Ga naar inhoud


Colombe

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Colombe

  1. Ik ben in het algemeen best tevreden met de M7 Sat801. Eén ding stoort me echter mateloos en dat is dat na een update de volgorde van de kanalen weer wordt teruggezet naar de standaardvolgorde. Teneinde zo gemakkelijk mogelijk te zappen zet ik de kanalen in de door mij gewenste volgorde en dat moet ik dan iedere keer weer opnieuw doen. Ik zet de decoder al nooit uit, maar af en toe gebeurt dat toch en kan ik vaak weer opnieuw beginnen. Ik weet dat bij het gebruik van de gele knop je alléén de voorkeurzenders krijgt, maar niet in de door mij gewenste volgorde.

    Hebben andere gebruikers hetzelfde probleem of niet? Of hebben jullie dat ook, maar vinden het geen probleem misschien?

  2. Ik ben in het algemeen best tevreden met de M7 Sat801. Eén ding stoort me echter mateloos en dat is dat na een update de volgorde van de kanalen weer wordt teruggezet naar de standaardvolgorde. Teneinde zo gemakkelijk mogelijk te zappen zet ik de kanalen in de door mij gewenste volgorde en dat moet ik dan iedere keer weer opnieuw doen. Ik zet de decoder al nooit uit, maar af en toe gebeurt dat toch en kan ik vaak weer opnieuw beginnen. Ik weet dat bij het gebruik van de gele knop je alléén de voorkeurzenders krijgt, maar niet in de door mij gewenste volgorde.

    Hebben andere gebruikers hetzelfde probleem of niet? Of hebben jullie dat ook, maar vinden het geen probleem misschien?

  3. Ik denk dat ik een foutje heb gemaakt. Ik heb een schotel van 80 cm en heb een duo lnb voor 60 cm gekocht. Ik wist niet dat er verschil was in die koppen. Zou het toch moeten kunnen lukken met de "verkeerde" lnb?

    Misschien is het dan, als ik toch weer een nieuwe lnb moet kopen, toch beter om twee aparte koppen te monteren. Maar dan moet ik ook weer een diseq switch erbij hebben. En zo ja, welke?

  4. Ik heb toch eerst de lnb met 4.3° verschil tussen de koppen gemonteerd, met de 19.2 kop in de houder. Stand van de koppen zoals door CD voorgeschreven. SD ontvangst is goed, maar HD geeft een signaal van 70% en 85% kwaliteit. Dat is toch niet verkeerd? Toch geen HD-ontvangst.

    Als ik nu de 23.5 kop in de houder doe, moet ik dan de stand van de schotel niet ook aanpassen? En hoe moeten de koppen dan t.o.v. elkaar staan?

  5. Sorry, ik was niet duidelijk genoeg. Ik wil natuurlijk eerst proberen goede ontvangst met de huidige spullen te krijgen. Dus met de CD duo lnb en bestaande schotel. Dus mijn laatste ik wil graag weten hoe in welke stand de duo lnb moet worden gezet als ik de 23.5 als hoofd lnb gebruik.

  6. Bedankt vGnp voor je snelle reactie. Ik heb je berekening begrepen en hem voor de exacte lokatie uitgevoerd. De afstand tussen de koppen moet bij mij 45.12 mm zijn.

    Wat ik me nog afvraag is hoe je de kop exact moet richten als de hart-hart afstand niet optimaal is. CD geeft een lijn aan die waterpas moet staan, maar is dat voor alle lokaties de juiste stand?

  7. Het is niet de eerste keer dat dit probleem wordt aangekaart. Uit verschillende vragen en antwoorden kan ik een paar dingen afleiden, maar ik stel mijn vraag toch nog graag.

