Ga naar inhoud


Pullo

Lid
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pullo

  1. 1 uur geleden, Drs. IJzerbout zei:


    Kijk, Pullo behoort al gelijk tot mijn vriendenkring. 

    Ik ben een radioamateur (ON4DM, voorheen ON4MDB). Ik bezit een oude televisietoren van 18 meter hoog met vier schotels aan de basis. Tegenwoordig is het makkelijk om aan schotels te komen; veel ervan eindigen op de schroothoop. Ik heb ook een C-band schotel (Chaparral mesh 2.30) en moet alleen nog de LNB installeren. Ik zou graag de uitzendingen van Noord-Korea ontvangen, maar het lijkt erop dat deze naar een Russische satelliet zijn verplaatst, wat ontvangst niet vanzelfsprekend maakt. Desondanks ben ik van plan het toch te proberen.

  2. Ik wilde even opmerken dat veel behuizingen niet echt geschikt zijn voor langdurige buitenopstelling. Om de levensduur te verlengen, gebruik ik een extra omkasting. Op de foto die ik heb meegestuurd, zijn de DiSEqC-switches geplaatst in een polysterkast. Zulke kasten zijn prijzig, maar ik kon ze destijds bemachtigen bij de renovatie van een industriële installatie. Ik gebruik geen Wavefrontier-antenne, maar voor elke positie een aparte schotel. 

  3. Inderdaad, Sprietje, de aansluitingen kunnen het probleem zijn. Ik heb alles in een polyester kast geplaatst. (zie foto) Voor elke satelliet gebruik ik een aparte schotel omdat ik genoeg ruimte heb en omdat ik geen voorstander ben van duo- of triple-LNB's. Onlangs heb ik iemand geholpen met problemen aan zijn schotel. Het duurde even voordat ik besefte dat de Duo-LNB niet het probleem was. De schotel stond op het terras van een appartement. De kabel werd naar binnen geleid via een speciale lintkabel die in een schuifdeur was verwerkt. Deze lintkabel veroorzaakte het probleem; door vocht in de verbindingen ontstonden er onaanvaardbare overgangsweerstanden.

    P8203722.JPG

  4. ik heb reeds enkele exemplaar geprint. Om vervorming ter hoogte van het bed te voorkomen had ik brimlijntjes voorzien. het resultaat was prachtig. Echter had ik ongelofelijk veel problemen om de brimlijntjes te verwijderen van het bed. Mijn tweede exemplaar heb ik zonder brimlijntjes geprint. Hier is vervorming zichtbaar . Op de foto zie je links het exemplaar in ASA zonder de brimlijntjes. Rechts is ook een exemplaar zonder brimlijntjes maar in PLA. Die vervorming is niet erg . De klemmen dienen om een draad op zijn plaats te houden bij een Hex-beam antenne. 

    P7243718_C.JPG

  5. Hartelijk dank voor de bevindingen en aanbevelingen. Ik heb inmiddels filament besteld dat geschikt zou moeten zijn tegen UV-straling. Ook overweeg ik om de PLA-onderdelen te verven. Deze verflaag zou naar mijn mening een goede UV-filter vormen. Voor glasvezelbuizen wordt dit ook aangeraden.

    Schermafbeelding 2024-07-23 192243.jpg

  6. iedereen dank voor de info. Dan is er nog één bedenking. Tv-Vl en CD horen beiden tot dezelfde groep. Maar als ik hun informatie vergelijk dan stel ik vast dat tussen beiden geen samenwerking is. De technische info is totaal anders. De opmaak van de kanalenlijst is ook volledig anders. Ik vermoed dat ze onafhankelijk van elkaar werken. 

  7. ik gebruik een satlink WS-6930. 

    hier gebruik ik vier afzonderlijke schotels. Eén en twee staan op respectievelijk 19 en 23.5°. Mijn satlink staat dus reeds goed ingesteld. 

  8. gezien het om een bestaande opstelling gaat zal de keuze van LNB wel ok zijn. Ik zal de lnb klemmen in de 23.5 feed. Maar toch vind ik het vreemd dat zowel geklemd wordt in de feed van 19 alsook in de 23.5 feed. Het maakt eigenlijk niet veel uit. Ik vermoed dat klemmen in de 23.5 een betere afstelling toe laat voor de belangrijkste zenders in het pakket. Of zie ik dat verkeerd. 

  9. Ik werk met afzonderlijke schotels voor de ontvangst van "13,19,23.5 en 28.2°)

    Een familielid heeft problemen met haar TV-Vl antenne met Duo lnb. Ze heeft mij gevraagd eens langs te komen.

    Omdat het reeds jaren geleden is dat ik nog met een Duo lnb heb gewerkt heb ik wat handleiding opgezocht.

    Nu is mijn vraag : op welke feed plaats ik de bevestiging ?

    Volgens  de handleiding van TV-Vlaanderen op de 23.5° feed.

    Over het uitrichten enkel info over het laten uitvoeren door een installateur.

     

    Volgens de handleiding van Canal Digital  (handleiding duo-lnb) moet ik de bevestiging plaatsen op de 19.2° feed.

    In de info die te vinden is op Canal Digital eerst uitrichten op 23.5° en daarna controleren op 19°.

     

    Marc

     

     

     

     

     

     

  10. dank voor de reactie. Ik heb reeds een poging gedaan om deze app op de chromecast te downloaden echter lukt het mij niet. Als er iemand is die het ook eens wil proberen zou ik het op prijs stellen. 

