Ga naar inhoud


Pyrolan

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pyrolan

  1. Goed nieuws voor degenen die hun Humax 5100c nog niet hebben verkocht of zojuist hebben gekocht zoals ik:

     

    Vanaf augustus 2012 is het ook mogelijk om met een USB-stick een live uitzending te pauzeren en/of terug te spoelen. U plaatst hiervoor de USB-stick in de USB-ingang op de voor- of achterzijde van de ontvanger.

     

    Ik heb de firmware handmatig (via het menu) naar de laatste versie gebracht:

    9 Augustus 2012: Nieuwe software HUMAX IRHD-5100C

    Op het Ziggo netwerk is vanaf heden de nieuwe software voor de HUMAX IRHD-5100C beschikbaar. Het betreft software versie 1.00.25.

     

    Overigens zit ik zelf niet bij Ziggo dus ik neem aan dat deze firmware bij iedere kabel aanbieder beschikbaar is.

     

    Omdat ik nog geen geld wilde steken in een nieuwe USB-stick heb ik een 512Mb stickje die ik nog had liggen misbruikt. Even instellen in het menu en het werkte soort van. Maar ja wat wil je ook met zo'n kleine opslagcapaciteit. Ik denk dat ik 10 a 20 seconden kon pauzeren. Afspelen weer hervatten kostte wat moeite, maar ik verwacht dat dat aan de lees/schrijfsnelheid van deze bijna prehistorische stick ligt. Ik had verwacht dat er een minimum opslagcapaciteit werd vereist, maar dat valt dus alles mee. Ik ben wel benieuwd wat jullie adviseren om nu te kopen: 8, 16 of 32 Gb? Ik neem aan dat de moderne sticks snel genoeg zijn of is het handig om daar ook te letten op een minimum lees/schrijf snelheid?

  2. Hallo allemaal!

     

    Een beetje late reactie, ik ben net pas lid geworden van dit forum.

     

    Vroeger had je processor koelers die je aan/tussen je harddisk voeding kon koppelen, er zat een verleng stukje voor de harddisk voeding aan met een splitsing naar de koeler. Dit lijkt me een eenvoudigere oplossing dan via de USB poort als daar al spanning op staat in dit geval. Een beetje zuinige(re) harddisk zal het verbruik van de ventilator wel compenseren denk ik. Overigens weet ik niet of een processor koeler voldoende koelt, maar die is natuurlijk eenvoudig door een ander model te vervangen.

     

    @Daf_driver: via de USB aansluiting kun je de TF aan een computer hangen en zo bestanden overzetten. (bijvoorbeeld MP3, tap's, firmware) De TF fungeert dan als een externe harddisk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...