Ga naar inhoud


JosD

Lid
  • Items

    92
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JosD

  1. Onder de HDMI-CEC instellingen staat "Activeer het signaal van tv" in het rijtje van mogelijkheden. Daar kun je voor verschillen opties kiezen en hij staat bij mij op "Streaming verzoek".

     

    Weet iemand wat welke optie precies doet?

     

    Reden dat ik in de HDMI-CEC instellingen zat te neuzen is omdat mijn TV prima op mijn VU+ reageert als ik de HDMI-CEC instellingen net heb ingesteld, maar zodra mijn vrouw (weer eens) analoog TV heeft zitten kijken, de TV niet meer aan gaat als ik de VU+ aan zet (wel uit overigens). Zodra ik dan naar de HDMI-CEC instellingen ga en alleen maar op "groen" (bevestigen) druk. dan reageert hij vanaf dat moment weer goed op mijn VU+.

     

    Ik dacht dat het veranderen van de "Activeer het signaal van tv" optie wellicht helpt...

     

    Alvast bedankt.

    • Like 1
  2. Om ook het eindresultaat maar even te melden...ik heb uiteindelijk de beeldinstellingen van de TV zodanig gekregen dat het afspelen van een (gedownload) mediabestand via de VU Solo SE er prima uit ziet! Met name de "automatische/dynamische instellingen" waren de boosdoener. Gewoon uitzetten, zoals vaak wordt geadviseerd.

     

    Dus een kwestie van TV instellingen en niets met de VU te maken.

  3. Ik was ook van mening dat ze een goede reputatie hadden. En ik begrijp ook niet wat het probleem is. Feit blijft dat de eerste reactie was "zo snel mogelijk op de klant afschuiven" en dat stoort me het meest. Fouten kunnen gemaakt worden. Het gaat er om hoe je die fouten weer recht zet. Daarom vind ik zelfs het vragen om de factuur om te bewijzen dat je niet liegt al eigenlijk niet kunnen.

     

    Maar goed, het gaat hier niet om de winkel maar om voor mezelf te herkennen wat ik in mijn VU+ heb zitten. En daar heeft dit forum weer goed bij geholpen. En dat heeft me zeker geholpen bij de discussie in de winkel. BEDANKT!

     

    Als er nog iemand een foto van exact dezelfde configuratie als ik heb kan plaatsen, graag!

  4. Het erge is dat ik, normaliter fervente webshop winkelaar, juist bewust gekozen had om bij een echte winkel in de buurt te kopen. Vanwege de te verwachten service, aandacht, geen rompslomp als er iets is. Dit is eigenlijk wel een tegenvaller en een lesje. Ik hoop dat ze het alsnog goed afhandelen, maar de houding voorspelt weinig goeds...

  5. Over een lange weg gesproken. Bij de winkel langs gegaan en na een behoorlijke discussie is geconcludeerd dat ik waarschijnlijk een apparaat heb gekregen met een single tuner:

    • Eerst moest ik met de factuur bewijzen dat ik wel om een dual had gevraagd
    • Toen werd gezegd dat ik had bijbetaald voor een kabeltuner en niet voor een dual tuner
    • Toen werd getwijfeld of zij die wel hadden geleverd
    • Toen werd beweerd dat het niet kon omdat VU+ alleen maar dual apparaten leverde
    • Toe werd beweerd dat het feit dat ik TV kon kijken en 1 programma kon opnemen al een bewijs was dat ik dual had
    • Toen werd beweerd dat je nooit 2 programma's tegelijk kon opnemen met een dual tuner
    • En toen...na het zien in de info dat er inderdaad maar 1 tuner werd aangegeven, werd inderdaad het apparaat open geschroefd en gekeken wat er in zat. Conclusie, single tuner.

    Zou iemand met een VU+ Solo SE V2 en dual kabel tuner een foto kunnen plaatsen van het info scherm waar je dan ziet dat er inderdaad 2 tuners genoemd worden? Want hoewel de winkel nu de leverancier gaat contacten, vrees ik dat ik nog meer discussie ga krijgen.

     

    Bedankt.

  6. Hallo,

     

    ik heb net een VU+ Solo SE V2 met als het goed is een dual tuner voor kabel TV. Ik merk nu dat ik niet 2 programma's tegelijk kan opnemen. Dan waarschuwt hij dat ik een conflict heb. Nu begin ik te twijfelen of ze wel een dual tuner hebben ingebouwd. Ik zie bij de instellingen bij bijvoorbeeld "voorkeurs tuner" dat ik alleen voor "Tuner A" en "Auto" kan kiezen. Ik had verwacht daar ook "Tuner B" te zien. Is dit een teken dat er geen dual tuner in zit? Of is er een andere reden dat ik geen 2 programma's kan opnemen.

     

    Dat het niet altijd mogelijk is om 2 programma's tegelijkertijd op te nemen en ook nog eens een ander programma te kijken, wist ik wel. Iets te maken met of de zenders in dezelfde groep zitten of niet (geloof ik). Maar gewoon 2 verschillende programma's opnemen moet toch wel kunnen met een dual tuner?

