Ga naar inhoud


jwfw

Lid
  • Items

    83
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door jwfw

  1. ... Wat ik me dus afvraag of er ook een geoblok aanwezig is als je met een nederlands ip hebt geregistreert.

    Je hebt je niet met een Nederlands IP adres geregistreerd. Je kunt je niet met een IP adres (welk dan ook) registreren. Wanneer je inlogt kijkt de server naar je IP adres en als dat er een is buiten het toegestane geografische gebied dan is het einde oefening.

    Dat is alleen te omzeilen door je achter een Nederlands IP adres te verschuilen.

     

    Maar daar heeft CD iets op gevonden. Maximaal 3 verschillende IP adressen.

  2. ... De ontvangst in Midden-Spanje was goed. Tot aankomst in Zuid-Portugal waar dus geen ontvangst meer was.

    In midden Spanje werkte alles prima. Midden Spanje is een nogal ruim begrip. Wáár in Spanje was dat?

    In Zuid Portugal geen ontvangst. Oók Zuid Portugal is een nogal ruim begrip. Wáár in Zuid Portugal is dat? Ik heb gezien dat Sprietje Portimão noemt maar heb niet kunnen vinden waar die info vandaan komt.

     

    We weten dat de installatie in Spanje wel werkte. Alles dus goed uitgericht en met goede verbindingen.

    We weten dat het in Portugal niet werkt.

    Vóórdat het allemaal te ingewikkeld wordt even een paar heel basale dingen. Want het is van de gekke dat een schotel (welke dan ook) met een LNB (welke dan ook) en met een kabel en een ontvanger het op één plaats prima doen en dan na een reisje van pakweg 700 km helemaal niets meer.

    Dus, voordat we het diepe induiken, wat is er veranderd?

    1. De installatie is verplaatst. De schotel is ergens anders neergezet moet dus opnieuw uitgericht worden. Horizontaal, vertikaal en de LNB-skew. Ik heb in dit draadje niet gevonden dat dat (goed) gebeurd is. Ergens overheen gelezen?

    2. Voor de verhuizing is hoogstwaarschijnlijk de kabel van de LNB en de ontvanger los gemaakt en daarna in Portugal weer vastgeschroefd. Zijn de f-connectoren daarbij losgeraakt en is er daarom ergens geen of een slecht kontakt?

    Het regelmatig los en weer vast schroeven van de f-connectoren - en dat wil bij een reizende camping-installatie nogal eens gebeuren - veroorzaakt regelmatig dat de f-connector een beetje aan de kabel bungelt maar geen of nog nauwelijks kontakt met de afscherming in de kabel maakt.

    Het niet los schroeven van de kabel van de LNB maar de kabel een beetje om de schotel en/of de arm wikkelen kan hetzelfde veroorzaken. Er komt mechanische spanning op het punt waar de kabel aan de f-connector vastzit en na verloop van tijd, opwikkelen, afwikkelen, opwikkelen, afwikkelen begeeft de verbinding het.

     

    Voordat dus tot de conclusie gekomen wordt dat de LNB wel stuk zou zijn of dat voor Portugal een andere LNB nodig is dan voor Spanje even een paar hele simpele dingen controleren, lijkt mij.

  3. Waarschijnlijk omdat CD nu wel een niet Nederlands registratie adres accepteert maar imv de automatische incasso een Nederlands bankrekening nodig heeft.

     

    Overigens, wanneer je in het buitenland wonende nog een Nederlands adres gebruikt, je kan dat nu zelf wijzigen op mijn CD.

    Het eerste veld is nu landenkeuze. Ik probeerde dat met Spanje maar het formuliertje veranderde niet en accepteerde de 5 cijferige postcode dus niet. Het Verenigd Koninkrijk als land gekozen en - waarempel - daar lukte het wel. Toen landenkeuze Verenigd Koninkrijk vervangen door Spanje en toen ging alles vlekkeloos.

     

    P.S.

    Wanneer in bijvoorbeeld Firefox de persoonlijke gegevens niet verschijnen en die balk maar blijft knipperen ... links boven is een icoontje met een i in een cirkel. Even aanklikken en CD toestemming geven. Daarna gaat alles prima.

  4. Astra1 op DiSEqC 1/2 of 1/4 op uit zetten zou moeten werken. Astra1 komt dan niet meer door. Althans dat doet het bij mij maar ik heb geen 7141 of andere CD doos.

    Dus ik ben er niet zeker van of dit bij de 7141 óók gaat om die geforceerde update tegen te houden.

     

    Wie het weet mag het zeggen.

     

    Blijft overeind dat je dan Astra1 kwijt bent op je 7141. Als je geen behoefte hebt aan bijvoorbeeld de Duitse zenders - of andere, geen probleem. Maar als je die wèl wilt dan heb je een tweede NIET CD DOOS ontvanger nodig. Helaas.

