Ga naar inhoud


arjen11

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door arjen11

  1. heb de spanning gemeten aan de uitgang van de ontvanger, dus waar de draad normaal gesproken in gaat..  het is idd geen 24 volt, maar in mijn geval 18 volt.  gezien het bovenstaande; als ik goed begrijp kan ik op basis van wisselende voltages bij mijn meting dus nog niet concluderen dat voeding van de ontvanger stuk is.   

  2. dag mensen,

     

    heb met een multimeter de voedingspanning gemeten, de meter slaat wisselend uit ipv constant 24 v. ik denk dus dat het euvel gevonden is.  vwb de lnb, deze heb ik vorig jaar vernieuwd  en vwb de bomen; zekerheidshalve heb ik een aantal takken van de kastanjeboom afgezaagd om er zeker van te zijn dat dit niet de oorzaak kon zijn. het probleem bleef toen bestaan.

     

    was van plan om een nieuwe platte tv te kopen en mijn oude bakbeest eruit te gooien. heb nu een tv besteld met een ingebouwde dvb-s tuner. benieuwd of het nu idd ook allemaal weer gaat functioneren.

     

    laat wel weer van me horen als het zover is, iedereen bedankt voor het reageren.

  3. dag mensen,

     

     

    sinds een paar dagen al last van sigaal dat wegvalt en sinds vandaag heb ik helemaal geen signaalsterkte meer, zoals normaal weergegeven via een groene balk in een van de decodermenus. en dus kan ik ook geen zenders ontvagen.  heb met mijn signaalzoeker gekeken of de schotel misschien is verschoven oid.  de signaalmeter geeft aan dat er dan weer wel, dan weer niet een signaal is, deze afwisseling gaat per seconde.  het lijkt wel of dit veroozaakt wordt door voedingsspanning die steeds even wegvalt/onderbroken wordt.  is dit een juiste veronderstelling, kan dit het euvel zijn?  heb een oude philipsdecoder, type dst 5816.    graag jullie ideeen en tips

     

    groet arjen

     

     

  4. dag,

     

    heb de schotel nog eens opnieuw uitgericht en bleek dat ik toch de verkeerde satelliet te pakken had. met die satelliet kreeg ik wel het signaal op de satfinder maar sloeg de balk in het menu van de decoder niet uit. bij de astra 1 ook direct een groene balk en prima ontvangst. probleem dus opgelost, iedereen bedankt!

     

    groet arjen

  5. dag,

     

    vandaag de nieuwe lnb (smart titanium) gemonteerd maar vooralsnog geen verandering, geen enkel signaal.

    Ben, ik heb de gegevens zoals jij hierboven hebt genoteerd precies zo in het menu staan. ik vind met het draaien van de schotel (verticaal ingesteld op 29 graden) maar 1 satelliet, ga ervan uit dat dit de astra 1 is. Maar stel het zou een andere satelliet zijn, dan zou de ontvangstbalk nog steeds toch moeten uitslaan of zie ik dat verkeerd?

    het kan niet anders dan dat ik toch iets verkeerd doe, over het hoofd zie, alle componenten zijn goed.

     

    arjen

  6. Hendrik,

     

    ik denk dat er wel spanning doorgestuurd wordt want de satfinder heeft deze spanning nodig om zowel een lampje, een wijzer als een pieptoontje te produceren. En dat alles doet het ding perfect. een vriend van me bleek ook nog een oude decoder te hebben en heb deze dus ook aangesloten maar het veranderde niets aan het geheel. ook heb ik zekerheidshalve nog een andere kabel aangelegd, geen verschil.

    nu heb ik alleen de lnb nog niet door een ander vervangen en zou je inderdaad zeggen dat daarin het euvel zou moeten zitten. zal een ander exemplaar aanschaffen en meld me weer als ik dat heb uitgeprobeerd.

     

    groet arjen

  7. bedankt voor je reactie,

     

    ik heb een satfinder gekocht die ik tussen de lnb en de kabel naar de decoder plaats.

    aan een mankement van de lnb heb ik nog niet aan gedacht. kan ik nog testen met een ander exemplaar. de lnb die er nu op zit is er een met een enkele kop en heeft een enkele aansluiting, merk alps .

     

    klopt het als ik zeg dat je er dus van uit gaat dat de kans klein is, dat de decoder niet goed meer is?

     

    groet arjen

  8. Dag mensen,

     

    de beste wensen voor het nieuwe jaar.

     

    jarenlang heb ik tv-gekeken via de schotel maar de laatste twee jaar voor digitenne gekozen. vanwege de slechte kwaliteit wilde ik weer teruggaan naar de schotel. Heb dus alles weer geinstalleerd maar mijn decoder (philips dst 5816) blijft maar aangeven dat er geen signaal is. Ik heb de satelliet uitgericht met een vinder en tegelijkertijd mijn tv zo gedraaid dat ik vanaf de schotel de signaalsterkte in het betreffende decodermenu zou kunnen zien veranderen (het balkje is geen enkele keer ook maar iets groter geworden), daarnaast de kabels gecheckt op slechte plekken en alle frequentie-instellingen gecontroleerd.

     

    mijn vraag is of de geen ontvangstmelding in het menu ook iets kan zeggen over de decoder zelf, nl dat deze dus niet goed meer is? of zijn er nog andere mogelijkheden die ik over het hoofd zie?

    alvast hartelijk dank voor het meedenken

     

    arjen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...