Ga naar inhoud


TimmySat

Lid
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door TimmySat

  1. Sinds een aantal weken valt het me op dat ontvangst van sommige (HD-)zenders op de hotbird satelliet erg slecht is. Ik haalde al nooit zo'n sterk signaal, maar nu is het helemaal dramatisch. Het gaat me daarbij vooral om de volgende zenders:

     

    • RT Documentary (HD+SD)
    • RT (HD+SD)
    • StarsTV
    • Arte HD
    • Tv disco 
    • CCTV

    Ik ontvang soms heel even beeld, waarbij beeld dan na eventjes stil blijft staan en geluid stottert.

    Anderen keren krijg ik de melding "no signal". Getest met met Sab Titan || HD en de Lemon 030(sd).

    Ik had daarbij niks veranderd in de opstelling o.i.d. Ook met een andere decoder heb ik soortgelijke problemen. Momenteel om te testen schotel wat gedraaid, waardoor ik hem weer even opnieuw moet uitrichten.

     

    Dingen waarvan ik denk dat die het probleem kunnen veroorzaken:

    -De ~20m coaxkabel waarmee ik decoder met schotel laat communiceren.

    -Slechte, loszittende connectors

    -Slechte LNB

     

    Kan hier iemand meer over zeggen? Is het zo dat de zenders minder sterk worden uitgezonden of moet ik de oorzaak echt in bovenstaande rijtje zien?

  2. Een C band scan op 11 west met mijn120 cm Fibo om 10.20 h , strak blauwe hemel  levert de volgende kanalen met beeld op :

    TP 4013   signaal  84%  quali 85%  ( SKYBOX S9HD )

    1 kanal

    OTR

    Karusel

    Vestli

    Kultura

    Peterburg 5 kanal

    NTV

    Sport

    Rossia

    TP 3663   signaal  85%  quali wisselend van 46 tot 58%

    RTR Planetea

    1TVRUS

     

    Wat fijn dat het er alsnog opstaat! Enorm bedankt voor het testen!

    Mag ik vragen wat voor schotel/lnb's jij hebt? Maw een gecombineerde C/KU-lnb of heb je een aparte schotel voor C en KU?

    Zou het nl. ook fijn vinden als ik Hotbird kan behouden als ik een 120+ cm schotel en een nieuwe LNB koop.

  3. Ik wil met mijn 70-80cm Triax schotel proberen de Express AM44 te pakken te krijgen.

    Dit vanwege beperkte aanbod op de Hotbird.

    Het gaat mij daarbij vooral om de zenders op freq. met transponder 4013 R, tp 15.

    Steerable beam, EIRP 41-44. Volgens mij KU.

     

    Heeft er iemand ervaring met deze satelliet? Of met deze transponder?

    Of weet iemand of ik dat met mijn universele LNB en Triax ga redden?

     

    Het gaat mij om de volgende zenders:


    Pervij Kanal

    Rossiya1

    Rossiya2

    TV Centr Evropa

    OTR

    NTV

    5 Kanal

    Rossiya K

    Rossiya 24

    Karusel

                                                                                                                   

    Volgens Lyngsat zijn ze via deze satelliet hier (ZW-NL) ongecodeerd te bekijken.

     

    Mocht hier een fanatiekeling zijn die kan proberen of deze zenders werkelijk op deze sat uitgezonden worden, dan ben ik diegene erg dankbaar.

     

    Alvast bedankt voor het beantwoorden.

  4. Ik heb een weekje terug een oudere sd satdecoder gekregen, waarin een smartcard genaamd "EpsilonCard" zat.

    Deze heb ik eruit gehaald en in mijn Sab Titan gestopt. Zowat het enige wat ik ervan kon vinden in de decoder, is dat het een irdeto-kaart is,

    van welke aanbieder kan ik niet vinden (zelfs niet op internet).Ik had gehoopt die kaart nog ergens voor te kunnen gebruiken.

    Tot nu toe is het enige effect dat ik Mezzo op Hotbird min of meer kan bekijken. Ik kan aan de zender helaas niet zien wat voor aanbieder Mezzo in het pakket heeft.

     

    Mijn vragen dus:

     

    Welke aanbieder(s) gebruiken de EpsilonCard nog, waarvoor kan ik die kaart nog gebruiken (Behalve als decoratie of portemonneevulling)?

    M.a.w. Wat kan ik er nog mee?

  5. Ik heb de schotel gisteren op z'n statief in de moestuin gezet. Ter afwachting van de dag dat ik pijp met beton de grond in doe. Schotel wel lager op de mast gehangen en elevation op 52 gezet.. Tot mijn grote verbazing staat hij op huidige plaats bijna waterpas.

