Ga naar inhoud


mfernhout

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mfernhout

  1. @A33 - denk dat je gelijk hebt! Naar aanleiding van je post nog eens getest op AUTO voor beide posities en... het werkt nog steeds. Voor zover ik weet (kan herinneren, kon het nu niet terugvinden in de instellingen) had ik inderdaad een Universele LNB geselecteerd, dus dan klopt het allemaal weer.

     

    Dat betekent dus dat het simpelweg afknippen van 2mm koper in een (door de installateur aangelegde) F-koppeling het probleem heeft opgelost... Iets wat op zich ook zo was bij vergelijkbare problemen op internet: meestal bleek het een ondeugdelijke kabel oid te zijn. Bij mij heeft de vorige bewoner het allemaal netjes laten aanleggen, waardoor het op 3 aansluitpunten tot hetzelfde resultaat kwam (en ook alle 4 uit de schotel komende draden hebben dezelfde lange koperkern in de F-koppeling). Dat was genoeg voor een minder kritisch ingestelde M7 decoder, maar niet voor de CI van Samsung.

     

    Afijn - nu is het helemaal opgelost!

  2. UPDATE: HET WERKT!

     

    Had eindelijk de tijd om alles nog een keer goed na te lopen. Heb de TV naar boven gesjouwd en direct 'op de schotel' aangesloten. Daar al beter signaal leek het, maar alleen op de 19gr. Alle instellingen zitten testen en de grote verandering kwam nadat ik met verschillende 22kHz standen heb geprobeerd. Het blijkt dat de 19gr op UIT het beste resultaat geeft en de 23gr op AAN of AUTO. Bij die stand schoot de signaalkwaliteit omhoog (van 0% of 35% tot 100% beide). Voor de ervaren satelliet gebruikers onder jullie wellicht 'logisch' maar ondanks eerdere testen had ik dit gemist.

     

    Daarnaast de F-koppelingen nog eens goed bekeken en de koperkern kwam er wel erg ver uit, dus afgetopt en wellicht ook daar nog wat winst geboekt. Eenmaal in de woonkamer aangekomen/aangesloten: alles prachtig op 99% of 100% en dus OPGELOST.

     

    Iedereen ontzettend bedankt voor het meedenken! Het is stiekem toch ook wel leuk dat gepuzzel, en nog leuker als je eenmaal zit te kijken zonder decoder ;)

     

    Goede Kerstdagen allemaal!

     

    Mick

  3. Steeds dezelfde. Heb ook al andere aanvoer vanuit de schotel geprobeerd, en andere wandcontactdozen. Geven allemaal exact zelfde resultaat. Versterker / verdeler zat er al niet meer tussen in oude situatie, heb nog wel geprobeerd maar heeft ook niet geholpen.

     

    Blijft vreemd dat dezelfde aanvoer/LNB/kabel/etc op de decoder tot prima resultaat leidt, maar op de TV/CI tot te weinig signaal...

     

    Maandag ook maar eens met Samsung en CD bellen, al vraag ik me af of die dit kunnen oplossen.

  4. @Sprietje - die had ik idd al gelezen en ook gebruikt om instellingen te valideren, maar zonder resultaat. Ik heb juiste abonnement, juiste instellingen, etc (alles werkt immers ook op de decoder), maar het lijkt alsof het signaal niet goed doorkomt op de TV.

     

    @Trust - die update is volgens mij alleen voor de zwarte CI met de wereldbol, ik heb een nieuwe/witte. Ga voor zekerheid nog een keer kijken of daar ook een update voor is, maar dacht het niet.

     

    Uit andere fora/topics lijkt het dat het voor kan komen dat een hardware storing (iets in de LB, of een coaxbreuk, etc) de oorzaak kan zijn; dat die wel lagere signaal oplevert bij de ene tuner (in dit geval de tuner) dan een andere tuner (decoder). Klinkt onlogisch, maar zou dat kunnen?

  5. @Smetje - dank voor beide berichten. De 23.5 heb ik ook ingesteld, maar exact zelfde probleem. Bij die handmatige stand krijg ik ook keurig alle zenders van beide satellieten, alleen 'verliest' de TV die na herstart. Het moet sowieso ook via de CD TVV Telesat stand ivm automatische zenderlijsten etc. En ik had idd die informatie uit je tweede bericht op internet gezien en gebruikt bij instellen/valideren.

     

    @Marc-Sim - ik kan alleen deze transponder kiezen, en op zich staat die H/L ook bij het tweede bericht bij Smetje, dus ik denk dat dat wel klopt.

  6. Het lukt me niet om een Samsung UE48HU7500 (gecertificeerde) TV werkend te krijgen met de witte CI module van CanalD.

     

    Als ik het signaal op 12.515 GHz test op mijn gewone decoder is het prima (niveau 76% / kwaliteit 84%) en werkt alles, maar direct op de TV tuner is het bij dezelfde aanvoer slechts 55%.

     

    Afstemmen op de CD TTV Telesat stand lukt dan helemaal niet (0 zenders), op de 'satelliet' handmatige stand krijg ik wel alle zenders binnen (FTA en gecodeerd). Echter, dan volgt bij herstart van de TV de melding 'Service niet beschikbaar'.  

     

    Zie foto's waar ook instellingen zichtbaar zijn (Astra 19.2E; DisEcq 1/4; LNB 9750/10600; 22kHZ auto)​.

     

    Ligt dit aan de TV? Heeft die andere signaalkwaliteit nodig of is die 'gevoeliger' oid? Of mis ik iets anders?

    post-65627-0-49002900-1444489131_thumb.jpg

    post-65627-0-83842100-1444489144_thumb.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...