Ga naar inhoud


Jena

Lid
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jena

  1. Thanks voor reacties. Ik zou graag van schotel kijken als heel slecht weer is willen overschakelen naar kabel met de box alleen weet ik niet hoe ik dan beeld krijg.zenders zijn geladeb maar dan pakt hij de cam niet voor kabel. Kan ik er 2 cams inladen bij ect map?

  2. Hoi hoi allemaal.

     

    Ik had weer een geweldig idee...

    De schotel heb ik zelf nieuwe lnb's verwisseld en werkt perfect.

    Nu heb ik dus mijn vu solo verkocht en een Xtrend et 10000 gekocht. Deze vanmiddag geleverd. Open pli erop gezet en satellite gedeelte werkt met cam. Nu wil ik dus het kabel gedeelte doen .tuner 2 is dus dvb c en zenders zoeken met kabel scan gedaan.344 kanalen gevonden alleen blijft het beeld op zwart ... hoe en waar plaats ik de cam voor het kabel gedeelte. Voor satelliet staat hij in de ect map. Maar kan ik ergens nog een cam plaatsen? En kan ik ook 2 zenderlijsten instaleren zodat ik kan wisselen van kabel kijken naar satelitte?

    Heeft iemand hier verstand van?

  3. Nogmaals wil ik iedereen bedanken voor alle reacties.

     

    Gisteren heb ik het gewaagd zelf de ladder op te gaan . 2 ultra black inverto lnb gekocht zoals geadviseerd en vervangen. Astra 19.2 en 23.5 zitten nu de inverto op. Signaal is 89-90%.Nu is het wachten op regen. Ben benieuwd. Mijn vraag is nu wel nog kan ik geen 99% krijgen? Ligt dit dus toch aan de rails. Heb ze proberen te draaien schuiven maar hoger als 90 komt hij niet. Nu had ik ook zitten googlen op de graden instellingen van de schotel of die goed staat maar daar word ik geen wijs uit. Ik zit dus in Tegelen en op de schotel staan dus graden afmetingen weet iemand hie deze moet staan want rekenen is niet mijn sterkste punt .

  4. Hey wauw want een mooi antwoord.kom net toevallig van kaldenkirchen duitsland af . Lnb ultra kost bij hem 17.95p/s. Ga ze in NL bestellen. En hij bevestigde inderdaad dat rails ook niet goed is. Instaleren doet hij ook 25 euro per half uur. Hij zegt dat de lnb wel goed zijn maar ik wil nu alles gewoon goed zoals jullie zeggen. Al met al moet er dus nieuwe rails op lnb's vervangen en opnieuw afgesteld worden.

    hij wist zo niet 1 2 3 welke rails erop moest omdat hij geen sab verkoopt.
    Kan ik die ook in NL kopen en weten jullie welke ik dan moet hebben? Kan ik ze met de lnb's meteen samen kopen.

    Al met al wil.ik jullie wederom bedanken voor de hulp.

  5. Dank voor jullie hulp.

    Mijn man ziet het idem niet meer zitten.

    Maar ik wil het nog niet opgeven. We zijn inderdaad in de maling genomen.

    Maar dat is nu te laat. Ik vind idem zoveel zenders geweldig.nu heb ik op mijn vusolo se toch maar weer open pli gezet maar helaas ook regen slecht beeld. Dacht misschien scheelthet ietsjes. Ps erwin waar woon jij? Misschien kan ik benzine kosten vergoeden?zou zo graag net als ieder normaal tv willen kijken met sat als regent. Iedereen alvast nogmaals dank voor uitleg en hulp

  6. Hoi thanks voor je reactie.

    Ik heb voor de installatie meermaals gevraagd of de lnb's goed waren. Het zijn toch megasat lnb? Hij verzekerde beste top lnb. Dan is het zo dat we een triax schotel wilde. Hij heeft ons triax verkocht wat later sus sab bleek te zijn. Dus eigenlijk zeg je moet er ook een andere rails beugel bij de lnb gekocht worden.een sab rails. Ik heb het niet over mezelf afgeroepen want heb juist hulp ingeroepen van een monteur die gewoon weg niet eerlijk is geweest en snel geld verdiend heeft aan ons.

    Zo zie ik jet. Ik ga kijken voor die lnb's wat je zegt en eventueel andere rails.

  7. Hoi hoi daar ben ik weer. Na drukke periode kan ik weer wat doen. Mijn vraag is welke LNB adviseren jullie mij te kopen. Wil dit van de week gaan doen. Eerst 1 dan de rest.is er iemand in omgeving Venlo die dit voor een kleine vergoeding wil doen anders? Ben in staat eigenlijk om de schotel en vu box te verkopen. Want wil ook voetbal kijken als regent

  8. Is er iemand in mijn omgeving Venlo die mij kan komen helpen want we voelen ons zo opgelicht..ondertussen zijn we al veel geld kwijt. Deze schotel was 100%Triax.zie het allemaal zo somber in...dat ik denk was ik er maar nooit aan begonnen. Was mijn idee...maar ondertussen loopt alles mis....

    • Like 1
  9. Wat ik al dacht. Het is geen Triax maar een SAB 97 van 87cm breed en 97cm hoog, te vergelijken met een Triax 88 maar dan wel met een Triax-rail er op wat eigenlijk niet lekker past. Daar had een SAB-rail op gemoeten. Dan komen de lnb's een stuk hoger te staan.

     

    En ja, regenkapjes is het paard achter de wagen spannen. Het beste is gewone lnb's te nemen

     

    De rail moet in Tegelen 10 graden schuin staat. Dat staat hij niet. Hij kan maximaal 6 graden schuin staan omdat het gat in het midden van de rail nu in de bovenste groef zit. De rail moet omgedraaid worden zodat het gat in de onderste groef komt te zitten. Zie de bijlage van 10graden. Even uitprinten en uitknippen. Dan kun je de rail 10 graden schuin zetten en dan pas de lnb's en de schotel afstellen.

     

    whoooohhhh wat een info ik ga het even rustig lezen en bestuderen met mijn man. thanks voor de info en uitleg. al is het snappen voor mij nog lastig als newbie. we hebben nu al 2x betaald voor uitrichten en de Turkse monteur blijft erbij dat perfect is...en erg jammer dat ik het zelf niet kan. cijferblind en van graden afmeten al helemaal geen kaas gegeten anders had ik het zelf gedaan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...