Ga naar inhoud


investigator

Lid
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door investigator

  1. De Fracarro Elika PRO 700 C heeft een ingebouwde versterker.

    De Fracarro Elika 700 C is een passieve versie zonder versterker.

    Website www.fracarro.com/fr

     Datablad in engels http://products.fracarro.com/index.php/en/dj-list?format=raw&task=download&fid=1806

    Datablad in frans http://185.81.0.212/fr/index.php/fr/component/phocadownload/category/8-brochures-smatv?download=59:brochure-elika

  2. Ik heb hier de verpakking van een Black Ultra twin ("item 3208") met het 4G symbool,  gekocht in juli 2014.

    Ook in bijbehorende datasheet van de 3208 versie is het 4G symbool vermeld.

     

    Ook voor de BU single ("item 3116") gekocht in oktober 2013 staat het 4G symbool op de verpakking en in de bijbehorende datasheet.

    Dit geldt ook voor de BU quad ("item 3310") gekocht in oktober 2013.

     

     Oudere versies van de BU series die ik bezit zijn zonder 4G symbool.

  3. Ik heb goede regenervaring met de 40 mm Best HQRF single en twins. Ik heb het nooit nodig gevonden om de koppen na een regenbui droog te maken. Maar ik constateer een kleine verbetering als je de koppen afdroogt, maar dat heb je soms ook als je 60mm koppen gebruikt. Ik gebruik de SABrail omdat je het relatief zachte kunstof van de  LNBhouders eenvoudig kunt bijsnijden. Dat is wel nodig om de koppen van A2, A3 en A1 strak tegen elkaar te plaatsen. Overigens heb ik ook goede regenervaringen met de 29-30 mm Megasat multifeed LNB's, die ik soms plaats naast een LNB met een 60 mm kop. Ik heb ook de MicroElectronic GoldEdition in single uitvoering met afgeronde kop 30-40 mm. Die heb ik nog niet uitgebreid getest in de regen.

  4. In Loosdrecht op camping is de ontvangst goed, ook vorige week tijdens regen. Gebruik Triax TDS64 met multifeed A2, A3, A1 en 9E. As van de rail op ca 18E. Gebruikte LNB's zijn Best HQRF202 (A3, A1) en Black  Ultra Twin (A2, 9E). Heb nog geen abonnement, maar getest op de Regionale zenders.

    IMG_20170827_103936933.jpg

  5. Ik heb de HD1200, dat is de voorloper van de HD1265. Vanwege de positieve ervaringen heb ik vorig jaar ook een HD1500 aangeschaft.

    De HD1500 dat is de twin-tuner versie van de HD1265. De HD1265 heeft alleen een cardreader, de HD1500 heeft een cardreader en ook een CI-slot.

    De HD1200 en HD1500 werken erg goed. Ik gebruik openPLI.

    Timeropnames op USBdisk en ook op USBstick gaan goed.

    Ik maak geen gebruik van smartcards, alleen FTA, dus hoe goed de ingebouwde cardreader en het CI-slot werken kan ik niks over melden.

     

    Hoe de HVEC eigenschappen zijn weet ik niet, nog geen zenders tegengekomen die dat gebruiken. Ook andere merken gebruiken dezelfde chipset, dus ik neem aan dat een en ander wel werkt.

     

    Vanwege de geringe meerprijs adviseer ik om de HD1500 te kopen in plaats van de HD1265. Je hebt dan 2 tuners en ook een CI-slot, dat kan handig zijn voor de toekomst.

    Succes bij je keuze.

  6. Ik heb goede ervaringen in de regen met:

    - Megasat Multifeed LNB's (kop 30 mm en hals 25 mm diamter)

    - Best HQRF 101

    - Micro Electronic Single Gold Edition

    - Amiko Premium Single LNB (Amiko Slim L-103 Single)

     

    Ik heb geen echte verschillen tussen deze LNB's ontdekt tijdens regen.

    Ik gebruik deze LNB's op E85, Triax64, Triax78, SAB65 en SAB80 schotels

  7. post-58175-0-52642800-1431872169_thumb.jpg

    En zo toont de Triax TDS88 met schoren als er 4 quad-LNB's zijn gemonteerd.

