Ga naar inhoud


erik1969

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door erik1969

  1. Heb na een hoop ellende de nieuwe loader Bootloader 1.54 geïnstalleerd en de nieuwste firmare. Met de oude bootloader ging het helemaal niet.

    Echter nu is mij EPG een puinhoop. Respons van Rebox uiteraard nop.

    Wie weet dit op te lossen.

    Caper 

     

    Je vraagt in dit draadje al voor een oplossing. En dan nog wel respons van Rebox verwachten op hemelvaartsdag ? 

  2. Ik heb het gemeld bij Rebox in Haarlem. Het staat nu ook op de website:

     

    (Mogelijke) issues met software 1.11.44 en 2.11.49:
    Audio dips in radio services
    Van een aantal gebruikers hebben we dit gemeld gekregen, en ook zelf geconstateerd.
    Echter is het nog niet helemaal duidelijk of dit werkelijk een software issue is, of dat er mogelijk iets mis is in de uitzendingen,of beide.
    Namelijk, iets dergelijks kregen we gemeld ten aanzien van enkele Belgische services, welke echter na 1 a 2 dagen weer prima functioneerden. We menen dan te mogen constateren dat er iets mis was met deze uitzend streams.
    Mogelijk dat hier meer duidelijkheid over komt in de week van 6 mei t/m 10 mei. Er zouden namelijk bepaalde CDS wijzigingen op stapel staan. Maak je echter veel gebruik van de radio functionaliteit, en wil je de bevindingen niet afwachten, dan is een downgrade naar de vorige versie zonder problemen uit te voeren, en wenselijk.

    Gecodeerde opnames plus gecodeerde zender / service fout meldingen
    Enkele RE-9000HD PVR en RE-8500HD PVR gebruikers hebben zich gemeld met bovengenoemd issue, terwijl ze de smartcard in de interne kaartlezer gebruiken, zodat opnames ongecodeerd weggeschreven zouden moeten worden.
    Met één a twee opnames tegelijk, zouden deze gecodeerd weggeschreven worden, en niet af te spelen zijn (zwart beeld). Tevens zouden alle (of vele) overige zenders t.b.v. live TV de twee genoemde meldingen geven, en dus niet te bekijken zijn.
    Vanaf woensdag 1 mei echter hebben we iedere dag, de hele dag door, enkele tegelijktijdige timer opnames geprogrammeerd staan. Wij krijgen dit issue vooralsnog niet nagebootst. Voor diegene waarbij dit wel optreedt, vragen we terug te gaan naar de vorige versie. Tijdens de release/looptijd van de vorige versie hebben we iets dergelijks sowieso nooit gemeld gekregen namelijk.

  3. Er lijken een paar vervelende bugs in deze versie te zitten.

     

    Het opnemen van uitzendingen die op een andere satelliet positie zitten gaat niet altijd goed.

     

     

    Misschien beter even wachten met het installeren van deze versie.

     

    Weer terug gegaan naar de  v1.11.30. Er zit idd een zeer vervelende bug in. 

  4. Release Notes software v1.11.44 : RE-9000HD PVR

     

    · Firmware Upgrade Server URL hersteld

    · Teletekst ‘freeze na 10 minuten’ issue opgelost

    · Boot logo sequence verbeterd

    · Eventuele CAM initializing error opgelost

    · Opname file verplaatsen versus overschrijven bestaande file name: opgelost

    · Performance verbeteringen bij diverse frequenties

    · EPG event name verbeterd

    · Verbeteringen doorgevoerd om eventuele ‘hang up’ na fabrieksreset te voorkomen
  5. @Audioniek.

     

    Gaat niet om jouw bijdrage, maar ik heb opeens erg veel privé berichten van  (aspirant) forum leden die willen weten wat de coulance inhoud. Maar ik stop zelf met posten hier. Probleem is mijn inziens opgelost door de welwillende houding van Rebox Haarlem. 

