Ga naar inhoud


Tom2012

Lid
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tom2012

  1. Inderdaad, maar het probleem is nu nauwelijks meer te overzien: mijn installateur die ik hierover belde adviseerde me de fastscan in te laden van Can Dig, nou dat was geen doorslaand succes: heb nu ook HBO 1 niet meer en verder staan de Ned zenders ergens tussen de posities 200 en 300 of zo.

    Ga na de kerst masr zoeken naar een techneut die me hier ter plaatse kan helpen want ik kom er helemaal niet meer uit.

    Heel erg bedankt voor je hulp!

  2. Ontvangst is ca 80%. Wat mijn commentaar op Can Dig betreft: ik neem niets terug van mijn constatering dat dit bedrijf slechte service biedt. Het feit dat mijn huidige problemen niets met CD te maken hebben doet daar niets aan af.

    Verder had ik al toegegeven dat ik geen techneut ben en gewoon tv wil kijken.

    Heb inmiddels dit probleem heel simpel zelf opgelost door de ontvanger een paar minuten van de stroom te halen.

    Dank voor jullie inbreng.

  3. Tja, als me inderdaad alles volledig duidelijk was geweestdan had ik hier geen vragen gehad toch? En, het is inderdaad zo dat ik het hier beschreven probleem (melding "gecodeerd kanaal" plus bevriezend beeld) aanvankelijk enkel op enkele zenders had,en dan m.n. Op Ned 2 HD, maar geidelijk aan heb ik dat op vrijwel alle kanalen.

    Het heeft lijkt me niets met de ontvangststerkte te malen, die is uitstekend, maar het gaat er dus om dat ik melding + bevriezend beeld krijg gedurende ca 30 seconden en daarna weer ca een minuut storingloze, perfecte ontvangst.

    Nogmaals een uitleg over hetgeen ik over advies etc van Canal Digitaal meldde: op hun site adviseert menin dit soort situaties na te gaan of de geinstalleerde firmware nog steeds de nieuwste versie is, en daarna zonodig het CD signaal heractiveren (ik neem aan dat dit laatste geen vragen oproept: zie hiervoor de uitleg op de site van Canaal Dogitaal.

    Het staat in iddeos vast dat mijn ontvanger nog steeds de meest actuele firmware heeft (vanavond door mijn installateur bevestigd) en het heractiveren heeft ook niets opgeleverd.

    Uit mijn eerdere antwoorden (PVR) kan opgemaakt worden dat er inderdaad sprake is van een harde schijf. Heb nooit gesteld dat Canaal Digitaal "de oorzaak " is, me enkel afge raad of anderen ook met dit probleem kampen, welnu dat blijkt dus niet het geval te zijn.

    Dank voor je reactie

  4. Ok "cd" staat voor Canal Digitaal, een afkorting welke op dit forum frequent wordt gebruikt maar mijn excuses mocht ik te kryptisch zijn geweest.

    Ik ben geen techneut en op een aantal vragen meit ik dus helaas het antwoord schuldig blijven. Ben al zo''n 20 jaar satellietkijker met inmiddels al de 4e ontvanger en mijn irritatie is niet enkel op deze recente ervaring gebaseerd. Ik geef toe: als alles perfect werkt is het ene prachtig medium maar ja, als.... Voeg daaraan toe de uiterst belabberde of beter gezegd het ontbreken van enige service van ed lant van Canal Dogitaal en dat alles vergaalt vaak behoorlijk mijn plezier.

    Enfin: je vragen:

    Mijn ontvanger is een Rebox RE8500 HDPVR de geinstalleerde software heeft als versiecode: 211.11.61 en dateert volgesn mijn ontvanger van 24/06/13. Mijn installateur (geen beunhaas) heeft de schotel in april dit jaar vevangen en daabij ook deze softare ersie op mijn ontvanger geinstalleerd. Tot voor een maand geen problemen, daarna geleidelijk dis steeds meer.

    Het verschijnsel doet zich in ieder geval bijde HDzenders voor, ikal nog nagaan of het ook bij de SD-zenders gebeurt.

    Ik heb in mijn ontvanger een kaart zitten van Can Digitaal maar weet niet of ik hiermee je vraag over een al dan niet aanwezige CI-module afdoende heb beantwoord.

    In de installatie heb ik de afgelopen tijd niets gewijzigd en er waren tot voor kort dan ook geen problemen met deze installatie-situatie.

    Ik had het zelf kunnen begrijpen indien de geinstalleerde firmware inmiddels achterloopt maar dat lijkt dis niet het geval.

    Mijn schotel is een Cahor G2schotel met Venton quattro lnb, Venton Diseq 4/1

     

    Je ziet, dat ik ook uitgebreid kan antwoorden. Wel bij deze mijj dank voor je meedenken!

  5. Mijn verdere uitleg heeft helaas verder geen reacties opgeleverd. Problem is inmiddels uitgebreid tot alle zenders, dus dat is simpel verteld. Heb laatste firmware en heb via het cd-signaal cf uitleg cd laten verversen. Resultaat: nihil dus.

    Ben inmddels dat gedoe met sat ontvangers helemaal zat.

  6. Heb een paar weken mijn satontvanger niet gebruikt en heb ook even de laatste ontwikkelingen mogelijk gemist maar kan helaas bbc3 en 4 niet meer ontvangen. Krijg steeds als melding "servicefout". Zijn deze zenders onlangs mogelijk verhuisd ? Heb fastscan gedaan en in de CD frequentielijst gekeken en ook dit forum er op nagezocht. Leverde allemaal geen nieuws op. Weet iemand hier meer over?

