Ga naar inhoud


Erudiet

Lid
  • Items

    86
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Erudiet

  1. Geachte,

    Op de popup dien je te antwoorden met 'neen', dus opname niet stoppen. Je ziet toch dat hij opneemt of niet?

    Rebox gaat uit en zal herstarten bij ogenblik van aangegeven opname. Die popup kan je ook niet verwijderen, is ingebakken in software.

    Erudiet

  2. Sorry dat ik zo laattijdig reageer, door gezondsheidsproblemen.

    Het SEPA MANDAAT bestaat al langer, op de website van tv vlaanderen kan je het dowloaden, invullen en versturen naar Zaventem, alle gegevens staan er op. Handtekenen en bij voorkeur een stempeltje van de bank ter bevestiging dat rekening klopt met naam van betaler.

    Je doet het best een paar maand voor de vervaldag, anders moet je een jaar betalen. Hier wordt het even technisch.

    Tv vlaanderen betaalt je terug binnen de 3 dagen dat uw mandaat in orde is, het verschil van een volledig jaarabo min de nog resterende maanden.

    Mijn abo verviel op 31.07; ik verstuurde aanvraag tot sepa mandaat begin maand juli .Ik moest dus (12x15.90 betalen) (190.80€). Ik kreeg bericht van tv vlaanderen in augustus dat mijn maandelijkse afhouding zou gebeuren vanaf 01/09. Drie dagen na ontvangst van dit bericht kreeg ik van tv vlaanderen : 190.80- 31.80= 159 € op mijn spaanse rekening terug.

    Als je dus tijdig je aanvraag doet, dan hoef je niets te betalen en begint de automatische inhouding op de 1ste van de maand dat uw abo hervat.

     

    (oef, moeilijk om uit te leggen)  Meer info nodig? je mag altijd pm sturen.

    Erudiet

  3. Heb sinds 2007 een rebox 9000. Nooit problemen gehad, de omswitch van uitzendfrequenties maken het mijn ouwetje nu wat moeilijker bij overgangen tussen reclame en uitzending. Maar ik ga er mee door, indien ik hem ooit vervang zal het een Rebox 8220 zijn voor de dubbele tuners en de opnamemogelijkheid, wij nemen per dag zo'n 2 uur programma's op die we dan later bekijken.

    Hij maakt deel uit van de familie.

    Erudiet

  4. Ik durf door te denken aan de Jupiler League. Belgacom heeft hiervoor de rechten en zend die uit via kabel, louter en alleen in vlaanderen ( belgie). VTM heeft contract met Belgacom om de samenvattingen uit te zenden. Ik herinner nog de periode dat er volledige matchen werden uitgezonden ( denk in 2003) via TVV.

    Waarom gaat tvvlaanderen niet in onderhandeling met belgacom om deze wedstrijden rechtstreeks uit te zenden via satelliet. Aparte zender- optie als abonnement - Tvvlaanderen heeft zeker een aantal afnemers ' buitenlandse residenten' die hiervoor geinterresseerd zouden zijn.

    Belgacom kan een deel van zijn investering recupereren. Die nieuwe CEO, denkt die niet commercieel?

    Ik zou het als CEO zeker overwegen.

    Erudiet

  5. Ik wist reeds hoe je het zou oplossen. Maar hier is er geen enkele technieker dat dit kan realiseren.

    Weet dat in Spanje niet iedereen onderlegd is op gebied van ontvangers. Zij zijn op dat gebied nog niet zover als wij.

    Verdeler kan ook niet: 2000km hiervandaan.

    Wil dus Rebox 9000 vervangen.

    Snap niet waarom ik een waarschuwing krijg van 'Michel'. Ik vraag toch naar mensen die ervaring ( gebruikerservaring) hebben met de Rebox 8220.

    Als dit niet mag, blokkeer sat4all dan maar voor mij.

  6. Hetep, Bedankt voor je reactie.

    Jij kan dan ook beoordelen of de aanpassing aan de nieuwe normen  van uitzending ( de 8psk) goed wordt verdragen door de 8220.

    Ik heb namelijk problemen ermee. Mijn Rebox 9000 kan dit niet aan ( dateert van 2007) en deed het tot januari dit jaar ook uitstekend.

    Bedankt voor een berichtje hierover.

    Erudiet

  7. Deze bladzijden heb ik al gelezen. Een oud-bankier doet zijn werk tevolle. Een dergelijke domiciliering is zeer eenvoudig.

