Ga naar inhoud


Triplet8

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Triplet8

  1. Op 1/23/2018 om 19:06 zei denbosch:

    als ik openvpn opstart op mijn telefoon krijg ik de volgende melding:

     

    TLS: received certificate signed with MD5.

    please inform your admin to upgrade to a stronger algorithm.

    support for MD5 will be dropped at the end of apr  2018.

     

    wat moet/kan ik veranderen op mijn router?

    (ik gebruik vpn via een netgear router)

    zodat het na 18 april blijft werken?

     

    Je certificaat op je openVPN server is getekend met MD5 en dat zal moeten worden aangepast naar SHA256. Hiervoor dien je opnieuw een certificaat te genereren, ditmaal met een SHA256 hash i.p.v. een MD5 hash. Zie https://openvpn.net/index.php/open-source/documentation/howto.html#pki

     

     

     

     

  2. 19 uur geleden zei ceesv:

    In Duitsland wordt er anders gedacht over het overtreden van een overeenkomst of de wet.

    En of je idee werkt is de vraag.

    Die ontvanger zal zijn IP adres kenbaar moeten maken, hoe wil die ontvanger in Griekenland weten wat het Duitse IP adres aan de andere kant van de tunnel is?

     

    Met een *nix ontvanger kan dat via bijv. openVPN, anders een VPN router er tussen zetten, zodat het Kreta verkeer gerouteerd wordt over het DLD verkeer. De Kreta box bedient zich dan met de internetaansluiting in DLD, netwerkroutering doet de rest... Wellicht makkelijker om je box gewoon mee te nemen als de kaart er niet uit te halen is?

  3. Hoi allen,

     

    In Delden (ov) probeer ik een triax multi LNB (4x Black Ultra quad LNB 40mm) uit te richten op hotbird, astra 1, astra 3 en astra 2. Nu had ik op 1 en 3 goede waarden  maar astra 2 kwam niet hoger dan 30% signaal. Ik doe ergens iets niet goed :-).

    Sprietje, zou je voor mij eens kunnen uitrekenen hoe de afstanden tussen de LNB's is?

  4. Kan je de 7113 niet met een kabel aansluiten op je 7360, en op de 7113 de DHCP functie uitzetten? Je clients krijgen dan van de 7360 een IP adres uitgedeeld. Prik je dus een kabel van de 7360 in de lan poort van de 7113.

     

    Stel SSID, en dezelfde netwerksleutel in, maar beiden wel op een verschillend kanaal zodat je geen overlap hebt, kies hiervoor de kanalen 1,6 of 11.

     

    Ik heb hier in huis hetzelfde gedaan met 2 routers. Beiden doen geen DHCP (dat doet mijn server) maar verzorgen op de begane grond en de 1e een 2.4/5Ghz netwerk. WDS heb ik niet gebruikt omdat dat ten koste ging van de bandbreedte van je wireless gedeelte. Enige vereiste is dat je op beide plekken een LAN kabel hebt liggen.

  5. Hallo allemaal,

     

    Omdat ik binnenkort een nieuwbouw woning betrek (en daar een andere CAI leverancier heb) ben ik aan het rondneuzen op dit forum voor schotelontvangst. Ben al een tijdje aan het meelezen en heb het een en ander op een rijtje gezet voor de ontvangst:

    • Triax 88 cm
    • Multiblock voor 4 lnb`s
    • 4 stuks Quad LNB
    • 4 stuks 4/1 switch
    • 1 VU+ Duo
    • 2 VU+ solo

    Enkel beneden een TWIN ontvanger vanwege het evt. opnemen, de ontvangers boven hebben dat niet nodig. Wat ik begreep om volledig onafhankelijk te kijken is een 4/1 switch en Quad LNB noodzakelijk. Ik moet nog even bekijken of het past op een rail. Ook het verschil tussen een 88cm en 100cm zou verwaarloosbaar zijn, en je zo voldoende 'slecht weer' reserve hebt.

     

    Er zal worden gekeken naar Astra 1,2,3 en Hotbird erbij als 4e. Is dit een gangbare configuratie of zouden jullie dit anders doen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...