Ga naar inhoud


laspalmas

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door laspalmas

  1. Hallo ,

    Bedankt voor jullie hulp in deze toch voor mij moeilijke materie :)

    Voor alle duidelijkheid , ik ben niet op zoek naar alle zenders , ben al best tevreden met enkele van TV vlaanderen,.

    Nu eind januari hebben we ons volgend bezoek gepland aan Belgie zodat we gelijk een TV vl decoder ( lees philips M7 ) kunnen aankopen aan een goede prijs. ( bedankt Oble )

    De praktijk zal uitwijzen met welke diameter we moeten werken , heb de voorkeur aan de kleinst mogelijke maar in het slechtste geval heb ik een Jonsa 1,20 ook ter beschikking .. staat namelijk weg te roeste in de garage .

    Voor de instalatie ga ik toch op zoek naar een locale sat specialist die met de nodige aparatuur het uitrichten perfect kan uitvoeren .

    Ik houd jullie op de hoogte .

    Alvast prettige feestdagen en de beste wensen .

    Mvg

    Dirk

  2. Hola Oble,

    ja inderdaad zijn we nu beperkt in zenders (VRT en canvas ) !> maar wel omdat de meeste tv vlaanderen zenders naar de 23,5 zijn verplaatst ! wij hebben nog geen veranderingen gedaan aan onze instalatie . Nu heb ik wel een tip gekregen via via dat we perfect kunnen werken met een duo LNB astra / hotbird op een schotel van 1,20 .

    Ik weet niet goed welke hd decoder aan te schaffen en of deze uberhaupt wel te krijgen zijn op de eilanden .

    nu werken we met een 60cm schotel met ja altijd perfect beeld , maar heb nog wel een 1,20 in de garage staan :-) dus misschien toch maar gelijk deze monteren .

    Eind januari gaan we wel naar Belgie dus desnoods kan ik me daar een decoder aanschaffen .

    Ik ben echt een leek in deze materie en alle hulp is dan ook meer dan welkom

    Mvgr

    Dirk

  3. Typ foutje :-),

    Tja als het moet dan toch maar met 2 LNB ( astra 1 en 3 ) met de grote jonsa ! of de grote schotel ( voor de Astra 3 ) kan ook nog naast de kleine ( van de Astra 1 ) geplaats worden toch ? voor zolang tv vlaanderen nog verder wilt werken met de fastscan op de 1 .

    De M7 is een goedgekeurde ontvanger van TV vlaanderen dus tot daar al goed !

    Met heel kleine stapjes komen we misschien wel tot een (hopelijke) oplossing ...

    Groeten

    Dirk

  4. Hi sprietje ,

    Nee de duitse etc zijn echt niet van belang , nu wat betreft de schotel deze is Jonas en ja 1,20 breed :-), tot hiertoe alles in de goede richting .

    Nu ik kan wel via via de philips ontvanger M7 DSR 8141 aankopen maar heb geen enkel idee omtrent de termen fastscanlijst en firmware update. is dit volgens jou het geschikte toestel voor onze toepassing ?

    Al uw hulp is meer dan welkom .

    Alvast bedankt

    Dirk

  5. Hallo Sprietje ,

    Nu twijfel ik of het de triax 110 is of de jonas 120 , maar we deze is niet geinstaleeerd , we werken momenteel met een 60 cm op de ASTRA 1 ( met perfect beeld ) . MAAR om welke reden moet ik de ASTRA 1 houden ? kan ik nu nog niet de meeste vlaamse zenders op de ASTRA 3 bekijken ? zoja dan is de operatie toch vele makkelijker, dan is het enkel een kwestie van de bestaande wat te verdraaien tot 23,5 en een HD ontvanger ! klopt dit een beetje ? of ben ik totaal mis :-)

    Dirk

  6. Hallo Sprietje ,

    hartelijk bedankt voor uw snelle respons , maar ik vrees dat ik toch een vakman moet inschakelen voor deze upgrade naar de 23,5 ! Als het iets met grote scheepsmotoren had gewwest was ik wel de geschikte man maar nu bij deze materie moet ik een specialist contacteren .Dus als iemand mij de geschikte man kan aanbevelen voor Gran canaria dan lees ik het graag . De schotel diameter is niet het probleem , we werken nu met een 60 cm met perfect beeld op 19,2 maar heb in de garage nog een maatje groter nl 110 cm , een geschikte decoder moet ik me ook nog aanschaffen maar dit lijkt me ook niet echt simpel ...maar ben nog steeds hoopvol om alle zenders terug te ontvangen .

    Mvgr

    Dirk

  7. hola ,

    We wonen en werken in las palmas , nu dat TV vlaanderen naar de 23,5 overschakeld zouden we graag ook deze aanpassing willen laten uitvoeren .

    Kan er iemand me vertellen of de duo LNB nu perfect werkt in Gran canaria ? en misschien ook gelijk welke sat instalateur men kan aanbevelen :-) waar dat we ook de geschikte HD ontvanger kunnen kopen .

    Alvast bedankt .

    Dirk

×
×
  • Nieuwe aanmaken...