Ga naar inhoud


pallemans

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door pallemans

  1. Bij aanschaf nieuwe TV (samsung serie 7) werkte de HDMI CEC perfect op de MZ-101. Ookal was bij automatische herkenning de onjuiste box geïdentificeerd, als je dit handmatig veranderde in Samsung's Universal Remote settings naar de provider: Canaal Digitaal en de box: MZ101, werkte dit zeer goed. 

     

    Maar! 

    Na het compleet uitschakelen van de TV (stroom eraf) ivm slecht weer op komst, angst voor blikseminslag. Na stroom er weer op, werkt de HDMI CEC (ANYNET+) en dus het automatisch opstarten van de MZ101 en Universal remote, niet meer! 

    Iemand hier een trucje voor? 

     

    Alles al geprobeerd. Stroom eraf, kabel eruit/erin, stroom erop, andere hdmi kabels, andere ingang, factory reset beide TV en MZ101. Niks mag baten om de HDMI CEC weer te laten werken. Het moet aan de MZ-101 liggen want een ander apparaat werkt wel met HDMI CEC op dezelfde ingang en HDMI kabel. 

    CD zegt geen ondersteuning op HDMI CEC te bieden omdat het zegt dat de MZ-101 er niet op gemaakt is, danwel dat het überhaupt werkt. (raar! als ik zeker weet dat ik er 4 weken lang van genoten heb mijn Samsung afstandsbediening te kunnen gebruiken als afstandsbediening voor de MZ-101. Zelfs met Alexa kon ik zo de ontvanger bedienen!) 

     

    Enige dat nooit gewerkt heeft was het automatisch op standby gaan bij afsluiten van de TV. Maar had ik opgelost door de 4uur auto standby mode in de instellingen in te schakelen. Deze functie werkt nu ook niet meer! Lijkt mij daarom een defecte decoder geworden! 

     

    Nogmaals, iemand een trucje om de HDMI CEC en de auto shutdown te herstellen/fixen? 

  2. Op 6-4-2018 om 10:27 zei a33:

    Ik las even het hele draadje terug; maar begrijp ik het goed dat je nog niet aan een grotere schotel met drie LNBs bent begonnen, maar nog op je oude schotel kijkt, met een duo LNB ("één kop", met "twee koppen")?

     

    Groet,

    A33

    Inderdaad nog niet aan begonnen. Dus nog steeds de oude schotel met maar 1 kop, niet duo LNB. 

    Op 6-4-2018 om 06:58 zei Sprietje:

    Onmogelijk dat je de Astra 28,2 op dezelfde lnb ontvangt als de Astra 23,5. Die transponder staat dan in het geheugen van de ontvanger als zijnde van de Astra 23,5.
    Wis alle zenders in het geheugen en lees ze opnieuw in. Dan is dat probleem over.


    De diseqc-volgorde van een CD-ontvanger is standaard:
    Astra 19,2 op positie 1
    Astra 23,5 op positie 2
    Astra 28,2 op positie 3
    Hotbid 13 op positie 4
    Als je de lnb's dus gewoon in deze volgorde op de diseqc-switch aansluit, heb je nooit geen problemen ook niet na een fabrieksreset.

     

    Ik weet niet welke ontvanger je precies hebt maar de meeste wat oudere ontvangers kunnen de Canal Digitaal zenderlijst alleen maar inladen via de Astra 19,2. Als je daar geen ontvangst voor hebt, kan het dus zijn dat je geen zenderlijst ingeladen krijgt.

     

    Ik snap 'm, dankje! 

  3. Sorry luitjes voor de late reactie. 

    Ik denk dat ik al weet hoe het zit. 

    Ik heb/had de DiSqec instellingen op Manual staan vanuit de fabrieksinstellingen. Dus die neemt automatisch alle 4 de bekende satellieten over op de 4 poorten. 

    Tijdens een auto scan komt alleen de 23,5 astra naar boven omdat ik dus maar 1 kop heb. 

    Probleem opgelost!

     

    Maar als ik handmatig de 28,2 astra selecteer en daarbij een signal quality check doe ontvang ik wel ook die 100%. Kan ik klakkeloos aannemen dan dat ik die satelliet ook kan ontvangen met dezelfde kop en dezelfde afstelling? (oftewel een Brits Freeview kastje ertussen plaatsen en kijken of ik de gratis Britse zenders kan ontvangen?) 

     

    Cheers! 

  4. Hey Sprietje!

     

    De box (Zenterio  Solocoo 58845) van CD is binnengekomen en de installatie voltooid.

    Canaal Digitaal op de bestaande 85cm schotel en kop werken prima en heb fantastisch beeld op de Astra 23,5 met CD abonnement.

    En zoals je ziet op de photos (bijlagen) ontvang ik een goeie 100%

     

    Maar nu:
    Ik zie dat ik ook de Astra 28,2E fantastisch ontvang met +/-100% !

    Maar ik kan niet de gratis Engelse zenders zien. Ik zie ze wel in de lijst (gids) van Canaal Digitaal, maar krijg zwart beeld.

