Ga naar inhoud


dbaerek

Aspirant lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dbaerek

  1. Hallo 

     

    Ben een paar dagen in het buitenland geweest voor mijn werk - vandaar dit late antwoord.

    Hieronder een foto van onze schotel. De afstanden waarvan je spreekt kan ik spijtig genoeg pas opmeten als we met Pasen ter plekke zijn.


    Ik weet dat er nu 4 kabels vanaf de schotel vertrekken en twee vanaf de digitale TV antenne (TV digital terrestre ofte TDT).

    De 4 kabels vanaf de grote schotel werden gebruikt om 2 HD SKY boxen te bedienen.

    Twee ervan kan ik herbruiken op de nieuwe dish voor TV Vlaanderen en de andere twee laat ik zitten en kunnen later (eventueel) worden gebruikt voor de SKY decoder die ik nog heb liggen.

     

    Met vriendelijke groet

    K

    post-66597-0-35021000-1362159527_thumb.jpg

  2. Dag Beiden

     

    Bedankt voor jullie snelle antwoord. 

     

    Naar mijn mening is het geen primefocus schotel want hij staat maar in een hoek van 15-20 graden en de LNB staat in een offset tov het centrum van de schotel.

    Ik ga jullie raad volgen en gewoon een bijkomende schotel plaatsen.  Ik hoop dat ik in Mallorca een dealer vind voor de Triax 88 (meenemen op het vliegtuig wordt moeilijk) en daar plaats ik dan een een Inverto Quad Monoblock (6°) op. 

     

    Ik weet momenteel niet met zekerheid op welke satelliet die oude Engelse schotel staat afgesteld, maar ik ga trachten van hem op termijn in de opstelling op te nemen. Als hij niet op de Astra 2 staat gericht pas ik dat aan.  

     

    Op die manier houden we het relatief éénvoudig voor een techno-analfabeet. Eén schotel voor Astra 1 & 3 en een andere voor Astra 2.

    Alleen moet ik nog achter het DiSEqC schakelplan komen om die drie samen te doen werken - hebben jullie hiervoor suggesties?

     

    Bedankt voor jullie advies.

    K

  3. Hallo, 

     

    Ik heb met interesse jullie testen gelezen - noteer dat ik zelf geen technieker ben en relatief nieuw in het wereldje van satelietschotels.

     

    Wat context: 

    - we hebben een huisje op Mallorca in Söller

    - de vorige eigenaar was een Brit en die was geabonneerd op SKY-TV d.m.v. van een satelietschotel van snel 1,5m doormeter die moet afgestemd zijn op Astra 2 of Eutelsat

    - Sky-TV is wat ons betreft wat te éénzijdig voor een Belgische familie en we wensen dus over te schakelen naar TV-Vlaanderen 

     

    Ik weet ondertussen dat TV vlaanderen over Astra 1 en Astra 3 loopt. 

    Ik heb op de site van dishpointer het nodige opzoekwerk gedaan en kwam tot de conclusie dat in Söller de twee zenders op 5,9° van elkaar staan (respectievelijk 149,3° en 155,2°).

     

    Met een schotel van 85 cm doormeter lukt het - als ik me niet heb vergist - op basis van de tangens berekeningen (dank aan Sprietje) om met een monoblock 6° LNB de twee tegelijk te capteren.

     

    Dit veronderstelt uiteraard dat we de oude schotel vervangen door een kleinere van 85 cm. Ik heb twee vragen:

     

    - is de oude schotel op één of andere manier te herbruiken samen met de monoblock 6° (m.a.w.  gaat de redenering hierboven de mist in als ik een schotel gebruik met grotere diameter -> vanaf wanneer moet ik overstappen op aparte LNBs die verder van elkaar staan)

    - jullie verhaal over triple LNBs is natuurlijk verleidelijk (dan capteren we de Engelse kanalen ook), maar werken die dingen ook in Mallorca waar de tussenafstand tussen de LNBs (voor zover ik kan uitmaken) groter moet zijn?

     

    Als jullie wat licht zouden kunnen laten schijnen in de duisternis zou dat worden geapprecieerd. Ik ben economist van vorming en dit soort problemen ligt op de limiet van mijn technisch inzicht ;-)

    Dank bij voorbaat

×
×
  • Nieuwe aanmaken...