  5. Is dit dan al eens door iemand getest? Ik zit nu 800 km van het apparaat vandaan, is voor mij wat lastig.

    De geforceerde firmware update die alle ellende veroorzaakt wordt binnengehaald van Astra1, frequentie 12515H, dat is fastscan voorkeuze nummer 498.

    Die geforceerde update is maar op één manier te voorkomen en dat is door de ontvangst van die voorkeuze zender of de hele transponder of de ontvangst van Astra1 als zodanig onmogelijk te maken.

     

    Dus, zodra je 800km verder bent vóór dat je de electriciteit inschakelt - in de zekeringkast - de 7141 van het net (de stroom in jouw woorden) losmaken. Stekker eruit.

     

    Vergeet je dit dan is de kans groot dat de 7141 aan gaat en de onherstelbare schade zich voltrekt.

     

    Daarna, zie hierboven.

     

    Ondanks dat Penthe iets vindt.

  6. Heb dit een paar weken niet gevolgd, hebben de prutsers dit nog steeds niet opgelost ??? Heb nog een 7141 staan in een vakantiehuis, kan die dus beter nog niet aan de stroom hangen?

    Aan de stroom hangen, leuk, die had ik nog niet eerder gehoord. Waar het om gaat is dat die 7141 de voorkeur zender 498 (Download CDS) niet kan vinden.

     

    Daarom vóórdat je hem aan de stroom hangt er voor zorgen dat dat niet kan.

     

    Dat kan:

    1. door de 7141 van Astra 1 af te halen. Dus de kabel van de Astra1 LNB los te maken.

    of

    2. door de coax kabel van de 7141 los te maken.

     

    In geval 1. de kabel van de Astra1 LNB niet meer vast schroeven voordat CD het firmware probleem opgelost heeft. Wil je ondertussen toch naar zenders op Astra1 kijken dan rest je weinig dan een tweede/derde hands SD/HD ontvanger aan te schaffen en dus twee ontvangers aan de TV te hebben aangesloten. Als die ontvanger maar géén CD doos is.

    In geval 2. De 7141 ontvangt nu geen enkel signaal. Dan de 7141 aan zetten (aan de stroom hangen). In het menu de automatische updates uit zetten en voorkeur zender 498 wissen. Hoe dit kan staat wel ergens in de handleiding neem ik aan. Anders kan een van de andere forumleden met zo'n ontvanger je hier hoogst waarschijnlijk wel mee helpen. Dat gedaan kan je de 7141 weer uitzetten, de antennekabel weer vastschroeven en dan de 7141 weer aanzetten.

     

    Voel je je niet zeker bij mogelijkheid 2, kies dan voor 1. Drastisch, waar, maar zeker.

  7. Als mosterd na de maaltijd of slagroom op de cake ...

     

    Een of twee files van Erwin laten zich om misterieuse reden niet saven en/of openen, zoals die in post 100 bijvoorbeeld. De xml file in post 101 gaat wel goed. Links klikken en dan òf kiezen voor save, òf openen met. Dan het pijltje naar beneden en kiezen voor je geïnstalleerde spreadsheet (Open Office Calc of MS excel (moet 2003 of hoger zijn). Als je kiest voor openen dan is de xml file read only! Dus saven lijkt handiger.

    Met Open Office Calc moet Java geïnstalleerd zijn of worden.

  8. Als ik een schotel hang waarmee ik meerdere satellieten kan ontvangen, heb ik een diseqc switch nodig. Hoe moet ik dat dan doen met een recorder? Die heeft 2 kabels nodig. En die diseqc switch heeft maar 1 uitgang.

    Een recorder die twee kabels nodig heeft? Twee keer LNB-in? Of LNB-in en LNB-out?

  9. ceesv op 2 oktober 2016:

    UK beam in Spanje?

    Al een klein wonder dat hij ontvangst heeft.

    Een grotere schotel zal meer signaal opleveren, het is maar wat je ervoor over hebt.

     

    @ Cees

    Het wonder(tje) ontrafeld. ik zit in de West-lob van de UK-beam van Astra2 zo ongeveer halverwege Madrid en Lissabon. De rode banden zijn de null-zones. Voor een stabielere ontvangst zou, zoals je al opmerkte, een grotere schotel verbetering geven. Voor mij is dat minder interessant maar anderen die de UK-beam willen ontvangen hier in spanje kunnen hier wellicht hun voordeel mee doen.

     

    Astra2-reception-map.jpg

    Note: De hier getoonde waarden zijn géén exacte waarden maar gebaseerd op de footprint simulator van Jens T. Sætre.

     

    Voor een nadere uitleg over side lobs zie deze link.

     

    Opmerking, de Oost-lob en de West-lob gedragen zich omgekeerd. Is het bij mij overdag zwakker tot geen signaal en 'savonds en 'snachts een beter signaal, bij de Oost-lob is het omgekeerde het geval, in de avond en nacht zwakker tot geen signaal tov overdag.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...