Ga naar inhoud


FredHudson

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FredHudson

  1. Ik begrijp niet goed waarom er in de reacties een parallel wordt getrokken tussen 192TV en die andere zenders zoals 13th Street edm. Het een heeft namelijk niets met het ander te maken. De zenders die verdwijnen worden door de 'eigenaars' teruggetrokken van de satelliet (en naar ik her en der lees ook van de kabel). Dat is inderdaad spijtig, maar dat gaat nu eenmaal zo in een commerciële omgeving.

     

    Zelf, het zal wel aan mijn leeftijd - 67 jaar - liggen, ben ik zeer verheugd dat 192TV (terug) komt op CD en TVV. De zender was enkele jaren geleden op TVV te zien, helaas slechts van 's ochtend tot 15 uur. Ik heb er toen van genoten en ben zeker dat ik er opnieuw zal van genieten, nu hopelijk met een 24/24 en 7 op 7 programmering.

     

    En wat de muziekkeuze betreft: naast de Britse Vintage TV vind ik op de satelliet geen enkele zender die echte oldies-muziek brengt. En bij Vintage gaat het dan nog enkel om Britse en Amerikaanse popmuziek. Bij 192 TV krijgen we hopelijk veel Nederlandse popmuziek uit de gouden jaren, en best ook wat oldies uit de omringende Europese landen. En wie niet van die platen houdt, kan terecht op ontelbare TV en radiostations die hedendaagse muziek tonen en draaien.

     

    Overigens een tip: sluit je satellietontvanger aan op je radioversterker. Dan kan je de ganse dag, zonder de tv te moeten aanzetten, via je luidsprekers naar de oldies luisteren.

     

    Ik wacht met ongeduld op 192TV, maar kun mezelf en alle andere satellietkijkers in Nederland en Vlaanderen ook al de andere zenders. Onder de honderden satellietzenders is er immers voor elk wat wils.

     

    Groetjes uit Antwerpen.

  2. Via TVV kan Gold terug ontvangen worden op radiokanaal 702. Maar via de SD-lijst van CD is er op de 943 nog niets te horen. Merkwaardig dat voor een keer TVV sneller zijn frequenties (via fastscan !) heeft aangepast dan CD.

  3. Graag deel ik mee dat ik de Britse radiozenders, waaronder de naar mijn oordeel (ik ben een oldies-liefhebber) uitstekende radio Gold, terug ontvang!

    Nadat ik een week geleden ergens las dat de zenders op een andere transponder zitten, heb ik vandaag op mijn Philips/Pace DSR 7141 bij de signaalparameters de volgende instellingen gezet bij de 28 graden: langzaam scannen,

    11584 H, 27500, 2/3.

    Daarna terug naar de Astra 19° en vervolgens langzaam (dus niet 'snel') de zenders laten zoeken.

    Zoals "Sprietje" schreef mag je niet te snel opgeven, zeker niet als je een eenvoudige decoder hebt (gratis gekregen van TVV mits 2-jaar abo).

    Momenteel blazen de Kinks door mijn woonkamer!

     

    Met dank aan alle mededenkers!

  4. Ik denk dat het misschien wel eens aan mijn decoder te wijten kan zijn: het gaat om een gratis van TVV verkregen Philips/Pace DSR7141. Voor de satellietwijziging van die Britse zenders naar de 2F ontving ik die zenders zonder probleem. Ik vermoed daarom dat mijn decoder die  frequenties van de 2F niet kan ontvangen. Nu ben ik toch zinnens van een andere decoder te kopen omdat die Philips geen timer heeft.

     

    Grt

  5. Heb nog eens de triple LNB mooi volgens het streepje op de handleiding 'horizontaal' afgesteld en heb nu 74% ontvangst. Heeft echter niets opgeleverd want de zenders op die 2F komen niet door. Ik blijf erbij dat TVV iets fout heeft gedaan want plots staan er na zendernummer 708 zenders met nummers boven de duizend (1286enz).

     

    Hoe dan ook: ik geef het op. Met dank aan alle hulpvaardige mede-satliefhebbers!

     

    Groetjes

  6. Ik heb een signaalkwaliteit van 71%. Heb ondertussen ook de zenders eens 'langzaam' laten zoeken door een instelling in het menu van de decoder te veranderen. Maar ook nu weer komen de radiozenders van Astra 2F niet meer door. Spijtig, dan maar terug naar Radio 10. Mooie 'liedjes' (in dit geval vooral Britse oldies) duren niet lang. Ik zal nog wel eens kijken of de triple LNB wel nog mooi horizontaal hangt (d.w.z. correct schuin volgens het in de doos bijgevoegde richtschema) en regel desnoods bij.

  7. Beste "smetje".

     

    Je hebt me het antwoord gegeven op mijn probleem. Door de overgang naar Astra 2F ben ik de zender Gold en nog enkele andere Britse radio's kwijt. Want vermoedelijk pikt mijn schotel van ongeveer 60 cm die 2F niet meer opalhoewel de schotel zeer goed uitgericht staat (werd door een handelaar met professionele meetapparatuur uitgericht). Spijtig want nu ben ik die oldieszender kwijt.

     

    Alleszins bedankt voor de goede informatie!

     

    Groeten uit Ekeren bij Antwerpen.

