Ga naar inhoud


Sambir

Lid
  • Items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sambir

  1. Dan heb je ook dat je 4 kabels van buiten en door het huis moet gaan trekken ipv één.

     

    In ieder geval is mijn duidelijk geworden dat een gewone splitter niet geschikt is voor unicable. Alleen denk ik wel dat ik er er een inline versterker voor moet zetten om te voorkomen dat het signaal teveel omlaag gaat bij het splitsen...

     

    Maar een 32 output multiswitch is ook duurder dan deze inverto denk ik...

  2. Super goed artikel! Ik heb er veel aan. Thanks! Want ik wist niet dat een gewone satsplitter NIET geschikt was voor unicable. Ik heb momenteel een satsplitter van technisat waar dus ook de diodes aanwezig zijn op iedere poort.

     

    Maar wel raar want ik heb ook een 2 way splitter gebruikt die bedoeld is voor een gewone lnb, dus zonder de diondes en die werkt ook gewoon goed icm unicable. Dus ik ben wel een beetje in de war of ik nou wel of niet de speciale splitter nodig heb.

     

     

    Maar goed. Dat neemt niet weg of ik wel of niet de inline sat versterker nodig heb bij een splitter. Want ik moet het signaal wel echt splitsen naar 8 outputs /of meer wat resulteert in insertionloss

  3. INVERTO UNICABLE 2 / JESS LNB SP-IDLU-32UL40-UNMOO-OPP

    Momenteel zit er al een splitter tussen voor 4 decoders. Alleen splitters zorgen voor signaalverlies en hoe groter de splitter hoe meer signaalverlies.

     

    zie uitleg:
    http://support.channelmaster.com/hc/en-us/articles/200383715-How-Much-Signal-Do-I-Lose-Going-Through-A-Splitter-

     

    Ik wil nu van de 4way splitter overstappen naar een 8 way splitter maar ben bang dat het input signaal teveel zal dalen. Daarom wil ik voor de splitter het signaal eerst een boost geven met de versterker om daarna het signaal te splitsen wat zou moeten zorgen voor geen verlies.


     

  4. Ik maak gebruik van een unicable II lnb en wil het signaal splitsen naar 8 apparaten. Een splitter zorgt echter voor signaalverlies en ik vroeg mij af of het nodig is om een inline satelliet versterker voor de splitter te plaatsen om het verlies te compenseren? Dan zijn er versterkers die 20db versterken en versterkers die 13-18db versterkt. De versterker die 20db versterkt is merkwaardig genoeg veel goedkoper...Ik dacht dan is de 13-18db versterker eentje met handmatige gain control, maar dat is niet het geval...

     

    in-line-antenne-versterker-uitgang-f-con

    satelliet-multi-tap-uitgang-8-x-f-connec

  5. Ik heb voor de zekerheid nog een keer gebeld en ze activeren dus geen kaarten meer die jij niet van ziggo hebt ontvangen.

     

    Ze begon al gelijk over of ik naar het nieuws heb gekeken over fraude dat mensen plegen met de kaarten bla bla. Daarna zei ze dat ik maar een ci module en kaart van hun moet nemen tegen maandelijkse bijdrage. Jammer hoor...

  6. Ze zeggen dat het net ingegaan is. Sinds 6-12... Ik gaf aan net zoveel betaald te hebben voor de smartcard. De medewerker heeft vervolgens 10 euro korting gegeven op mijn volgende factuur, als coulance. Ook toen ik vroeg waarom ik online de kaart gewoon kan toevoegen kreeg ik te horen dat die functie niet werkt en ook is uitgeschakeld.

  7. Hoi,

     

    Ik heb 2 kaarten aan mijn account toegevoegd en deze in mijn Mutant HD2400 gestopt om intern te sharen.

     

    De HD2400 zelf is niet verbonden met het ziggo netwerk maar de client wel.

     

    De client heeft cccam 2.3.0 met disable emm : no en extra emm level : yes

     

    ook zit er een yes achter de c lijn.

     

    De mutant heeft ook cccam 2.3.0 met rsa key en box key incl try all chids in de cfg. De kaarten zijn herkend en zichtbaar onder entitlements. de client is toegevoegd als F: client client 2 1 1 { 0:0:1 }

     

    EMM's komen keurig over naar de kaarten (wel heel veel trouwens) maar er gaan geen ECM's terug naar de client.

     

    Nu vraag ik me af of de kaarten wel geactiveerd zijn? of is er iets mis met de configuratie? Hoezo gaat er geen ecm terug. Ik heb de kaarten 4 dagen terug toegevoegd via mijn ziggo.

