Ga naar inhoud


LouisKramer

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LouisKramer

  1. Hallo allemaal.

    Waar komt Mart4me eigenlijk precies vandaan in Noorwegen?

    Jullie weten bijna allemaal dat canal digitaal moeilijk te ontvangen is in Noorwegen en waarschijnlijk iets groter schotel betere kwaliteit geeft. Eventueel een nieuwere Lnb door ouderdom kan ook minder werken allemaal ervaring van mij zelf in Noord Noorwegen.

    Intussen heb ik dus Joyne en bevalt prima ontvangst.. Wel dus een grote schotel een nieuwe lnb en ook 6 bomen omgehakt, die mogelijk in de weg stonden.

    Zoals ik bij Mart4me ook kan zien staan er waarschijnlijk wat bomen in de weg.. omhalen..  Hoop hier al wat mee hebben geholpen. 

    Eventueel koop een Satfinder SATlink WS-6933 dat heeft mij zo erg veel geholpen .. maar ook met een storm is de schotel in een klein minuutje weer in zijn positie gezet.

  2. 16 uur geleden zei Sprietje:

    Beste LouisKramer

     

    Fijn dat je nu Joyne kunt ontvangen. Tja, maar het is natuurlijk ook niet niks, 100km boven de poolcirkel.
    Tja en dat de schotel flink voorover staat dat is logisch. In  Godøynes, Noorwegen is de elevatie voor de Eutelsat 9 oost 14 graden. Met een offset van 26 graden komt hij dan 12 graden voorover te staan.


    Welke lnb heb je er op staan?
    Ik denk dat als je een Inverto Black Ultra neemt, het ook nog een stuk beter zal worden.
    Zo te zien heb je de lnb inderdaad ongeveer 6° tegen de wijzers van de klok ingedraaid. Heb je ook geprobeert of je de maximale signaalkwaliteit hebt bereikt door de lnb wat verder naar voren te zetten.

     

    Is de schotelmaat van 105x110cm nu op de spiegel gemeten of inclusief de rand?
    Ik moet lachen als ik naar die andere schotel kijk. Die lnb kijkt helemaal over de schotel heen. Die zal niet veel signaal geven.

    Maar als je nog verder naar het noorden gaat, moeten de schotels nog verder voorover staan, zie bijlage.

     

    Schotels op de Noordpool.JPG

    Ja, 110 incl. de rand. Met of zonder is geen verschil, alleen makkelijker met sneeuw en ijs. En de andere schotel voor Canal digital Noorwegen, heeft bijzonder veel signaal. Alleen laatste dagen veel vogels die erop zitten en daardoor nu wat naar boven. De lnb houder is in de winter stuk gegaan en had er wat vast getapt, nu halen veel veel vogels om een reden, dat tape eraf. 

  3. En eindelijk is het bijna 20 graden in Noord Noorwegen. Is natuurlijk niet dat wat ik wilde vertellen maar wel dat de Konig hangt.

    Een schotel van 110 cm is dus wat je wel nodig hebt om Joyne te ontvangen net 100 km. boven de poolcirkel in Noord Noorwegen.

    Ontvangst is wel 93% maar kwaliteit blijft onder de 50%. Toch is Transponder 1 van Joyne beter dan Transponder 2. Moet wel zeggen

    de kwaliteit is wel stukken beter dan met internet tv zoals IPTV.  Nu natuurlijk afwachten hoe het blijft in de Winter. De schotel staat wel erg voorover

    dus de sneeuw blijft er niet op liggen. Voor regen heb ik een regenkap erop gezet. Dit dus nu met een Joyne cam module in onze Philips android tv die dus goed werkt om Eutelsat 9B te ontvangen. Bedankt voor de hulp afgelopen tijd en geduld. Ja, kan voorlopig weer Nederlandse tv ontvangen, de Noorse Canal digital heb ik ook, maar daar heb ik een 80 cm schotel voor 

    terwijl daar al 55 cm genoeg voor is.

     

    f03a2290-eee6-41fe-8096-1110c13893bc.jpg

    aac6622e-780f-4274-a914-e1ccf8a8be5e.jpg

  4. Ja, Sprietje het is de SAT -sd110 precies zoals je dus hier ook laat zien. Ik zal kijken als ik die hier heen kan krijgen . 

