Ga naar inhoud


spotter

Lid
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door spotter

  1. Hans, laat je niet in de luren leggen door zogezegde alweters over TVV, CD en TéléSat in Spanje. Hier in de omgeving zit een Nederlandse firma en 2 Waalse klussers die je beter niet in huis krijgt.

    Voor je het weet halen ze 500 tot 700€ uit je geldbeugel voor het plaatsen van een schotel van 80cm en een beugel uit een bricozaak,  een dual lnb die in een Nederlandse of Belgische toko 25€ kost, daarbij nog een niet gecertifiëerde decoder (dan komen ze bij elke update van TVV of CD langs met een update op een USB-stick  waarvoor je telkens 70€ moet betalen), en een paar meter coax.

     

    Ik heb hier op ons gebouw op 15km van Pilar de la Horadada 4  Triax TD78 schotels met de originele TVV lnb's met telkens 4 aansluitingen geplaatst.  Staan gemonteerd op de originele dikwandige aluminiumbeugels van TVV en bewegen geen mm, zelfs niet tijdens de stevigste stormwind. Elke beugel staat vast met 4 stevige 10mm HILTI pluggen. Aan de gemonteerde beugels kan je gerust zelf gaan aanhangen, ondanks het feit dat het hier snelbouwstenen zijn en er geen chemische verankering is. 

    Iedereen heeft hier minimaal 86% signaalsterkte en 82% kwaliteit op zijn decoder, ondanks dat er bij sommigen 75 meter coax tussen de lnb en de decoder loopt.  Sedert 2011 slechts één keer een half uur beelduitval gehad tijdens een "gota fria" (150mm regen in enkele uren), Maar toen waren zelfs alle internetverbindingen die via een schotel werken ook uitgevallen.

     

    Vergeet het maar dat de VVE niet moeilijk doet over schotelantennes. Hier zijn 9 gebouwen en slechts op 1 gebouw zijn antennes toegelaten (gebouw waarin zich een kamer bevindt met daarin alle apparatuur voor telefoon, internet, TV en satellietontvangst).

    Ik zal het wel weten want ik ben voorzitter van de VVE met 124 eigenaars :P .

     

    By the way, ik heb 2 zwarte schotels (uit België meegebracht) en 2 witte (in Torrevieja aan de dubbele prijs van in België gekocht), maar geen enkele van de 4 geeft blokjes in beeld.

     

    In Pilar de la Horadada is de hoofdzetel van een firma die fiber-internet 30 tot 200Mb levert. Het zou dus best kunnen dat de fiberkabel voorbij je deur passeert. Hier ligt de fiberkabel al een jaar en werkt perfect (30Mb, 24€/maand); Ik ga de firma niet vernoemen, want dat wordt toch weggemodereerd.

     

    Tooway zou ik niet aanraden. Het is traag en geeft een grote vertraging op het signaal. Onmogelijk te gebruiken voor Skype of Facetime. Als je iets zegt, duurt het bijna 4 seconden voor je correspondent (in België of Nederland) je hoort.

  2. En jij denkt dat iedereen zo zot is om een vreemde bijna voor niets naar de comerciele zenders te laten kijken , terwijl de hoofdpersoon de volle pot betaald . Goed zot zeker ;-)

    Wil je dan zeggen dat ik zot ben ?

    Ik doe het voor 2 buren die hier maar een paar weken per jaar op vakantie komen.

    Het kost me geen cent (ze betalen telkens een jaar op voorhand) en ze geven telkens een fles wijn.

    Jouw enige vriend zal wel een goudvis of een hond zijn.

    Je zou beter je nickname veranderen in IKKE IKKE IKKE. Dat past beter bij je egoïstisch en asociaal gedrag

  3. Koop via www.2dehands.be o.i.d. een decoder en een kaartje. Zoek iemand die abonnee is, en laat het

    kaartje door hem registreren als tweede kaart. Abonnement kost iets van 3,5€/maand en registratie kost 30€.

    Met de tweede kaart kan je al de Vlaamse posten bekijken. Kaartje niet meer nodig ? Opzegbaar na 1 jaar.

  4. Het heeft wel 3 dagen geduurd voor ze dat op hun site hebben gezet. Maandagvoormiddag stond het er nog niet op. Er was zelfs

    geen enkele melding van de storing.

    Ik ken mensen die van vrijdag tot maandag tientallen keren hebben gebeld naar TVV. Nooit werd de telefoon opgenomen.

  5. TozdeoG schreef op 27 Jun 2016 - 20:28:

     

    Dit kost hun terug klanten en zo veel blijven er in Vlaanderen echt niet meer over.

    TVV is zijn eigen put aan het graven.

    Op hun website wordt niets over de storing gemeld. De ganse maandagvoormiddag wordt de telefoon niet opgenomen. 

    Vroeger hadden we hier in Spanje geen andere keuze dan TVV. 

    Stilaan wordt hun klantenbestand ook in Spanje afgebouwd.

    Er wordt hier (al dan niet legaal) massaal overgeschakeld naar IPTV. 

     

    Ik heb mijn M7Sat801 sedert vrijdag continu op zender Eén laten staan. Geen enkele automatische heractivatie gekregen.

