wel degelijk 19.2 in de zender info. En ja, ik weet dat het vanzelfsprekend lijst dat er iets aan de schotel zou zijn, maar neem nu van mij aan dat er niks mis mee is. Het probleem is namelijk begonnen als alleen de decoder verhuisde voor één dag. Er is aan die schotel al 4 jaar niks veranderd. En de dag voor de verhuis werkte die perfect. Ook op de andere locatie en met de andere schotel en LNB hadden we gelijkaardige sympthomen.

  10. Ik heb vooruitgang. Ik heb beeld op de 19.2 (BVN), 13 (BBC1) en 23.5 (Duitse zender) voor niet betalende kanalen. De softcam geupdate en ook eens de versie CCAM223 getest. Update gelopen van de decoder. Ook de kaart terug geactiveerd en nagekeken dat ze nog geldig is op de website van TV Vlaanderen. De decoder open gedaan om de kabels intern na te zien, maar geen oplossing.

     

    Wat nu?

  11. erg veel patatten op mijn ogen vandaag

    maar kan niet ontdekken wat er vooraf allemaal gebeurd en gewijzigd is uit alle berichten van WimVM

    ook geen LOF aanpassingen gelezen

     

    dus het geheim van de kok = flash opnieuw en stel helemaal vers de tuner configuratie in.

     

    Er is reeds een OpenPLI flash gedaan naar de laatste build met de USB stick. Zelfde resultaat. Ik ga eens kijken naar die Ka band instelling.

  12. Wanneer je het topic terug leest worden je een paar vragen gesteld, waar we tot nu toe geen antwoord op hebben gehad.

     

    Heb je wel beeld op een ongecodeerd kanaal van Astra 3, bijvoorbeeld op TV Drenthe?

     

    Je problemen zijn ontstaan toen je de ontvanger bent gaan her-configureren voor een duo  LNB, dat maakt het aannemelijk dat er toch een fout in je configuratie zit.

     

    Er is geen beeld op ongecodeerde Astra 3. En ik zou erg blij zijn als je dan de fout kan aanwijzen in de configuratie... :-)

  13. @WimVM als je in de buurt van Zelzate oost-vlaanderen zou wonen laat me dan eens iets weten

    Oei, dat is ruim een uur hier vandaan... ik zit nu te denken om eventueel een Vu+ Zero ofzo te kopen bij een online shop waar ik die eenvoudig kan terugsturen (14 dagen ruilrecht). Als ik die voorzichtig uitpak en niet beschadig moet dat volgens mij een optie zijn. Alleen dacht ik dat de verpakking van Vu+ een zegel heeft en die kan ik niet openen zonder te breken...

  14. Waarom zet je de antenne kabel niet rechtstreeks  aan de lnb van de 23,5

    Omdat het voor mij erg onwaarschijnlijk is dat het iets gaat veranderen. Als twee verschillende installaties hetzelfde probleem hebben op 23,5, dan is het voor mij eerder de gemeenschappelijke ontvanger, dan wel de LNB of de kabel.

  15. Ik vind dat uw antwoord dat er niets met de kabels dan wel instellingen mis is nogal stellig is.

    Ik wil ze niet de kost geven die dat eveneens beweerden en waar later bleek dat toch het tegendeel waar was.

     

    ... en ja, het 'opblazen' zou kunnen, als de coaxkabels omgewisseld worden terwijl de ontvanger aan staat dan kan het gebeuren dat de tuner wordt opgeblazen maar dan zou jij geen enkele satelliet meer op deze tuner kunnen ontvangen.

     

    Het is in die zin onwaarschijnlijk omdat ik een foto nam van de instellingen van tuner en die gelijk gezet heb. Dat er een detail instelling aan de tuner zou kunnen fout staan, dat geloof ik best. Want er is een dag met verschillende personen aan die ontvangen geknoeid omdat ze 's avonds voetbal wilde kijken. Daarom heb ik een factory reset gedaan en de tuner ingesteld zoals de foto die ik origineel genomen had.

    Waarom zouden plots de kabels slecht zijn? We ontvingen op de andere locatie ook geen 23,5. Dat waren hele andere kabels, schotel en LNBs. De dag voordien werkte alles thuis normaal. Er is de hele dag niemand aan die kabels, noch schotel geweest.

     

    Dat er een probleem met de tuner zou zijn. Ik denk dat dit nog de enige piste is. Daar heb ik ook wat twijfel bij omdat beide tuners (Vu+ Duo) hetzelfde probleem hebben. Dat zou dan weer in de richting van de kabels of installatie wijzen. Tenzij ze door de testen beide hebben onbruikbaar gemaakt.

     

    De enige optie lijkt mij om een andere ontvanger te pakken te krijgen en die te testen op de schotel en kabels. Alleen ben ik al een tijd aan het denken en ken ik niet onmiddellijk iemand met een schotel. In België is dat nu ook weer niet zo populair.

