Ga naar inhoud


SuperStes

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SuperStes

  1. Ik was vroeger klant van TV Vlaanderen, maar heb mijn abonnement indertijd opgezegd omdat mijn vrouw Belgacom TV wou. Ik heb mijn hele installatie toen opgeborgen in de garage. Het gaat om een DSR8141 (de standaard ontvanger met harde schijf die TVV toen aanbood) plus een tripple sat schotelantenne.

     

    Nu wou ik mijn installatie echter weer terug in gebruik nemen om de FTA zenders te ontvangen, met name dan de Britse zenders. Toen ik de ontvanger aanzette kreeg ik meteen de melding dat er een software update moet gebeuren. Ondertussen heb ik ook de schotelantenne opgehangen en verbonden met de ontvanger. Er verandert echter niks, ik kan niet verder.

     

    Ik vermoed nu ook wel dat de schotelantenne niet goed genoeg is uitgericht. In het verleden deed ik dit altijd uit de losse pols met behulp van de ontvangstindicator van de ontvanger op het tv-scherm. Maar nu kan dus de ontvanger niet gebruiken voor ik de schotelantenne goed uitgericht heb, en kan ik de schotelantenne niet goed uitrichten voor ik de ontvanger kan gebruiken!

     

    Ik weet wel dat er toestelletjes bestaan om de schotelantenne uit te richten, maar zo heb ik er geen en daar wil ik nu ook geen geld aan gaan uitgeven. Idem dito voor een professioneel installateur: ik wil geen geld betalen voor iets wat me in het verleden altijd zo lukte, en bovendien is het me enkel om de gratis zenders te doen. Maar de ontvanger, met harde schijf, plus tripple sat, heeft me indertijd ook wel genoeg gekocht om nu zo maar op te geven...

     

    Op dit moment zit ik echter helemaal vast. Ik denk dat ik misschien eens met mijn ontvanger kan binnenspringen bij een TVV dealer om mijn toestel te laten updaten? Maar ik ben dus wel geen klant meer bij TVV zelf.

     

    Of heeft er nog iemand anders tips? Ik zou er heel erg mee geholpen zijn! Alvast bedankt...

  2. Neen, heeft allebei geen resultaat opgeleverd. Eerst teruggezet naar fabrieksinstellingen en gekozen voor HD-lijst, nog steeds geen beeld, daarna stekker uitgetrokken, nog steeds geen beeld...

     

    Nu laat ik moeder de vrouw nog even tv kijken ipv haar te blijven storen en dan probeer ik straks nog wel wat als ze slapen is.

     

    Merci voor de hulp

  3. Hier ook nog altijd hetzelfde probleem: geen beeld op VIER, VIJF, 2D, Ketnet-op-12 en het informatiekanaal (en misschien nog wel wat onbekeken zenders verderop in de lijst). De overige Vlaamse zenders, ook VTM HD bijvoorbeeld, doen het wel allemaal prima.

     

    Bij het inladen van de zenderlijst kan ik niet kiezen voor hd / sd, noch voor TV VLAANDEREN / Canaal Digitaal. Maar wat hij neemt, is sowieso de HD-lijst van TVV, met Een HD op 1 en de SD-versie ergens verderop weggestopt. De softwareversie van m'n M7 HD Recorder is trouwens ook de meest recente, mocht dat iets te betekenen hebben.

     

    Vanavond heb ik weer tijd om hieraan te prutsen. Ik zal eens proberen of ik adhv de tips van De Vrije Fries (merci ook voor de tip ivm BBC3 en 4!) terug beeld krijg, en anders weer maar eens aan het uitrichten slaan...

  4. Neen, dat lost het probleem ook niet op.

     

    De decoder (zo'n M7 HD Recorder van TV VLAANDEREN) staat ingesteld om automatisch de nieuwe zenderlijst in te laden en ik denk dat hij dat al gedaan had. Ik heb hem voor alle zekerheid nog eens de zenders laten inladen, maar dus zonder resultaat. Nog steeds geen beeld op de genoemde zenders.

  5. Sinds vandaag heb ik plots geen ontvangst meer op de zenders VIER, VIJF, 2be, Ketnet op 12 en het informatiekanaal. Is er nog iemand met dit probleem? Of moet ik het bij mijn installatie zoeken?

     

    Ik heb al even geprobeerd de uitrichting van de schotelantenne bij te stellen (Satman 45 met Multytenne Triple Sat Twin LNB), maar verlies er alleen maar de overige zenders door. Ik krijg het zo op het eerste gezicht niet zo afgesteld dat deze zenders weer terug verschijnen.

     

    PS: tot op heden ging alles goed, alleen kon ik overdag ook BBC3 en BBC4 niet ontvangen. 's Avonds werden deze zenders plots wel beschikbaar. Misschien ook een indicatie dat het beter moet worden uitgericht? Ik krijg het echter niet beter dan dat het nu staat ...

