Ga naar inhoud


Bendert

Aspirant lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bendert

  1. Een paar dagen niet Online en gelijk een hoop reacties. IK hoop dat ik het als leek kan uitrichten. Wat ik begrijp:

    - Instellingen in ontvanger GOED

    - Grootte schotel GOED

    - Duo LNB quad GOED

     

    - Positie van schotel en kop FOUT

     

    1) Ik moet dus de kop weer iets schuin zetten zoals de waterpas mal van canal digitaal? Of geldt dat niet voor deze kop?

    2) Welke zender moet ik op afstellen? Ik pak altijd het menu en kijk dan naar het signaal en de kwaliteit. Echt een zender staat daar dan niet bij.

     

    Excuses dat ik het niet begrijp, maar een enkele kop lukte me altijd wel en naar Ziggo wil ik liever niet. Schotel bevalt me prima. Tot zover bedankt voor het geduld en de hulp. Ik kom er binnenkort op terug als ik hulp heb gevonden van iemand die het signaal op de ontvanger in de gaten kan houden en als het weer het toelaat.

  2. Beste Eduard en Sprietje,

     

    Bedankt voor jullie reacties. Helaas heb ik niet eerder kunnen reageren. Ik heb niet eerder tijd gehad om de andere schotel te monteren. Ik heb daar hulp bij gevraagd van iemand die jaren gelden voor zijn werk veel schotels heeft geïnstalleerd en afgesteld. Nu de grotere schotel is gemonteerd heb ik helaas nog geen beeld. Degene die me heeft geholpen zegt dat het geen DuoLNB is voor Astra 1 en 3, maar dat deze is voor 2 ontvangers onafhankelijk aansturen. Heeft hij gelijk, of niet? Satfinder slaat wel helemaal uit en beeld op Astra 1 is helemaal goed, alleen astra 3 blijft een drama met max 48% signaal en 0% beeldkwaliteit.

     

    De schotel die er nu op zit is in de breedte 73cm en de hoogte 80cm. Afstand LNB naar schotel is 50cm. Kop staat nu recht gemonteerd voor optimale ontvangst voor wat we nu hebben. Kantelen had geen zin, signaal bleef slecht:

     

    GroteFoto-3GXSRGEP.jpg

     

    GroteFoto-4QHFIXUT.jpg

     

    GroteFoto-Q6MEAVUN.jpg

     

     

    Ik weet het even niet meer. Wat moet ik doen. Weer het blaadje pakken en waterpas afstellen, zoals de DUO LNB en proberen uit te richten met jullie instrukties? Hoe moet ik de satfinder dan afstellen en waarin moet ik de houder zetten?

     

    Of zal ik voor 20 euro via MP een 60cm met dubbele kop kopen van canal digitaal in de hoopp dat het wel werkt?

  3. Eduard, ik zal er eens naar gaan kijken. Hij komt van een grotere schotel af, dus misschien dat het daar aan ligt. Ik was in de veronderstelling dat een dubbele kopt altijd op een 60cm schotel moet worden geplaatst. Dat wordt dus een schotel wisselen binnenkort en dan nog eens proberen. De houder zit in ieder geval op de linkerkop. Zover was ik al wel. Schotel ben ik verde rniet aan geweest. Met een enkele kop was het goed, dus dan moet dat met een dubbele ook zo zijn als ik Canal Digitaal moet geloven.

  4. Ik ben nu samen met mijn vrouw enige tijd bezig met het afstellen van onze schotel maar het lukt niet de Duo LNB afgesteld te krijgen. Ik ben het internet al aan het afstruinen geweest, maar kom er niet uit, vandaar de aanmelding op het forum.

     

    We hebben altijd een enkele LNB gehad, maar we wilden graag een Duo LNB o.a. voor de regionale zenders. Daarnaast wordt het ons door Canal Digitaal ook geadviseerd wegens verhuizing van zenders. Ik heb toen een leuk setje voor weinig op de kop getikt. Daar zat een schotel bij en een Duo LNB met 4 aansluitingen. DIe Duo LNB hebben we van de grotere schotel af gehaald en op onze 60cm triax schotel gezet. Dom genoeg wisten we niets van Diseqc af en hebben we de schotel zonder die instellingen uitgericht. Perfect beeld op standaard zenders. Geen beeld op regionaal. Alleen met wat onjuiste Diseqc instellingen konden we een regionale zender tevoorschijn halen, maar deed de rest het niet.

     

    Van het weekend alles uitgezocht en Diseqc op onze Topfield TF7700 HSCI de instellingen als volgt gezet:

    Astra 1 diseqc 1/4 (19,2 graden oost)

    Astra 3 diseqc 2/4 (23,5 graden oost)

     

    Dak weer op, houder aan de linker kop gezet (als het goed is 23,5 graden Astra 3) en uitgericht in het menu van de Topfield op Astra 3. Dat werd ons aangeraden omdat Astra 3 zwakker is dan Astra 1. Het enige was minimaal de kop waterpas zetten via de mal en een klein beetje de hoogte bijstellen.

     

    Het resultaat:

     

    GroteFoto-J6YQ7DDJ.jpg

     

    GroteFoto-O7N7PKM8.jpg

     

    GroteFoto-PP7P88QJ.jpg

     

     

    Prima signaal (denk ik) op de Astra 3 en 51% signaal op Astra aan, maar geen kwaliteit en dus geen beeld. Nu zou je denken dat we de standaard zenders (niet HD, want we hebben geen HD pakket) van de Astra 1 (19,2 graden) niet kunnen ontvangen en wel regionale zenders en de rest op Astra 3. Niets is minder waar. Het is juist omgekeerd.

     

    Wat doe ik fout? En is de ontvanger nu in de war met Astra 1 en 3 of snap ik het nu niet meer? Ik hoop dat één van de experts hier mij kan helpen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...