    En a33 de schotel is dus zoals sprietje noemt maar  ik zal ook even van het weekend de prime focus schotel precies op meten, deze heb ik nu weer achter de schuur geplaatst . Als ik daar toch wel ook misschien mee kan ontvangen is het niet nodig om de Konig schotel hier heen te halen. Ik laat het hier dan weten. 

    Intussen heb ik ontdekt dat zo goed als alle zenders van Joyne heb ontvangen zowel transponder 1 en 2. De zenders op transponder 1 zijn wel goed maar vallen afentoe weg net even te weinig signaalkwaliteit. Nou en de transponder 2 is de hele tijd in beweging en valt dus wel erg vaak weg. Dus ontvangst heb ik maar daar is het ook mee gezegd.  Wens jullie een goed weekend.

  5. Yes.. Door even luk raak de ontvangen zenders binnen te halen op de tv komt plots wel Tv Oranje tussen de 470 zenders te voorschijn.. Dat betekent wel transponder 2 ontvangst.. Op 12072 signaalsterkte 100% maar signaalkwaliteit steeds van 13% naar 38%.. Nu staan wel alle zenders door elkaar.. 

    Ik ga even deze in een favoriet lijst zetten.. 

    Zou dus met een 1m. Schotel wel beter kwaliteit hebben.? 

    Kan een 110 cm. KÖNIG schotel via via in een week hier krijgen, wat zeggen jullie daar van doen?

  6. 8 minuten geleden zei Sprietje:

    Ik heb de indruk dat je schotel te klein is. In Godøynes heb je maar een veldsterkte van 45dBw, zie: https://www.eutelsat.com/files/contributed/news/media_library/brochures/EUTELSAT_SATELLITE_E9B.pdf
    Daarvoor heb je een schotel nodig van 90cm breed om een fatsoenlijke ontvangst te hebben.
    Vooral in randgebieden met een te kleine schotel komt het vaak voor dat je de ene polarisatie wel ontvangt maar de andere polarisatie niet.
    Belangrijk is wel dat de lnb op 40% van de hoogte van de schotel kijkt.

     

    lnb op juiste- hoogte - richten.png

     

    Bedankt Sprietje. 

    Kijk dat is het waarschijnlijk. Dus net iets te klein. Namelijk ook bij een beetje regen valt het beeld nu al uit. Zoals je ziet is het een oude schotel maar proberen waard. Weet nu dat ik ontvangst heb, met dus een grotere schotel, kwaliteit beter en ook de 2e transponder. 

  7. Natuurlijk heb ik wel horizontaal en verticaal en alle feq. sr etc goed in gesteld. Heb dus van alles geprobeerd om meer kwaliteit te krijgen maar blijft tussen de 37% en 41%. Dus Lnb alle kanten op draaien en ook iets naar voren of achter en ook desnoods schotel iets bewegen maar hielp dus allemaal niet..Beeld op de tv is wel super van kwaliteit.  Wat wel een optie is van a33 om de lnb iets meer naar beneden te laten richten dus niet naar het midden zoals nu. De lnb is trouwens nieuw, maar kan natuurlijk wat aan mankeren. Het is een MTI Universele Quad - AK54-XT2E-F  .Het is een oude schotel zoals je ziet en ook de lnb houder is stuk dus met tape vast gezet. Dus als ik deze nu iets kan verzetten zou dan misschien transponder 2 van joyne waar wat vrij zenders op zitten wel te ontvangen zijn? We gaan later vandaag het nog eens proberen. De schotel grote is goed neem ik aan, als ik wel de 1e transponder ontvang dan moet de 2e transponder toch ook met deze schotel te ontvangen zijn. verschil is alleen dan H of V.      

    Nu zie ik bij verschillende ruisfactor op de lnb  0,2 db of 0,3 db  maar ook 0,9 db heeft dit nog van invloed en wat is nu het beste?

