Ga naar inhoud


Mags

Lid
  • Items

    50
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mags

  1. Wat jij schrijft is super onlogisch dan zou je dus voor jou 2de kaart 4.50 betalen en 16 zenders minder ontvangen ik denk niet dat dat de bedoeling is van een 2de kaart.

     

    Als jij geen HD zenders hebt op jou 2de kaart moet jij CD bellen daar ligt het probleem onze lijsten kloppen en daar hoeft niks in vermeld te worden.

     

    Lees al mijn reacties in deze draad er nog eens op na. JA, ik vind het ook SUPERGIGAHYPERMEGA onlogisch, en K#T. Maar heus de enige HD zenders die wel met de grijze kaart te ontvangen zijn, zijn de zenders die ik ook heb als ik mijn kaart eruit trek.

     

    En als je nog wat aandachtiger leest, zie je dat ik uitgebreid geschreven, geëmaild en getelefoneerd heb. CD houdt voet bij stuk, HD nemen of op de grijze kaart geen HD krijgen.

     

    Wat Johan45 zegt

     

     

    Er zijn echter nog 'oude" tweede en derde kaarten die hetzelfde pakket aan zenders ontvangen voor € 4,50

    dat klopt dus ook helemaal, voor alle klanten die ten minste basisHD hebben. Mogelijk zijn er mensen die mazzel hebben, laat CD er niet achter komen want dan mogen ze alsnog €5 extra gaan dokken.

     

    Dit is mijn laatste bericht op dit forum, wordt een beetje vermoeiend om een week lang steeds weer hetzelfde verhaal te moeten oprakelen. Vaarwel Sat4All

  2. Beste Mags

     

    Het is toch echt waar dat de meeste mensen met een extra kaart die maar €4,50/maand betalen gewoon alle HD-zenders kunnen bekijken zoals ook in de lijst staat aangegeven.

     

    Hebben die "meeste mensen" ook een basis-nietHD abo op hun hoofdkaart?

    Nou ja, zelfs als dat het geval zou zijn, het is toch de bedoeling van jouw lijst dat die meer duidelijkheid biedt dan de gebrekkige info door CD zelf. Dus een waarschuwing in de lijst dat een €4,50 grijze kaart geen garantie geeft op HD zenders lijkt me op z'n plaats.

     

    En als je de hele email- en brief-wisseling tussen mij en CD wilt nalezen, ben je welkom. Helaas heb ik telefoontjes niet opgenomen.

     

    Belangrijkste citaat van Esther Hendriks van klantenservice:

     

     

    aangezien de extra kaarten altijd automatisch zonder HD zijn. U kunt er HD aan toe voegen voor 5,- euro extra per maand. De prijs van de extra kaart komt dan op 9,50 per maand. Dit is ook niet aangegeven dat u voor 4,50 per maand ook HD hebt op de extra kaart.
  3. Sprietje, even aandacht ajb

     

    Er staat nog steeds in het bestand dat extra kaart zonder HD wel NPO, RTL, SBS etc in HD zou ontvangen. Dat klopt, als je voor de extra kaart 9,50 betaalt, misschien ook als je een HD pakket op je hoofdkaart hebt, maar wij hebben nooit HD aangevraagd, noch voor oranje, noch voor grijze kaart (waar CD nog steeds 4,50 voor in rekening brengt) en op de grijze kaart zijn dus echt de NL HD zenders niet meer te ontvangen.

    Heus geen probleem met schotel, kabels, switch, instellingen, tv of gekluns mijnerzijds. CD laat me gewoon 4,50 per maand betalen voor gebakken lucht en zegt, neem maar HD als je HD wilt ontvangen.

     

    Ik zeg dus echt CD op, ben me nog even aan het oriënteren op providers. Maar het lijkt me geen overbodige luxe het bestand aan te passen en grijze kaarten van 4,50 een aparte kolom te geven...

  4. Dus alleen door HD is iedereen veel duurder uit of heeft zijn/haar abo opgezegd. LOL

    Extra kaart 1.95 toen 4.50 nu 9.50

     

    Dit klopt wel, dat je in vorige berichten schreef dat ik met mijn basis-nietHD hoofdpakket en basis-nietHD grijze kaart voor 4,50 toch gewoon de NL zenders zou moeten zien die nu alleen nog maar in HD beschikbaar zijn, dat klopte heus niet. En dat ik mijn abo opzeg, dat klopt weer als een bus.

  5. Nou, Alex1970, al ben ik heel blij als mensen meedenken, zo enthousiast als ik was over de reactie van Zunigkyk, zo weinig snap ik van de jouwe. Zeg ik ergens dat ik van TV abonnement af wil? No way! Ik wil alleen de kosten beperken, maar de zapvrijheid behouden.