    Ik heb zélf de heractivatie moeten aanvragen op maandagmiddag..

  6. Als TVV een massa kaarten heeft gedeactiveerd, dan weten ze daarvan heus wel de kaartnummers.

    Dan kunnen ze toch een heractivatiesignaal naar die kaarten sturen.

    Waarom moet iedereen dan persoonlijk zijn kaart weer activeren.

    Een uiterst onvriendelijke en lakse houding naar de klanten toe !

  7. JoeG135 schreef op 20 Dec 2014 - 21:44:

    even vraagje tussendoor wat kan je doen met loop out?

    Je kan hem verbinden met een andere ontvanger. Je hebt echter geen controle over de lnb via de tweede ontvanger. Daarom kan je via de tweede ontvanger enkel kijken naar zenders die overeenkomen met de polarisatie-en diseqc -keuze van de eerste ontvanger

  8. riji schreef op 16 Jul 2014 - 20:44:

    Omdat de zender door TV-Vlaanderen aangeboden wordt tegen betaling in een nederlandstalige regio.

    Beetje kortzichtig niet ? TVV biedt ook nog honderden andere kanalen aan in een Nederlandstalige regio, allemaal zonder onderschriften.  :wink:

     

    Waarom ondertitels:  Omdat dat ze dat zo beloofd hadden.  Food Network zou Nederlandse ondertitels hebben!!!!!

     

     

    Ze moeten doen wat ze beloven.

     

    Willy

    Op hun website staat dat het Food Network binnenkort van Nederlandstalige ondertitels zal voorzien worden. Er staat geen juiste datum bij wanneer dat zal zijn.

  9. Waarom moeten er Nederlandstalige onderschriften bij het Food Network komen (dat FTA te ontvangen is op 28° oost) ? Die staan er toch ook niet bij op de kanalen van de BBC, Franse of Duitse zenders.

    Het niveau van Engels dat ze daar gebruiken is toch spotgemakkelijk .

    Soup = soep

    Rice = rijst

    potato = patat (aardappel)

    Salad = salade

    Sugar = suiker

    Salt = zout

    To bake = bakken

    Zo kan je nog honderden woorden opsommen die met een beetje moeite ook verstaanbaar zijn voor iemand die nooit Engels geleerd heeft. Bovendien kan je alle aandacht gebruiken om mee in de kookpot te kijken, in plaats van ondertitels te moeten lezen. :D

  10. Sorry, maar eigenlijk bedoelde ik dat de voorgestelde meter al een uitgang heeft van 2000imp/kWh die zijn Arduino kunnen aansturen. Dan hoef je niet meer te experimenteren met het mooie zelfbouwapparaatje dat in jouw link staat. Volgens de tekst was dat niet zo simpel om een storingsvrij signaal te produceren.

  11. @ Kaiet,

    Waar schrijf ik dat dit prijzen zijn van Spaanse schurken ?

    Het zijn de prijzen van een Nederlander die hier een satellietshop heeft.

    Als je me niet geloofd, wil ik zelfs de factuur en het kasticket inscannen en naar je doormailen.

    Het is eender een Nederlandse schurk want aan de telefoon zegde hij dat de lnb 73€ kostte, en toen ik het materiaal een uur later ging halen kostte de lnb ineens 85€.

    Vraagt bijvoorbeeld 700€ voor levering en installatie van een decoder M7Sat801 + Triax78 + LNB + TVV kaartje + 6m coax (Triax78 werd op het terras geplaatst). Registratiekosten en abonnement niet inbegrepen !

  12. hugh schreef op 10 Jul 2014 - 15:18:

    Ik ben met je mee, ik heb enkel een duo LNB nodig met één uitgang ( wens ook maar één toestel ). Dat is al duidelijk. Nu vraag ik me enkel af wat je bedoeld met een "spaanse" schotel, ( ik ga hier vermoedelijk iets doms vragen ) maar verschilt deze dan met de versie uit de lage landen?

    Op een Spaanse schotel vind je meestal paella :)

    Bij de Turkse toko in Belgie en Nederland betaal je 25€ voor een Triax78 en 25€ voor een  lnb. In Orihuela Costa betaal je voor dezelfde schotel 63€ en 85€ voor de lnb..

  13. OK  Sprietje, des te beter voor de TS.

    Hier in Torrevieja ontvangen wij alles perfect met een Triax 80 en de originele CD/TVV lnb. Zelfs het beeld op alle National Geographic  

    kanalen bleef perfect tijdens een recente flinke regenbui.

    Enkel een Triax 80 schotel met een Vyzion duo lnb verloor de meeste kanalen tijdens dezelfde regenbui. Ik zal  eens gaan meten hoe ver die pijpjes uit mekaar staan.

  14. Misschien is het enkel noodzakelijk om je lnb een paar graden te verdraaien in tegenwijzerzin. Dat wordt verhinderd door de klem waar je huidige lnb in zit. Met een andere lnb krijg je dan identiek hetzelfde probleem.

    Ik zou de Brico-schotel meteen vervangen door een Triax schotel. In de Triax-klem kan je de lnb-hoek continu instellen tussen -150° en +40°. Het is niet zomaar dat CD en TVV enkel een Triax schotel verkopen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...