Ga naar inhoud


Pullo

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pullo

  1. dank voor de reactie. Ik heb reeds een poging gedaan om deze app op de chromecast te downloaden echter lukt het mij niet. Als er iemand is die het ook eens wil proberen zou ik het op prijs stellen. 

  2. Ik heb aangeschaft een chromecast 4K. De bedoeling is om naast VRT en VTM ook mijn regionale zender te bekijken. Deze is WTV-FOCUS. Reeds een een ganse namiddag geprobeerd deze zender in de lijst van apps te krijgen. Zonder resultaat, kan iemand mij verder helpen. Alvast dank. Marc

  3. Crazy Sat,

    hartelijke dank voor de link. Ik was deze reeds tegen gekomen. Echter niet kosteloos. Ik zal geen 30 euro ophoesten voor een handleiding van een toestel die ik niet bezit. gn, Marc

    geant.JPG

  4. Zijn er nog ontvangers waar rechtstreeks de c-band frequentie kan worden ingegeven ?

    Hierbij de specificaties van een ontvanger die blijkbaar populair is in Noord-Afrika.

     

    GN 2500 HD NEW • Chipset : Ali3606 • SCPC et MCPC a recevoir de Ku et en bande C des satellites • Universal, Single, Single S & C Band LNB large bande • Tuner sensibles avec une boucle a travers Diseq C 1.0 / 1.2 / 1.3 (USALS) • Memorisation: 100 satellite, 4000 et 6100 transpondeurs chaînes • Logiciels (donnees, maincode) de mise a niveau via USB ou Ethernet • Interface USB 2.0 (FAT-FAT32-NTFS)

     

    Ik vind van deze ontvanger geen handleiding terug, jammer.

     

    gn, Marc

  5. Wat ik vaststel is het feit dat met de komst van digitale televisie de interesse voor satelliet tv is afgenomen. Of vergis ik mij ? Ik vond het ontvangen van analoge signalen veel leuker. Mijn eerste ontvanger was een Echostar SR-1000, deze werd afgestemd met een draaiknop. Vooral het ontvangen van persagentschappen vond ik plezant. Nu als digitaal is moet er veel meer moeite worden gedaan om dergelijke signalen op te pikken.

    Sinds de komst van digitale tv zie ik ook geen ontvangers meer die een motor kunnen aansturen, nu moet er een V-box worden gebruikt. Aansturing voor een servo zie je ook niet meer. Dit laatste zou nog van pas komen voor C-band ontvangst. Het moet zijn dat er geen markt meer voor is wegens gebrek aan interesse. gn, Marc

  6. ik weet weer wat doen deze zomer. Eerst zal ik een vaste opstelling proberen. Later dan de polarmount afstelling. Heb ik jaren geleden verschillende malen uitgevoerd op schotels van 1.2m voor de KU-band. Toen was het nog analoog en gebruikte ik een zelfbouw spectrummonitor (ontwerp van ON6DV) Zonder veel te moeten instellen waren alle transponders in het spectrum zichtbaar en konden die ook zichtbaar worden gemaakt met de ingebouwde ontvanger. Ging behoorlijk vlot. Vraag mij af nu alles digitaal is of dergelijke polarmount nog gemakkelijk is af te regelen.

  7. ik heb een dielectrisch plaatje.  Wat de ontvanger betreft ben ik er nog niet uit. Ik heb nog een Protek 9720 HD op overschot. De ontvanger die bij de schotel was is een analoge en enkel nog te gebruiken voor de motorsturing (Chaparral MC115)

     

  8. Vele jaren geleden eens een tweedehandse C-band antenne gekocht met motorsturing. Jammer genoeg had ik kort nadien gezondheidsproblemen en kwam van opstellen niks in huis. Nu zou ik er eens werk willen van maken. Ik zou beginnen met een vaste opstelling, het afstellen van de polarmount zou ik nog wat uit stellen.

    Ik zou het liefst de schotel willen richten naar een satelliet met veel FTA maar vooral zenders die niet in de Ku-band zijn te ontvangen.

    Heeft er iemand ervaring met de C-band en kan een satelliet aanprijzen.

    Mijn schotel is een UNI-MAX van 2,30m en als LNB zal ik gebruiken een BSC421 (DMS international) met ruisgetal 13°K.

    Marc (B)

  9. mijn vader zaliger bouwde graag vogelhuisjes voor meerdere broedparen. Het huisje rechts op de foto heeft een afneembaar dak. Binnenin zitten verwijderbare plankjes die voor de verdeling zorgen. Dit huisje is voor vier broedparen. Het huisje dat op de paal van de afscheiding staat is een voederhuisje. De kastjes in de pyloon zijn oa. voor de diseqc schakelaars.

  10. ik heb er eentje besteld. Hopelijk is het de oplossing. Mijn tv heeft altijd LNB spanning af. Dus de tv wordt slave. Mijn protek ontvanger heeft geen LNB spanning in stand-by. De ontvanger wordt dus de master.

    Ik had hier nog een splitter van johansson waarop 2 diodes zijn getekend. Gezien bij de tv de spanning nooit verdwijnt is deze splitter niet inzetbaar.