  6. Update:

     

    Vandaag hartelijk ontvangen met koffie bij Rebox in Haarlem. Probleem zit in de hardware van de ontvanger. Ondanks dat de ontvanger 3 1/2 jaar oud is, heeft men kosteloos een onderzoek uitgevoerd en is er een persoonlijke coulance regeling overeengekomen. 

     

    Iedereen met een soort gelijk probleem kan zich melden bij Rebox in Haarlem.

  7. Wat mij in dit hele verhaal opvalt dat er helemaal niemand naar de specificaties van de RE-8000/RE-9000 kijkt. In de handleiding staat te lezen bij de technische gegevens:

     

    Input Symbol Rate

    2 ~ 45 Ms/s(QPSK of DVB-S)

    2 ~ 45 Ms/s(QPSK of DVB-S2)

    2 ~ 37 Ms/s(8PSK of DVB-S2)

     

    Kijk ik bij King Of Sat bij de "probleem-transponders" dan blijken deze inderdaad 8PSK te zenden met een symbolrate van 54.5 Ms/s.

     

    Dit is ver buiten de specificatie van de ontvanger, en dat het merendeel van de ontvangers het blijft doen mag een wonder heten. Het verklaart ook waarom een deel van de ontvangers het beter gaan doen als ze zijn opgewarmd: kennelijk gaat de maximaal te verwerken symbolrate dan wat naar boven, wat in marginale gevallen het verschil is tussen goed beeld en problemen.

     

    CanalDigitaal heeft ten aanzien van deze groep ontvangers dus niet zo'n geweldige zet gedaan met deze hoge symbolrate.

     

    Technisch is hier niet zoveel aan te doen als je een probleem-exemplaar hebt. Het een beetje te vergelijken met een auto die een opgegeven topsnelheid heeft van 150 km/h, maar waarvan de bestuurder verwacht dat hij harder wil dan 220 km/h: dat gaat nu eenmaal niet zonder de techniek aan te passen.

    Ik zou klagen bij CanalDigitaal, die waarschijnlijk zullen antwoorden dat je dan maar een gecertificeerde ontvanger had moeten kopen. Bij de gecertificeerde RE-4000 (waar niemand over dit probleem klaagt, maar die dezelfde specificatie aangaande dit aspect heeft) houdt dat antwoord natuurlijk geen stand.

     

    Een modernere Rebox zoals een RE-2200 schopt het bij 8PSK tot maximaal 52.5 Ms/s. Bij deze ontvanger zit CanalDigitaal een fractie boven het maximum.

     

    Groeten,

     

    Audioniek.

     

     

    Transponder 11856 doet het (altijd direct) wel prima, maar wel het zelfde - 8PSK bij 54.5Ms/s - . Ik had daar ook al naar zitten kijken.  

  8. @Audioniek.

     

    Weet jij welke andere (nieuwe) ontvangers nog meer de SH4 gebruiken.

    Ik heb in 2009 mijn rebox 9000 speciaal gekocht voor het uitstekende beeld van de SH4 processor.

     

    Voor mij hoeft het geen hobby doos te zijn, maar puur om het zeer scherpe (hd)beeld.

  9. Alle uit gekomen firmware getest, probleem blijft of er komen problemen bij.

     

    Bepaalde (eerste generatie) 9000 hebben een (hardware) probleem met transponder 12.188. En dan alleen als de ontvanger in deepsleep uit heeft gestaan. Na 15 - 20 minuten warm draaien zijn de problemen over op 12.188. 

  10. Update 8psk:

     

    Loader nu naar 1.54, geen verbetering. Zou ook niet kunnen verklaren waarom dat zou moeten werken.

    Lnb is 14 dagen geleden al vervangen en daarbij is de schotel ook opnieuw afgesteld op max signaal op de 12.188 transponder.

    Nieuwste firmware ingeladen, maar dat geeft alleen nog maar meer problemen. 

