Ga naar inhoud


fritsspits4

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door fritsspits4

  1. Hier word ontzettend technisch geschreven, ik heb maar een vraag. Zal ik indien evt overstap naar Joyne, met mijn huidige apparatuur            Vu+Solo2 gekoppeld met schotel vlg rekening Astoncript 1.07 CAM 100cm  met Quad Monoblock 23mm LNB, 4.3 voor 80 cm of meer, verblijvend op camping nabijheid Carthagena Spanje, zowel de Nederlandse als vrije Duitse zenders kunnen ontvangen?

  2. Ik heb inmiddels van Technisat Duitsland bericht gekregen dat mijn tv welhd ontvangst heeft, maar niet van het S2 signaal. En wel omdat dit signaal alleen gebruikt door can dig. Ikmaak daar op uit dat alleen cd goedgekeurde tv met ingebouwde ontvanger geschikt zijn voor ontvangst can dig. Ik geef mijn pogingen om opheldering op,maar dank de reactanten voor de aangeboden hulp !!

  3. A33 Ik heb zo juist een nieuwe zenderlijst ingeladen.Hij laad dan alle kanalen van astra 19 en 23.5 in ongesorteerd. Ik heb een paar nederlandse zenders opgezocht van astra 23.5, dat staat er achter maar met een sleutel. Krijg ze dus niet door. Zou wel moeten want ik heb de kaart,1 jaar oud met module die in mijn Vu+Solo2 gebruikt word.

  4. A33, Ik heb op internet de Nederlandse handleiding opgezocht, Als u daar even zou willen kijken op bladzijde 18, kunt u mij misschien gelijk vertellen wat er aan de hand is, ikzelf zie dat er geen 2 achter de s staat, is dat het probleem misschien??

  5. A 33.  Ik heb een can dig duo qatro Lnb. Met twee kabels voor mijn Vu+Solo2, en een kabel apart voor mijn Technisat. Ik weet dat hier geen fastscan zoekfunctie in zit. Maar in de voorkeur lijst kom ik wel de Ned zenders tegen, maar allemaal met een slotje er achter.Terwijl ik wel mijn cd kaart +module in de ontvanger heb zitten. Mijn caravan met tv . staat nu ter reparatie bij de daeler,anders kon ik nu kijken naar de instelmogelijkheden. Maar ik heb hem al meermale keren laten zoeken. Wat zie ik over het hoofd?? Met andere woorden, wat doe ik fout ??  Ps   Hoe kan ik hier een foto plaatsen? Ik zie niets  staan over toevoegen ??

  6. Ik ben al 30 jaar bij can dig.Ik weet hoe een schotel uitgericht word. Doe het al jaren als ik onderweg ben met de caravan.Elke camping zet ik de schotel op !! Van de techniek hier achter weet ik weinig of niets. Ik kan wel vertellen dat ik op de technosat vison wel alle Duitse zenders binnen krijg via de ingebouwde ontvanger !!

  7. Ik heb al 4 jaar een Techvision 22 HD met ingebouwde sat ontvanger. Ik heb al die tijd geen probleem gehad met ontvangst van C D HD in Spanje.Maar na de overgang naar Astra 3 krijg ik de Nederlandse zenders niet meer door. Ik kan de tv op astra 3 laten zoeken, de zenders staan wel in de lijst maar geen beelddoorgave. Ik neem aan, omdat het een HD tv is, het toch mogelijk moet zijn om Astra 3 te ontvangen. Mijn schotel is in ieder geval groot genoeg, doorsnee 1 meter. Of geeft de ingebouwde ontvanger geen beeld door !? Wie heeft de oplossing???

    • Like 1
  8. Ik heb een technisat 22 hd tv met ingebouwde receiver, 4 jaar oud. Ik zou hem graag instellen op ontvangst van canaal digitaal, voor de hd programma"s. Ik heb hem al laten zoeken op astra 3, maar hij geeft dan alleen een paar zenders door, geen enkel van can dig, een geen een die ik kan bekijken. PS er zit geen can dig fastscan in de receiver. Wie o wie kan mij helpen?

  9. Ik ben maar wat blij met can dig.  Verblijf  s"winters al 15 jaar op een camping in Zuidoost Spanje. Hoe zou ik de lange avonden doorbrengen zonder TV? En sommigen hier vinden  C D duur, Het valt wel mee, ik heb een jaar abonement  wat ik ook thuis gebruik. Wat de grote en prijs van een schotel betreft, ik heb hier een schotel nodig van 100 cm en die is al te koop voor € 29 in Roermond. Inderdaad zijn de campers die hier staan wat betreft hun dakschotel slechter af. Mijn ervaring is dat zij met hun 80 cm geen ontvangst meer hebben van Astra 23.5 met hun toch wel erg dure instalatie.

