Ga naar inhoud


dejeeper

Lid
  • Items

    78
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dejeeper

  1. Dank, maar dat is wel een prijzige oplossing, dat laat ik maar even voorbij gaan. Trouwens ik zit dit artikel net te lezen, maar ik denk dat het eerder de takken zijn die het signaal verstoren dan dat de sneeuw dat doet. Uiteraard als je al wat signaal kwijt bent door voorwerpen die zich tussen de satelliet en de schotel zich bevinden dan heeft een beetje sneeuw erg veel invloed. Volgens mij kan bij die schotel (gezien de afbeelding)  helemaal geen sneeuw op de schotel komen. Ik ben al eens een keer bij een kennis in de buurt geweest. Die had alles volgens het boekje gemonteerd maar had geen signaal. Het had de oplossing gevonden om de schotel sneeuw vrij te plaatsen. Op de eerste verdieping binnen in de kamer, maar wel voor het raam.

  2. Dat zou inderdaad de oplossing kunnen zijn. Bedankt voor de tip. Maar gezien de extra kosten denk ik dat ik maar voorlopig mijn ragebol blijf gebruiken. Om een dergelijke constructie te maken dient het dak ondersteunt te moeten worden door twee staanders, Ik kan geen dikke balken schuiven onder het bestaande dak. 

  3. 5 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    :grin: en wat dacht je van sneeuw?

    Als dat schuurtje klopt met die schotels allemaal, dan zou ik er eerder een afdakje voor timmeren. :wink:

    want de elevatie zal wel weinig zijn in Zweden

    Die schuur klopt wel met die schotels. Een afdakje lijkt leuk maar ook dat geeft weer problemen. Op dat afdakje kan gedurende de winter wel 2 meter sneeuw op komen te liggen. In het voorjaar komt dat in 1 keer naar beneden. Als dat dan valt op de armen van de LNB's dan gaat daar iets niet goed. Buiten dat moet de constructie aardig stevig worden om al die sneeuw te houden. Ik gebruik wel de ragebol, tenslotte sneeuwt het niet elke dag. Dus het ragebollen doe ik in een normale winter ongeveer 6 tot 7 keer. Dus dat is best te doen. 

  4. Ik heb meerdere buizen gemonteerd en op deze buizen zijn met klemmen de schotels vast gezet. Daardoor zit de de achterkant van de schotels bijna tegen de muur aan. Dus kantelen gaat niet werken maar ik na de winter eens kijken wat me gelijk is. En anders na een zware sneeuw bij even de ragebol pakken.

  5. Nee hoor, ik heb geen last met die hoge bomen. Zij zijn weliswaar 25 meter hoog. Maar de afstand tussen de schotels en de bomen is ongeveer 80 meter. Daarom heb ik de schotels ook daar geplaatst. De shuur staat ongeveer 45 meter van het huis. En ik heb goede ontvangst op alle schotels.

  6. 18 minuten geleden, Sprietje zei:

     

    Zie jij die foto van zijn avatar niet? Even de afbeelding op zijn avatar aanklikken en je krijgt een rechthoekige foto van zijn schotelfarm.

    Ik vraag me wel af of hij geen last heeft van als die hoge dennenbomen bij zijn huis, zeker met zo'n lage elevatie.

    photo-111111.jpg

    😊😊

  7. 6 minuten geleden, Ventura zei:

     

     

    Als dat u wens/voorkeur is, dan zal u een satelliet meter met nit functionaliteit nemen. Deze zijn wel duurder in aanschaf.

     

    Dan voor de informatie. Ik ga op zoek naar een geschikte. Alle ideeën zijn welkom.

  8. Dank voor je bericht. Wat bedoel je precies met multistream?

    8 minuten geleden, minplus zei:

    Even off-topic

    Maar ben ik nu maf, nou ja, OK, of m'n computer, hm, betwijfel ik ergens maar wie weet zit daar het probleem, of jullie allemaal, hoogstwaarschijnlijk, maar ik zie nergens een foto behalve die van Sprietje en kan ook nergens een foto aanklikken of zo?

     

    De foto naast mijn naam. Dat heet geloof ik avatar of zo. Maar i kan ook een grote foto plaatsen, als die behoefte daar is.

  9. Hallo Sprietje, het klopt helemaal wat jij schrijft. De 23 graden schotel is w.50 meter en de rest zijn schotels van ongeveer 1 meter. Ik heb inderdaad een ragebol staan om de sneeuw te verwijderen. Het probleem bij sneeuwval is dat "onze" schotels eigenlijk de LNB steunen aan de verkeerde kan hebben zitten. Bij bijna alle schotels zitten die aan de onderkant, terwijl montage aan de boven kant net zo eenvoudig zou zijn. De sneeuw hoopt zich op op de LNB maar voornamelijk op de armen. Daar wordt de sneeuw laag erg dik en sluit dan de LNB volledig af. 

    8 minuten geleden, Drs. IJzerbout zei:

     

    Iedere satelliet heeft een baken transponder. Dit baken geeft ook de naam en positie door. Op goede satelliet meetapparatuur te ontvangen. 