    Hoe zit dit en wat moet ik doen om zonder hardware aankopen misschien toch ook de gratis Engelse zenders te krijgen nu ik zie dat ik 100% Astra 28.2E op de ontvanger zie?

     

    Thanks!

     

     

    DSC_0831.JPG

    2018-03-22 11.17.39.jpg

    2018-03-22 11.16.32.jpg

    2018-03-22 11.16.20.jpg

  5. 10 minuten geleden zei Sprietje:

    .... bij een harde wind ruim aanwezig. ... bij een storm.

    .... sneeuwvrij te maken ....

    Hahaha, Po vallei wind? Het is hier 95% per jaar windstil!

    Sneeuw....bijna niet meer. Opwarming van de aarde denk ik ;)

     

    Maar bedankt Sprietje voor de meteorologische bezorgdheid,  ik neem het mee in de constructie plannen!

    Ja graag, als je dat zou kunnen berekenen? U bent m'n held!

     

    THANKX!!

     

  6. Ja 125cm zat ik ook aan te denken.

    En met een Multiblock Multi LNB Holder kan ik met 3 LNB's wel uit de voeten toch? 

    3x Inverto Black Ultra Single LNB...

    Eentje op de 28.2 richten, eentje op de 23.5 en eentje op de 19.2

    DiSEqC Switch 4x1 ertussen maken.

    En een goeie receiver kastje.

     

    Nog tips voor een receiver kastje? Humax misschien?

     

    PS: al investeer ik in deze setup en kan de 28.2 tóch niet ontvangen,,, dan krijgt de 19.2 en 23.5 voor CanaalDigitaal alsnog een beter signaal met een grotere Dish en 2 single LNB's, of niet?

     

     

  7. 26 minuten geleden zei Sprietje:

    Tja beste pallemans, die review is van 2019, dus 8,5 jaar oud. Alle satellieten op de 28,2-positie zijn inmiddels vernieuwd en zijn in een veel kleiner gebied te ontvangen. De Astra 2D is al lang vervangen door de Astra 2E, 2F en 2G.
    Ik heb vele actuele gegevens maar dan moet ik wel preciezer weten waar je schotel staat.

     

    Dacht ik al, dat deze data verouderd was, maar goed, altijd fijn om er even nieuw leven in te blazen :)

    Schotel hangt nu aan de zijkant van het balkon, woon op de bovenste etage, geen blokkades van bergen, bomen of wat dan ook.

    Hoogte hier ongeveer 1300m boven zeeniveau.

    Is dat wat je wil weten Sprietje?

     

    Dus die kaarten van bereik met die kleurtjes lijnen met dB waarden zijn dus ook verleden tijd? Is er een nieuwe kaart met actuele dB waardes?

     

    Ik zat te denken, ik hou m'n bestaande schotel met monokop en haal binnenkort mijn eigen CD abbonnement in NL.

    En een nieuwe grotere schotel (1.2m) boven de huidige plaatsen met ook een MonoLNB (Inverto black ULTRA single-output), gelezen dat dit een goeie is. Zou dat misschien een betere oplossing zijn? Of werken 2 schotels boven elkaar averechts en interferen ze de signalen met elkaar?

     

    Thanks!

     

     

     

     

     

     

     

  8. Locatie: Stresa

    Er hangt nu een offset 85cm schotel met monoblock LNB.

    Geen flauw idee welk merk (geen labels).

    Geen idee welke satellieten ik er nu mee ontvang want heb nog geen receiver...maar vorige NLse bewoner heeft er altijd zijn CanaalDigitaal op gehad, dus dat werkt.

     

    in deze review zegt de beste man met een 100cm dish in Milaan de Astra 2D prima te ontvangen. Ik woon nog een 100km daarboven.

    http://www.italymagazine.com/community/post/satellite-dish-size-southern-puglia

    Met een 110cm offset aluminium dish van bijv. Triax of een 125cm Wavefield of een 120cm SAB S120A moet het dan toch wel lukken lijkt me?

     

    Als ik mag vragen, waarom werkt die CD triple LNB niet? (CD meld op hun website dat deze alle 3 de Astra sats ontvangt..!!?? dus ook de UK Astra 2...weliswaar in NL, maar maakt dat wat uit in Italië (zolang de schotel maar goed gericht staat?) )

     

  9. Beste mensen, 

     

    Graag jullie advies: ik woon in Noord Italië tegen de grens van Zwitserland. Op verschillende forums lees ik dat je met de juiste tools hier ook de UK shortbeam Astra 28.2 kunt ontvangen met de gratis kanalen BBC en ITV etc. 

    CanaalDigitaal heb ik al en werkt perfect. 

    Nu lees ik op de CD website over de triple LNB die de Astra 1, 2 en 3 kan ontvangen. 

    Als ik deze LNB aanschaf zou ik dan theoretisch naast CD ook de UK shortbeam freesat kunnen ontvangen? 