  10. Ik heb vaak last van storingen op nat geo wild, Mijn schotel is uitstekend uitgericht, kom  op beide gele banden met 92 binnen en 15 decibel.  Alle andere zenders alleen af en toe "n blokje maar bij nat geo echt hinderlijk. Zijn er hier op dit forum nog mensen die dit zo ervaren en hebben die misschien de oplossing? Met vriendelijke groet fritsspits4   Heb een 2 jaar oude Vu-Solo2+

  11. Ik reageer nu voor het eerst, maar ik moet Jurgen gelijk geven. Ik ga al 15 jaar naar Zuid Spanje overwinteren, en heb mij jarenlang geërgerd en beholpen met can dig goedgekeurde receivers. Na wat na zoeken op dit forum heb ik nu al 1.5 jaar een Vu solo plus, geen storende meldingen meer zoals uw abbo is niet geldig enzovoort. De Linux receiver is mij zo goed bevallen dat ik dit voorjaar er nog 2 gekocht heb, en wel de Octagon SF8. Een voor de slaapkamer en een voor mijn zoon die in Polen woont. Ook van deze 2 Linux receivers zijn geen klachten bekend. En dat alles via informatie vanuit dit forum!! Alsnog mijn dank!  Ps  Jurgen ik verblijf op camping La Manga, u bekend?

  12. Goedemorgen Jürgen, het idee van een nieuw boeket, of een bestaande zenderlijst invoeren lijkt mij wel wat. Maar hoe controleer ik vooraf of hij wel voldoet?? Ik heb op sat4all wat gekeken, maar daar word ik niet wijzer van. En die optie van boeket, wat ik in het menu wel tegen kom, hoe werkt dat dan? Is dat dan een soort favorieten lijst? Ik stel hulp zeer op prijs. Overigens, ik zit al 14 winters op camping La Manga aan de Mar Menor. Het is boven Valencia volgens campinghoudsters te Vina Rose te koud voor hun gasten. Ik wacht gaarne op wat meer info. Groeten fritsspits4

  13. Beste Jürgen, Mijn solo2 is geladen met Openpli 3.0. Daar ik graag zelf de volgorde bepaal heb ik ,via uw link, het programma al geladen. Na het sportweekend ga ik contact leggen tussen comp en solo. Hoop dat ik niets stuk maak!!! Ben overigens op de camping in Spanje, en ben 71 en bijna digibeet, maar ik zal je laten weten of het lukt. Heb je nog een aanwijzing, dan graag!!

  14. Ik heb sinds 5 maanden een VU+Solo 2 en ben over de werking ervan zeer tevreden. Hoe de instelling is weet ik niet. hij is speelklaar door verkoper afgeleverd. Mijn vraag is, kan ik op een eenvoudige manier zelf een voorkeurlijst maken en die vastzetten zodat ik die niet kwijt kan raken? De Can Dig fastscanlijsten zijn , ,in mijn ogen, maar gebruiksonvriendelijk!  Maar ik kan de tekst en de moeilijke woorden op dit forum niet begrijpen!! Graag tips en beschrijving in eenvoudig Nederlands. Ben al 'n oudje!!!

  15. Ik heb hier ook niet om gevraagd! Zie met mijn toch goede ogen geen verschil op mijn technivision 22 HD tussen SD of HD. Het word tijd dat Europa een einde maakt aan de monopolipositie {macht} van CD. Als fervent kampeerder en overwinteraar in Spanje heb ik geen andere keus dan CD.  Pukje, die optie van de extra kaart ook op HD kun je vergeten. Na contact met CD werd mij mede gedeeld dat de 2de kaart niet de extra HD zenders zal bevatten.

  16. een buurman met een VU+ is heel goed!!!

    als hij al eens een nieuw image erop heeft gezet, is het je aanspreekpartner voor kleine simpele weetjes; welke de linux receiver wel nodig heeft.

     

    niks is te moeilijk, dat het wel lastig is zijn commentaren van mensen die niet meer willen oefenen en bij leren ... (mijn ervaringen met de doorsnee digibeet is echt heel positief)

     

    fastscan is allemaal behoorlijk overtrokken als optie, maar jawel dat kan de solo2

     

    de vaste schijf is optioneel, 2,5 inch vaste schijven passen er in, neem geen risico en koop hem met vaste schijf (ook garantie erop)

     

    de enigma2 linux receivers nemen reeds gedecodeerd op en men hoeft niet meer over die codering na te denken

    ook niet als je die films op PC of bij de buurman wilt afspelen

    ja wat een weelde.

     

    storing en uitval?

    enkel bij onweder zal de schotelantenne geen signaal leveren aan de receiver

    dat kent men van satelliet ontvangst en gebeurd 4x per jaar.

     

    de solo2 is een heel erg fijne receiver voor een doorsnee gezin of alleenstaande oudere jongere

     

    let wel, het is in feite een computer

    die moet men ook behandelen als een computer

    dus opstarten

    gebruiken

    en ook formeel laten afsluiten

    nooit die stroomknop enkel omzetten

     

    dat wetende kan je buur je het VTI 6.0.1 erop zetten terwijl jij alles noteert en in de gaten houdt

    zie ook de sticky als aanvangspost van Jürgen...

     

    als er discussie is over het image met je buur, laat het weten

    als hij het goed uitlegt / uitgelegd heeft hoe het te bedienen volg de goede buur.

     

    ciao

×
×
  • Nieuwe aanmaken...