Ga naar inhoud


Leen1960

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Leen1960

  1. als je twee volledig werkende kaartjes bezit en twee ontvangers is het toch volledig mogelijk om de ontvangers in het netwerk te koppelen en zo de opnames op welke toestel dan ook te bekijken.Je neemt met elke ontvanger een set posten op die wel samen gaan. Bij mij is dit BRT en Canvas voorontvanger 1 en VTM PLAY 4 op de andere ontvanger. 

  2. 47 minuten geleden, Beobuddy zei:

    Het een (schamele) geruststelling dat ik niet de enige ben met die beperkingen sinds vorige jaar ook.

    De vrouw hier thuis, heeft zoals ze zelf zegt een brede interesse, bijna elke dag wel opnames die niet werken of maar deels zijn te bekijken.
    Ik heb zelfs mijn Vu Duo-SE vervangen voor een Vu Duo4K SE (die al een lange tijd in doos klaar stond)

    Maar de vraag is: ik heb meerdere kaartjes van CD. Kan ik de oscam niet zo programmeren dat het decoderen over 2 kaartjes wordt verdeeld?
    Ik heb alleen nu wel maar 1 insteekslot en een losse (witte) module met een kaartje erin. Maar krijg beide (readers) niet gelijktijdig aktief.
    Maar werkt het uberhaupt wel? (Oscam softcam met OpenPli 8.3).
    De vraag staat op zichzelf los, maar heeft wel met de topic te maken, denk ik.

     

    Dank voor de hulp alvast.

    je kan met je twee kaartjes , ( 2 abonnementen ) toch de beide VU toch bedienen ? ze moeten dan wel elk hun eigen coax tot de LNB hebben natuurlijk . 

     

  3. Op 23-1-2023 om 10:41, zeeteefje zei:

    Dat hebben anderen al voor je gedaan. Het antwoord is: ja, dan ga je ook gestraft worden.

    gisteren inderdaad gestraft met 2 opnames op VU+Duo 4K op de Slaapkamer en 1 kijken op de VU+Duo 4K living :(

    ivm elke ontvanger zijn eigen kabel tot LNB   

    De TVV kaart was via oscam gedeeld over mijn netwerk.

    De knip of storing is wel altijd in het laatste stuk van het programma..tussen 21.00 en 22.00 ..Dan maar via TVmax ( BRT internet ) het programma verder gekeken.

    ik ga nu zoals ook geopperd word de programmas die herhaald worden in namiddag of een kot in de nacht daar opnemen.

    Mijn SmartWi heb ik ondertussen ook terug in dienst genomen , die blijft onafhankelijk de kaart verdelen bij falen netwerk of falen van de" server" ontvanger.

  4. 9 uren geleden, Alex1970 zei:

    Kan een CI-module dan meer dan één zender tegelijk decoderen?

    ik werk met software oscam , dus zonder CI module.

     

    19 minuten geleden, Mimisiku zei:

    Voorop gesteld dat de gebruiker natuurlijk zelf bepaalt of er überhaupt nog iets ‘opneemwaardig’ wordt uitgezonden bij TVV/CDS.

    M7 heeft bepaald dat er liefst helemaal niet vrij mag worden opgenomen. Liefst dwingen ze je naar IPTV of naar hun hybride ontvangers. Opname of versleuteld of in de Cloud die uiteraard volledig door hun wordt gecontroleerd. Wie mog een losse kaart heeft wordt gestraft met de SID limiet. Ook daar langzaam wennen aan het feit dat je niet (danwel nauwelijks) kunt opnemen. Zo ben je vast gewend als straks alles via hun verplichte CI+ module moet gaan. Daar heb je immers die ‘luxe’ ook niet.

     

    Er wordt door sommigen verteld dat er nog steeds 4 opnames gemaakt kunnen worden, de praktijk wijst anders uit… Het gaat gewoon niet! Zolang niemand weet hoe de strafmodus écht werkt, is daar niks definitiefs over te zeggen. Alles blijft ‘theorie’ of ‘aanname’.

