Ga naar inhoud


TheSatMan

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door TheSatMan

  1. Hallo iedereen

     

    Bedankt voor de vele antwoorden. Ik was even niet beschikbaar voor de voorbije weken, maar kom vandaag even terug op jullie reply.

    Ik heb enkel juist moeten schakelen tussen de 13v/22kHz en ik kreeg signaal.

    Nu, het probleem is nog steeds niet van de baan.

    Op bepaalde dagen heb ik signaal, andere dagen beperkt tot geen. Ik vermoed dat de Hotbird niet goed uitgelijnd is. 

     

    A33, je maakte de opmerking dat dit ook gekund had met Quad lnb's. 

    Dat zou willen zeggen dat ik boven op het dak, de huidige quattro's kan vervangen door quad's. Op elke Quad met 1 kabel naar beneden lopen, rechtstreeks op de Technisat multiswitch en zo een volledige satelliet kunnen benutten per poort van technisat multiswitch?

     

    Zoals eerder vermeld, hebben op het dak 5 satellieten. Als ik alle vijf de satellieten gebruik, heb ik geen plaats op de 4/16 multiswitch van Technisat. Hierdoor moet ik toch rechtstreeks aansluiten op de kaarten en zal ik wel een power inserter nodig hebben. Ik heb bij Technisat zelf volgend product gevonden: https://www.technisat.com/de_DE/FERNSPEISEWEICHE-FW1/352-1698-11247/

    Bij de accessoires kan je ook een voeding kopen. Deze is 12v. Als ik dan 18v nodig heb, zal dat dan ook lukken? (ik ben echt een leek :) )

     

    Wat een verhaal :)

     

    Nogmaals, al bedankt voor jullie antwoorden. Leuk te zien, hoe gepassioneerd jullie zijn !

     

    Groet !

  2. Hallo iedereen

     

    Bedankt voor de vele antwoorden. Het is wat druk geweest dit weekend, waardoor ik nu pas kan antwoorden.

    Ondertussen werkt de Hotbird dankzij de tips. 

    Bedankt A33. Door de frequentie aan te passen heb ik het kunnen fixen. Bedankt ook voor de goede uitleg. Hierdoor heb ik weer wat meer begrip van satellieten. 

     

    Nu probeer ik nog rechtstreeks op de kaart aan te sluiten, maar zal toch een power inserter moeten kopen.

    Waar kopen jullie vooral materiaal? Graag een webshop als dat kan.

     

    Ik had ook al wat zitten zoeken en had een Triax model gevonden: http://www.hirschmann-multimedia.nl/Portals/0/Productdatabase/100300308/Attachments/Productsheet%20TMS%2055%20PSI.pdf

    Is dit model vergelijkbaar met de De Fracarro PSU511? Of toch beter de Fracarro?

     

    Groeten en bedankt !

  3. Dank je voor de vele reply's.

     

    Hieronder even proberen te antwoorden op iedereen.

     

    • Sprietje/Katwezel: Ik heb volgende externe multiswitch aangekocht: SAB Multiswitch SMS 17/16 (zonder K)
      Schema heb ik hier niet van.
    • A33: Ik bedoelde inderdaad de kabel van Hotbird HorLow aan de ingang van de VertLow multiswitch. Maar ik heb de frequentie niet veranderd.
      Ik heb maar een hele kleine kennis van satellieten. Kan je even zeggen waarom ik die frequentie moet veranderen?
      Ik probeer het dit weekend nog even uit. Hopelijk lukt het.
    • Ik toon even met enkele screenshots (LNB instellingen en de modulatie instellingen) wat ik allemaal kan instellen op een kaart.
    • Stel dat ik toch rechtstreeks moet aansluiten op een kaart, bestaat er een toestel om spanning op de coax kabel te stoppen?

    screen1.png

     

    screen2.png

  4. Hallo

     

    In een hotel gebruiken we de BS4 Professional van het merk Technisat. Boven op het dak staan 5 quattro LNB's.

    Er komen 20 kabels binnen.

     

    De Technisat is een eigenaardig beestje. Bovenin de installatie zit een multiswitch 4/16. Je kan er dus 1 satelliet volledig op aansluiten. Of ervoor kiezen om meerdere satellieten erop aan te sluiten met enkel de nodige kabel naar de LNB.

    Dus ik dacht, ik koop mij een externe multiswitch 16/17. Zo kan ik de andere 4 satellieten ook verbinden. De uitgangen van de externe SAB multiswitch, verbind ik dan rechtstreeks op de Skycable DVB-C kaarten die in de Technisat installatie zitten.

    Probleem: de technisat kan niet overweg met het signaal die doorgestuurd wordt van de externe SAB multiswitch.

     

    Ik bel naar de dealer support van Technisat in Duitsland. Ze bevestigen mij dat een externe multiswitch niet kan aangesloten worden op de SkyCable DVB-C kaarten die in de Technisat zitten.

     

    Ik vraag wat er dan wel mogelijk is: ik moet de kabel, waar de nodige transponder in zit, rechtstreeks aansluiten op de multiswitch. En hier zit het probleem.

    Ik heb Hotbird HL nodig. Ik kan deze niet meer aansluiten op de interne multiswitch van Technisat omdat de HL poort reeds in gebruik is door een andere satelliet.

    Ik moet volgens de support de kabel dan rechtstreeks aansluiten op de Skycable kaart. Ik zeg dat ik dit gedaan heb, maar geen signaal bekom.

    Dat kan zegt de support, de kaart kan niet rechtstreeks spanning naar de LNB sturen. Je moet er zelf de power toevoegen door iets tussen te steken.

    Ik vraag wat ik er kan tussen steken, maar daar kunnen ze geen antwoord op geven omdat ik geen dealer ben van het systeem ?!?

     

    Mijn vraag aan jullie: bestaat er een toestel dat ik tussen de modulatiekaart en de LNB kan aansluiten om spanning te sturen (ik veronderstel de 13V en 18V) zodat de LNB de juiste frequentie vindt? (En geen multiswitch ;))

     

    Ik zou jullie dankbaar zijn als leek en de mensen in het hotel zodat ze opnieuw naar La Une kunnen kijken :)

    Alvast bedankt

    Groeten

  5. Ik ben in bezit van een Technisat BS4 Professional (zie ook http://www.sat4all.com/forums/topic/329757-technisat-bs4-professional/) en wil enkele nieuwe kanalen toevoegen.

     

    Het meeste versta ik, maar bij de keuze Low Band / High Band moet ik gokken en graag had ik geweten hoe ik dit juist moet aanpakken. Hoe weet ik welke LNB frequetie ik moet gebruiken?

     

    Ik wil bijvoorbeeld Ned 1 / 2 / 3 toevoegen.

    Ik weet de freq 12515, satelliet Astra 1L, de symbole rate (KBaut) 22000, positie: H, maar het blijft gissen of dit nu low of high band is omdat ik de LNB freq niet vindt/weet.

    Ik gebruik de website king of Sat om satelliet, de freq, symbol rate en positie te vinden.

     

    Alvast bedankt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...