    De schotel is met een T90-mount gemonteerd op het dak van een blokhut en bevestigd aan de draagbalken van de dakconstructie.

    Ik vermoed dat ik een pvc-buis van 50 mm heb gebruikt als buigmal voor de schoor.
    Maar je kunt best iets ander gebruiken met een grotere buigstraal bijvoorbeeld een soepblik of bloempot.
    Kijk maar eens wat je zoal in huis hebt.

  8. Beste Janko,

    Het afspelen vanaf een usb-disk gaat zonder meer goed. Misschien dat je USB-stick niet juist is geformatteerd.

    Ik gebruik zel usb-disken en heb diverse testen gedaan met formatteren van de harddisk. Zowel ntfs-fileformat als met ext3-fileformat.

    Als je de usbdisk voor ingebruikname aansluit op een Windows-PC en dan de disk formatteert in ntfs-formaat (dat is de standaard onder Windows)kun je de disk aansluiten op de Amiko Alien2 maar ook aansluiten op een PC.

    Groet Investigator

  9. @Sprietje en @stevie-v
    Voor vakanties met de caravan heb ik verschillende multifeed opstellingen met verschillende schotels (TDS54, TDS64 en TDS78) uitgeprobeerd.
    Ik gebruik daarvoor LNB's in single uitvoering. Naast de onovertroffen Inverto Black Ultra heb ik ook getest met smallere LNB's die ik hoofdzakelijk toepas voor de Astra 3.
    Omdat je op een camping niet altijd tijd en zin hebt om veel tijd te steken in het uitrichten heb ik dit jaar als aanvulling op de smalle Megasat Multifeed LNB's ook LNB's met iets minder smalle kop aangeschaft. En je merkt in het algemeen dat hoe breder de kop hoe eenvoudiger het uitrichten gaat. Op een camping ga ik niet altijd naar het absolute optimum zoeken als dat veel tijd kost. De schotel zit met een stang op het dak van de caravan of op een los statief en de sat.ontvanger samen met TV in de caravan. Afgelopen vakanties was het dus trappetje op/af als ik wilde finetunen. Sinds kort gebruik ik een tablet die via wifi de signaalnivo's van de ontvanger kan weergeven, dus het wordt wel makkelijker.
    Thuis kan ik natuurlijk wat meer aandacht en tijd steken in het uitrichten van schotel en LNB's.
    Ik heb de volgende smalle(re) LNB's in single uitvoering:
    3x Inverto Black Premium, kop 49 mm
    3x Inverto Red Extend, kop 49 mm
    3x Megasat Multifeed, kop 29-30 mm
    2x Best HQRF 101, kop 40 mm
    3x Amiko Slim L-103, kop 42 mm
    De Inverto's en de Amiko zijn alleen in de single uitvoering met de aangegeven diameters leverbaar.
    Van alle bovenvermelde LNB's heb ik minimaal 2 exemplaren aangeschaft in verband met toleranties.

    In al mijn testen tot op heden heb ik niet specifiek gekeken naar de onderlinge verschillen tussen de smalle LNB's tijdens regen, de meeste testen zijn bij droog weer uitgevoerd.

    Ik kan thuis (omgeving Den Bosch) testopstellingen maken met 2 schotels tegelijk (2x TDS78) met multifeed mbv GK3 rails voor de Astra 1, 2, 3 en HB.
    Ik beloof niet dat ik op korte termijn deze testen kan uitvoeren, maar mijn nickname is niet zonder reden Investigator dus wil graag een onderzoekje doen voor de forumleden.
    Ik wil deze testopstelling met 2 schotels langere tijd laten staan om dan tijdens regen/sneeuw te kunnen meten en vergelijken.
    Naast bovengenoemde LNB's heb ik ook heel wat Black Ultra's.

    Graag ontvang ik van jullie suggesties voor de LNB-configuraties die ik dan ga opbouwen.
    Tevens ook graag tips per satelliet welke transponders en zenders ik volgens jullie het best kan gebruiken voor de meting.
    Ik ben benieuwd naar jullie suggesties.