     

    Ik heb overigens OpenPli 4

     

    Alvast bedankt voor jullie hulp.

  7. Beste TonskiDutch,

     

    Bedankt voor ook deze tips. Ik kan me ook eigenlijk niet voorstellen dat er een verschil is tussen weergave van een opname en een ander mediabestand. Ik denk dat de kwaliteit van het mediabestand sowieso minder is waardoor hij wellicht gevoeliger is voor matige TV beeldinstellingen. Dus ik ga heel veel experimenteren met TV settings en neem deze ook zeker mee.

  8. Nee, ik heb een Android TV BOX (een RK3368 based Z4) die in mijn netwerk en aan mijn TV hangt. Daar staat KODI op en die 'ziet' de media files in mijn netwerk (dus ook de bestanden die op de externe harde schijf staan die aan de VU+ is gekoppeld). Op zich een leuk apparaatje en ik vind de KODI mediaplayer app erg mooi. Ik heb ook een kleine windows machine die in het netwerk en aan mijn TV hangt, ook met KODI en VLC, en ook dat werkt prima.

     

    Maar ik wil het makkelijk maken voor mijn vrouw en alles via één apparaat laten lopen. Dus via de VU+. Vandaar dat ik de mediaplayer op de VU+ zo goed mogelijk wil hebben.

     

    Ik begin het vermoeden te hebben dat het toch een kwestie van TV-instellingen is en ik ben daarmee aan het experimenteren. Maar ik vind het moeilijk om op basis van wat ik zie (te donker, te licht, te grijs, etc), te weten aan welke instelling (contrast, helderheid, etc) ik moet gaan 'draaien'. Zoveel combinaties mogelijk.

  9. Ik heb niet de bedoeling om de VU+ met de ET9500 te vergelijken. Alle 2 prima apparaten. Ik heb de mediaplayer op de ET9500 nooit gebruikt om andere bestanden dan opnames te bekijken. Maar ik dacht, nu ik een lekker snel apparaat heb, is het misschien ook handig om daar volledig gebruik van te maken. 

     

    Ik stel dus ook nergens dat de VU+ fletser beeld geeft dan de ET9500. Ik noem slechts dat ik zie dat afspelen van mediabestanden via de VU+ mediaplayer fletser beeld geeft dan diezelfde bestanden afspelen via mijn android TV BOX. Terwijl op diezelfde VU+ de kleuren voor opnames uitstekend zijn. Mijn vraag is of daar een oorzaak/instelling voor aan te wijzen is.

     

    Ik bedoel niemand te beledigen of welk apparaat dan ook te af te kraken. Sterker nog, zoals ik in mijn vraag ook zei, ik ben heel tevreden met mijn VU+.

     

    De tips om eens met de scherpte en kleurtemperatuur te spelen, neem ik zeker mee. Bedankt.

  10. Een en ander is persoonlijk instellbaar, maar met VTI en de Default instellingen voor de HDMI aansluiting heb ik nog geen fletse kleuren gezien !

    op geen enkele VU+ receiver, ook niet bij derden.

     

    mbt direct realtime TV per Satelliet, Kabel of internetstream heb ik altijd prima Beeld als de "zogenaamde" Beeldverbeteraars van de smart TV uitgeschakeld zijn

    mbt zelf gegenereerde DVD's of MKV's of ISO's kan ik me er iets bij voorstellen dat je snert (erwtensoep) kijkt daar afhankelijk van de maker zijn tools

     

    mbt de OSD skin (die aanpasbaar is en ook uitwisselbaar is) kun je met meer dan 1000 smaken voor iedereen iets vinden.

     

    Betreffende Je "geluid volume" weergave is een Basis Instelling die afhankelijk van je TV en of AVR heel eenvoudig instelbaar is.

    DD (DolbyDigital) en / of AC3 weergave dat in het satellietsignaal aanwezig kan zijn wordt niet door elke TV weergegeven ( dan stelt u op downmix in )

     

    Er is al veel over beeldkwaliteit geschreven in het subforum VU+ vooral door de beginners met een nieuw VU+.

     

    En wat de instellingen op de TV betreft aangaande de beeldkwaliteit of instelling zoals je aangeeft in bericht #5 kun je het ons lezers niet kwalijk nemen dat die instellingen niets met de problematiek van de VU+ van doen hebben ook al had U voorheen een Xtrend receiver.

    Maak maar eens wat screenshots per webinterface van de instellingen dan komen we wellicht snel verder.

    Ik weet dat mijn TV instellingen niets met de VU+ te maken hebben, maar omdat je 'instellingen' vroeg, kon ik alleen die verzinnen dat je bedoelde. 

     

    De kleuren van Live TV zien er inderdaad prima uit. Mijn vraag ging dan ook over hoe het verschil is te verklaren tussen de goede kleuren bij Live kijken en de fletse/grijze kleuren bij een DVD kijken. Inderdaad, de kwaliteit van een DVD is afhankelijk van hoe ze gemaakt zijn, vandaar dat ik aangeef dat diezelfde DVD via een andere box er wel beter uit ziet. Om uit te sluiten dat de kwaliteit van de DVD gewoon slecht is.