    Oude goed werkende firmware weer terug gezet. (1.09.90)

     

    Ik ga nu opzoek naar een nieuwere (tweedehands) versie van de 9000. Dan maar eens kijken of er intern andere onderdelen zijn gebruikt. 

    En zo er achter komen wat de verschillen zijn tussen de eerste serie en de latere series.

     

    Vraag:

     

    Mijn Rebox geeft aan bij systeeminformatie : H/W versie RE 9000 1.00

    Zijn er ook goede 1.00 versies ? Of  hebben alle ontvangers een 1.00  moederbord.

  11. Dit draadje begint een beetje te veranderen in een Vu+ Solo2 juichwedstrijd. Hier is mijn 10 cent.

     

    De TS is vergeten te vertellen of hij een single-tuner of een twin-tuner ontvanger wil en wat zijn budget is. De RE-9000 en RE-8500 zijn twins, de Vu+ Solo2 echter een single. Bij Vu+ kom je voor een twin op een Duo (verouderd), een Duo2 of een Ultimo uit. Alle Vu+-en draaien OpenPLi of een van de vele varianten hiervan; het officiele image is een vertimmerde OpenPLi. Ik vind dat grotendeels één pot nat met een gebrek aan alternatieven.

     

    De Vu+-en hebben een MIPS-processor, de Reboxen een SH4. Die laatste, zo is mijn ervaring, geven al jaren doodleuk een beter beeld. Bij Xtrends (ook MIPS-ontvangers) is het even goed geweest, totdat iemand de "bug" in de drivers weer terugzette; ik heb toen mijn ET9000 gauw verkocht.

     

    Voor de RE-8500 spreken wel een paar argumenten.

    - Je krijgt veel voor inmiddels duidelijk gedaalde prijzen t.o.v. een anderhalf jaar geleden;

    - Verwisselbare tuners, eventueel ook kabel;

    - Kan net als de Vu+ ook Enigma2 in flash draaien, bijvoorbeeld een HDMU-, AAF- of PKT-image;

    - De originele Fortis-firmware bedient veel fijner en vlotter dan al die Enigma2-varianten en is, ook op de oude modellen, inmiddels eindelijk stabiel.

    Tegen de RE-8500 vind ik het feit spreken dat hij begint te verouderen terwijl er bij Fortis nog geen plannen voor een opvolger bekend zijn, en de "support" uit Haarlem.

     

    Een ander alternatief waar ik veel plezier mee beleef is de SAB Unix Triple HD, die ook als Golden Media TripleX en als Amiko Alien2 wordt verkocht. Drie tuners (2xS 1xT, de Amiko bestaat ook met alleen 2xS) en een SH4 processor. SAB zit in Rotterdam: het zijn Chinese Fulan-ontvangers met een Nederlandse vinger in de pap. Draait in flash indien gewenst TWEE images naast elkaar: het fabriekseigen Spark of een Enigma2-image van bijvoorbeeld HDMU. Met wat rondshoppen is hij voor minder dan 200 euro te vinden. Nadeel: harde schijf is per definitie extern via USB en softwareupdates moeten via de USB-poort achterop en dat is niet handig.

     

    Ik spreek uit ervaring: in mijn speeltuin komen twee RE-8000's (dagelijks gebruik), een RE-4000 en een RE-9000 (knutsel-ontvangfers van de tweedehandssite), een SAB Unix Triple (knutsel voor het imagebouwen, met eigengebouwd E2 image) en een Vu+ Ultimo (2xS, 1xT/C, image OpenPLi, werkeloos vanwege het slechte beeld) voor.

     

    Groeten,

     

    Audioniek.

     

    De VU+ solo 2 heeft twee tuners.