    Daar ben ik ook op naar zoek. Ik wil niet van te voren een satelliet invoeren maar blank kijken welke satelliet zichtbaar is. Op de hoogte waar wij zitten is het aantal zichtbare satellieten enorm. Je kijkt als het ware van af de top van de aarde naar de evenaar.

  10. 28 minuten geleden, Sprietje zei:

    Oh., en dan is die grote schotel vast voor de Astra 23,5 want volgens de footprint heb je bij jou daar bijna een schotel nodig van 120cm..
    Maar heb je dan niet veel werk als je 6 schotels regelmatig sneeuwvrij moet maken? Nu is het wel zo dat je daar voor de 23,5e maar een elevatie hebt van 17,9 graden, dus met een offset van 26° staat hij ongeveer 8° voorover en dan blijft de sneeuw minder makkelijk op de schotel liggen maar op de arm en lnb des te meer. Ach, ze hangen allemaal op bereikbare hoogte dus je zult wel een ragebol klaar hebben staan.
    Op Google Maps zie ik allemaal veel sneeuw.

     

     

    Veel sneeuw.jpg

     

  11. 17 minuten geleden, Sprietje zei:

    Misschien is het handig dat ik bijv. al wat voor je uitreken, bijv. de schuinte van de rail e.d.

    Wat heb je voor een schotel?

    Welke satellieten ontvang je er mee?

    Welke lnb staat in het midden?

    Plaats eens een foto van je schotel

    Als je naar mijn foto kijkt zie je de schotels zitten. Het zijn er in het totaal 6. Astra  1 - 2  -3; Hotbird, Tor en Tor 3 en dan nog 1 waar ik even niet weet op welke satelliet ik deze heb staan. De meest linkse staat op een motor. Dus ik gebruik voor elke satelliet een eigen schotel. Het probleem in Zweden is dat de grond een beetje instabiel is. Dus na verloop van tijd is een schotel bevestiging punt iets verplaats naar boven/beneden of naar links/rechts.

  12. 4 uren geleden, Tonskidutch zei:

    pff max 100€ misschien

    je gebruikt hem wellicht ook maar 2 a 3 maal

    Normaal gesproken gebruik je de satfinder inderdaad maar een paar keer. Ik merk dat op dit moment mijn schotels minder signaal ontvangen en wil ze wederom goed gaan uitrichten.

  13. Bedankt voor de reactie.

    Ik heb niet direct een budget in mijn gedachten. Ik kom ze tegen van 60 euro tot een paar honderd euro.

    Daar zit uiteraard veel verschil tussen maar wat ik dan lees dat het ontvangen TV beeld van hoge kwaliteit is.

    Ik zoek geen beeld van hoge kwaliteit, ik wil alleen de voor mij relevante info zien.

    En dan weet ik niet in welke prijs klasse ik dan terecht kom. 

     

    vr.gr. Cor

  14. Hallo,

     

    Misschien is dit onderwerp reeds een keer gepasseerd maar ik er niets van vinden.

    Ik ben op zoek naar een betaalbare sat finder, die uiteraard signaal en kwaliteit aangeeft maar tevens de "naam" van de satelliet en eventueel nog meer relevante informatie.

    Kan iemand mij op weg helpen met een keus te maken.

     

    vr.gr.

     

    Cor

  15. Er staat inderdaad veel meer info op. Maar omdat de rol in een schuur ligt die op 50 meter van mijn huis staat ben

    ik even gaan kijken. En daar mijn geheugen niet helemaal waterdicht is heb ik alleen de 135 db meegenomen in mijn gedachte.

    Overigens komt de rol uit NL want daar koop ik altijd mijn spullen, ook gezien de afgrijselijke prijzen die je er hiervoor moet betalen.

    Als voor beeld: LNB in NL: 10.75; zelfde LNB in SE: 27.75.

  16. Wat A33 daar schrijft kan ik mij iets bij voorstellen maar ik kan mij niet voorstellen dat bij het vervangen van de LNB een bepaalde

    satelliet helemaal niet meer ontvangen wordt. Maar goed ik heb die ervaring nog nooit gehad dus kan er verder niet veel over zeggen.

     

    Voor mij is het belangrijk dat alles weer werkt zoals het moet werken en dat met een duo LNB van misschien wel ongeveer 25 jaar oud.

  17. Hallo,

     

    Op de rol van 100 meter staat 135 Db en om de paar meter staat ook 135 db. Dus ik neem aan dat dit wel klopt.

    Ik koop altijd een rol van 100 meter, dan zit ik nooit zonder. Ook omdat dit soort kabel hier in de omgeving niet of zeer moeilijk

    verkrijgbaar is en als je het al kan vinden je de hoofd prijs daarvoor betaald.

     

    Om de vraag  over het uitrichten van een schotel bij het vervangen van een decoder kan ik geen antwoord geven maar volgens mij is dit

    flauwe kul. De schotel richt je op de satelliet en wat er na de schotel gebeurt heeft daar geen enkele invloed op.

