Ga naar inhoud


Satalfred

Lid
  • Items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Satalfred

  1. Beste Gratj65,

    en alle anderen die in deze thread hun steentje hebben bijgedragen.

    Het klopt gewoon hoor! Ik heb van de week precies dezelfde Single Monoblock 4,3" gekocht, met een serienummer dat alleen in het laatste cijfertje verschilt met de jouwe (mijn s/n is P110200234). In de productielijn zaten er dus maar 3 tussen)

    En inderdaad is de DiSEqC toewijzing A=oost en B=west (dus in dit geval A=23,5 en B=19,2). Met deze instelling werken de LNB's op mijn 80cm schotel perfect.

     

    Iedereen schijnt aan te nemen dat in de technische specificatie de DiSEqC-volgorde andersom is, maar heeft iemand dit eigenlijk wel eens gechecked? Ik wel. De documentatie van precies dit Monoblock heb ik niet kunnen vinden, maar wel van twee types die nagenoeg identiek zijn:

    In de documentatie van het Monoblock met een hoek tussen de LNB's van 3,0" (de IDLB-SINM61-MNOO3-8PP) staat: "DiSEqC 1.0 (Sat A* = Eastern Satellite Position, Sat B = Western Satellite Position)".

    En in de documentiatie van het Monoblock met een hoek van 6,0" (de IDLB-SINM40-MNOO6-8PP) staat: “DiSEqC 1.0 (Sat A* = Hotbird 13° East, Sat B = ASTRA 19.2° East)”. (Documentatie gevonden op de website van de fabrikant: inverto.tv)

     

    Dit is onderling consistent, en zal ongetwijfeld ook voor de IDLB-SINM24-KAR43-8PP gelden. En in de praktijk klopt het ook.

     

    Discussie gesloten lijkt mij?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...