    Ik heb de ontvanger automatisch in laten stellen en nu ontvang ik ineens Siruis en Hotbird. Al merk ik wel dat hij niet helemaal recht staat want HD-zenders worden snel zwak bij regen. Astra's krijg ik nog niet te pakken dus er zit wel een afwijking in.

     

    Wat wel opvalt: aan de ene kant van de motor staat elevalion waarbij de hoogste stand 25 is. Aan de andere kant op dezelfde plek staat latitude met precies omgedraaide schaal.

    Heb ik er dus goed aangedaan om naar elevation te kijken of moet het latitude zijn?

  6. Het bruggetje is dan de enige reële optie, is het echt niet mogelijk in dikke pijp naast/achter het hek in de grond te jagen aan het einde van die bielzen? Het bruggetje is nu toch ook versperd door jouw "statief'' dus een paal in de grond is juist handiger voor de doorgang. Volgens mij zie je wat teveel leeuwen en beren op de weg ;)

     

    Sjaak(k) misschien moet ik een extra foto maken, dan zie je wat ik bedoel. Dat het bruggetje versperd is door de schotel is niet erg, hij wordt toch niet gebruikt.

    Naast het bruggetje zijn struiken en heggen. De linkerkant (van achter schotel) is helemaal begroeid.Het zou dan rechtsvoor moeten, aan de overkant net binnen de metalen afscheiding van de moestuin naast de brug..

     

    Ik heb zojuist even rondgekeken in mijn schuur voor een metalen pijp, ik heb een stukje aluminiumpijp staan (oude mast zeilbootje). Probleem is dat ik denk dat hij niet stevig genoeg in de grond zal staan (is wel redelijk dik) in de moestuin en de schotel dan wel op ong. 70cm vanaf de grond komt te hangen. Ook denk ik dat de metalen afrastering parten zal spelen (de beschikbare plaats is vlakbij de hoek).

  7. Wat je nog zou kunnen doen is een dikke lange ijzeren pijp in de grond te jassen naast het hekje dat geeft al heel wat meer stabiliteit.

    Even nieuwsgierig woon je soms in Rusland als ik je locatie in mijn browser in type, uit de foto kan ik dat niet opmaken want ik zie daar een echte nl kerktoren staan. :grin:

     

    Naast de hekjes een dikke ijzeren pijp in de grond doen is geen goed idee, het is naast de hekjes volledig dichtgegroeid met heggen, bomen, etc.

    Rusland woon ik helaas (nog) niet :P Voorlopig nog op het Zuid-Nederlandse platteland

     

    Beste TimmySat

    Je geeft aan dat je elevatie van de rotor op 25 graden staat en de elevatie van de schotel op 29 graden.

    De elevatie van de schotel staat inderdaad op 29 graden, dat kan ik zo zien op de foto en daar klopt dus helemaal niets van. De elevatie voor de Sirius in het noorden van het land is inderdaad 29 graden maar zo moet je niet beginnen met afstellen.

     

    Uitgaande dat je mast zuiver verticaal staat want dat is een vereiste om de zaak werkend te krijgen, moet je eerst de rotor elevatie instellen op de locatie waar je woont. Dat zal aan de foto te zien en je elevatie instelling in Noord-Nederland op 53 graden noorder breedte zijn. De elevatie van de rotor moet dan ook op 53 graden ingesteld worden. Dan moet je de positie en elevatie van je schotel in gaan stellen. De elevatie in het noorden van het land voor Sirius is ongeveer 29 graden.

     

    Maar de pijp van de rotor staat al schuin. Jij kunt de elevatie van de schotel zoals die nu gemonteerd is

    nooit goed instellen omdat die niet lager ingesteld kan worden dan 25 graden. Hij staat namelijk in het hoge instellingsbereik.

    Je zult dus de schotelklem los moeten maken en om moeten draaien zodat die in het lage instellingsbereik komt, zie bijlages.

    Je kunt de elevatie instelling van de schotel dan veel lager instellen, tot ongeveer 10 graden. Dit lage instellingsbereik heb je nodig om de werkelijke elevatie van je schotel op 29 graden te krijgen.

    Aangezien een Triax een 26 graden offsetschotel is en de satelliet te vinden is op ongeveer 29 graden

    elevatie, zal de schotel dus ongeveer 3 graden achterover moeten hellen ongeacht wat de schaalverdeling van je schotel ook aangeeft.

