Ga naar inhoud


Bobkat

Lid
  • Items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bobkat

  1. Bij het installeren van mijn Nighthawk 1900 ac router moest ik  een verbinding met internet maken via een ethernet verbinding die een ADSL router heeft (zeer langzaam)  Ik heb echter ook een 3G/wifi modem (van Huawei ) die een snellere verbinding met internet heeft en die (draadloos) in verbinding staat met een aantal apparaten (2 PC’s en een MACbook pro).  Gevolg is dat ik nu twee  netwerken heb. IK zou graag willen weten hoe ik de wifi internet verbinding van Huawei kan integreren in het  Nighthawk router netwerk. Ik heb momenteel de Nighthawk in een access point mode staan.  Zou het eigenlijk de router modus of de repeater modus moeten zijn ?

    Bij voorbaat dank voor jullie aandacht

  2. Dank Sjaak(k); Inmiddels komt de ET niet meer voor op het windows 10 netwerk. 

    Op de Mac book pro die weer in een andere kamer staat is de ET 9000 wel te zien en heb ik dus de boel kunnen testen. De video op de ET komt door op de Mac Book. Beter dan via de Devolo 500 LAN. Maar de video buffert toch regelmatig. Conclusie de WLAN werkt maar de 300 Mbs van de USB adapter (voor zover die 300 doorkomen) is niet snel genoeg voor HD videos zoals Tonskidutch al schreef.

    Verdere conclusie: als ik perse de ET9000 HD files  op mijn PC wil bekijken dan zal ik de Devolo 550 plus moeten uitproberen die zoals blijkt uit de test  die sjaak(k) heeft uitgevoerd. Dan heb ik een betere kans op succes.

    Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie bijdragen en beschouw mijn vraag als voldoende afgehandeld. Ik begrijp alleen nog niet waarom de ET wel te zien is op de router en de Macbook pro en niet (meer) op mijn Windows 10 PC's. Daar ga ik me nog in verdiepen en kom misschien in een ander forum daarop terug.

     

  3. P.S de Nighthawk router staat in access point mode. En ziet de andere computer naast de ET 9000 wel. Ik heb even verbinding met de ET gehad maar sinds de installatie van de Devolo cockpit is dit teniet gegaan. Ook het schema van de op het netwerk aangesloten draadloze apparaten is veranderd op de Nighthawk genie app.

    De naam van de WLAN op de ET is 8192cu draadloze netwerk interface. Bij de test van het netwerk staatalles op groen behalve Name server die onbevestigd is. Wat dit betekent weet ik niet.

  4. Excuses voor deze laate reactie:was inhet buitenland.

    Bedankt voor de moeite van het testen van de Devolo plus Sjaak(k). Ook voor de tip van het gebruik van Cockpit. Weet nu dat de snelheid van mijn electrische leidingen rond de 80 Mbs liggen bij het gebruik van de Devolo 500. M.i. dus te traag om HD te kunnen streamen. Maar ik hou de tip aan voor het geval het mij niet lukt om de WLAN aan de praat te krijgen. Dat was uiteindelijk mijn vraag omdat het me lijkt dat die een hogere snelheid toestaat.

    Ik heb een Wifi/usb adapter gekocht en geinstaleerd op mijn ET 9000. Dat is me gelukt. De ET geeft me de meldingen aangesloten te zijn aan mijn netwerk met een kwaliteit 100/100, signaalstrekte 62/100 en een bitrate van 300 Mbs. Ik heb de boodschap dat de ET is aangesloten op internet. Dit kan alleen via mijn nieuwe Nighthawk router. Deze router geeft ook aan dat de ET draadloos is aangesloten op de router.Deze router staat naast mijn PC! Echter ik krijg de ET niet via de router op de Windows 10 PC in het gemelde netwerk.

    Ik moet dus nog iets verkeerds doen. Ik ga eraan werken en houd jullie op de hoogte.

  5. Normaals bedankt voor jullie reacties.

    Wat de Devolo en powerline oplossingen betreft: mijn ethernet verbindingen gaan met een Devolo 500 Mbps wel maar HD kan dit netwerk niet aan. De elektrische leidingen zijn oud en aan elkaar gekoppeld hetgeen deze oplossing niet mogelijk maakt. Vandaar mijn idee om een sterke wifi netwerk te maken i.p.v. via de elecrtrische leidingen.