    Marc

  11. Sprietje,

    het doorlussen verloopt inderdaad niet probleemloos.

    nog eens de signaal weg:

    antenne - ontvanger met doorlusfunctie - tv

    ik had het blijkbaar niet volledig getest, heb het volgende voor.

    kijken via ontvanger met doorlusfunctie (tv staat op hdmi)

    sommige zenders zijn niet te ontvangen.

    Als ik je bijdrage lees dan zou ik wanneer ik kijk via de ontvanger er steeds moeten opletten dat de laatst bekeken zender op de tv zich in het zelfde kwadrant bevind als de zender op de ontvanger. Blijkbaar blijft de satontvanger in de tv werken als hdmi is gekozen.

     

    omslachtig en moeilijk uit te leggen aan de gezinsleden.

     

    Daarom zal ik een ander oplossing moeten zoeken. Een extra kabel naar de diseqc is geen optie. Een splitter of een switch. Een tip wat het meest gebruiksvriendelijke zou zijn ?

    Marc

     

     

     

  12. ik denk dat het die witte was zonder opdruk. De LNB houder heb ik wel vervangen. Ooit heb ik eens een topic over deze schotel met 4 feed monoblock op dit forum gezet. Maar ik vind het niet terug, kan het zijn dat de oudste bijdragen zijn verwijderd. Ik had oude schotels genoeg alsook plaats om het op deze manier uit te voeren. Marc

  13. iedereen hartelijke dank voor de info. Die figuur met de 4 kwadranten is prachtig. Die kleurencode ken ik niet. Het wordt tijd dat ik mij eens verdiep in de laatste nieuwtjes. Als bijlage nog een foto van antennepark. Mijn ervaring leert dat een schotel per satelliet de meest ideale opstelling is. Mijn vorige opstelling was een 4 feed monobloc. Maar sinds ik afscheid heb genomen van joyne heb ik per satelliet een schotel opgesteld. 9° oost heb ik niet meer vandoen. Mijn ervaring met de monobloc was dat deze niet eenvoudig op te stellen was en dat bij regen er toch af een toe blokjes te zien waren op 9°E.

     

    gn, Marc

    (op mijn PC staat de foto rechtop, vreemd dat deze hier 90° gedraaid is.)

    P5233410.thumb.JPG.a4ba1a343e220f2342fbe46bdd411a14.JPG

  14. Het is mij nu duidelijk. Als Protek aan staat zorgt deze ontvanger voor de nodige signalen. Als ik wens dat de TV deze signalen verzorgd moet de ontvanger uit staan. Is voor mij geen probleem gezien ik ofwel tv of wel de ontvanger wens te gebruiken en nooit beiden. Het gebruik hangt af van de provider. (CI ontvanger of CI TV)

    Ik moest enkel weten of er defecten konden op treden, en dat is blijkbaar niet het geval.

  15. Ik heb een samsung tv met ingebouwde satellietontvanger alsook een sat-ontvanger  van Protek (9720HD IP). Ik wens beiden aan te sluiten op dezelfde schotelantenne. Zo kan ik eventueel naar zenders kijken van verschillende providers zonder de kaartjes te moeten wisselen. Tevens kan ik eventueel nog een tweede schotel aansluiten aan de TV gezien deze voorzien is van twee aansluitingen voor satelliet. Twee coaxen van de LNB zijn geen optie.

    Ik sluit de schotelantenne aan op "LNB IN" van de Protek en ik maak een verbinding tussen "IF OUT" en "LNB IN" van de TV.

    Deze configuratie werkt probleemloos. Om te kijken via de Protek moet ik de TV op HDMI plaatsen. Wanneer ik via de TV satellietkijk mag de Protek niet aan staan. Als deze aan staat is er een conflict met de TV. Blijkbaar worden niet de juiste stuursignalen naar de LNB gestuurd. Niet erg als je hiermee rekening houdt.

    Nu is mijn vraag: Als de Protek aanstaat en er treden conflicten op is er dan geen kans op defecten bij ontvanger of TV.

    gn, Marc

  16. Als ik nu abonnee zou zijn bij twee providers en heb weinig zin in het steeds te moeten omwisselen van de cam's wat zijn dan de mogelijkheden. Ik heb reeds gedacht aan een extra ontvanger aangesloten op een hdmi van mijn tv. Ik kijk nu sat via de TV.  Bestaan er geen cam schakelaars ? Nog niks gevonden op het internet.  Marc

  17. een kennis heeft problemen met zijn ontvanger. Het type ben ik vergeten te noteren, maar het is er nog ééntje met een kaartje. Soms vraagt de ontvanger naar het wachtwoord. En het heeft niks te doen met erotiek zenders. Ik heb hem getoond dat hij 1234 moet ingeven. Maar toch vreemd dat hij dit vroeger niet voorhad. Als het probleem zich regelmatig stelt zal ik hem moeten aanraden een andere ontvanger aan te kopen. Iemand al iet dergelijks voorgehad ?

    gn, Marc

×
×
  • Nieuwe aanmaken...