    Tvvlaanderen geeft je een nummer ( domicilieringsnummer-uniek per klient--, zij sturen hun 'factuur' naar de bank van de betaler via SEPA, een overkoepelend organisme in Europa, deze stuurt door naar betalende bank, rekening wordt gedebiteerd en bedrag wordt via Sepa gecrediteerd op rekening tv-vlaanderen. Zo eenvoudig is het.

     

    Maar als tv vlaanderen de documenten van hun klienteel mislegt,weggooit of slecht klasseert, of verkeerd behandeld, dienen zij volgens mij dringend ook deze pagina's te lezen. En gekwalificeerder personeel aannemen. Spijtig dat ik ziek ben en niet naar belgie mag vliegen, ik zou hun een week les kunnen geven.

    Ben ik de eerste die een Sepa Domiciliering mandaat geef?????

    Ik hoop dat ze meelezen en het dit keer goed doen.

    O ja, en schuldenaar en betaler kunnen verschillend persoon zijn : geen enkel probleem, volgens protocol Sepa volkomen wettig.

    Erudiet

  8. Heb contact gehad met Klantendienst en het formulier is vermist! Ik heb het opgestuurd per post, per email en tweemaal via email bericht gekregen dat zij alles hadden gekregen.

    Arm Vlaanderen {tv). Heb dus alles opnieuw opgestuurd en hoop dat het nu in orde komt. Heb hun ook 3 maand abo betaald om gelegenheid te geven om fouten recht te zetten. Ben benieuwd.

    Indien U via buitenlandse bank uw abo wil betalen kijk dan uit.

    Erudiet

  9. Volgens hun instructies moet je het ingevulde en ondertekende sepa formulier opsturen naar Zaventem, afd Financien, en zorgen ZIJ voor het instellen van de domiciliering.

    Als gewezen bankbediende vind ik dat ook de normale gang van zaken.

    Zij nemen dan contact op met de bank in kwestie, en die sturen dan bericht van aanvaarding terug naar Tv vlaanderen.

    Ik denk dat het hier mis loopt. 3 maanden zal misschien tekort zijn, maar zonder boe of bah sturen dan een aanmaning ( 2de bericht tot volledige betaling). Ik bel hun straks, misschien moet ik doen zoals voor de rvp, stempel vragen aan de bank dat de rekening klopt en dan zelf domiciliering laten instellen en doorsturen naar Tvvlaanderen. benieuwd hoe bevoegd die man/vrouw op de financien zal zijn op dat gebied.

    U leest hier later meer voor mensen die eventueel ook een sepa dom willen. Misschien is het het eenvoudigste van het jaarabonnement gewoon te betalen via buitenlandse bankrekening.

     

    Argument dat ik in buitenland zou wonen, ben geen resident, geld hier niet, dan moeten ze ook geen sepa formulier ter beschikking stellen, als ze niet weten hoe ermee om te gaan

    Vrees dat de vreemde bank niet snapt wat zij willen, maar volgens hun was het een makkie.

    Ben benieuwd.

    Erudiet.

  10. Goedemorgen,

     

    Sinds enige tijd zou je uw abonnement kunnen betalen bij Tvvlaanderen via een SEPA DOMICILIERING

    Een maandelijkse afhouding van uw abonnementsgeld rechtstreeks van een buitenlandse bank. Bv uw bank in Spanje....

    Mij lijkt het dat het systeem wat mankt loopt, krijg een aanrekening van een volledig jaar, niettegenstaande ik sinds maart een Sepa formulier heb ingevuld, doorgestuurd EN bericht heb ontvangen via email dat zij het SEPA formulier goed hebben ontvangen en het aan de desbetreffende dienst gingen overmaken, deze gingen het verder afhandelen en de domiciliering in orde brengen. Ik kreeg op 16.05.2014 email dat mijn vraag verwerkt was.

    Mijn kaart loopt tot 01.09.2014- Mijn abo is met vervaldatum 30.06.2014.

     

    Heeft iemand ervaring met deze betaalwijze/werkwijze? Het lijkt mij niet normaal, dat indien er een domiciliering is ingesteld, men nog een jaarfactuur krijgt voor de periode 1/7/2014-30/6-2015.

     

    Zeer merkwaardig.

     

    Erudiet

  11. Hallo,

     

    Sinds enige tijd is de Rebox 8220 op de markt als vervanger van de Rebox 9000.

    Kan iemand mij zijn gebruikerservaring meedelen aangaande dit toestel?

     

    Heb een paar maand geleden reeds deze vraag gesteld, maar ontving toen geen reactie.

    Daarom nieuwe poging.

     

     

    Erudiet

  12. Beste Ceesv,

     

    Door het eenvoudig bijplaatsen/vervangen van 2 condensatoren t.w.v. €. 3  werkt de Rebox weer prima.