    De gedachte van Ceesv om de xtrend met snoer te koppelen aan mijn PC ernaast die in het netwerk zit en zo de verbinding te maken met de "hoofd" PC spreekt me wel aan.

    Maar de vraag is dan hoe.Ik heb geen idee dus graag jullie reacties.

    Bedankt!!

  6. Bedankt voor jullie reactie Henkie73, Zeeteefje en Tonskidutch.

    De situatie is zo dat ik geen kabel kan trekken tussen de Xtrend en mijn PC waarop ik de opnamen van de xtrend wil bekijken.

    Ik heb daarom een router gekocht (Netgear Nighthawk ) die snel is en die dus een mobiel netwerk mogelijk maakt. Met deze router lukt het om mijn PC te verbinden met een andere die naast de xtrend staat. Dit werkt goed en HD films komen goed over ondanks de dikke muren.

    Ik heb een ethernetverbinding via CPL geprobeerd tussen xtrend en mijn PC. HD streamen kan ik hierbij compleet vergeten. Vandaar dat ik denk dat met mijn nieuwe router en een USB adapter dit wel zou kunnen lukken.

    Voor mij is de vraag dus kan ik zo'n USB adapter aansluiten op een USB ingang van de Xtrend ET 9000. Zo ja hoe en hoe krijg ik de driver, die ik op een mini cd heb in de xtrend opgeslagen en hoe maak ik de verbinding. Ma.w. wat moet ik allemaal in de Xtrend veranderen/schrijven om de xtrend een Wifi  decoder te maken.

     

    Ben benieuwd naar jullie suggesties. Bedankt alvast daarvoor.

  7. Ik wil indien mogelijk mijn ET 9000 satelitte decoder (althans de videos die op de interne HDD staan) opnemen in mijn WIFI thuisnetwerk.

    Is dit mogelijk? En zo ja hoe? Ik heb eeb wifi USB adapter ter beschikking.

    Bij voorbaat dank voor een reactie

     

    Bobkat

  8. Dank voor jullie reacties Smetje en de Parasol.

    De zoekfunktie heb ik nu gevonden maar levert niets op wat iik als oplossing voor mijn probleem zie.

    Welis er de referentie aan de CCcam. Ik ben vergeten hoe ik de instellingen daarvan kan inzien.

    Maar het lijkt mij dat die goed ingesteld moet staan: prima ontvangst van alle zenders. Alleen ik moet niet een zender proberen te openen die niet in mijn pakket zit.

    Dat wetende kan ik goed met dit probleem leven maat het integreerd me toch wel.

    Nog andere suggesties?

  9. Hallo allemaal.

    Ik heb al enige tijd het volgende probleem met mijn et9000:

    Als ik een zender op de canaal digitaal lijst wil openen dat niet in mijn betaalde pakket zit ( biJv Europsport op19.2)krijg ik geen beeld of geluid meer van alle nederlandse zenders. Wel BVN en een enkele regionale zender. Verder doen de duitse en engelse zenders het wel. Maar mijn pakket funktioneert niet meer.Alle zenders zijn zichtbaar maar geen beeld.

    De enige oplossing die ik gevonden heb om weer het Canaal Digitaal pakket te kunnen openen is de ET 9000 uit te zetten en opnieuw op te starten. Ik krijg dan weer beeld en geluid op RTL 4.

    Zenderinformatie komt dan weer druppelsgewijs binnen. En alle zenders van het pakket ook.

     

    Heeft iemand een idee wat hier aan de hand is en wat ik kan doen om deze vervelende situatie te voorkomen.

     

    Bij voorbaat dank voor jullie aandacht

     

    Bobkat 

  10. Yes !!!!!!!

    Dat was het. Ik heb Open Pli opnieuw geflashed. Maar deze keer heb ik de optie genomen om de ontvanger opnieuw in te stellen. De vorige keer had ik de optie vorige instellingen behouden gekozen.

    Bij het opnieuw instellen kwam inderdaad de optie langs voor de softcam. Die heb ik gekozen. Daarna gechecked bij instellingen/ softcam.

