Ga naar inhoud


Ronald12345

Lid
  • Items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ronald12345

  1. Ik heb nog iets ontdekt bij deze versie. Als je een bestand kopieert naar een andere map, en in die map staat al een bestand met dezelfde naam, wordt dit OVERSCHREVEN !! Voorheen kwam er een nummer achter het bestand te staan, zodat geen bestanden met dezelfde naam in de map kwam te staan.

    Als je ze in de map Recordings laat staan, en je neemt het programma met dezelfde naam weer op, is er geen probleem, dan werkt het wel. Maar bij het kopiëren dus niet.

    Voorheen nooit last van gehad.

    Nu heb ik wel kort geleden de schijf opnieuw geformatteerd en deze keer in NTFS. Misschien heeft dat ermee te maken.

    Ik kan dit niet controleren, want dan ben ik weer dagen bezig om alle opnames te kopiëren naar een externe schijf en later weer terug.

     

    De reden waarom ik in NTFS heb geformatteerd is dat ik er vanuit ging dat als ik de schijf uit de Rebox schroef, en hem aan een pc hang, ik dan alle bestanden veel sneller zou kunnen kopiëren. Helaas dat blijkt ook niet te kunnen. Mijn PC herkent de NTFS van de Rebox niet !!

     

    Is er iemand die dezelfde ervaring heeft met het verplaatsen van bestanden zoals hierboven beschreven?

  2. Vanmorgen via de netwerk kabel erop gezet ( ja hij staat nu ook online) Totaal geen probleem.

     

    (Alles liep bij mij al prima met de vorige release, alleen het weggooien van opgenomen programma's gaat soms niet omdat hij dan aangeeft dat het bestand nog in gebruik is. Ik hoop dat dit nu bij deze versie is opgelost.)

     

    Overigens kan ik op de vernieuwde website van Rebox de release notes niet meer terug vinden.

  3. Draai nu al vanaf begin januari met deze software. Alles doet het uitstekend. Alleen heb ik af en toe (2 a 3x per week) dat ik een opname niet weg kan gooien.

    Ik vraag me af wat de reden is, Ik kan ze via de pc wel weggooien. De bestanden staan op de interne schijf van de Rebox. Op zich niet zo'n groot probleem maar het zou mooi zijn als het goed ging. Overigens nemen wij heel veel op, zeker 5 programma's/ films/ serie's per dag.

  4. Bij de UI instellingen kun je voor de MHW EPG allen instellen dat hij niet automatisch geladen wordt bij het openen van de EPG.

    Ik kan hem niet "uit" zetten, of kiezen voor een andere epg.

    Of zie ik dat verkeerd.

  5. Origineel bericht van: David1980

    Gisteravond laat ging de rebox wat opnemen. En de afgelopen ochtend stond de Rebox nog aan, en had helemaal niets opgenomen.


    Ik had hetzelfde, en als ik nu op de schijf kijk zie ik een bestandje staan dat heet core.296, en de tijd van dat bestandje is 1:06, dat kan best eens de tijd zijn dat hij is vastgelopen. Overigens zie je deze bestandjes alleen als je via de pc op de schijf kijkt. Weet iemand iest over deze bestandjes, ik heb er namelijk meer op de schijf staan.
  6. Net een nieuwe schijf in de rebox gezet. WD 1TB 10EURS AV-GP.

    Maar toen ik hem op NTFS wilde formateren lukte dat niet, het lijkt alsof het goed gaat, maar er is maar 7MB beschikbaar!

     

    Toen ik dit met een schijf van 500Mb deed ging het helemaal goed

     

    Nu heb ik de nieuwe schijf maar journaled geformateerd.

    Heeft iemand dit ook al geconstateerd? Of lukt het bij andere wel met deze nieuwe FW?

  7. Ik wil hier ook even een melding doen die ik elders op dit forum ook geplaatst heb, maar die ik hier echter ook wel op zijn plaats vind.

     

    Na instalatie van de laatste FW(1.09.20)het volgende:

    Enkele dagen geleden de interne SATA schijf weer aangesloten. Vandaag ben ik hem gaan gebruiken voor opname's. En binnen een uur had ik weer een vastloper. Beide opnames's waren vastgelopen en ook het beeld waar ik naar keek.

     

    Conclusie:

    Probleem met de aansturing van de interne SATA schijf is nog niet opgelost. Ik ga hem weer uitzetten (openschroeven en de voeding van de schijf eruit trekken) en maar weer wachten op de volgende FW. Ondertussen ga ik weer opnemen via de USB HDD, dat gaat tot nu toe zonder grote problemen (heel af en toe kan ik een bestand niet wissen en het geluid loopt soms niet helemaal synchroon.)

  8. Ik zou hier mijn ervaring nog even beschrijven met de nieuwe software (v1.09.20)met betrekking tot de interne schijf.

     

    Enkele dagen geleden de interne SATA schijf weer aangesloten. Vandaag ben ik hem gaan gebruiken voor opname's. En binnen een uur had ik weer een vastloper. Beide opnames's waren vastgelopen en ook het beeld waar ik naar keek.

     

    Conclusie:

    Probleem met de aansturing van de interne SATA schijf is nog niet opgelost. Ik ga hem weer uitzetten (openschroeven en de voeding van de schijf eruit trekken) en maar weer wachten op de volgende FW. Ondertussen ga ik weer opnemen via de USB HDD, dat gaat tot nu toe zonder grote problemen (heel af en toe kan ik een bestand niet wissen.)

  9. Citaat:
    OK indrukken en dan de rode knop een aantal keren indrukken tot hij op tuner staat.
    Daar even kijken of hij op tuner alle staat.
    Als hij hier op tuner 1 of 2 staat dan kun je maar van een tuner gebruik maken.


    Dit werkt inderdaad. Ook al gaf hij dus aan dat hij alles zou kopieren naar tuner 2, dat had 'ie niet gedaan. Door te doen zoals hierboven staat lukt het wel. Ik heb hier mee de zenderlijst van T1 naar T2 gekopieerd.

    Dus tot nu toe is alleen de "teletext mix" het nadeel van v1.09.20 die ik tot nu toe gevonden heb.
    Ik sla de opgenomen bestanden nog steeds op op de externe usb HDD. Als dit stabiel blijft ga ik de interne SATA (NTFS) schijf gebruiken voor opslag.
  10. Ik heb nu iets geks, tuner aansluiting staat op gescheiden, beide geven voldoende sterkte, maar als ik één programma opneem, zijn een heleboel zenders niet meer bereikbaar, alsof ik maar 1 tuner heb. Tunder 2 schijnt hij niet te willen gebruiken. Wat kan de oorzaak zijn?

    PIP werkt wel goed, maar ik weet niet zeker of die van beide tuners gebruik maakt.

    Kabels naar schotel zijn goed.

  11. Maar .... ik heb nu een nieuw fenomeen: De teletext MIX

    Als ik op ned 1 HD teletekst open, zie ik de normale NOS teletekst. Blader ik nu verder en kom ik bij een pagina die er niet is (bv pagina 109) dan wordt er een willekeurige TT pagina van een andere zender in geplakt. Bv SBS of een duitse.

    Na enkele keren in deep sleep zetten (dubbel klikken op de "uit" knop)doet de teletext het weer goed, dus slaat hij lege pagina's over. Maar na een tijdje, hé ... duitse teksten in NOS teletext.

     

    Op andere sat. ontvangers gaat dit goed. Dus het ligt aan de Rebox.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...