Ga naar inhoud


sero23

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sero23

  1. De reden dat mensen voor een 80 cm schotel gsan is omdat een aantal bekende zenders niet te ontvamgen zijn met een kleinere schotel, je krijgt dan niet of nauwelijks signaal.

     

    En een vraagje over de bigbisat, zou dus een optie kunnen zijn naast de twee schotels optie. Maar zijn die hoeke net kiele kiele te bereiken of zonder problemen, niet dat als er een harde windstoot is en die schotel beweegt dat ik dan een van de twee opeens niet meer kan bereiken? Want dan zou de twee schotel optie misschien toch wel beter zijn. Want de schotel zou dan vrij in de wind staan op het dak van het portiek en omring zijn er geen hoge gebouwen of andere belemmeringen die de windstoten verzachten ofzo. Ze komen boven op de 4e verdieping in berband met dat we geen schotels op balkon mogen plaatsen.

  2. Beste mensen, ik zit een beetje in een knoop.

    Ik wil namelijk ligtv HD pakket ontvangen via de schotel omdat dit een stuk goedkoper is met een abonnement die via Turkije loopt dan de Europese versie die vele malen duurder is en de uitzending via het internet verloopt. 

     

    Ik heb nu een schotel van 88 cm van triax volgens mij ( ik kan dit niet met zekerheid zeggen, omdat de schotel niet 1 2 bereikbaar is en ik ben momenteel niet in staat om het te controleren.) Op deze schotel kunnen er meerde LNB aangesloten. 

     

    Mijn vraag is nu: Wat is de beste opstelling om Turksat 42 oost en Eutelsat 7 oost op 1 receiver te ontvangen. Dit omdat ik normaal Turksat kijk en de Eutelsat is voor de Ligtv HD. Want op Turksat is alleen Ligtv SD beschikbaar. Ik heb om de Ligtv HD die via Eutelsat loopt, een kaart nodig die in Turkije aangeschaft moet worden. 

     

    Ik wil desnoods een andere schotel kopen als dit de beste optie is, Wat word er dan aangeraden en in combinatie met welke LNB's.

     

    Ik wil later ook nog een kabel trekken naar een receiver in me slaapkamer met de zelfde opties als in de woonkamer, dus lijkt mij dat ik voor een dubbele LNB kop moet gaan.

     

    En moet er hiervoor een ander soort receiver gekocht worden en zoja welke word aangeraden voor HD beeld kwaliteit. Want ik heb nu een Sab ontvanger weet alleen niet welk model. Sorry voor zoveel onduidelijkheden, maar wat zouden jullie als opstelling gebruiken gewoon vanaf nul. Zou graag van jullie terug willen horen, vooral omdat ik dan een kaart uit Turkije moet regelen.

     

    Ik wil dit af hebben voordat het voetbal seizoen in Turkije weer echt begint, hoop dat het lukt met me huidige opstelling door alleen LNB ofzo toe te voegen.

     

    M.V.G.

    Sero23

  3. Beste mensen ik heb gewoon een aparte ontvanger gekocht met hd ondersteuning van het merk sab, want ik heb er al een andere sterkere nieuwere lnb erop gezrt maar dit haalde niks uit. Heb geen zin in de onzin van samsung en hele drama gedoe, het is een top merk in het algemeen masr de service is dat dus niet wat me wel irriteerd, omdat al mijn elektronica bijna van samsung is.

  4. Jaa ontvanger kan ik regelen dat is geen probleem maar hij bleef aanhoudrn dat het aan de schotel lag. Hij zei dat de ontvanger iets krachtiger is dan die van de tv en dat het verschil is. En dat dat voor betere beeld zorgt, maar ik heb een 90cm schotel vlgns mij hy zit op het dak van de portiek dus kom er niet een twee bij, hij zei zelfs dat hy het in rekening kon brengen omsat hij langsgekomen is voor niks

  5. Beste leden, ik ben hier op dit forum nog nieuw en ik ben de noob die alleen wet hoe je zenders via de afstandbediening toevoegd en snapt dat een lnb en schotel samenwerken om via een ontvanger beeld op de buis te brengen. Ik heb nu het volgende probleem al sinds aanschaf nieuwe samsung led tv UE40D6200TSXXN die ik in december 2011 heb gekocht. Het is nu zo dat wij alleen Turksat 42E kijken, en we hadden voor onze oude tv een ontvanger, maar ik zag dat de tv zelf een satelliet ingang had en ik vond dat een leuke optie om daar gebruik van te maken, omdat twee afstandbedieningen nogal irritant zijn en waarom zou ik er geen gebruik van maken als ik er toch al geld voor neergelegd heb. Nou het probleem is dus dat ik op de schotel blokkerig beeld ontvang eerst was dit op een paar kanalen die ik toch niet keek maar dat is overgesprongen naar de kanalen die ik juist bekijk en die geven of blokkerig beeld of helemaal geen signaal aan. Ik heb hiervoor 2 maal in vier maanden tijd een monteur geroepen, die ik op dak geweest heeft alles bekeken lnb, kabels, schotel, en heeft niks kunnen vinden of zien. Lnb is vervangen de tweede keer voor de zekerheid en dat maakte het niet beter op. Toen heeft de monteur een ontvanger aangesloten op de tv en hier was het signaal prachtig en het beeld ook en er zaten voor zover ik mij kan herinneren geen fouten in het signaal, maar wanneer we de ontvanger weghaalden kreeg ik weer constant een hele hoge bitfoutfrequentie. Hij heeft toen de kabel getest met een apparaatje met eens scherm erin en deze gaf een prima signaal en prima beeld ook, dus wij dachten het licht aan de tv ontvanger , hij zei koop een ontvanger of bel samsung. Dus ik samsung gebeld monteur kwam langs en heeft niks gedaan alleen met de afstandbediening gekeken naar de bitfoutfrequentie en verteld mij een mooi verhaal over windvlagen die de schotel gebogen heeft waarschijnlijk en dat dat het probleem is. Hij mocht het dak niet op van de firma dus geen bewijs voor mij, hij mij vertellen dat ik een nieuwe schotel moet kopen en dat als hij de tv zou laten repareren dit niks zou uitmaken. Ik nog een keer bij monteur langsgaan ik het verhaal vertellen, hij tegen mij zeggen dat als er zoiets was hij dat wel gezien zou hebben, want hij is ook niet dom hij zou er zo 100 euro extra eruit geslagen kunnen hebben als het zo was.

     

    Dus mensen om een lang verhaal kort te maken ik weet niet waar ik heen moet of wat ik moet doen. En ik hoop dat hier slimmere mensen tussen zitten die meer begrijpen als de 2 monteurs die mij geprobeerd hebben te helpen. Want de bitfoutfrequentie is zelfs heel erg hoog op kanalen waar gewoon mooi beeld op is. Ik heb trouwens mijn oude ontvanger weggelegd omdat deze niet meer wou opstarten.

     

    MVG Serhat

×
×
  • Nieuwe aanmaken...