Ga naar inhoud


FritsRaaf

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FritsRaaf

  1. Afgelopen maandag ben ik, op telefonische uitnodiging van een vriendelijke medewerkster van CD, overgegaan van het Basis HD en settop box naar het Familie HD pakket.
    De motivatie om over te stappen was dat dan op beide kaarten hetzelfde (HD-)pakket te ontvangen zou zijn.

    Volgens CD is alles aangepast, alleen op het tweede toestel geeft de commerciële Nederlandstalige zender niet in HD weer (terwijl dat voor mij een reden was om te upgraden).
    Dit lijkt me niet conform de afspraak/overeenkomst.

    Hoe zit het dan? Op deze manier voegt het opwaarderen niets toe en kost alleen maar meer...

  2. Op grond van de Mediawet 2008 zijn kabelbedrijven verplicht de programma's door te geven van de landelijke publieke omroep (Nederland 1,2 en 3), de lokale en regionale publieke omroepen en de Vlaamse publieke zenders (VRT één en Ketnet/Canvas).

     

    Waarom geldt dat niet voor Canal Digitaal? Op m'n hoofdkaart kijk ik regelmatig naar de Vlaamse zenders, maar op m'n tweede kaart zijn deze niet te ontvangen, evenals een aantal regionale zenders.

    Wat is de motivatie hierachter?

  3. Wie weet er een goed en vooral betrouwbaar alternatief voor deze eek.gifredface.gifmad.gif "pvr"?

    Prijs speelt wél een rol, dus 2e hands is ook bespreekbaar.

     

    Waarom? Nou, hierom: vandaag handmatig (want wéér geen EPG!) op ARD HD twee programma's ingesteld van 14.59 tot 18.20 uur. Thuisgekomen om 16.30 uur zie ik dat a. het rode lampje niet brandt en b. dat de ontvanger op standby staat. Wat blijkt: er zijn slechts 11 minuten opgenomen. 't Is dat het Kerstmis is, maar ik wordt hier niet vredelievend van. Hoe haalt Philips het in z'n hoofd om zo'n k*tapparaat te distribueren en hoe haalt CanalDigitaal het in z'n hoofd deze brakke zooi aan z'n abonnees te leveren...

  4. Mijn Philips 8121 pvr heeft een aantal nukken:

    • de EPG (Guide/Programmagids) is beperkt tot een handvol zenders. Bij bijvoorbeeld de BBC heb ik al helemaal geen programma-informatie. Instellen van een opname van programma's moet dus handmatig.
    • Zappen tijdens een geprogrammeerde opname leidt vaak tot het plotseling stoppen van deze opname
    • Ook worden de programmagegevens bij het oproepen van de EPG vaak ververst. Dit duurt geruime tijd, tijdens welke ik geen tv kan kijken.

    Ik heb jarenlang Ziggo gecertificeerde ontvangers en een Humax pvr gehad en deze hebben (tot aan de "gedwongen" overstap naar CD) altijd prima en naar verwachting gefunctioneerd. Ben dus blijkbaar verwend... :rolleyes:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...