     

    Ik persoonlijk neem al jaren niets meer op van M7. Veel te veel reclame en geen zin meer om te gaan knippen.. Wellicht mede door mijn leeftijd (alles wel een beetje gezien)

     

    Oudere films die ik nog wel leuk vind hark ik wel via een nieuwsgroep binnen en zet ze op de HDD.

    ik neem programmas op op de reclameblokken over te slaan natuurlijk.zo kijk ik op 1 avond meer dan slaafs de reclame te volgen

  5.  ik ben een VUDUO4K ( 2stuks ) gebruiker en ben dus ook reeds geruime tijd ( sinds eind vorig jaar ) tegen de lamp aan het lopen met 3 a 4 opnames tegelijkertijd.

    Vroeger lukte dit probleemloos .

    Eerst verdacht ik mijn thuisnetwerk dat mogelijks de VU+ stoorden ( ik deelde mijn TVV kaart via een SmartWi systeem naar de beide ontvangers)De ECM tijd schommelde rond de 620ms voor beide toestellen en was nooit een probleem.

    Na effe me stevig te verdiepen in de OSCAM instelling slaag ik erin nu vanaf deze week de TVV kaart te delen vanuit de living naar de SLK.de ECM tijd is bijna gehalveerd naar 325ms.

    Toch is mijn uitvalprobleem niet opgelost en sneuvelen ( als ik tot 4 ga ) mijn opnames , maar dan weer ook niet direct .....

    Na het lezen van deze topic ben ik blij niet alleen te zijn. ik zal dus braaf testen of ik met 3 opnames nog gestraft zal worden.

  6. Dag Sprietje,

    de 57 cm die ik opgegeven heb is gemeten tussen de LNB in de "kijk"richting tot aan de schotel. 

    De ELRO kabel gaf wel het grootste dB en AGC cijfer .

    Beide kabels gaven slechte resultaten in combinatie met de quad duo LNB.Dit zou dus moeten beteren volgens jou als ik een betere kabel zou voorzien? De ELRO kabel ligt nog volledig los en is nog niet in buis tot aan de ontvanger gebracht.Zo heb  ik nog de mogelijkheid tot aanschaf geschikte kabel. Echter de ontvanger Samsung tv met CI mod staat slechts 10m van de sat en heeft ook de blokvorming zoals de ontvanger beneden. de dobbelgeschirtmt is ook reeds 20 + jaar en zou ik vervangen hebben door de ELRO om de fouten weg te werken.

    is een Coax van GXMMX 

    • Materiaal: Polyethyleen (PE)  van een 3.08 € per meter een goede keuze ?foto toegevoegd.

    8808242708510_5412748564785_1_45750_tif_

  7. de schotels zijn beide zonder rand 72 cm breed en  82 cm hoog ,1  x nieuw zehnder schotel en 1 schotel  van + - 20 jaar zonder merk maar in prima conditie en nu in dienst en voor mij wel een steviger van arm voor de LNB.

    de GT MDQ43 heeft een afstand van 55mm center tot center tussen de koppen.de HUMAX ook. de LNB tot schotel is +- 57cm.

    Momenteel staat de oudste schotel met de enkele LNB op 23.5 gericht met prima resultaat.

  8. mijn ontvanger is een ET9000 met open PLI prgrm en een Samsung TV met CI module .

    mijn ontvangst ging van kwaad naar erger met mijn    GT MDQD43 .steeds meer blokjes tot uitvallen van de ontvangst op 23.5 en 19.2 ( gemonteerd op een 80 CM ).

    Een HUMAX duo LNB quad aangeschaft en veel meer signaal  en AGC groter dan 70 ,echter na een beetje kijken nog meer blokjes en niet meer prettig om te blijven kijken.

    Uit pure armoede een enkele LNB uitgericht op 23.5 en maar 66 AGC en totaal geen blokjes meer.

    wel merk ik dat er wanneer er een zender aanwezig is op dezelfde freq bij 23.5 en 19.2 de kans op blokjes groot is. Werkt de DiSEq  dan niet goed ? ook op mijn tweede ontvanger

    De kabels van en naar de schotel zijn ook reeds nagezien en daar heb ik enkel een groter signaal bij de nieuwste kabel maar zeker geen beter beeld mee gekregen.Met de " slechtste" kabel en mono LNB nu 66 AGC en blokvrij beeld.

  9. wel na een ruime tijd heb ik op 12 ketnet gezien op astra19 op beide ontvangers ET9000 en samsung met CI mod TVV

    echter na een avondje één kijken in SD lukt blijkbaar mijn ketnet weer niet om22.00 op ET9000

    HD ready procedure op de tvv website had ik doorlopen.

    Morgen ga ik nog eens proberen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...