Ga naar inhoud


Klavervier

Lid
  • Items

    176
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Klavervier

  1. En hier de laatste PLI erop en ook geen probleem. Wat een mooie opstartscherm, geweldig. Maar ja er zijn mensen die zween bij PLI en anderen willen de dochter de VTI en weer anderen weer een andere. Als het maar draait, daar gaat het om.

  2. Wat ik heb bemerkt, is dat u gewoon uw menu knop van uw ultimo ab moet gebruiken om menu te sturen. Misschien is het wel twee keer nodig, om de ene keer de taal te sececteren en de tweede keer de ondertiteling.

     

    Bij mij werkt het perfect.

  3. Heel simpel. Zenders zitten op door de mens genoemde transponders. Op transponders kunnen een x aantal zenders zitten, B.v ned 1, ned 2, ned 3. Kijkt u naar ned 1, dan kunt u ned 2 of 3 opnemen, maar geen zenders die op een andere transponder zitten.

     

    Mijn advies: bij de satboer zijn genoeg goede tweedehands lnb's te koop. Koop een paar twin (in uw geval 4) kosten ongeveer 40 euro dan nog een diseq 9 euro en een tweede draad naar de schotel en u bent van al deze problemen af. Let wel: u kunt dan een opnemen van de transponder waarnaar u kijkt en u kunt een opnemen van een ander transponder. Wel kunt u meerdere opnames maken van een transponder.

     

    Ik hoop dat het duidelijk is voor u.

  4. Nu heren, ik heb bijna 30 jaar op grondstation Burum gewerkt. En kijk zelf al vanaf 1986 sattelliet en ben er mee bezig. Het enigste waar ik spijt van heb, dat ik mij niet meer heb vediept in de linux ontvangers, het zij zo. Dus ook ik weet wel waar ik over lul. Dan nog het meet apparatuur, ik heb die dingen dagelijks in handen gehad. Maar de doe het zelf pakket is iets anders als het prof gebeuren en toch........het lijkt wel verdomd veel op elkaar.

  5. Drs IJzerbout, onderschrijf uw onderbouwing eens. Hebt u meet apparatuur. Hebt u alle dingen in huis die dit kunnen staven. Dat er verschil is in signaal, kan vele oorzaken hebben. Een klein weestandje in de uitgangsciruit kan al wel tot gevolgen hebben dat u bij de een een betere signaal hebt dan bij de andere.

     

    Alle dit voorgaande kunt u pas meten, als u al die dingen open schroeft en onderzoekt wat erin zit. Hier worden zo vaak namen genoemd en dan denk ik weleens: je moest eens weten. Completa van apie hein komt ook bij de frico vandaan. Per definietie behoeft een duurdere niet altijd beter te zijn. Dan begeef u zich op een helend vlak. Denk u nu werkelijk, dat u 2 % sterkte verschil, u dit kunt zien: Belachelijk, dit is alleen maar te meten. Dit is het zelfde als dat iemand roept mijn geluidsapparatuur is zo goed, dit terwijl het geluid buiten de gehoorgrenzen zit dus niet meer hoorbaar, alleen meetbaar.

     

    Meten is weten.

  6. Omdat het water(regen) nogal wat problemen geeft, misschien dat dit helpt, wij doen dit als profi's al jaren met een hele grote sproeier. Koop bij de action een bus siliconenspray en spuit alles goed in. Het water en sneeuw hebben minder vat op de ondergrond en de schotel blijft drogeren schoner. Het kost maar 2 euro en je hebt er een seisoen plezier van.

  7. De ccams werken allebeide perfect. getest en geen bevriezingen. Heb nu de kaart weer in de ultimo en heb de kabels voorzien van interferentie blokjes. En schijnbaar helpt dit wel, want tot dus ver nog geen bevriezingen meer gehad., en draait alweer anderhalfuur zonder terwijl de bevriezingen eerst elke 5 a 10 min aanwezig waren en maar een 5 a 10 sec duurde. Dus misschien toch de magneet velden die er invloed op kunnen hebben.

     

    Toch allemaal bedant voor het mee denken en de info, ik print deze allemaa uit en bewaar deze voor eventuele volgende keer.

     

    Bedankt :D

  8. Nu even een update: ik heb nu de kaart in de dreambox en nog geen last gehad van bevriezen. Nu afwachten of ik ook een sein krijg van mijn lady, of de ultimo ook bevriest. Of het probleem heeft zichzelf opgelost even afwachten. shared hij nu de B tuner ook? want de ultimo heeft twee tuners, en hoeveel zender decodeert hij nu?