     

    En wat is er voor nodig?

    Ik lees op de verschillende forums dat een Dish van 1m tot 1.4m vereist is. Wat is een goed high quality merk? 

    Ik lees dat Invacom LNB van hoge kwaliteit zijn en de UK beam kunnen ontvangen in noord-Italië. Is de CD triple LNB van gelijkwaardige kwaliteit? 

     

    En receivers worden de Pace 2600 receivers aangeraden. Dit ziet er uit als een kastje van de jaren '80. Zijn er inmiddels betere receivers op de markt? (Grundig wordt sterk afgeraden vwb stroomproblemen naar de lnb kop toe, ampère kwestie oid...? .) 

    Uiteraard moeten er vol koperen coax kabels komen. 

     

    Daarnaast, wat is met deze beste apparatuur de beste opzet om CD en UK freesat te kunnen kijken? Wat is de elevation, azimuth en polarisation hoek die gezet moet worden? Wat moet de afstand van de arm zijn vd LNB tot de Dish? En andere hulpmiddelen die benodigd zijn hoor ik graag. 

    Zoals je ziet ben ik een beetje noobie hierin maar lees graag alle forums door, NL of Eng. om mezelf te verdiepen. 

     

    Thanks voor alle hulp! 

  10. @seniorsatter, dit ga ik morgen even verifieren met CD (als ze tel.bereikbaar zijn), maar volgens mij moet dit niks uitmaken. Het HDpakket zijn maar 4 extra HD kanalen (NatGeoHD etc.).... niet?

    Iedereen met een Familypakket ofzo moet de standaard NL kanalen (NED/RTL/SBS etc.) in HD kunnen ontvangen, toch? zolang je de correcte smartcard, duo LNB en CI module hebt?

     

    @satencom, die DiSEqC instellingen snap ik, maar wat zijn dan de bijbehorende Transponder frequenties, LNB-oscillators Lager / Hoger en Toon 22Khz instellingen??? (en met name de Transponder frequenties, want frequenties gaat het meestal om...en dat heb ik met bovenstaande al eens geprobeert en leek te gaan werken...)

  11. Hallo allemaal,

     

    Kan iemand ons helpen:

    We hebben net een Samsung SmartTV UE32D6530 gekocht en alles erbij van Canal Digitaal om HD te kunnen kijken zonder decoder, dus een DUO LNB, CI-Module en de Oranje Smartcard beginnend met 128 xxxxx

     

    Dit zou alles nodig moeten zijn volgens CD en de Sat.boer om HD digitaal zonder sat.tunerbox (dus alleen TV met CI-Module) te kunnen kijken (ps.: we wonen in Denemarken).

     

    Nu werkt het bijna:

    - DUO LNB zit goed.

    - CI-Module zit goed

    - Smartcard zit goed

     

    Dan de instellingen op de Samsung TV:

    - Bij kanalen zoeken, automatisch afstemmen HD kanalen vind deze (blijkbaar alleen op ASTRA 19.2E) wel een heleboel kanalen, maar als je bijv. RTL4 HD wilt kijken dan komt de melding: 'gecodeerd signaal', 'uw abonnement is niet geldig voor dit kanaal'.

     

    - Doe je vervolgens automatisch afstemmen SD kanalen (ook schijnbaar alleen ASTRA 19.2E) worden er ook een boel kanalen gevonden, en deze doen het wel! (Maar dus in SD kwaliteit)

     

    - Doe je vervolgens hetzelfde met HD kanalen zoeken via Menu->Systeem->Plug n Play->...... dus via het Plug/Play instellen vd instellingen, dan word na de gevonden HD kanalen de mogelijkheid geboden om Transponder frequenties aan te passen en Modus DiSEqC, LNB-oscillators Lager, Hoger en Toon 22Khz instellingen.

    Van zowel ASTRA 19.2E, 23.5E 28.2E en HotBird 13E (dus 1/4 t/m 4/4).

    Deze staan bij mij allemaal op dezelfde frequenties en aantallen??? klopt dit???

     

    Moeten dit allemaal verschillende frequenties zijn? Ik heb nml. van iemand gelezen op een Forum dat ASTRA 23.5E -> 11914 MHz, H/L moet zijn???

    (Dit heb ik toen geprobeert en inderdaad vond ie toen hier ook kanalen op, maar ook deze kreeg op het daadwerkelijke kanaal de eerder genoemde foutmelding....en dus geen beeld/geluid)

    Of ligt het dan gewoon aan m'n abonnement?

     

    Kan iemand desalniettemin al deze instellingen vwb. de aantallen/getallen van bovenstaande satellieten eens opschrijven?

     

    Dus:

    ASTRA 19.2E :

    Transponder frequenties =

    Modus DiSEqC =

    LNB-oscillators Lager =

    LNB-oscillators Hoger =

    Toon 22Khz =

     

    ASTRA 23.5E :

    Transponder frequenties =

    etc...

     

     

    Hardstikke bedankt alvast!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...