  8. Beste Smetje

     

    Is inderdaad die zender "GOLD". Heb al twee keer zenders opnieuw ingescand met mijn Philips DSR7141, maar enkele van die Britse radiozenders komen niet meer door. Deze voormiddag heb ik Gold nog opgehad, rond de middag was er een "INIT" en vanaf dan, waren enkele zenders op die frequentie verdwenen. Bij TVV zeggen ze dat het om FTA-zenders gaat waar ze niks mee te maken hebben, maar ze komen toch door via de zenderlijst van TVV en worden door hen op een zendernummer gezet? Ik denk toch dat er bij hen (of beter bij CD) een foutje gemaakt is!

    Overigens heb ik een triple LNB met ontvangst 77%.

     

    Groeten naar Lommel.

  9. Deze middag (24 juni) heeft TVVlaanderen een zenderwijziging doorgevoerd. Daardoor zijn nu enkele Britse radiozenders niet meer te ontvangen. Dit is het geval vanaf zendernummer 698 tot 708. Ik heb de indruk dat ook de in de zenderlijst daarop volgende (Italiaanse) zenders tot en met 799 weg zijn.

     

    Ik heb getracht van TVV telefonisch te bereiken maar na ettelijke menu's doorlopen te hebben en dan nog te moeten wachten op een medewerker heb ik het opgegeven. De fout is allicht gebeurd bij CD, zodat ik dit bericht ook op dat forum plaats in de hoop dat ze het bij CD en/of TVV lezen en het probleem oplossen.

     

    Groeten uit Vlaanderen.

  10. Deze middag (24 juni) heeft TVVlaanderen een zenderwijziging doorgevoerd. Daardoor zijn nu enkele Britse radiozenders niet meer te ontvangen. Dit is het geval vanaf zendernummer 698 tot 708. Ik heb de indruk dat ook de in de zenderlijst daarop volgende (Italiaanse) zenders tot en met 799 weg zijn.

    Ik heb getracht van TVV telefonisch te bereiken maar na ettelijke menu's doorlopen te hebben en dan nog te moeten wachten op een medewerker heb ik het opgegeven. De fout is allicht gebeurd bij CD, zodat ik dit bericht ook op dat forum plaats in de hoop dat ze het bij CD en/of TVV lezen en het probleem oplossen.

     

    Groeten uit Vlaanderen.

  11. Inderdaad heb ook ik de vorige week klankstoringen bij Eén HD opgemerkt. Het beeld blijft daarbij perfect, de klank 'hapert' duidelijk.

     

    Op het forum over CD staat m.i. de reden en de oplossing die we begin juni mogen verwachten.

     

    Groetjes uit Antwerpen.

     

  12. Goeie middag

     

    Ik heb een eenvoudige vraag: kan je met een M7SAT801 de ondertitels die je via de teletekstpagina's 150 (ARD-zenders) en 777 (ZDF) vindt, transparant weergeven op het TV-scherm?

     

    Ik vraag dit omdat ik mijn oude Philips/Pace DSR7121 wil vervangen omdat die enkel de 888-pagina's transparant weergeeft, maar niet de Duitse teletekstpagina's.

     

    Met dank bij voorbaat

     

     

    Fred Hudson

  13. Goeiedag

     

    Ik heb nog een Philips SD-receiver en kan ondertussen onder meer geen Veronica meer ontvangen.  Ik zou dus een nieuwe HD-receiver willen kopen. Het mag om een toestel gaan voor alledaags gebruik, voor de settopbox-kaart van CD, maar wel met volledige teletekst-mogelijkheid. Het moet dus wel mogelijk zijn om op de Duitse zenders de pagina's 150 of 777 transparant weer te geven (wat bvb met mijn Philips/Pace van TV Vlaanderen niet mogelijk is - enkel de Vlaamse en Nederlandse 888-pagina kunnen met dit toestel transparant worden weergegeven).

    Het toestel moet uiteraard een HDMI-aansluiting voor de TV hebben en een scart voor de DVD-recorder. Er moet geen vaste schijf in de receiver zitten want ik neem op via de DVD-recorder.

     

    Kunnen jullie me enkele toestellen aanbevelen?

     

    Met dank bij voorbaat.

     

     

  14. Goeiedag

     

    Op mijn Philips DSR2211 staan plots enkele Duitse zenders (o.a. MDR op kanaal 174) in HD. Mijn receiver is nog een oude SD-ontvanger zodat ik geen beeld krijg (enkel een rood blokje rechts onderaan). Kan ik alsnog deze zenders in SD blijven ontvangen en hoe doe ik dat? Ik heb een Settopbox-abonnement.

     

    Mvg

  15. Hallo

     

    Ik heb een DSR7141 met een kaart van TVV. De ontvanger is aangesloten op een Sony KDL-46EX650-televisie.

     

    Teletekst en dus ook de onderschriften worden gekozen op de afstandsbediening van de satellietontvanger en niet op het televisietoestel.

    De onderschriften komen echter niet transparant op het beeld terecht. Dit is ergerlijk bij bijvoorbeeld Duitstalige programma's (ARD nr 150, ZDF nr 777) die zonder onderschriften moeten worden bekeken.

     

    Op het internet heb ik al gevonden dat daar blijkbaar niets aan te doen valt. Maar misschien weet er wel iemand op dit forum raad?

     

    Alvast bij voorbaat bedankt!

     

    Grt

     

     

    Freddy

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...