  8. De instelling zou volgens verschillende bronnen moeten werken echter de openpli team heeft JESS (dat is de naam voor de unicable II standaard) nog niet geïmplementeerd in de images. Er is een patch in de omloop. Deze zal moeten werken echter wil het team deze nog niet implementeren vanwege de risico's en te weinig testwerk. Ik denk dat ik dan zelf een aantal images moet gaan compilen om in ieder geval JESS op de VU ZERO en de ET10000 werkend te krijgen. De dm800 moet het met de oude Unicable 1 standaard doen...

  9. Voor nu wil ik eigenlijk het volgende bereiken:

    GFjK5PJ.png

    Mijn vraag hierbij is.

    • Werkt een 3 way splitter met een unicable installatie?
    • Werken enigma2 boxen met unicable II lnb's?
    • Volgens Inverto werkt de unicable lnb met diseqc switches, dus ook met een 4x1 switch?
  10. Ik heb contact gehad met inverto en de combiner zal in enkele weken op de markt komen. Dan is het mogelijk om meerdere satellieten van unicable lnb's te voorzien en deze met een combiner te koppelen naar een enkele kabel waarbij de kosten ook nog eens goed gedrukt kunnen worden. Afwachten dus...

  11. Houd er rekening mee dat een unicable lnb slechts 4 frequenties uitstuurt dwz maximaal 4 transponders en je hebt 12 tuners

    Unicable II (nieuwe versie) kan tot 32 frequenties aansturen.

     

    Echter is de Splitter die ik zo net noemde wel bedoeld voor unicable 1. Dus ik weet niet of deze ook met unicable II werkt.

     

    Maar nee ik ga geen paar duizend euro neertellen voor een switch..Trek dan liever toch een extra kabeltje naar binnen :)

     

    Maar een unicable II icm de splitter (mocht dat werken) lijkt de enige uitweg....of niet?

     

    Daarnaast is nog de vraag of mijn decoders (Xtrend ET10000) wel overweg kunnen met Unicable II. Unicable 1 werkt trouwens super goed op de decoders.

     

    EDIT: Er lijkt een oplossing te bestaan! Het is de unicable combiner! echter kan ik deze niet direct op de site vinden:

     

    Unicable%20II%20Additional%20scenarios%2

     

    Dit zou betekenen daat er dan nog maar 2 kabels het huis in komt

  12. Met Unicable kun je tot maximaal twee satellieten.

    Met 4 of 5 lnb's kun je dus geen Unicalble toepassen.

    is dit een beperking van unicable of een beperking van de coaxkabel? Dat zou betekenen dat er voor 4 satellieten minimaal 2 unicable kabels het huis ingetrokken moeten worden?

     

    Het lijkt dan toch de goedkoopste oplossing om 4 unicable lnb's te kopen en dus 4 kabels naar binnen te trekken. Met een basis unicable splitter zou ik dan eventueel nog vanuit de een centrale punt kunnen splitsen naar twee verschillende locaties in huis:

     

    Dus 4 maal deze lnb:

    http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=323&cat=126

    en 4 maal deze splitter (die wordt vaak wel met de lnb meegegeven):

    http://www.inverto.tv/products/product.php?section=49&id=325&cat=83

  13. Het lijkt erop dat de schade voor 4 lnb's enig beperkt kan worden tot 2 unicable out kabels. En zo een multi-switch die 2 satellieten tegelijk kan aansturen met een enkele unicable output is al 230 euro per stuk... ;) Dure grap zou ik zeggen..

     

    http://www.triax.com/FindProduct/ProductDetails.aspx?product=%7BAF11F609-89B4-4A56-8D48-61F19BEA3B18%7D

     

    Daarbij kan op de bovengenoemde switch ook maar 8 tuners aangesloten worden.

     

    De eerder genoemde Inverto multiswitch kan 24 tuners aan echter wel maar op 1 satelliet.

     

    Daarnaast kost een enkele unicable II lnb rond de 70 euro. Hier kan ook 24 tuners op aangesloten worden. je zult ze echter wel door moeten lussen.

     

    Nog andere Ideeën? 

  14. All,

     

    Ik heb afgelopen maand eindelijk de sleutels van mijn nieuwe woning gekregen.

     

    Ik wil nu niet zoals de vorige keer 100 kabels (oke dat is iets overdreven) naar binnen trekken maar wil het beperken tot een enkele kabel.