     

    Maar mocht ik het verkeerd hebben dan mag iemand mij wel overtuigen.

     

    Ik denk dat dit verhaal boven is komen drijven na de invoering van de HD zenders op de 23.5 graden bij gebruik making

    van een duo LNB.

     

    In de instructie stond dat de schotel gericht moest worden op de 19 graden satelliet. Plaatse men dan een duo LNB dan

    zou het kunnen dat de schotel iets "beter" gericht moest worden. 

     

    Daarvoor maak ik ook gebruik van 6 schotels. Is voor mij eenvoudiger te richten en geeft zeker een beter resultaat omdat

    ik voor de wat zwakkere satellieten een grotere schotel kan gebruiken.

     

    Vr.gr.

     

    Cor

  18. Hallo Tripleboy & Moderator,

     

    Dank voor jullie reactie en het meedenken.

     

    De coax die ik gebruik heeft een afscherming (ik meende 130 db) en is ongeveer 50 meter lang. Maar het systeem werkte al meer dan 14 jaar naar behoren.Goede signaal sterkte en een eveneens goede kwaliteit, zeker gezien mijn locatie die bijna op de grens met Lapland ligt. Ik heb een decoder en Tv naar de schotels verplaatst en daar maak ik dan gebruik van een kabel van 10 meter. Daar zat het probleem dus ook niet. Het probleem is gelukkig opgelost en bij mijn volgend bezoek aan NL ga ik even langs Almere om een aantal nieuwe Inverto Black Premium Twin LNB's te kopen. Ik heb er 6 in gebruik en die voldoen bij mij uitstekend. 

     

    Vr. Groet,

     

    Cor

  19. Het is opgelost, maar wederom kwam Murphy even kijken.

     

    Zo als ik al eerder schreef heb ik alles vervangen wat er maar te vervangen was.

    Dus ook de LNB door een nieuwe uit de doos.

     

    Blijkt dat ook deze LNB niet wilde schakelen tussen horizontaal en verticaal.

    Dat was dus de storing die LNB 1 gaf.

     

    Overigens werd deze tip (het niet schakelen tussen horizontaal en verticaal) mij gegeven door een

    mevrouw die bij Canaal Digitaal werkt.

     

    Helaas de andere medewerkers kwamen niet met de juiste oplossing.

    De laatste medewerker vroeg welke zender wel te ontvangen waren en welke niet.

    Na diverse zenders geprobeerd te hebben vertelde zij mij dat het leek of de LNB niet

    schakelde tussen horizontaal en verticaal. 

     

    Een oude LNB van de plank gepakt en de storing was opgelost.

     

    In ieder geval bedankt voor het meedenken en misschien heeft iemand nog eens wat aan de

    oplossing die ik hierboven beschreven heb.

     

    Vr. Gr.

     

    Cor

  20. Hallo,

     

    Sinds gistermiddag na een hevige onweersbui zijn o.a. NOP 1 - 2- 3 en de meeste regionale zenders verdwenen.

    Op het moment dat het ging onweren werden de stekers uit het lichtnet gehaald.

    Op 23.5 graden worden de RTL's en SBS met een 98 % signaal en 100 % kwaliteit (althans volgens de decoder) goed ontvangen.

    Ik maak gebruik van 4 schotels en alle schotels werken naar behoren.

     

    De melding verschijnt in het scherm: Geen signaal.

     

    Ik heb vanmorgen de LNB (23.5 graden) en de disecq vervangen zonder resultaat.

     

    Een andere decoder geinstaleerd, maar ook zonder resultaat.

     

    De schotel op de 23.5 opnieuw uitgericht zonder resultaat.

    Meerdere malen inmiddels met Canaal Digitaal telefonisch contact gehad. Die hebben een paar keer de smartcard opnieuw geactiveerd maar ook zonder resultaat.

     

    Ook werd mij een paar keer verzocht om de schotel opnieuw uit te richten.

    De laatste medewerker van Canaal Digitaal vertelde mij, nadat ik vertelde dat ik nu ook een andere decoder geplaatst had, dat ik de schotels opnieuw moest uitrichten omdat vaak bleek dat na het vervangen van de decoder de schotels opnieuw uitgericht moesten worden. 

     

    Omdat ik dit verhaal niet begreep heeft de man mij dat geprobeerd uit te leggen meer dat lukte net niet helemaal.

     

    Vanmorgen kon ik nog wel TV Drenthe (Kan. 76) ontvangen maar die is nu ook verdwenen. 

    Een enkele keer komt daar nog iets van binnen maar dan met veel storing. Kijk ik dan naar de signaal informatie dan schommelt die tussen 40 en 90 % in sterkte en kwaliteit rommelt ook wat. 

    De enige regionale zender die ik nog ontvang is Limburg.

     

    Doe ik dezelfde test op b.v. SBS 6 dan heb ik 98 % signaal en 100 % kwaliteit.

     

    De decoders verschillende keren gereset maar geen resultaat.

     

    Ik sta overal voor open want ik ben een beetje uitgedacht.

     

    Vr.Gr.

    Cor

×
×
  • Nieuwe aanmaken...