  11. Ik open een mediabestand op dezelfde manier als dat ik een opname bestand open. Dus via de knop die rechts van de menu knop staat.

     

    Ik zie in het lijstje achter de "menu/applicaties" wel een Mediaspeler in het rijtje staan... Maar die gebruik ik dus niet.

     

    Ik heb overigens de volgende instellingen op mijn TV staan:

    Verlichting 7/10

    Contrast 50/100

    Helderheid 70/100

    Kleur 60/100

    Beeldscherpte 40/100

    Kleurtemperatuur Neutraal

    Ruisonderdrukking Uit

  12. Eeehhh, hoe bedoel je, statement?

     

    De VU+ is aangesloten op een Dual Tuner voor kabel (Ziggo). De TV is een Sony 32EX600, direct aangesloten via HDMI. Qua instellingen weet ik niet wat te noemen. Welk soort instellingen bedoel je?

  13. Sinds een paar dagen heb ik de VU+ Solo SE V2 als vervanger van mijn Xtrend ET9500 (die was voor de derde keer weer kapot). Een mooi apparaat, compact, externe voeding (met de power supply sorus van de ET9500 in het achterhoofd een lekker gevoel, en vooral snel!).

     

    Ik heb op mijn VU+ OpenPli 4 staan en aan mijn VU+ een externe schijf hangen (uiteraard) en daar staan ook andere media bestanden op dan de opnames die ik met de VU+ heb gemaakt. De standaard mediaplayer binnen OpenPli werkt goed voor zover ik heb uitgeprobeerd, maar 2 vreemde dingen waarvan ik hoop dat jullie me kunnen helpen:

     

    Ik vindt de kleuren, vergeleken met die van opnames, erg flets/grijs. Als ik diezelfde DVD-bestanden met een externe mediaplayer (android TV box met Kodi) afspeel, zijn de kleuren beter. Dus aan het bestand ligt het niet. Ik kan natuurlijk de kleuren van de TV aanpassen, maar dan beïnvloed ik ook de kleuren van de opnames die ik via diezelfde VU+ afspeel. Zijn de kleuren van de mediaplayer te beïnvloeden?

     

    Als ik een DVD afspeel via de mediaplayer van de VU+, kan ik het volume niet via de afstandbediening van de VU+ bijstellen. Je ziet wel dat de VU+ zijn geluid bijstelt (aan de groene, gele, rode balkjes), maar het heeft geen effect op het volume zelf. De enige manier om het volume echt hoger of lager te krijgen, is via de TV afstandsbediening.

     

    Iemand een idee om de VU+ helemaal perfect te maken?

     

  14. Ik heb nu sinds kort 2 keer meegemaakt dat een opname alleen maar storing vertoont (bijna helemaal zwart met af en toe een blokje en een geluidje). Ik weet niet meer wat de vorige keer exact de situatie was, maar de laatste keer had ik 2 programma's opgenomen: de eerste op RTL4 vanaf 20:30 en de andere op NPO1 om een uur of 22:00. Die van RTL4 was gestoord en de die van NPO1 prima.

     

    Nu twijfel ik of een van de twee tuners misschien kapot is. Of verkeerd bekabelt (ik heb een paar weken geleden alles los gehad omdat ik een Elco moest vervangen). Hoe kan ik geforceerd kijken of iedere tuner het nog doet? Liefst niet door kabels te wisselen. Ik wil graag testen of beide tuners in de huidige bekabeling het nog doen.

     

    Bedankt

  15. Op het huis van de elco's staat een streep aan de plus kant en het - pootje is langer. Op de print staat ook wat de plus en min is.

    Bedankt! Duidelijk! En het is helemaal gelukt. Hij doet het weer. Los van het aanschaffen van de soldeerbout, maar die is nooit weg, heeft het me nu 1,80 euro gekost  :whistle:

  16. Ik heb het al gevonden. Ik had de schijf ext3 geformatteerd via het tooltje ext2fsd op een windows PC, maar blijkbaar herkende de ET9500 toch niet het formaat. Nu via de ET9500 geïnitialiseerd (Menu -> Instellingen -> Systeem -> Harddisk) en nu herkend hij de schijf wel. Werkt weer als een zonnetje

  17. Hallo,

     

    ik heb aan mijn ET9500 een externe schijf hangen die NTFS is geformateerd. Deze wil ik vervangen door een 3TB schijf die ik ext3 heb geformatteerd. Ik heb het label van de nieuwe schijf hetzelfde genoemd als die van de oude en dacht dat ik dan gewoon de ene eruit kon trekken en de andere er in zou kunnen zetten.

     

    De nieuwe ext3 schijf hangt er nu aan, maar de ET9500 'ziet' de nieuwe schijf niet.

     

    Wat doe ik fout? Graag jullie hulp!

     

    Bedankt,

    Jos

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...