  9. Sommige AB reageren zeer snel op vermindering van voltage bat. Wat ik zelf ervaar, is dat ik heel goed moet richten op de ultimo. Dat is weleens ergelijk breedband spectrum lijkt niet zo breed. Ik heb volgen mij ergens een gelezen, dat er mensen zijn die het kapje er voor weg halen of een gaatje boren. Nu dit gaat mij tever, ik wil de boel niet verstrieren. Maar het is een bekend probleem.

  10. Tonskidutch: Dit heeft niets van doen met u, maar met betweters die denken dat paraprots de oplossing is. Wat zouden wij dan grote paraprots moeten hebben in Burum.

     

    Nu weer ontopic, Het bevriezen van beeld is alleen het geval op de dreambox, De ultimo draait perfect. Ik kan nog even proberen om de kaart in de DB te doen om CCam uit te sluiten. Ook het netwerk heb ik getest, is goed, hij heeft alles wat hij nodig heeft, vrije ingang bekabeld. De aansluiting is als volgt: Inkomend signaal ADSL beneden met Thomson TG712 Wirles en 4 uitgangen: 1 naar tv, 1 naar ultimo, 1 naar mijn hoofd pc en 1 naar een TPLINK Switches en hierop zit aan gesloten 1 naar mijn echtgenote haar pc, 1 naar de dreambox en 1 naar mijn reparatie pc waarmee ik allerlei reparatie's uitvoer aan satboxen enz. Dit laatse wil ik niet op mijn gewone pc doen om vervuiling tegen te gaan en hier staat zowel win 7 Ultimo als UBUNTU op, werkt ook perfect de snelheid ligt zo rond de 8 mb aanvoer snelheid is tot 20 mb, maar ik lig nogal een eind van het stationhuisje 1,4 km en dan hou je maar 8mb over. Maar dit moet snel genoeg zijn. Want word hoofdzakkelijk voor internet gebruikt en niet voor downloaden van......!

     

    Tot zover mijn aansluitingen, wel zijn de tv en de ultimo voorzien van beschermingen voor interferentie van buitenaf of het electra gebeuren. Want het modem zit in de meterkast de kabel naar boven van de switches zou ik ook nog kunnen doen.

  11. Het eerste antwoord op de eerste posting. Ik heb geen 8 tuners maar 8 lnb's dit is een wezenlijk verschil. Een naar mijn panasonic tv(draait op zichzelf) dan twee naar mijn ultimo een twee naar mijn eycos en twee naar mijn arion en een naar de dreambox. Die arion en eycos staan uit want om overal een CI modull en kaart in te zetten is een beetje te veel van het goede. Dus in feite draaien hier de TV en de ultimo(draait de gehele dag, radio) en de dreambox.

     

    Nu Tonskidutch. Wat jou uitleg betreft, dit is volkomen duidelijk en wel bekend. U hebt nog geholpen om dat sharen voorelkaar te krijgen. Nu dit werkt perfect, tot van de week, toen begon ineens de bevriezen van het beeld op de dreambox, de ultimo draait perfect. Wat ik wel vreemd vind op de ultimo, hij heeft lang werk om aplicatie's te vinden, toch werkt het netwerk perfect want ook dit is goed. Wat de kaart betreft, dit is seca 3 met in de tv een astoncam, 2.26 software. Dat sharen gewoon in huis is nieuw voor mij, maar schotelwerk: daar zit ik al vanaf 1984 in, dus daar heb ik wel enige kijk op en weet er genoeg vanaf. Alleen soms kon je van die honden tegen die denken dat ze meer weten als een prof, want zelf heb ik jaren op grondstation Burum gewerkt.

  12. Graag wat hulp. Mijn ultimo shared door naar mijn dreambox 7020 Dit is zolang ik dit zo heb perfect geweest. Nu bevriest of althans het sharen houdt op. Wat er gebeurt, ik weet het niet, maar het beeld op de dreambox staat vak stil en even later gaat hij weer verder. Op de ultimo zit PLI 3 ccam 2.3.0 en op de dreambox de laaste pli software en ook met ccam 2.3.0 Wie wee wat er gebeurt of aan de hand kan zijn. Alle verbindingen zijn goed en alle signalen ook. Geen centje pijn hiermee.

  13. @Klavervier

     

    Slecht geslapen? Je reageert op een topic van een week oud. Bovendien heeft de topic starter al lang een goed antwoord gehad. Dus dan kan er af en toe ook wel een grapje tussendoor.