     

  8. Het is ook bijna lente in Noord Noorwegen haha. Vandaag toch maar eens weer geprobeerd om die Joyne te ontvangen.

    Met dit keer een Satlink WS-6933 aangeschaft te hebben. Even wat draaien aan de 85x92 cm schotel en dus met hulp van de Satlink kreeg ik bereik op 11747.  

    Met ontvangst van 93% en Kwaliteit van 40%  en nu toch de philips tv geprobeerd met zenders binnen te halen, niks..  

    Pas door in de tv handmatig de fequentie in te voeren kwamen de zenders te voorschijn.

    Natuurlijk alles gecodeerd. De nieuwe cam van Joyne in de tv gezet en meteen beeld en kraak helder.

    Alle kanalen zonder problemen op de fequentie 11747 dat verschilt nog al eens van Joyne, Satofking of bij jullie. maar niks nada op de andere fequentie 12072..

    Dus nu is mijn vraag hoe kan ik wel transponder 1 van joyne ontvangen en niet transponder 2.?

    Heb geprobeerd met 12072, 12073 maar niks.

    Ook de satlink vind nergens deze fequentie, het blijft stil.

    Hoe kan ik deze transponder 2 nu ook ontvangen?

     

     

     

    9ce57dc7-219d-446f-bfb8-6f457f974ab1.jpg

  9. 3 minuten geleden zei a33:

     

    En mijn vraag was: heb je voor je grote prime focus schotel wel een LNB met passende feedhorn?

    Anders gebruik je effectief nog steeds maar een veel kleiner schoteloppervlak.

     

    groet,

    A33

    Nee, A33 Ik heb geen feedhorn.. Kreeg jaren geleden ook astra 1 wel op deze grote prime focus schotel met een gewone lnb. Altijd het proberen waard. Krijg wel met de iets 85x90 schotel iets meer.. maar waarschijnlijk nog iets te klein . we gaan iets draaien en dan steeds proberen wat we ontvangen..

  10. 13 uur geleden zei a33:

     

    Zo'n Prime Focus schotel heeft vaak wel een lagere f/D verhouding dan een normale offset schotel.

    Heb je wel een LNBF met passende kijkhoek daarvoor? Anders gebruik je effectief nog maar een klein deel van die schotel.

     

    Groet,

    A33

     

    Edit: grappig, dat 5L!   La Le Li Lo Lu  :)

    Ja, die 5L is dus van Lars, Leontine, Lise, Louis en Luke haha   Met deze grote schotel even proberen.. als ik wat binnen krijg.. probeer nu ook een 85 x 90 schotel .

  11. 1 uur geleden zei Sprietje:

    Ik kan me bijna niet voorstellen dat er daar geen schotelboer zit. Bodø is een plaats met een luchthaven en veel Noren zijn aangewezen op satellietontvangst. Dan moet er toch ook een schotelshop zijn en een schotel installateur.
    Maar ja, je hebt al een flinke grote schotel dus daarvoor heb je hem niet nodig.

     

    Helaas  geen schotelboer in Bodø meer , alles gaat via internet bestellen of  10 uur naar Trondheim daar zitten nog wel schotelboeren . Er is nog wel wat te krijgen bij wat doehetzelf zaken of Electra zaken maar bestellen gaat ook altijd goed. Monteurs zijn desnoods electro monteurs.   Veel Noren hebben kabel tv maar een schotel op de hut in de bergen.. En die bestellen ze via Canal digital of Viasat en installeren ze zelf , voldoende met een 60 cm. schotel. 

  12. 12 uur geleden zei Sprietje:

    LouisKramer schrijft:
    "Mannen Bodø is wel een stad maar kent geen schotelboer."

    Oh nee? dan ken jij je stad toch maar slecht, zie de foto van de schotelshop in Bodø.

     

    Satshop in Bodo.jpg

     

    12 uur geleden zei Sprietje:

    LouisKramer schrijft:
    "Mannen Bodø is wel een stad maar kent geen schotelboer."

    Oh nee? dan ken jij je stad toch maar slecht, zie de foto van de schotelshop in Bodø.

     

    Satshop in Bodo.jpg

    Sprietje hahahaha deze schotelboer is al jaren met pensioen haha. Deze foto is nog van toen ca. 10 jaar geleden. Was toen ook de enige in Bodø maar helaas. 