  12. Reactie van mijn mail aan Rebox:  

     

     

     

    Het euvel wordt inderdaad veroorzaakt door de omzetting door Canal Digitaal van de uitzendnorm van qpsk naar 8psk, zie Totaal TV artikel:

     

    http://www.Bron: Totaal TV/nieuws/11717/CanalDigitaal_rondt_migratie_8PSK_op_Astra3_af.html

     

     

    Ook al wordt aangegeven dat een nieuwe fastscan uitvoeren afdoende moet zijn, toch horen we van een enkeling de afgelopen tijd, dat dat niet het geval is. Ik ga er wel van uit dat de nieuwste software op de juiste wijze is geïnstalleerd (volgens onze additioneel te downloaden ‘update’ manual).
    Tevens is het zo dat kleinere schotels (onder de 80 cm) vandaag de dag niet meer groot genoeg blijken te zijn voor fatsoenlijke HD ontvangst, (afhankelijk waar je in de ‘footprint’ zit) Mocht het issue toch nog blijven bestaan, dan blijven de volgende opties over:
     
    Loader
     
    Tot nu toe hebben we weliswaar nooit issues gezien die loader gerelateerd waren, de “8psk – blokvorming” is er echter nu in een aantal gevallen mee verholpen kunnen worden. Mits we een nieuwere versie hebben dan er in jouw ontvanger zit. Een loader update dient overigens door ons uitgevoerd te worden, of door enkele van onze relaties. Foutieve uitvoering hiervan kan namelijk schade, met hoge reparatie kosten als gevolg, betekenen.
     
    LNB
     
    In een paar gevallen bleek een loader update alléén, niet voldoende.
    Bij hen bleek het te zijn opgelost nadat men een nieuwe verse LNB in gebruik had genomen.
    Zelfs gewoon met een goedkope Maximum LNB van 15 euro.
    Van diverse dealers en eindgebruikers hebben we inmiddels vernomen dat het merk Alps niet goed werkt. Althans niet in combinatie met een Rebox ontvanger.
     
    Moederbord modificatie/vervanging
     
    In één enkel geval heeft men zich bij ons gemeld (met een RE-8000HD PVR) waarbij de eerste 2 opties niet afdoende bleken te zijn, en gekozen werd voor vervanging van het moederbord. Het zal duidelijk zijn dat deze optie, maar zeker een modificatie aan het moederbord, het meest ingrijpend/prijzig zal zijn.Beschikbaarheid van een nieuw moederbord is beperkt. Wanneer de eerste genoemde opties niet werken, en een moederbord is niet (meer) beschikbaar, dan kan het zijn dat alleen een modificatie als optie over blijft.
     
     
     
    Note:
     
    Ten tijde van de produktie van bijvoorbeeld de RE-8000HD PVR en RE-9000HD PVR, enige jaren geleden, bestond de 8psk uitzendnorm nog niet.
    Er kon eenvoudigweg dus ook niet op getest worden. Echter, de genoemde modellen kunnen er gewoon mee overweg, maar het kan zo zijn dat een genoemd model uit de eerste produktie batch, waarvan de tuners dus inmiddels al wat jaren mee zijn gegaan, dit issue ondervindt.
    Vandaar de modificatie/swap optie, als eventuele mogelijkheid, mochten de eerste opties niet afdoende zijn. Naast een RE-8000HD PVR of RE-9000HD PVR die eventueel een ‘8psk’ issue kan ondervinden, geldt dit ook voor andere merken/modellen, zo hebben we geconstateerd.
     
     
     
    Hopelijk heb ik je hiermee voldoende bij kunnen spreken.
    We horen graag of je verbetering weet te bereiken met bovenstaande.
     
     
     
    Met vriendelijke groet,
  13. ""Ik ben toch niet gek""

    Zeker niet, Hier hetzelfde probleem met een eerste generatie rebox 9000hd (1.00) ontvanger. Na een deep sleep geeft de ontvanger op 12.188 GHz de eerste 15 min geen beeld. Daarna steeds minder blokjes. Na een half uurtje warm draaien is het beeld blokjes vrij. Draai nog met 1.19 bootloader en firmware v1.09.90

×
×
  • Nieuwe aanmaken...