    Ik had echter nog geen beeld op het Nederlandse pakket behalve BVN en kanalen 15 en 77. 

    Ik heb toen de decoder uitgeschakeld en de kaart eruit gehaald. De zaak opnieuw opgestart en eenmaal bij SBS aangekomen de kaart in de onderste houder gestopt en kreeg beeld en geluid.

    Ik dank jullie beiden voor de uitgebreide steun de jullie gegeven hebben vooral Smetje Limb die me vrijwel bij de hand genomen heeft met al de beeltenissen diehij heeft gemaakt. En het getoonde geduld!!!

    Maar jullie zijn nog niet van me af. 

    Ik weet niet of ik een nieuw onderwerp moet maken: na het opnieuw flashen zag de installatiehelper alleen posities 19.2 en 23.5. En dus niet meer 28.2 die ik ook heb. Ik dacht dat ik die bij de tunerconfiguratie wel erbij kon zetten maar dat is me niet gelukt. Suggesties?

    Verder zijn de lijsten nu heel anders dan voorheen. Bijv. geen canal digitaal lijst ondanks de fast scan die ik heb gemaakt. Ik veronderstel dat ik met gebruik van Dreambox edit er wel uitkom of hebben jullie andere suggesties?

    Nogmaals zeer bedankt

  11. Sorry heb een foutje gemaakt. Heb de softcams gevonden maar de verkeerde geinstaleerd (de older scam 3.59). Dit werd goed gedownload maar werkte niet.  Bij instellingen softcam staat nu SCAM en herstarten leidt tot niets.

    Ik heb nu gezien dat 3.60 onderaan de lijst staat dus heb ik die proberen te downloaden maar dat mislukt omdat de 3.59 dit voorkomt. 

    Vraag is dus hoe haal ik die weg?

  12. Misschien komen we nu bij de kern van het probleem. 

    Ik kom bij het menu van de softcam. Drie keuzes: kies softcam, softcam herstarten en Show softcam in extensions. Als ik op Common Interface druk zie ik slot 1.

    Het grote probleem is dat bij keuze softcam niets staat. Als ik op de groene knop druk gaat ie naar herstarten toe en dit leidt weer naar de basis keuzes.

    Ik heb dus geen softcam! Waar kan ik diie halen?

    Wat nu. Overigens wat help je me goed!

  13. Heb gisteren Open Pli 4 (met behulp van Smetje Limb ) geinstalleerd. Gevolg was dat ik de betalende Nederlandse zenders niet meer kan ontvangen.

    Ik heb opnieuw opstarten met en zonder kaart in beide sleuven geprobeerd maar geen succes. Na het opstarten kom ik steeds op NPO1 terecht met de tunerA op groen, programma gegevens ect. Maar het beeld is zwart. Kanalen 14 en 77 doen het wel evenals de Duitse en Engelse zenders.

    Canal Digitaal gebeld die de Xtrend niet erkend en me aanbeval om een koude start zonder kaart te maken en de kaart er in te steken  als en om gevraagd wordt. Hetgeen, niet het geval is want ik ga meteen na de opstart na NPO1 met scherm op zwart.

    Ik heb ook geprobeerd de kaart de heractiveren. Zonder succes.

    Heeft iemand dit al meegemaakt en wat kan ik doen om weer beeld te krijgen?

    Bij voorbaat dank voor jullie reacties

  14. Ik heb gisteren ook geworsteld met het upgraden van Open Pli. Het is mij uiteindelijk gelukt die te installeren.

    USB stick geformateerd FAT 32. Uitgepakte ET 9x00 er op gezet. Xtrend uitgeschakeld met knop achterop. USB stick voorin. Aanschakelen en meteen als de boodschap komt ET 9x00 op het schermpje  de knop met programma + (plus) indrukken. Bij de knop P- ging hij bij mij gewoon door met booten. 

    Overigens als gevolg daarvan kan ik nu de Nederlandse zenders niet meer ontvangen maar daar maak ik een apart onderwerp van.

    Ik wens je succrs!

  15. Heb nu ook de open Pli 4 proberen te installeren zonder succes. USB stick FAT 32 geformatteerd, de Zip file erop gezet, de USB in de ingang aan de voorkant gezet. de Xtrend opgestart met de schakelknop aan de achterkant, USB mapje flikkert , de tandwielen draaien en TV beeld komt op. En onder informatie zie ik dat ik nog steeds versie 2.1 heb.