     

    Ik ben van plan om een wavefrontier te installeren met in totaal 4 tot 5 koppen. Deze moet naar een multiswitch waarna er een enkele kabel naar binnen gaat.

     

    Binnen heb ik 3 decoders met elk 4 tuners ingebouwd (kan nog meer worden). Alle tuners moeten onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Dit betekent opnemen, afspelen, streamen tegelijk.

     

    Ik kwam deze unicable switch tegen waar maximaal 32 tuners op aangesloten kunnen worden. Alleen kan er maar één quattro lnb op aangesloten worden en dus ook maar één satelliet. Dat zou betekenen dat ik 4 van deze switches nodig heb voor 4 satellieten en er dus uiteindelijk toch 4 unicable kabels naar binnen gaan. Of niet?

     

    http://www.inverto.tv/products/product.php?section=49&id=322

     

    Is er een mooie oplossing om uiteindelijk 4 tot 5 satellieten op een switch aan te sluiten met een enkele output waar maximaal 24 of 32 tuners op aangesloten kunnen worden?

     

    Dit zou heel wat rommel schelen namelijk...

    • Like 1
  15. Irdeto-kaarten worden niet gepaired, Nagravision wel.

     

     

     

    100%

    En als ik geen box wil maar een ci+ module, krijg ik dan alsnog een nagra kaart? Of ik koop zelf een irdeto kaart, kan ik deze dan registreren?

     

    Want volgens mij werkt de irdeto kaart in alle regio's nu upc door ziggo is overgenomen, of niet?

  16. Werkt het ook gewoon met Irdeto2 kaarten? Die worden toch gepaired of niet?

     

    Zo ja:

    Ik woon in Almere (upc gebied) en wil tv van ziggo op mijn eigen enigma2 box bekijken. Als ik nu een tv only abonnement zou aanschaffen hoe groot is de kans dat ik een nagra box krijg?

  17. Hier met een Channel Master 1,8 m  van de oost beam alleen de fta zenders van een 12 tal frequentie's met een kwaliteit van 10 tot 70 % dit varieert nog al, zitten dus aan het randje.

    Van de Turkiye focus beam geen ontvangst.

     

     

    attachicon.gif1.png

    Zou het aan je lnb liggen? Je hebt wel beeld met een 1.8m terwijl volgens satbeams je minimaal 3m moet hebben om beeld te krijgen. Dus evt met een betere lnb en kabel zou het bij slecht weer ook moeten werken?

  18. Wat zou je zeggen van verhuizen?

    Of in Türkye gewoon een schotel plaatsen? VPN verbinding maken en RemoteStreamConvert gebruiken?

    Slingbox in Türkye neerzetten.

    Goedkoper en trefzeker dan een peperdure wok van 3,50m

    De upload snelheden in turkije zijn daar niet genoeg voor. Ook zit je daar met een datalimiet..

     

    De east beam zou misschien nog net bereikbaar zijn in het meest ooste deel van nederland maar de turkey focus beam zal onmogelijk zijn voor nederland. Of je moet denken aan een schotel van 30 meter...:P

  19. het werkte eigenlijk wel maar ik heb het toch iets anders opgelost.

     

    Ik heb vanuit de unicable uitgang een aparte kabel naar mijn decoder getrokken. Die gaat in port 1, van port 1 out loop naar port 2, port 2 out loop naar port 3 en port 3 naar een uncommited switch input 2. op input 1 van de uncommited switch zit de andere kabel.

     

    Deze kabel zit op een diseqc switch met daarop 7e, 19.2e, 23.5e. De uitgang van de uncommited switch gaat naar port 4 van de decoder.

     

    Nu kan ik op 42e maximaal 4 verschillende transponders opnemen. of 3 en 7e/19.2e/23.5e kijken/opnemen.

     

    Het werkt super goed en het was ook eenvoudig in te stellen. Nu vraag ik me af hoe het zou werken met de FBC tuner van de nieuwe VU+ 4K... Die kan in theorie 8 verschillende transponders opnemen... :grin:

  20. Klopt. Echter wil ik de unicable uitgang ook op een diseqc switch aansluiten.

     

    Dus:

     

    port 1: 7e port 2: 19 port 3: 23.5 port 4: unicable 42e.

     

    Decoder:

    Tuner 1 staat op 7e > Tuner 2,3,4 werken niet.

    Tuner 1 staat op 42e > Tuner 2,3,4 werken wel

     

    Dit wil ik bereiken.

     

    Ik wil voorkomen om nog een kabel naar binnen te trekken...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...