  6. Het is in orde gekomen.

     

    Dat ik ook geen beeld meer had met mijn oude installatie, kwam blijkbaar doordat de F-connectoren toch niet goed zaten aangesloten. Na de coaxkabels opnieuw netjes te hebben gestript e.d., deden de kabels het wel weer.

     

    Bleef nog het probleem van de uitrichting, wat inderdaad gewoon een werk van lange adem is. Ik heb de schotel op een andere plek gehangen, waar ik er beter mee kon werken. Na veel gedoe heb ik toch voldoende signaal kunnen ontvangen.

     

    De signaalsterktemeter per satelliet wordt aangegeven met tien blokjes. Voor de 23 en 28 zit ik aan 7/10, voor de 19 maar op 6/10. Beter lijk ik het niet te krijgen. Is dit voldoende reserve? Op dit moment ontvang ik alle zenders, incl. de Britse, maar wat als het wat gaat regenen?

  7. Ik heb even de specifieke gegevens opgezocht. De schotel die ik gekocht heb, is een Satman 45 met Multytenne Triple Sat Twin LNB (zie ftp://tsdownload:JP7g5hVD@ftp1.technisat.de/assets/medias/docus/22/db_nl_multytenne_triplesat_001.pdf).

     

    Ik kan pas morgen opnieuw proberen de schotel te installeren. Op mijn nieuwe M7 DSR8141 ontvanger raakte ik nog niet zover om specifieke zenders te bekijken. Bij het eerste gebruik van de ontvanger vraagt hij de kanalenlijst in te laden, en daar blijft hij hangen omdat er geen signaal is (voor Astra 19.2, de eerste sat die hij test + ook de sat die volgens de handleiding van de schotel op DiseqA moet staan).

     

    Zoals gezegd, heb ik de coaxkabels zitten te versteken terwijl de ontvanger aangeschakeld was. Kan ik nu iets onherstelbaar beschadigd hebben? De ontvangers laten zich beide nog zonder problemen opstarten, alleen is er geen beeld meer. Kan het de coax zelfs zijn die hierdoor beschadigd wordt? Of de LNB?

     

    Ik ga het vrijdag in ieder geval eens met een kort stukje coax proberen zoals Pedro aangeeeft.

  8. 1) Dat is dan toch al een geruststelling. Dan is het enkel een kwestie van het ding aan de praat te krijgen.

     

    2) De connectoren leken me toch goed vast te zitten, e.d. Ik heb wel niet telkens bij het afkoppelen en het aansluiten van de coax-kabels de ontvangers uitgezet. Kan dit kwaad?

     

    3) Mijn oude ontvanger was zo'n eenvoudige Thomson waar tv vlaanderen ooit mee begonnen is, de nieuwe ontvanger is zo'n M7 HD recorder van tv vlaanderen. Ik heb de disecq daar ingesteld zoals op de gegevens van de schotel stond vermeld (19.2 op A, etc...), dat lijkt me ook in orde.

  9. Hallo,

     

    Ik kijk al enkele jaren televisie via tv vlaanderen en heb zonder problemen mijn schotelantenne uitgericht gekregen. Wegens de omschakeling naar MPEG4 e.d. en mijn interesse in de Britse zenders, wou ik nu omschakelen naar een Triple Sat + een HD recorder. Hierbij ben ik echter twee problemen tegengekomen:

     

    1) Mijn lokale tv vlaanderen verkoper heeft me een Technisat Multytenne verkocht, die bij nader inzien dient voor Astra 19.2, 23.5 en 28.5. Op de site van tv vlaanderen zie ik echter dat hun tripple sat afgestemd staat op 19.2, 23.5 en 28.2.

     

    Is dit verschil tussen 28.2 en 28.5 te negeren? Of gaat me dat ontvangstproblemen opleveren? Ik zou vooral graag de BBC-zenders willen ontvangen, en die zenden toch uit van 28.2 lees ik op het internet...

     

    2) Ik krijg de schotel niet uitgericht. Mijn oude schotel hangt nog, en mijn nieuwe schotel heb ik al op twee verschillende plaatsen proberen te hangen, zonder resultaat. Bij het terug aansluiten van de coax op mijn oude schotel en oude ontvanger, bleek die het ook niet meer te doen (geen signaalsterkte, geen BVN).

     

    Wegens een verbouwing heb ik nog maar pas geleden een nieuwe coaxkabel gestoken, die dus werkte tot ik aan de installatie van mijn nieuwe schotel begon. De tweede coax is gloednieuw gelegd tijdens deze installatie, maar doet het dus blijkbaar ook niet meer. De oude schotel hangt nog op zijn oude plaats.

     

    Enig idee hoe ik dit kan oplossen? Nog maar eens een nieuwe coaxkabel voorzien?

     

    Zolang ik dit frustrerend probleem niet opgelost krijg, kan ik ook niet testen of ik de Britse zenders goed ontvang met die Technisat schotel... Of kan ik deze schotel best door een professioneel installateur laten aansluiten en uitrichten?

     

    Alvast bedankt voor de hulp, dit is mijn eerste post hier.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...