    Ik heb ook de Zip file geopend en de Map die tevoorschijn kwam op dezelfde manier behandeld. Resultaat idem.

    Wat doe ik verkeerd?

  16. Heb de coax kabels omgedraaid. Resultaat: waar eerst B niet goed functioneerde functioneert A niet na de omwisseling.Mijn  conclusie : het ligt niet aan de tuners van de Xtrend maar aan de schakelaar bij bij de LNB's. Op de ene lijn werkt de Disecq goed op de andere komt alleen positie 28.2 door. Ik zal dus het dak op moeten vrees ik.

    Deel jij deze conclusie? Zo ja dan wil ik Smetje Limb, Jako 87 en CeesV hartelijk danken voor hun hulp en kan het onderwerp gesloten worden.

  17. Bedankt voor jullie reacties.

    Smetje limb ik heb een fastscan  Canal Digitaalop Tuner B geprobeerd. Lukt niet, boodschap:"Zoeken mislukt" Op Tuner A lukt het wel. 

    Ceesv. Alle aansluitingen zijn correct (Tuner B doet het wel op 28.2 maar niet op 19.2 en 23.5) Ook is tuner B afgesteld als gelijk aan Tuner A. De Diseqc instellingen voor beide tuners zijn gelijk.

    Het gekke is dat als ik Tuner B de voorkeurspositie geef 19.2 kanalen de boodschap "afstemmen mislukt" geeft met een gele B maar op 23.5 een groene B de boodschap geeft "zoeken mislukt".

    Ik heb ook geprobeerd in plaats van B = A de satelliet posities rechtstreeks in B te zetten. Het resultaat was hetzelfde.

    Vraag is waarom de Fastscan op B niet lukt. Zou de tuner kapot zijn? Of de LNB kop niet meer schakelen?

    Of ligt het aan mijn verouderde Open PLI ; ik ben nogal huiverig geweest om te up daten na alle verhalen die ik over versie 4 gelezen heb.

    Hebben jullie nog ideeën?

    Bedankt alvast

  18. Bedankt voor de tip Jako87. Ik heb weer wat geleerd! Dat is het fijne van dit forum.

    IK heb dus tuner B kunnen testen. Resultaat. : positie 19.2 werkt niet op B en wel op A.

    De Nederlandse zenders op 23.5 geven wel signaal  maar ook de boodschap : zender niet gevonden. Op 28.5  werkt Engeland prima.

    Mijn voorlopige conclusie is dat Tuner B niet gelijk is aan tuner A ondanks die gekozen instelling. 

    Ik ga morgen Tuner B handmatig instellen en kijken wat er dan gebeurd.

    Ik hou jullie op de hoogte.

  19. Bedankt voor je snelle reactie Smetje limb

    Zeker wel. Tot voor een aantal maanden had ik geen probleem. Er moet iets gebeurd zijn maar wat.

    Het gekke is dat tuner B het wel doet: als ik tijdens een opname nar BBC HD 1 ga is tuner A geel en B groen en heb ik gewoon beeld.

    Verder heb ik net ontdekt dat als ik tijdens die opname naar NPO SD (op 19.2) ga de boodschap" afstemmen mislukt" verschijnt. M.a.w. 19.2 valt uit als ik op NPO HD opneem. 

    . Beide tuners zijn dan geel.

    Als ik tijdens die opname naar de meeste Nederlandse zenders op 23.5 ga is tuner A geel maar tuner B groen met de boodschap "zender niet gevonden".

    Nogmaals tuner B is bij de instellingen gelijk aan A.Ik werk met Open Pli 2.1 Kernel versie 3.3.0 en Enigma van sept. 2012.

    Ik ontvang via de satelliet die aangeeft een SNR van 77% en 12.5 Db; op Tuner A. Ik weet niet hoe ik tuner B kan meten. Als ik op een zender sta en via instellingen, zenders zoeken, signaal zoeken krijg je m.i. de sterkte van het signaal dat je voor die zender ontvangt en dat is altijd op tuner A.

     

    Enig idee wat ik fout doe?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...