  11. Ik heb aangeschaft een chromecast 4K. De bedoeling is om naast VRT en VTM ook mijn regionale zender te bekijken. Deze is WTV-FOCUS. Reeds een een ganse namiddag geprobeerd deze zender in de lijst van apps te krijgen. Zonder resultaat, kan iemand mij verder helpen. Alvast dank. Marc

  12. Crazy Sat,

    hartelijke dank voor de link. Ik was deze reeds tegen gekomen. Echter niet kosteloos. Ik zal geen 30 euro ophoesten voor een handleiding van een toestel die ik niet bezit. gn, Marc

    geant.JPG

  13. Zijn er nog ontvangers waar rechtstreeks de c-band frequentie kan worden ingegeven ?

    Hierbij de specificaties van een ontvanger die blijkbaar populair is in Noord-Afrika.

     

    GN 2500 HD NEW • Chipset : Ali3606 • SCPC et MCPC a recevoir de Ku et en bande C des satellites • Universal, Single, Single S & C Band LNB large bande • Tuner sensibles avec une boucle a travers Diseq C 1.0 / 1.2 / 1.3 (USALS) • Memorisation: 100 satellite, 4000 et 6100 transpondeurs chaînes • Logiciels (donnees, maincode) de mise a niveau via USB ou Ethernet • Interface USB 2.0 (FAT-FAT32-NTFS)

     

    Ik vind van deze ontvanger geen handleiding terug, jammer.

     

    gn, Marc

  14. Wat ik vaststel is het feit dat met de komst van digitale televisie de interesse voor satelliet tv is afgenomen. Of vergis ik mij ? Ik vond het ontvangen van analoge signalen veel leuker. Mijn eerste ontvanger was een Echostar SR-1000, deze werd afgestemd met een draaiknop. Vooral het ontvangen van persagentschappen vond ik plezant. Nu als digitaal is moet er veel meer moeite worden gedaan om dergelijke signalen op te pikken.

    Sinds de komst van digitale tv zie ik ook geen ontvangers meer die een motor kunnen aansturen, nu moet er een V-box worden gebruikt. Aansturing voor een servo zie je ook niet meer. Dit laatste zou nog van pas komen voor C-band ontvangst. Het moet zijn dat er geen markt meer voor is wegens gebrek aan interesse. gn, Marc

  15. ik weet weer wat doen deze zomer. Eerst zal ik een vaste opstelling proberen. Later dan de polarmount afstelling. Heb ik jaren geleden verschillende malen uitgevoerd op schotels van 1.2m voor de KU-band. Toen was het nog analoog en gebruikte ik een zelfbouw spectrummonitor (ontwerp van ON6DV) Zonder veel te moeten instellen waren alle transponders in het spectrum zichtbaar en konden die ook zichtbaar worden gemaakt met de ingebouwde ontvanger. Ging behoorlijk vlot. Vraag mij af nu alles digitaal is of dergelijke polarmount nog gemakkelijk is af te regelen.

  16. ik heb een dielectrisch plaatje.  Wat de ontvanger betreft ben ik er nog niet uit. Ik heb nog een Protek 9720 HD op overschot. De ontvanger die bij de schotel was is een analoge en enkel nog te gebruiken voor de motorsturing (Chaparral MC115)

     

  17. Vele jaren geleden eens een tweedehandse C-band antenne gekocht met motorsturing. Jammer genoeg had ik kort nadien gezondheidsproblemen en kwam van opstellen niks in huis. Nu zou ik er eens werk willen van maken. Ik zou beginnen met een vaste opstelling, het afstellen van de polarmount zou ik nog wat uit stellen.

    Ik zou het liefst de schotel willen richten naar een satelliet met veel FTA maar vooral zenders die niet in de Ku-band zijn te ontvangen.

    Heeft er iemand ervaring met de C-band en kan een satelliet aanprijzen.

    Mijn schotel is een UNI-MAX van 2,30m en als LNB zal ik gebruiken een BSC421 (DMS international) met ruisgetal 13°K.

    Marc (B)

  18. mijn vader zaliger bouwde graag vogelhuisjes voor meerdere broedparen. Het huisje rechts op de foto heeft een afneembaar dak. Binnenin zitten verwijderbare plankjes die voor de verdeling zorgen. Dit huisje is voor vier broedparen. Het huisje dat op de paal van de afscheiding staat is een voederhuisje. De kastjes in de pyloon zijn oa. voor de diseqc schakelaars.

  19. ik heb er eentje besteld. Hopelijk is het de oplossing. Mijn tv heeft altijd LNB spanning af. Dus de tv wordt slave. Mijn protek ontvanger heeft geen LNB spanning in stand-by. De ontvanger wordt dus de master.

    Ik had hier nog een splitter van johansson waarop 2 diodes zijn getekend. Gezien bij de tv de spanning nooit verdwijnt is deze splitter niet inzetbaar.

    Marc

  20. Sprietje,

    het doorlussen verloopt inderdaad niet probleemloos.

    nog eens de signaal weg:

    antenne - ontvanger met doorlusfunctie - tv

    ik had het blijkbaar niet volledig getest, heb het volgende voor.

    kijken via ontvanger met doorlusfunctie (tv staat op hdmi)

    sommige zenders zijn niet te ontvangen.

    Als ik je bijdrage lees dan zou ik wanneer ik kijk via de ontvanger er steeds moeten opletten dat de laatst bekeken zender op de tv zich in het zelfde kwadrant bevind als de zender op de ontvanger. Blijkbaar blijft de satontvanger in de tv werken als hdmi is gekozen.

     

    omslachtig en moeilijk uit te leggen aan de gezinsleden.

     

    Daarom zal ik een ander oplossing moeten zoeken. Een extra kabel naar de diseqc is geen optie. Een splitter of een switch. Een tip wat het meest gebruiksvriendelijke zou zijn ?

    Marc

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...