    Wanneer je dat zelf niet kan is er altijd wel een medesatter die dat voor je wil doen.

     

    Dit schreef je hier,  maar het probleem is dat ik in Spanje woon, en ik hier geen enkele 'kenner' vind, die de condensatoren kan plaatsen.

    Als er iemand een adresje kan bezorgen in de omgeving van 03160 Almoradi (Alicante), dan graag hoor.

     

    Boven alternatieve software verkies ik dan een nieuwe ontvanger te kopen. Alhoewel het idee van Tozgeod ook niet slechts is, werkt het niet dan beland de ontvanger sowieso in de schroot.

     

    Maar als er mij iemand kan helpen, dan graag.

    Erudiet

  13. Seniorsatter: google met rebox re8220-en je vindt het. Dacht dat Tv  Totaal erover schrijft.

     

    TozdeoG : Is dat uit ervaring? Heb je dit toestel? Verder heb ik altijd met de software van Rebox gewerkt op mij 9000.

    Nooit problemen gehad, tenzij nu: Overschakeling naar 8psk doet mij de das om. Kan onmogelijk condensator bijplaatsen.

    Moet na 7 jaar trouwe dienst hem aan de kant zetten, en daarom graag de RE 8220. Dus software ander merk interresseert mij niet. Ben geen hobbyist....Dan kocht ik inderdaad iets anders.

     

     

    Maar nogmaals, heb je dit toestel in gebruik of niet?

     

    Erudiet.

  14. Is het niet zo dat een 2de kaart alleen te verkrijgen is met een bestaand abonnement? En dat in die kaart alleen de vlaamse zenders zitten? Zo heb ik het altijd gedacht en ook ondervonden. Dus als je een twee tuner hebt, dan kan je met een tweede kaartje de vlaamse zenders ontvangen aan de prijs van 2.5€.

    Je kan ook een tweede tuner kopen, installeren en naar de FTA zenders kijken, dan heb je oa ook BVN.....

    Er staat nergens geschreven waar die tweede tuner zich moet bevinden....Of kijk ik over iets?

     

    En inderdaad: de 'vakantiegangers' : die mogen hun tuner en kaart niet meenemen?

    Waarom kan men dan betalen, indien men dat wil, met een Sepa Europese domiciliering?

    Denk dat TV-Vlaanderen of bij uitbreiding M7 Group een commerciele  bedoeling heeft. Op het einde van de rit geld overhouden.

     

    En wat als Mevr Leroy ook op Satelliet gaat?  Want zij zei gisteren in Terzake dat een firma als de hare service moest verlenen tegen betaalbare prijs......Betalen is er altijd bij....waar ook.

     

    Google maar eens naar buitenlandse providers, en daar kan je de zenderlijst niet aanpassen !!!!! Canal Plus: 70€ per maand, Canal Plus Esp: idem, En ga zo maar door.

    Geef mij dan maar Tv vlaanderen- volgens mij goede prijs, je kan toch niet naar 70 posten tegelijkertijd kijken????

     

    Erudiet

  15.  

    Hello

    Heeft er hier reeds iemand ervaring met de nieuwe re8220, die zou pas uitgekomen zijn.

    De reviews zijn lovend en mijn interesse gaat daar wel naartoe.

    Als iemand deze reeds heeft aangeschaft dan lees ik graag zijn ervaring.

     

    Erudiet

  16. Rebox meldde mij dat die RE 9000 van de eerste reeks niet meer geschikt zijn voor de 8psk norm waarin er uitgezonden wordt, zij raden dan ook aan om een nieuwer model ( vervanger van Rebox 9000) aan te schaffen of de hardware aan te passen. Dat laatste zie ik niet zitten, hier in Spanje. Dus na 7 tevreden jaren zal ik alternatief moeten zoeken.

    Dacht aan de TIVIAR ALPHA PLUS , maar ken dat apparaat niet.En vind geen gebruikerservaringen, alleen van de verkoper ( en is misschien nogal subjectief.

    Weet iemand goed merk voor redelijke prijs?

    Erudiet

  17. Hello ,

     

    Deze 'nieuwe' pvr ontvanger zou in nederland zijn uitgebracht onder deze naam.

    Is er iemand met enige ervaring over dit toestel?

    Zou geinterresseerd zijn er een aan te schaffen om mijn 'oude' Rebox 9000 te vervangen.

     

    Graag uw reacties.

     

    Erudiet

  18. Ik begrijp nu ineens niet waarom ik een stacker-destacker zou nodig hebben.

    Ik heb twee rechtstreekse kabels van de lnb naar mijn ontvanger.