    11 uur geleden zei ceesv:

    Foei, Reclame!:cool:

     

    11 uur geleden zei ceesv:

    Foei, Reclame!:cool:

    Bestaat al jaren niet meer.. 

  13. 12 uur geleden zei Noordzee:

     

    Gedaan, Ik ben afgelopen zomer nog vlakbij jouw huis geweest. 

    Bodø is best een leuke stad aan het water. Kan me trouwens ook nog een hele rij tolpoortjes herinneren om überhaupt in Bodø te mogen komen.....

    Daarna langs jouw huis en vijf dagen lang de RV17 (kystriksveien) gevolgd naar het zuiden. 

    Een paar kilometer na jouw huis zagen we nog een eland langs de weg. 

    Prachtig, volgende keer een bakkie. Ik woon aan de oude Kystriksveien 17, de nieuwe gaat door tunnels rond ons dorp, richting Saltstraumen. Toeristen rijden nog veel langs ons huis. Klopt veel elanden hier. Tot de volgende keer. Komt gerust langs. 

  14. Kijk op foto 1. Zo hangen mijn schotels aan mijn huis. Rechts, laag,  de schotel voor Noorse Canal digital. En Links iets hoger de schotel die ik voorheen gebruikte voor Canal digitaal Nederland, toen nog op Astra 1. De Astra 3 kreeg ik hier niet meer mee, daarom al eens de schotel op foto 2 geprobeerd, dus ook niet..  Maar nu is dus ook deze schotels te klein voor Joyne.. 

    Foto 2 de schotel ooit eens gekregen. Geprobeerd op astra 3 maar nee hoor. Nu dus morgen proberen op Eutelsat 9B..;). Trouwens 150 cm. 

     

    Dit is voor mij om te proberen als Nederlandse toeristen in Noord Noorwegen de Nederlandse tv zenders kan ontvangen zoals Joyne zo mooi beloofd.. Waarschijnlijk wel met een 1,5 meter schotel op de Camper :D

     

    _20180217_185847.JPG

    _20180217_185812.JPG

  15. Dankjewel allemaal.. Ik heb nog een grote schotel staan. Morgen even meten, maar vermoed iets van 1,60 m. ooit eens gekregen. Deze ook ooit eens gebruikt voor CD maar dat ging dus niet meer.. Nu dus misschien wel goed voor Joyne.  Mannen Bodø is wel een stad maar kent geen schotelboer.. De zaken waar je nog wat kan krijgen is net als in Nederland Media markt en Expert, dus niks..  Ik ga het morgen proberen.. Bedankt.. 

  16. Ben nu sinds gisteren bezig met Joyne te ontvangen op mijn 80 cm. schotel bij Bodø in Noord Noorwegen. Dit probeer ik voorlopig op mijn Philips Android smart tv met mogelijkheid om cam module van Joyne te gebruiken.. Helaas moet ik nog steeds zeggen krijgen ik niks van Joyne op mijn schotel.. Wel veel andere tvzenders en radiozenders op de Eutelsat 9B maar ja daar heb ik niks aan. Heb dus via een antenne specialist uit Nederland een Joyne kaart geregeld en krijg via facebook wel heel wat advies maar komt niet veel verder.. Wel even een nieuwe lnb erop gezet want na Canal digitaal Nederland niet meer te ontvangen is in het Noorden heeft deze door weer en Wind en vorst en zon en sneeuw veel te verduren gehad.. Ook met de nieuwe lnb komt er nog geen Joyne.. Ook kan ik niet optimaal alles van de fequentie invoeren in de tv, zoals de fec.  Wie kan mij helpen? Krijg dus wel veel gecodeerde Duitse zenders en Turkse, Chinese, en diverse Oosterse landen maar niet bijvoorbeeld FTA  Oranje tv zodat ik kan proberen of de cam module ook werkt en dus Joyne kan ontvangen..  Weet dat ik via iptv ook Nederlandse tv kan kijken , heb ik ook al maar via de schotel is toch altijd wel van betere kwaliteit, vooral als internet niet altijd stabiel is.. Komt op met wat advies. ;-)

     