  10. @stevie-v
    Ik heb geen ALPS, maar kan wel iets vergelijken.
    Enige tijd geleden tijdens een behoorlijke regenbui heb ik 2 schotelvarianten tegelijk bekeken. Een Maximum E85 en een Triax TDS88 die met schoren is verstevigd.
    Alle LNB's zijn quad-uitvoeringen.
    De E85 is voorzien van 8 LNB's voor ontvangst van 28,2E t/m 1W waarbij de as van de schotel op 15E staat. De Astra 2 LNB staat net buiten het gebied met de beste gevoeligheid, daarom gebruik ik de Black Ultra.
    Bij de TDS88 is de as midden tussen Astra 3 en Astra 1.

                  E85                          TDS88
    Astra 2  Black Ultra                Black Ultra
    Astra 3  Megasat Multifeed    Black Premium
    Astra 1  Megasat Multifeed    Black Premium
    Hotbird Megasat Multifeed     Black Premium

    Ik heb incidenteel geconstateerd dat de terugval op de Megasats iets groter was dan op de Black Premiums, maar dat kan mede liggen aan fluctuaties in de intensiteit van de regen.
    Ik heb nadrukkelijk gelet op de Astra 3 waarbij ik o.a. TV Drenthe en Ocko TV als referentie gebruik. Het signaal en de kwaliteit liep op Megasat multifeed wat sneller en verder terug door de regen dan op de Black Premium. Dat hoeft niet alleen aan de diameter van de kop en aan de kwaliteit van de LNB's te liggen want de relatieve positie van Astra 3 op de E85 t.o.v. het brandpunt is slechter dan op de TDS88.
    En wat het belangrijkste is: ik heb geen uitval of blokvorming geconstateerd tijdens de regen.

    Ik heb tijdens zeer zware regen geconstateerd dat zelfs de sterkere zenders uitvallen op de Black Ultra en de Black Premiums.

  11. Beste Nol,

    ik gebruik een E85 schotel voor de range van 28,5 E - 1W en heb op de door jou gewenste satellieten goed signaal en ook bij regen blijft het beeld stabiel. Voor 28,2/28,5E gebruik ik een Inverto Black Ultra Quad dat is de beste, maar de Inverto Black Premium Quad en Megasat multifeed quad geven ook een goed resultaat. Ik heb geen ervaring met de Alps, maar die zullen er zeker op passen.

    Ik woon in de omgeving Den Bosch.

  12. Dag Sprietje,

    Deze foto is van oktober/november 2012. Als je goed kijkt zie je dat er 2 LNB's zijn gemonteerd op de Gibertini 125.

    In het begin had ik alleen een Black Ultra Quad tbv de testen en vergelijking met de Triax TDS110 gemonteerd.

    Op de foto zie je een Black Ultra Quad voor Nilesat in het midden en daarnaast een Black Premium Quad voor Amos. Deze LNB is gemonteerd met een GK03 railtje aan de Black Ultra Quad.

    Overigens heb ik dit voorjaar de Black Premium Quad voor Amos vervangen door de Black Ultra Quad die eerst op de TDS110 zat. Met wat extra buigen van de GK03 rail gaf de Black Ultra Quad nog net een paar procentjes hogere kwaliteit voor Amos.

    Op de TDS110 zit nu een Black Ultra single, dat is voldoende voor deze schotel.

    Van de huidige situatie heb ik nog geen foto gemaakt.

    Zoals het een echte hobbyist betaamd probeer ik soms nog wat te verbeteren.

     

    De houten wanden van de blokhut zetten bij vochtig weer uit, dat kan wel 2 cm in de hoogte zijn. Ik heb nog geen invloed geconstateerd op de stand van de masten waar de TDS110 en Gibertini aan vast zitten. Overigens gaan de bevestigings bouten van de mastbeugels door extra verstevigingslatten IN de blokhut. Deze latten gaan over de volle hoogte, zodat het gewicht van de masten wordt verdeeld over de hele zijwand. Anders gaan de 28 mm dikke planken van de blokhut wrikken en doorbuigen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...