     

    Je eerste en tweede alinea spreken elkaar volgens mij tegen. Eerst ga je er vanuit dat ik geen tv abo wil, dan ga je het hebben over online allesin1 plus CD aanhouden!? Online allesin1 is trouwens niet bepaald de goedkoopste. Dan kijk ik niet naar aanbiedingsprijzen en ook niet naar geadverteerde internetsnelheden. Bij Telfort hebben we ooit een 4Mb/s abo afgesloten, dat is weliswaar door Telfort kostenloos sneller gemaakt, maar daar hebben we nooit veel van gemerkt. Voor ons gebruik is 4Mb/s prima. En je moet ze de kost geven die voor 40Mb/s betalen die in een zo vreselijk overboekt gebied zitten dat ze niet eens feitelijk 4Mb/s halen...

     

    Freevoipdeal, cheapconnect, skype etc zijn me min of meer bekend. Er zijn nog meer trucs om voice gesprekken te voeren over internet, zelfs via  usenet of POP3, beetje verouderde technieken maar werkt nog steeds, en kost geen cent bovenop je internet abo. Maar daar ben ik ook niet naar op zoek. Binnenshuis zijn 3 dect telefoons in gebruik, buitenshuis twee prepaid mobieltjes die per jaar per persoon 2 tientjes aan beltegoed opmaken. Die configuratie blijft voorlopig zo.

     

     

    Met alleen internet ben je denk ik nog voordeliger uit.

    Daar heb je groot gelijk in, zonder internet is nog voordeliger :grin:

  6. Zunigkyk, heel hartelijk bedankt voor deze zuinig-kijk-tips! Het lijkt me dat je dan SBS en dergelijke nog altijd via de KIJK app kunt zien. Ik heb al een provider gevonden die allesin1 aanbiedt voor 3 tientjes, dat betaal ik nu alleen aan foon en internep, dus dan spaar ik CD uit en houd ook RTL en Canvas.

     

    Bedankt voor het noemen van Sony Editor! Maar hoe je een zenderlijst op usb stick zet mag je me nog uitleggen. Ik had nog nooit van SonyEditor gehoord, heb die zojuist gedownload, geinstalleerd. De help file zegt "Click in your SetEdit window on "File" -> "Read from receiver". You get a message which tells you how to transfer the settings from your receiver to the USB stick/drive." En als ik dat doe, zegt de Sony Editor "Please transfer the settings from the TV set to an USB stick". Jaja...

     

    En zou het een probleem geven dat ik de kanalen graag wel herschik? Ik vind zappen tussen 1 t/m 40 een stuk makkelijker dan tussen 1 t/m 999.

     

    En dan rest nog mijn vraag of die internet-alles-in-1 tv kastjes altijd hdmi uitsturen?

  7. Ik heb een Basis (nietHD) abo (15,95 oranje plus 4,50 grijs), op mijn oranje kaart  ontvang ik voor zover ik weet alle BasisHD zenders, maar op mijn grijze kaart ontvang ik alleen nog SD en FTA HD. Maakt mij niet veel uit, ben toch van plan CD vaarwel te zeggen, maar het overzicht klopt wat betreft de grijze kaart dus niet.

  8. Zes jaar geleden begonnen met satelliet kijken, was toen VEEL voordeliger dan welke andere provider ook. Met als bijkomend voordeel keus uit waanzinnig veel buitenlandse radio en tv zenders in prima kwaliteit. Inmiddels is CD van € 10 voor de oranje en €,1,95 voor de grijze kaart gegaan naar € 15,95 voor de oranje en € 9,95 voor de grijze kaart, € 25,90 totaal.Terwijl de Engels- en Franstalige zenders waar ik het meest gebruik van maak ook gratis te ontvangen zijn.

     

    Mijn internet/telefoonprovider is net zo hard gestegen, eerst € 14,95, gratis bellen, geen tikken naar nu een maandrekening van boven de € 30,- die wel afhankelijk is van telefoongebruik.

     

    Voor de Nl zenders, internet en bellen wil ik dus binnenkort overstappen naar een provider met een zacht geprijsd alles-in-1 pakket.

     

    Ik heb zojuist geprobeerd of mijn  TV's met ingebouwd CI slot ook mijn voorkeurszenders konden blijven ontvangen als de CI module met CD kaart eruit was. En dat ging probleemloos. Dus in principe kan ik lekker satelliet blijven kijken zonder CD kosten.

     

    Maar als ik dat spul (CI en CD) van de hand doe, betekent dat dan dat ik bij een eventuele rescan zelf met de hand satellietposities, signal rate en de hele reutemeteut met de hand moet gaan invoeren? Is het daarvoor dan raadzaam om toch 1 setje CI en CD achter de hand te houden om in geval van nood een fastscan te kunnen doen? Of werkt fastscan sowieso alleen als het abonnement loopt? Of blijft fastscan toch wel werken?

     

    Voor zover ik weet gaat van het kastje van mijn aanstaande provider het TV signaal de TV in via HDMI. Of zijn er ook dat soort kastjes die via de F connector mijn tv in willen? Helaas kan ik daar op de sites van de meeste providers niks over vinden...