    Dat werkt zo te zien al goed. De split is weg, dus storingen of interferenties door andere ( antenne spaanse tv) is op deze kabels niet meer mogelijk.

     

    Heb programma Satcalc gedownloaded en dat geeft volgend:

    Azimuth verschil voor mijn woonplaats: 5.69°- elevatie verschil 6.95°- skew ( schuinte) 4.16°

    Wat is nu belangrijkst voor goede ontvangst? D azimuth of de skew? Als het de skew is, dan zit mijn installateur er boef op. Als het de azimuth is heb ik een lnb nodig met een verschil van ongeveer 6 °, in duo dus een Hotbird-Astra lnb. Of simpelweg 2 enkele lnb's?

     

    Of heb ik het verkeerd?

    Graag daar een advies over.

  19. Bedankt voor de link. Maar begin januari 2014 (laatste bericht over dit onderwerp) was er bij mij nog niets aan de hand.

    Toen had ik slechts 1 kabel en wel deze die rechtstreeks van de LNB kwam, mijn rebox stond toen op doorlus.

    Problemen zijn begonnen na 14 januari 2014.

    Toen heeft technieker tweede kabel aan de ontvanger verbonden via stopkontakt (aansluitingspunt van spaans systeem in het appartement.' via een split)

     

    Las onlangs in dit forum iets over stacker-destacker....verkoper-fabrikant garandeert geen zekerheid aangaande de juiste werking. Kan ook fout gaan.

     

    Ik blijf bij mijn idee: split weg, kabels rechtstreeks vanuit de nu geplaatste duo lnb. Betaalde reeds 400€ voor deze 'installatie'.

  20. Het zou interressant zijn, als u verwijst naar iets, er ook de link bij te plaatsen.

    Is eenvoudiger om iets terug te vinden.

    En waarom zijn de fouten op die 12722 verschillend volgens de post (ik zie verschil in problemen tussen vier,2be, vijftv, één sd, vtm sd).

    Denk dat weeromstandigheden en bv wind, temperatuur ook invloed kan hebben

  21. Dus de split moet er tussen uit. En moeten er 2 losse lnb komen.

    En waarom zijn er dan alleen maar fouten op de transponder 12722?

    En alleen maar als er opnames worden gemaakt?

    De spaanse buren die op een bepaald ogenblik naar de tnd kijken, die hebben ook power nodig op hun antennekabel......En er komt voor 36 appartementen slechts 1 kabel naar beneden!!!!!

    Duurt wel even maar plaatje wordt duidelijk, kabels van lnb moeten van de kabel van antenne af.

    Kabel A<werkt steeds perfekt, kabel B niet....Dus split eruit. En zaak is volgens mij opgelost.

     

    (Naar analogie met La Marina, waar nederlandse tvvlaanderen dealer, splitten plaatste zonder mijn toelating, omdat HIJ dat goed vond.

    Erudiet/ Frans Van Hove.

     

    Verschil in graden is exact: volgens uw cijfers 150.02-144.35=5.67 -4.30= 1.35°.

    Met deze gegevens kan ik verder, alhoewel, Almoradi ligt 30km van Alicante, en 30 km westelijker.

    Misschien wordt dat verschil dan nog kleiner?

  22. Wil je aub foto bekijken: daar staat duidelijk op dat de lnb alleen geschikt is voor 80cm en het is ook GEEN tvvlaanderen lnb!

    Bijkomend: de fouten treden alleen op bij start van opnemen, alsook bij weergave van opname. Maw als de Tuner 2 in werking treed.

    Zou kunnen dat LNB kapot is, want als ik de kabels wissel, dan doet de fout zich voor op tuner 1.

    Ik heb de kabel in de schakelkast gewisseld en ook dan doet de fout zich voor op de andere tuner. Fout gaat dus mee met die kabel die het resultaat is van een samenvoeging via split van kabel komend van lnb en van tv antenne.

    Denk dat ik dicht tegen de oplossing zit, : split wegnemen, kabel van lnb doortrekken rechtstreeks naar receiver, kabel van antenne aansluiten aan intern kabelsysteem van de spanjaarden.

     

    Als dat dan niet zo lukken, laat ik de technieker een rail en 2 afzonderlijke lnb's plaatsen en africhten.

    Maar het heeft gewerkt met een duo lnb in La Marina,(dat was een tvvlaanderen lnb) en hier in Almoradi werkt het niet zelfs niet op grotere schotel en speciale lnb voor 80cm.

    Volgens mij, uiteindelijk storing door interferentie met spaanse antenne.

    Erudiet/ Frans Van Hove

×
×
  • Nieuwe aanmaken...