     

    Beste Sprietje ,

     

    Ik zit op 51.5 en niet op 53. Ik zit op het Zuid-Nederlandse platteland. Als ik het goed begrijp, moet de rotor dus op 51.9 Graden elevatie worden gezet. Moet ik daarbij ook recht naar zuid draaien(0-punt rotor naar zuid 0-punt) Of ben ik dan te fanatiek? Ik zal schotelklem omdraaien en kijken of het helpt. Zal ik dan ik het hele bereik alle beschikbare satellieten kunnen vangen zonder elevation aan te passen op de schotel? (met inachtneming schotelgrootte).

     

    Wat zou volgens jullie dan de ideale mogelijkheid zijn om de schotel te plaatsen?Ik zal alle obstakels even op een rijtje zetten

     

    -Hoge heggen om heel de tuin

    -Door heel de tuin hoge fruitbomen

    -Schotel mag voorlopig niet aan huis vast

    -Als schotel wel aan huis vast mag, dan moet hij erg hoog hangen ivm heg. Handmatig bijstellen als hij vastloopt zoals nu kan dus niet meer.

    -Bruggetje met open zicht, maar bruggetje is niet recht

    -Moestuin met open zicht, met metalen omheining. Wel ver weg dus extra kabel (en versterker?) nodig.

    -Tuin is aflopend dus op een hoge mast ergens ussen/in midden gaat ook niet lukken.

  8. Op hoeveel graden staat dat motorhuis gekanteld ? dat ziet er er niet uit als 50 - 52 graden.

    De schotel elevation staat op 25, schotel op 29

     

     

    Allemachtig dit tart elke vorm van stabiliteit die bij satellietontvangst met rotor vereist is, een lange houten mast op een terrasvoet met een plastic stukje eronder die op houten balken staat en dan verwonderd zijn dat de schotel steeds de satelliet kwijt is :cry: Ik zou dat eerst eens in orde maken en een groot statief nemen met 4x 60x40 tegels en die stabiel maken een korte stalen pijp nemen en een andere opstelplaats kiezen zodat je niet over allerlei hekjes heen moet ''kijken''.

     

    Dat plastic stukje heb ik er alleen onder gezet om uit te testen of hij misschien te scheef stond. Een andere plaats dan het bruggetje om de schotel neer te zetten heb ik niet.

    De hele tuin is omringd door grote heggen en staat vol met fruitbomen. De enige plaats dat ik hem helemaal vrij nog zou kunnen zetten is in landbouwveld of de rand van een moestuin (naast metalen gaas/omheining).Ik kan hem ook vlak voor het eerste hekje zetten maar dan is mijn draaihoek heel erg beperkt

    Ik zie dat de voet op houten balken (bilsen?) staat.

    Na de winter gaat het hout in deze tijd vol zuigen met vocht en

    daardoor uitzetten waardoor paal een andere hoek gaat krijgen.

     

    Heb het zelf voor 3 weken ook gehad heb een zware parasol voet als

    paaltje voor de schotel op het terras en bij de eerste iets warmere/vochtigere nacht moest ik

    de schotel nieuw uitrichten.

     

    De schotel staat inderdaad op houten balken die een bruggetje vormen. Omdat ik zo'n verhaal van uitzetten en inkrimpen had gelezen, heb ik het geprobeerd te corrigeren met een stukje plastic of tegel.

     

  9. Zoals de titel zegt, denk ik eraan een 2e, 3e, 4e, of zelfs 5e schotel te kopen :P

    De schotel wil ik graag groter hebben dan 1m maar hoe groter, hoe beter!

    Ik heb op Marktplaats gekeken maar daar staan ze bijna niet van groter dan 1m.

    Op ***geen-reclame*** zijn er wat meer (4), maar bezorgprijzen zijn hoger dan aanschafprijzen (30,00 prijs tegen 60,00 bezorging).

    Via Google kom ik op namen van allerlei failliete en onvindbare satshops die ze zouden verkopen.

    Niet bruikbaar dus.

     

    Dus bij deze: Weet iemand waar ik zulke schotels kan vinden?

    Heeft iemand een tip voor een bepaald type?

    Ik wil er o.a. de in de EU beschikbare Yamal, Express AM's, Hotbird, Astra's mee kunnen ontvangen.

     

    Alvast bedankt.

  10. Het is inderdaad een heerlijk stabiele opstelling... :grin:

     

    Hij heeft het ruim 5 maanden goed gedaan zo, dus waarom nu opeens niet meer?