  17. Ik heb zins een paar maanden een Mag 254 met daarop iptv en dat werkt perfekt. Dit ook omdat dit weinig internet mbps nodig heeft. Doordat we slecht internet hebben hier is een vereiste zo min mogelijk mbps.. En dan is deze mag 254 ideaal.. Je kan trouwens met een abbo overal en altijd iptv kijken, overal waar je internet hebt natuurlijk.. en zelfs tegelijk via mobiel, tablet, pc etc. naar andere tvkanalen kijken.. Maar nu is mijn vraag kan je nog meer op de Mag 254 plaatsen? Er zijn 2 portals en op 1 heb ik dus al wat staan maar wat zou ik op de 2e kunnen zetten hebben jullie een idee.

  18. HAHA Sprietje Hier ook een strakblauwe lucht, en alleen -10 graden en een heerlijk zonnetje.

    Zomer begint pas officieel na 21 juni hier dus ook.. En ben hier al in 1998 heen verhuisd vanwegen de liefde, in tussen dus al heel gezin opgebouwt en werk hier dus ook al meer dan ik in Nederland deed. Eigenlijk ben ik dus meer Noor dan Nederland. Ik hoor wel dat jij nooit in Noorwegen bent geweest, het mooiste land om in te wonen, werken en als vakantie land volgens vele.

    Groetjes vanaf een wit en schitterend Noord Noorwegen.

    Laat je weten wanneer het zomer is en ik de schotel op 23,5 / Astra 3b staat met ontvangst.

  19. Heerlijk wat mooi is dat als je met z'n alle even gaat klagen er wel iets kan gebeuren.

    Kreeg zowel van BVN en van Canal digitaal een bericht vanmorgen, dat alles terug gezet is zoals het was voor 5 maart.

    Had tijdelijk al even hotbird met bvn op de schotel, maar was verder niks interesants op deze hotbird.

    Nu gauw terug gezet en alles werkt weer zelfs de kaart deed het ook weer.

    Heb de grote schotel 180 cm prime focus geprobeerd maar helaas geen astra 3b te krijgen.

    Van de zomer maar weer eens proberen, nu met -10 en sneeuw geen pretje om even wat buiten te staan klooien met de schotel.

    Wil wel sprietje en vele andere hier hartelijk bedanken voor het me werken en denken, echt te gek jongens .

  20. Kijk eens het volgende bericht kreeg ik vanmorgen van WEBCARE CANAL DIGITAAL op mijn eigen facebook tijdlijn.

    Beter laat dan nooit zal ik dan maar zeggen..

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Webcare CanalDigitaal Beste lezers, SES Astra heeft de transponders 1.105 en 1.119 van de satelliet Astra 1L naar de Astra 1N verhuisd op 5 maart j.l. Als gevolg hiervan zijn deze transponders (en een aantal zenders die via deze transponders worden uitgezonden) niet meer te ontvangen in Noord Europa.

    M7/CanalDigitaal is met SES Astra in gesprek om een oplossing te vinden.

    Wij vragen hiervoor uw geduld en bieden onze excuses aan voor het ongemak.

    Met vriendelijke groet, Webcare CanalDigitaal

  21. Bedankt Emekli

    Ik zie dus op plaatje 2 dus precies de schotel die ik heb van 180cm

    Heb hier een gewone lnb ingehad van de zomer en dat werkte wel maar niet echt volgens mij verwachting.

    Dus de schotel is een prime focus en ik heb daar wel een andere lnb voor nodig om dus goed resultaat te krijgen

    een flens lnb met scalarringen, zoals ook sprietje verteld.

    Mannen weer bedankt morgen eens even bellen waar ik deze kan krijgen..

     

    Mooie is deze schotel van 180 cm kreeg ik van de zomer gratis omdat de vorige eigenaar  niet wist wat hij er mee moest doen, stond achter huis wat ze gekocht hadden.. Ik deze opgehaald met gewone lnb erin, vandaar... Van de zomer even geprobeerd maar gewoon signaal, zelfde ontvangst als mijn schotel van 80 cm, dus dacht toen al dat er iets miste..of iets veranderd moest ..

    Jeetje bedankt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...