Ga naar inhoud


jackdewitte

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jackdewitte

  1. Nee, dat kun je niet bij Technisat bestellen. Dat multifeed-rails niet in elke gewenste schuinte ingesteld kunnen worden, is een kwaal dat veel Duitse schotelfabrikanten hebben. Ze gaan er gewoon van uit dat die schotels in Duitsland gebruikt worden. Je zult dus zelf een vulling moeten maken van de juiste dikte. Omdat het geheel daar allemaal van aluminium is, lijkt me het 't beste om ook gewoon een aluminium stripje te nemen.

    Hoe dik die strip moet zijn zul je even uit moeten proberen. Als je bijv. aluminium strip hebt van 0,3mm dik, dan kun je dat enkel of dubbelgevouwen of misschien wel een paar maal dubbel gevouwen er tussen steken totdat de rail de juiste schuinte heeft.

    Met de 19,2lnb in het midden moet de rail 17 graden schuin staan.

    Een hoek van 17 graad heb ik bijgevoegd.

    Even uitprinten en op een kartonnetje plakken en dan precies op de lijnen uitknippen. Nu kun je dit op de rail of op de lnb's plaatsen en kun je met een waterpas kijken of de rail op de juiste schuinte staat ingesteld.

     

    @Sprietje,

     

    Ik heb even 2 pic's toegevoegd, omdat de LNB rail wat anders is dan in uw voorbeeld. Wellicht kunt u aangeven waar dan die uitvulling naar 17 gr. moet komen te zitten. post-60366-0-85271600-1430303621_thumb.jpgpost-60366-0-47359500-1430303623_thumb.jpgOp voorhand bedankt voor de moeite,

    Groet,

    Jack

  2. Hallo,

     

    Ik woon op dit moment in de Ardennen en kijk televisie via een Telestar 85cm Profirapid en 4x ALPS BSTE5 twin LNB Speciaalsmal LNB voor

    Multihouder Astra 1,2,3, en Hotbird.

    Wij gaan verhuizen naar Spanje en kunnen de schotel incl. LNB's mee verhuizen want de nieuwe eigenaar gaat tv kijken via

    de kabel.

     

    Vraag kan ik deze schotel in zijn huidige vorm ook weer in Spanje ( Montroy - Valencia )gebruiken en alleen de

    elevatiehoek opnieuw afstellen?

  3. Hallo,

     

    Ik heb een Visiosat G3c met 3x Alps voor Astra.

    Ik ben een hele dag bezig geweest om in / af te stellen. Ik ontvang alleen de Astra 19E.

    Ik lees verschillende manieren om te beginnen. De ene site / forum meld om als eerste de Astra 23E ( middelste van de drie Alps ) goed in te stellen en daarna de andere twee, maar mij is het het niet gelukt.

    Is er iemand die nog eens stapsgewijs uit kan leggen hoe te beginnen.

    Ik heb een beugel voor de Alps die ik op 0 kan zetten en kan verschuiven naar hoog / laag.

    Begrijp ik nou goed, dat alle 3 de houders eerst op 0 gezet moeten worden?

    Ik woon in de Ardennen en heb de elevatie op 30 gr. gezet.

    En waar ik ook niet goed uitkom, is de azimuth waar ik als eerste mee moet starten om op de eerste sateliet af te regelen. Ik ben begonnen op 161 gr. magnetisch, maar ik kom ook 156,3 tegen.

    Op voorhand bedankt voor uw tijd.

     

    Met vriendelijke Groet,

     

    Jack.

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...