     

    Nu ik niet. Ik heb meer te doen als uit mijn neus peuteren. Soms is een bericht vatbaar om even anders te reageren. en al;s ik het doe, krijg ik winwiz gelijk over mij heen. Nee dan alles over een kam scheren en ik hou er nu ook maar over op, anders is het weer raak en op teentjes getrapt. Want lange tenen hebben sommige moderatoren wel. Nagels knippen zou een uitkomst zijn. En Nee geen grapjes maken hier anders vertropebeld het hier zo en word het een bende.

  14. Nu word het weer een janboel. Als iedereen maar gaat reageren op elkaar uitspraken. WIZ neem nu jou verantwoordelijkheid ook. En begin niet met hier en daar een klipje. Nee alles opver een kam. Geen geouwehoer daar is dit forum niet voor en ook niet voor elkaar afzeiken. Ik bedoel maar. Ik weet ook wel dat het hier met een knipoog word neer gezet, maar als ik zelf om zulke gein op/aanmerkingen krijg, ja dan kun je niet anders dan hier tegen in verweer komen.

  15. Nu dat ding snapt de codering beter als wij mensen. Denk eens aan een kapotte lnb. Dit heb ik bij mijn zoon gehad. Ik stopte toen ook alles in de noemer ontvanger. Op het laast een nieuwe lnb en klaar was klara. Js jr kunt er als leek gestoord van worden. Maar dit zijn de uitdagingen voor de hobyist, zoeken naar.....

  16. Ik heb ooit eens een schotel zien hangen aan een schoorsteen. Ik vroeg,"waarom heb u dat ding zo hoog hangen". Antwoord: Beetje dichter bij de sat. Ik,"weet u wel hoever dat ding staat".

     

    Zou toch eens de afstelling nalopen. En de tip van mij voor andere schotel bezitters, lus hem in op 23 en stel af, 19 is zo sterk die overtreft het wel. Beter beeld minder ruis.

    • Like 1
  17. Heren alvast bedankt. Ben enigsinds blij dat ik niet de enige ben die er last van heeft. Want ik kan die weergave ook doormiddel van op ok drukken weg halen of op exit of gewoon een andere nummer in drukken.

     

    Nieuwere software bestaat er niet voor deze tv's want hierin is panasonic gewoonweg een gore bende, ze laten alles zoals het is, zoals je hem aanschaft. Dit ondanks fouten. Mijn TV heeft de software vanaf het eerste uur 2.216, origineel is 2.213 de 16 is uitgebracht door skylink maar deze zit er al vanaf het begin op en werkt perfect. Wanneer is hij er mee begonnen: een maand of 4 terug. Alles er even opnieuw inzetten en toen is het ding met deze fratsen begonnen.(die kloten zenders 1,2,3 hd)

     

    De aston cam draait op het goede software 2.25. Dit is echt geen update, maar een nieuwe uit de fabriek. Als ik hem laat updaten, krijg ik altijd een nieuwe, 10 euro erbij en je krijgt een nieuwe met een dicht geseeld doosje, dus echt wel nieuw.

     

    Terradon de laatste zin: waarom een tuner inschakelen als je een zeer goede tuner hebt. DVB S S2. Hij is veder zeer goed en heb er verder geen problemen mee. Mijn idee hoor, om meerdere receivers aan te zetten vind ik energie verknoeien. Die TV kan het heel goed aan en zapt leker snel. Tuurlijk staat de Ultimo er onder, maar dit voor overdag voor de radio en voor opname/weergave en e.e.a. Nee nee, geen energie verknoeien. Alhoewel de ultimo vaak wel tot op bed gaan aan staat, twee beelden bekijken is soms heel mooi.

  18. Zoals de kop al aan geeft een vreemd verschijsel. Ik ben in het bezit van een panasonic tv panasonic P50 V10. In deze tv zit een aston cam, software 2,25. Deze zit er al vanaf het begin in en dat is ongeveer 4 jaar.

     

    De laatste tijd een raar veschijnsel. Op ned 1,2,3 HD en geeft hij iedere keer weer in beeld,"aston cam moduul geplaast".

     

    Dit heeft hij nooit gedaan. Dit doet hij alleen bij genoemde zenders. Niet bij de gewone Ned 1,2,3. Op geen enkele zender geeft hij dit verschijnsel, alleen bij Ned 1,2,3 HD. Dit terwijl hij dit nog nooit heeft gedaan, zapt lekker vlot en dat doet hij nog. Weet iemand wat dit kan zijn. Met een andere cam(van canaldigitaal) doet hij het niet, maar zapt veel langzamer.. Beetje vreemd. Terwijl hij het altijd perfect heeft gedaan. Hij is er zomaar mee begonnen. Dus niet op rlt of sbs of andere zenders, alleen op de HD ned 1,2,3

×
×
  • Nieuwe aanmaken...