Ga naar inhoud


mawe

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mawe

  1. Nog even een vraagje, ben nu dus een tijdje bezig geweest met uitrichten en zit nu volgens de signaalmeter in de ontvanger op een kwaliteit van zo'n 83 tot 85% op de drie astra's. Ook met het regenweer op dit moment. Alleen is er met dit regenweer precies wat vertragen als ik een zender selecteer, het lijkt eventjes te duren eer er een signaal wordt gevonden, vooral dan op astra 2 en 3. Eens gevonden blijft alles wel mooi stabiel. Is dit een kwestie van nog beter afregelen ofzo ?

  2. M7 SAT 801 ontvanger die nu verwisseld is door een ander exmplaar. Blijkbaar was er met de vorige toch iets aan de hand want nu is er wel iets te vinden. Maar een geduldig werkje blijft het precies zowiezo ;)

  3. Volgorde van de aansluitingen veranderen doet niets, de rest van de aansluitingen staan goed. Ben nu aan het uitrichtien geweest met die geleende reciever en dat ging redelijk vlotjes; Morgen toch nog eens de dealer opzoeken met mijn ontvanger denk ik.

  4. Na de kabels etc te hebben doorgemeten, switch er even van tussengehaald en alle instellingen nog eens te hebben nagelopen nog altijd niets (dus ook niets van sterkte). Even een andere ontvanger geleend en hiermee redelijk snel toch al iets gevonden van één sateliet. Zal dus wel iets met de ontvanger mis zijn zeker ...

  5. Hoi mensen,

     

    Ben een beginnend satelliet gebruiker en heb me een triax schotel, 3 LNB's, Diseqc switch (4/1) en ontvanger aangeschaft. Alles is nu zo'n beetje in mekaar gezet en aangesloten maar moet nu nog eventjes wachten (nuja, 2 dagen) op hulp om de schotel uit te richten. Wat ik me nu wel een beetje afvraag, als ik nu naar de signaalmeter kijk in de ontvanger, dan geeft die dus nog helemaal niets. Klopt dit dat de schotel en LNB's al bijna perfect moeten staan vooraleer je iets op die meter begint te zien of is er iets anders verkeerd ? (volgorde LNB's - switch - zouden goed moeten zijn)

     

    Thx.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...