Ga naar inhoud


pascoa341

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door pascoa341

  1. Wij hebben momenteel een freesat box, die langzaam aan het overlijden is (regelmatige Blue Screens of Death). Ik ben dus op zoek naar een alternatief. De meest logische optie zou een officiele Arris 4K Freesat box zijn. Echter, deze schijnen niet geheel bugvrij te zijn (understatement) en zal ik uit Engeland moeten halen. Vandaar dat ik aan een Enigma box zit te denken.

     

    Dit heb ik echter 10 jaar geleden ook al eens geprobeerd en toen was het allemaal te moeilijk voor me. Hoe moeiljik is het tegenwoordig? Ik las op een Engels forum dat Openvix relatief compleet en inclusief de meeste plugins is (en dat je het kan laten voorinstalleren). In dat geval, hoe veel moeilijker is het dan een officiele freesat box (of een andere vraag, hoe veel moet je doen als de box eenmaal draait?). 

     

    Mogelijk dat ik een goedkope tweedehands box wil kopen om eens te proberen, maar ik wil toch ook eerst eens checken of ik me niet al te veel moeite op de hals haal.

     

     

     

     

  2. Ik wl een van deze drie satelliet receivers aanschaffen. Echter ik meen ergens ooit gelezen te hebben dat deze niet altijd even handig werken i.c.m. een stekkerdoos waar je de stroom af haalt 's nachts (energiebesparing).

     

    Ik kan me voorstellen dat als je de stroom er af haalt, het even duurt voor de machine weer is opgestart, maar er werd ook gezegd dat je alle zenders opnieuw in moest stellen. Kan iemand dit voor mij verifieren/ontkrachten? Met andere woorden, wat gebeurt er als je de stekker uit het stopcontact trekt als de receiver op standby staat?

  3. Dankjewel voor de antwoorden. Wat ik eigenlijk wil is de receiver installeren en er dan het eerstvolgend jaar niet naar omkijken, dus liefst zo min mogeijk gebruik maken van internetgemeenschappen. Ik hoop de sparksoftware inderdaad voldoende stabiel is voor normaal gebruik. Zit er een werkende 7-daagse epg in? Ik zie ook dat er nog twee soortgelijke boxen zijn (Golden Media Triplex en SAB unix triple). Zijn die ongeveer gelijk (ik vind de SAB er mooier uit zien, maar hier is wel erg weinig support voor.

     

    p.s. Ik zag die Vu+ Ultimo en hoopte dat hij redelijk geprijst was. Echter 425 euro vind ik toch wel heel erg veel. Nieuw kosten ze zo ongeveer nog minder. Wat mis ik hier?

  4. Ik ben geen enorme satelliettechneut en zoek een simpele oplossing voor mijn tv problemen. Ik wil een satelliet aansluiten bij een ziggo abonnement zodat ik Engelse zenders kan ontvangen, maar heb geen zin in meerdere kastjes. Ook wil ik een programma kunnen opnemen en een ander kijken. Ik heb wat rond lopen zoeken op dit forum en zie dat je een twin/triple tuner hiervoor moet hebben. Twee veel genoemde zijn de Amiko Alien 2 (of Golden Triplex o.i.d.) en de VU+ Ultimo.

     

    De laatste lijkt meer mogelijkheden te hebben en beter ondersteund te worden door verscheidene intenetgemeenschappen. Echter hij is wel 2 keer zo duur. Is dit het waard voor een simpele thuiskijker die zijn apparaat wil installeren zodat het werkt en er daarna nooit meer naar om te kijken? Of is de Spark software op de Amiko Alien 2 (+externe HDD) voldoende? Wat ik met name belangerijk vind is dat een EPG voor Ziggo en Engelse zenders, timeshift en de mogelijkheid om iets te kijken op een zender en op te nemen op een andere. Verder zou het leuk zijn om een aantal internetradiozenders te luisteren, maar van wat ik gelezen heb, is dit bij beiden niet altijd even gemakkelijk (processor zou niet echt snel genoeg zijn, dit is bij de VU+ Solo2 dan weer beter, maar die heeft geen triple tuners).

     

    Zou een Amiko Alien 2 voldoende zijn voor mij, of raden jullie iets anders aan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...