    Jarenlang heb ik zonder problemen naar SD TV gekeken, maar inmiddels heb Ik een HD TV, een duo LNB van CD en een M7 SAT801 decoder. Ik heb een ovale schotel van 80 x 75 cm Frankrijk op de hoogte van Bordeaux. Omdat de duo LNB van CD niet in mijn bestaande houder past heb ik een andere duo LNB voor 19.2 en 23.5 gemonteerd op de door CD voorgeschreven wijze, dus de 23.5 een beetje hoger dan de 19.2. De SD zenders ontvang ik goed, maar de HD zenders geven "geen of slecht signaal"

    In de LNB die ik nu heb geplaatst zitten de koppen op ca 6 cm uit elkaar, op die van CD zitten ze ca 4 cm uit elkaar. Zou dat de reden zijn dat het niet werkt? Moet ik hem misschien anders richten? Of moet ik maar een methode zien te vinden om de CD LNB te monteren.

  8. Ik lees elders dat je met de M7 SAT801 wél een favorietenlijst kan maken, maar de kanaalnummers niet kan aanpassen? Betekent dat dat je de CD volgorde niet kan aanpassen? Of kan je de favorietenlijst in willekeurige kanaalnummervolgorde maken? Dat zou ik wél graag willen namelijk. Of moet ik dan toch maar aan een linux ontvanger?

  9. Dit was de laatste update

     

    Di 01-11-2011 Sw udate M7 SAT801 ontvanger

    Wat is er verbeterd?

    • Teletekstpagina 801 wordt nu getoond

    • Haperend beeld verholpen op scart aansluiting

    • Timerfuncties zijn verbeterd

    • De ondertiteling is verbeterd (o.a. bij History HD)

    • De beeldverhouding is nu vrij instelbaar

    • Er wordt geen HD zenderlijst meer ingeladen terwijl de SD zenderlijst is

    Dank voor je laatste update. Bij de laatset regel is iets weggevallen.

    Wie levert de nieuwe firmware eigenlijk; de fabrikant neem ik aan, maar wie is dat?

  10. Bedankt Satencom en Emekli.

    En als ik dan toch een linux ontvanger zou nemen, welke zouden jullie dan adviseren en kunnen jullie dan ook aangeven waarom die beter zijn? Ik heb al aardig op het forum rondgekeken, maar krijg nog steeds niet helder waarom ze zoveel beter zijn en wat er toch aan de dor CD gecertificeerde ontvangers mankeert.

  11. OK? Misschien valt het allemaal mee, maar wat is er dan allemaal zo veel beter dan de door CD gecertificeerde ontvangers? Het moet allemaal niet te ingewikkeld zijn, mijn vrouw heeft, bij wijze van spreken, al moeite met de bediening van een analoge ontvanger.

    Heeft er iemand ervaring met de M7 SAT801?

  12. Ik had nu net hoop dat dat met de M7 SAT801 wat minder zou spelen, omdat dat een vrij nieuwe is. De linux-ontvangers vergen nogal wat kennis van satellietontvangst, heb ik de indruk. PC's dat gaat nog wel, maar het satellietgebeuren gaat me een beetje boven m'n pet. Ik wil gewoon zonder al te veel problemen tv kijken, zou dat echt niet kunnen met CD gecertificeerde ontvanger?

  13. Ik wil overgaan naar hd en heb dus een nieuwe decoder nodig.

    Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, het belangrijkste is natuurlijk een behoorlijke kwaliteit. Daarnaast een goede epg (ook van buitenlandse zenders indien mogelijk), snel wisselen van zender, instellen en sorteren van voorkeurzenders. Opnemen hoeft niet per sé.

    Ik vind op de markt in ongeveer dezelfde prijsklasse: Philips DSR 8121, M7 SAT801, Rebox 4200 en misschien nog wel meer.

    Welke kunnen jullie me adviseren?

  14. Het is goed om te weten met welke cam module die Tv goed werkt.

    En of ie ook goed met 8PSK overweg kan.

    Ik heb bij Philips geïnformeerd en ze geven me dit als antwoord: "De ingebouwde tuner komt ongeveer overeen met de DSR 714. Ook kan de DVB-S tuner in de televisie overweg met 8PSK" Het zou dus moeten lukken, lijkt me.

    De CI module van CD lijkt niet de beste. Welke adviseren jullie?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...