  16. Ik begrijp de reacties van de bekabeling en instellingen, maar daar is écht niks mis mee. Waarom krijg ik anders gewoon signaal. Het enige wat gebeurde is dat de ontvanger, niet de kabels, en niet de schotel is meegenomen naar een andere lokatie. Daar zijn de problemen beginnen. Ik heb die ingesteld op een Dual LNB en kreeg op de 23,5 nooit beeld. We hebben toen ook de kop vervangen en uitgemeten maar het beeld bleef uit. Uiteindelijk na bijna een dag met verschillende mensen te zoeken hebben we het opgegeven in de veronderstelling dat het ergens aan de kabel lang. Toen de ontvanger terug thuis was heb ik de originele configuratie terug geladen. Daarvan had ik voor ik vertrok foto's genomen. Dus dus staat 200% gelijk als voor de tijdelijke verhuis. Dat dit niet gebruikelijk is zou kunnen maar het is wel zeker juist. Het is erg onwaarschijnlijk dat plots de kabel of schotel slecht zou zijn want die werkte de dag voor de verhuis perfect en er is niets aan gewijzigd. Het moet echt een instelling zijn op de ontvanger. Alleen welke. Om dat uit te sluiten ben ik terug naar Factory default gegaan. Maar het resultaat is hetzelfde.

     

    Zou het kunnen dat ze de ontvanger op een of andere manier hebben "opgeblazen" bij het testen met die andere LNBs?

  17. De configuratie is wel degelijk:

     

    A: 23.5

    B: 19.2

    C:13.0

    D: 28.2

     

    Ik heb het opgezocht uit een oude foto die ik genomen heb van de werkende configuratie zo'n jaar geleden. Weet ook dat de problemen zijn begonnen toen ik de ontvanger met kaart uitleende om op 1 juli voetbal te kijken. Daar zijn de problemen begonnen. Ik heb dan de tuner terug meegenomen en mijn oude configuratie geladen. En dit werkte nog niet. Een reset naar fabriekinstellingen gedaan. En update van de OpenPli. Zonder succes. Er is aan de kabels noch schotel iets veranderd. Beide tuners hebben hetzelfde probleem.

  18. Net de laatste update geinstalleerd met de USB key vanaf deze locatie: http://openpli.org/download/vuplus/vuduo en dan de standaard wizard doorlopen. De tuner configuratie automatisch laten detecteren. Deze kwam overeen met wat ik had opgeschreven bij de installatie. Ook de Softcam laten installeren (met de decoder op het internet). Gekozen voor CCCam. Kanalen laten zoeken voor TV Vlaanderen. 727 kanalen gevonden. Een SMS gestuurd naar TV VLaanderen voor de activatie van de kaart. En... nog steeds hetzelfde. Ik heb alleen beeld op de Hotbird 13 en Astra 28. Dit was overigens een foute idee van mij dat ik ook beeld had op de 19 en 23. Dat klopte niet. Ik ben wat aan het zoeken geweest naar gratis kanalen op deze satelieten en daarop krijg ik ook geen beeld. De sterkte van het signaal is echter goed en ik heb een lock. Zie ook voorgaande foto.

     

    Met de handen in het haar...

  19. Werken de niet gecodeerde kanalen op astra 23,5?

     

    En heb je beeld op andere sat posities?

     

    Werkt je kaart in een andere ontvanger?

    Ik heb beeld op de andere SAT, maar blijkbaar niet op de 23,5. Heb je een voorbeeld van een niet gecodeerde versie van de 23,5?

     

    Ik heb beeld op de andere SAT posities.

     

    Ik heb geen andere ontvanger om te testen, maar als de kaart niet werkt of in steekt, dan vindt deze ook geen kanalen op TV Vlaanderen. Dus ik denk dat de kaart wel degelijk actief is en werkt.

  20. Ik had een soortgelijk probleem met de Nederlandse HD kanalen. Na het opnieuw installeren van de softcam was het opgelost.

    In mijn geval zorgde het updaten van OpenPLI NIET voor het automatisch installeren van de softcam. Dat moest via het menu van de VuDuo gebeuren, wel ff de Vuduo aan het internet hangen anders kan hij de softcam niet binnenhalen.

     

    Kan je even beschrijven hoe je dat precies doet? Want ik heb de softcam nagekeken en die lijkt te werken. Alleen is mijn kennis nu ook weer niet zo groot dat ik zeker ben dat ik het juiste deed.

  21. Het probleem is dat ik geen enkele zender van TV Vlaanderen meer kan ontvangen sinds 1 juli op de Astra 23.5. Ik zoek dus alle zenders die erop zitten uit het TV Vlaanderen pakket.

     

    Het vreemde is dat de zenders wel gevonden worden, maar als ik ze wil bekijken krijg ik de sync van naar 1280x740, de update van het programma in de titel, maar zwart beeld.

  22. Hierbij de foto's van de instellingen:

     

    SAT4ALL-0.JPGSAT4ALL-1.JPG

     

     

    Fast Scan met TV Vlaanderen kan deze kanalen vinden:SAT4ALL-2.JPG

     

    Maar als ik naar een kanaal van 23.5 ga, dan krijg ik wel de aanpassing van de resolutie en aantal DB, maar het scherm blijft zwart. Geen beeld:

    SAT4ALL-4.JPG

×
×
  • Nieuwe aanmaken...