     

    Ik kan hem niet aan de muur hangen, dan moet hij heel hoog hangen vanwege onze hoge heg en fruitbomen :|

    Bovendien zijn mijn ouders er tegen dat hij aan de muur hangt.

    Dus een andere keuze heb ik helaas niet.

  11. Hierbij de eerste, beloofde foto van schotel, motor, standaard en omgeving:

     

    535po2.jpg

     

     

    Motor is ingesteld dmv gewoon roteren zonder USUALS. Mijn Sab Titan 2 heeft wel Usuals.

    Linkerkant van statief heeft een stukje plastic onder, dit heb ik alleen gedaan nadat we die problemen kregen om te kijken of dat iets oplost...

  12. Ik heb een ruim 80 cm grote Triax-schotel, die op een terrasvoet met stenen op een houten paal gemonteerd is. Ik heb er een Diseqc motor tussenzitten, dus de motor hangt aan de paal en aan de motor dus de schotel.

     

    Nu dacht ik een hele tijd geleden dat de motor stuk was, dus lag hij maar te verstoffen. Pas weer aan de praat gekregen, ik blij. Eerst op Hotbird uitgericht, Signaalbalken op 85%/75%. Vervolgens wilde ik een zender bekijken, bleek hij geen signaal te hebben. Weer uitgericht, weer positie opgeslagen, weer proberen te kijken, geen signaal! Uiteindelijk buiten met de hand wat bijgesteld.

     

    Vervolgens wilde ik de Astra's binnenhalen, daar dezelfde problemen mee. Toen wilde ik een zender van Hotbird bekijken, maar het signaal werd niet meer gevonden.

     

    Kortgezegd: Als ik een satelliet heb ingesteld, dan kan ik geen andere satelliet meer vinden. Als ik ga zoeken met de motor, ben ik vervolgens ook de satelliet kwijt die ik vlak daarvoor had.

     

    Soms verloor hij signaal ook zomaar terwijl we aan het kijken waren.

     

    Nu sinds een week, kan ik geen enkele satelliet meer vinden! Ik heb van alles geprobeerd: Handmatig draaien, motor draaien, Elevation aanpassen, LNB draaien, LNB naar voren+ naar achteren verplaatsen, het helpt allemaal niet. Hij draait van de ene naar de andere kant, zover hij kan. Maar geen enkele satelliet wordt meer gevonden.

     

    Ik vind het erg vervelend om om 11.00 's avonds steeds naar buiten te moeten om alles handmatig te doen, satelliet opnieuw op te zoeken. Heeft iemand hier misschien een oplossing voor?

     

    Ook zou ik graag willen weten of er een manier is om een specifieke satelliet te identificeren met de decoder. Sommigen hebben dezelfde transponders, waardoor ik denk de ene satelliet te hebben en vervolgens mijn zender niet kan vinden...

     

    Ik zal zsm even een foto van huidige situatie plaatsen.

  13. Ik zit nu in zuid-west Nederland.

    De volgende satellieten zijn voor mij belangrijk:

    -Astra's

    -Hotbird

    -Intelsat 902/904

    -Yamal 202

    -Express AM 1/2(2)/3(3)

     

    Ik weet al bijna zeker dat voor een aantal een grotere schotel nodig is.

    Die draaibare visiosat is nu echter voor een leuk prijsje te koop...

  14. Ja ik snap het maar ik dacht dat ik een keer op zoiets gedrukt zou kunnen hebben :9

     

    However, ik heb allerlei opstellingen al geprobeerd. Met/zonder LNB, Dichtbij/verweg van decoder, Andere Coax-kabels.

     

    Ik denk dat hij gewoon aan vervanging toe is. Is hier en daar al roestig en denk dat er ook best water in heeft kunnen komen?

  15. Ik ben van plan om een tweedehands Visiosat van ruim 1 meter te kopen.

    Heb nu een Triax 80 cm.

    Wat voor verschil is er tussen die 2 schotels (materiaal, monteermogelijkheden, signal and performance?)

    Bijv. als ik een visiosat van 1 meter heb, staat dat gelijk aan een normae triax van 1 meter?

  16. Er is geen kortsluiting te bespeuren.

    De ontvanger levert denk ik wel genoeg want hij doet het niet met allebei mijn decoders. Ik heb zowel met als zonder LNB geprobeerd.

    Er zitten maar 2 knopjes op de motor, richting en reset. Allebei doet hij niks.

     

    @dx44 Wat kan ik doen om evt. die veiligheidspositie uit te schakelen ? Misschien is dat het wel.

     

    Zou ik de motor kunnen openen en dan eens kijken wat er misgaat?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...