  7. Ik bedoel daarmee dat het tot dus ver enkel is voorgekomen op Ned 1, 2 en 3 en dan enkel op de avond maar ik kijk overdag nauwelijks tv en had overdag ook geen gelegenheid om het te controleren. In ieder geval 2 x op 2 zaterdagavonden achtereen om 20.15 op Ned 2 (kort voor begin Diwnton Abbey, iets met de rechten???)

  8. Het is weer eens zo ver: krijg af en toe weer de irritante en incorrecte melding (m.n op de zenders van de publieke omroep, vetfer niet) dat de de zender gecodeerd is, het beeld bevriest dan.

    Mijn firmware is up to date, dus het CD ons weer aan het werk? Heeft iemand in de regio Amsterdam recent soorgelijke ervaringen?

  9. Had als reactie op de prijsverhoging 2e kaart HBO opgezegd. Telefonisch lukte dit niet, toen toch maar een ouderwetse brief gestuurd, de inhoud daarvan beperkt tot 2 zinnen omdat men bij CD geen brieven meer kan (of wil) lezen. Er stond echt heel duidelijk in dat het enkel HBO betrof.

    En ja hoor...ontving zojuist 2 bevestigingsbrieven: 1 mbt HBO en een 2e brief waarin stond dat mijn gehele abonnement zou stoppen op diezelfde datum.

     

    Een zoveelste voorbeeld van hun ongekanaliseerde digitale communicatie...

  10. Ontving ook mail ivm de 80% verhoging, en dat terwijl ik pas sinds april een 2e kaart had aangeschaft. Wilde als reactie het dure (zeker in vergelijking met Netflix wat ik vanaf hun start in Nederland heb) HBO- pakket opzeggen maar het bellen met hun service afdeling was weer eens een ramp: na een heleboel poeha uiteindelijk een kwartier zonder reactie van hun kant op enig antwoord gewacht en toen maar weer opgehangen. Opzegging is nu dmv brief verzonden. Wat straalt dit bedrijf een minachting uit jegens hun klanten, het is echt ongelooflijk!

  11. Vandaag nog maar eens geprobeerd, maar nee hoor: exact dezelfde melding:(Zie hieronder) Heb dus ooit al eens met de helpdesk hierover gebeld maar zoals eerder gezegd was de beantwoording behoorlijk laconiek en bovendien ben ik niet van plan nogmaals 15cpm te betalen voor een probleem dat toch door hen zelf opgelost zou moeten worden.. Overigens heb dit nu geprobeerd op 2 pc's en op 1 laptop met steeds hetzelfde negatieve resultaat.

     

     

    Beste klant,

    Het is op dit moment niet mogelijk om uw nota’s te bekijken. Wellicht omdat er nog geen nota’s voor u beschikbaar zijn.
    Indien u weet dat er nota’s beschikbaar zouden moeten zijn, dan is er mogelijk een technische storing in ons systeem. Probeert u dan over enkele ogenblikken nog een keer ‘Nota online’ te benaderen.
    Indien het probleem blijft bestaan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 0900-9323 (15 ct. p/min.).
  12. Het wordt nu wel steeds gekker: ik heb er nog niets aan gedaan, enkel vastgesteld dat de ontvangst op de nummers 212 en 216 perfect is, maar... Tit mijn stomme verbazing wareh nu ook tve int en Canal 24horas weer terug met een oerfecte ontvangst. Woer er nog iets van begrijpt mag het zeggen.

     

    Ik hoop dit item dus af te mogen sluiten en wil jullie heel erg bedanken voor de gedane suggesties !

  13. Dank voor de suggesties! Ik zal het nagaan.

     

     

    Kijk eens hoeveel signaal je hebt op die 2 zenders. En kijk dan ook eens of je op nr. 881 t/m 885 (radio spanje) kan ontvangen.

    zitten op dezelfde freq.

    En kijk dan op nr. 212 en 216 is wel een andere freq. maar ook uit spanje.

     

    Als je op die radio zenders ook een probleem hebt zou het inderdaad kunnen dat je toch eens naar de schotel moet kijken. (een klein tikje kan dikwijls wonderen doen)

     

    Wimo01

    Kijk eens hoeveel signaal je hebt op die 2 zenders. En kijk dan ook eens of je op nr. 881 t/m 885 (radio spanje) kan ontvangen.

    zitten op dezelfde freq.

    En kijk dan op nr. 212 en 216 is wel een andere freq. maar ook uit spanje.

     

    Als je op die radio zenders ook een probleem hebt zou het inderdaad kunnen dat je toch eens naar de schotel moet kijken. (een klein tikje kan dikwijls wonderen doen)

     

    Wimo01

  14. Weet iemand of deze 2 Spaanse kanalen onlangs van frequentie gewijzigd zijn en zo ja, of dan de huidige in de CD-zender.lijst (momenteel nog met updatedatum van 25/02/14) genoemde frequentie (19,2, 11656 V, 22000) inderaad de correcte zijn? Sinds vandaag krijg ik bij deze zenders gene beeld meer en de melding :"servicefout". Ik ben bang dat de CD-zenderlijst op dit punt niet bijgewerkt is maar ben daar niet zeker van en de helpdesk van CD, nou ja.....laat ik het maar netjes houden...

  15. Maanden geleden was er via "Mijn Canal Digital" geen nota meer zichtbaar te maken, noch uit te printen. De telefonische "servicedesk" van CD bevestigde destijds mijn vermoeden dat er een storing was, maar werd er lakoniek bij verteld, "dit is al maanden zo". 

    Omdat ik recente factuurgegevens nodig heb eigenlijk tegen beter weten in nogmaals gekeken: er blijkt niest veranderd te zijn... Ongelooflijk, deze minachting voor de klanten...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...