     

  9. Sorry dat ik het op deze manier doe, maar de laatste CD pakketten xml van Sprietje die ik hier kan vinden is van begin 2016. En ik heb geprobeerd Sprietje een PM te sturen maar dat lukt niet. Verder vind ik dat Sprietjes werk hier best in het zonnetje gezet mag worden, zo leren ook meer mensen zijn CD pakketten xml kennen :)

     

    Naar mijn ervaring klopt er niet veel meer van die xml, veel zenderwijzigingen en voor mij is er op de grijze kaart met basispakket zonder HD wel heel veel gewijzigd. Alle HD zenders die niet gratis te ontvangen zijn, zijn op zwart gegaan. Daarover ga ik zo nog een draadje aanmaken.

  10. Dus elke keer dat je wilt zappen naar een zender op een andere satelliet moet je:

    -erbij nadenken op welke satelliet de gewenste zender zit

    -dat op de controller ingeven

    -wachten tot die lockt

    -dan TV/tuner zappen

    ???

    poe wat omslachtig. Mijn eerste satelliet ervaring was met een selfsat koffertje met rotor en disecq controller, ook niet ideaal maar goedkoper en een no-brainer qua zappen.

  11. Volgens mij MOET die snipe ook naar Diseqc luisteren. Dat is de enige manier waarop een tuner hetzij een seintje aan een rotor controller kan geven, hetzij van LNB kan schakelen. Gedachten lezen doet de Snipe niet... Ik kan er ook niks over vinden, maar was 't niet zo dat voor rotor controle Diseqc 2.0 of hoger nodig was?

     

    Oh ja AdriO, het is inderdaad zoals ik al zei, als je TV en tuner aan of standby staan en nog een coax kabel naar de schotel hebben waar de andere coax aansluiting los hangt dat je dan een mooie ruisgenerator hebt voor je marifoon. Ik ben wel een leek op 't gebied van satellieten richten, symbol rates en zo maar dit ligt toevallig binnen mijn expertise.

  12. AdriO, wat een pech van die krassen. Ik hoop voor je dat schade aan dek en antenne meevallen.

     

    Had je de TV en/of tuner nog wel aan voeding hangen? Dan lijkt 't mij niet zo vreemd als de open coaxaansluiting aan de antenne tbv de controller een signaal kan geven wat 5 meter verderop als ruis op de marifoon wordt opgepikt. Als alles weer in elkaar zit en de coax mantels schermen de boel af, horen je schotel en marifoon elkaar niet noemenswaardig te beïnvloeden. De marifoon is FCC class C, satellietontvangst is class B en kan in theorie signaal van class C apparaten oppikken, andersom hoort bij correcte installatie (waarbij dus geen coax connectoren loshangen) niet te kunnen.

  13. Sprietje, bedankt!. Dat red ik dus niet met een tandenstokertje ertussen wurmen :eek:
    Overigens zit ik ineens aan de hand van mijn berichtje aan AdriO te denken dat er nog iets raars is. Mijn kop voor 1 TV moest ik voor de fastscan vertellen in welke Disecq volgorde de boel zat, anders had ik maar 1 satelliet goed. Mijn huidige kop heb ik dat nog nooit verteld en die pakt volgens mij 3 van de 4 satellieten, 19, 23 en 28, alleen de zenders waar (13) achter staat (is dat hotbird?) doet 'ie niks. Zou het kunnen dat ik eigenlijk al die tijd de verkeerde kop voor de NL zenders aan het gebruiken ben? Dat ik toch ook bij deze kop de Disecq settings door elkaar moet husselen? Of dat het misschien wel een kop is die eigenlijk gebouwd is om naar b.v. Turkse of Surinaamse satellieten te kijken?

  14. AdriO, ik weet niet of jouw spul ook iets met Disecq te maken heeft, maar dat heeft mij in het verleden ook wat hoofdbrekens opgeleverd. Bij mijn vorige schotel met 3 losse koppen had de installateur een 10 naar 1 programmeerbaar Disecq kastje ertussen gestopt dat meer ellende dan goeds bracht. Toen ik dat verving voor een niet programmeerbaar 4 naar 1 kastje, was het opgelost, tot de zon op mijn plastic schotel mijn koppen roosterde.

     

    Mijn eerste Multytenne (voor één TV)  was ook niet zo'n succes qua Disecq. Voorafgaand aan een fastscan moest ik 'm steeds vertellen in welke volgorde de koppen zaten, anders had ik maar op één kop ontvangst. Als ik het verkeerd deed (uitproberen want ik was steevast het briefje kwijt) kon ik soms nog wel een paar zenders van een andere satelliet ook oppikken, heel vergelijkbaar met wat jij beschrijft.

  15. Ik heb ooit al eens dit forum afgestruind naar berichten over multytenne, was niet om vrolijk van te worden. Vooral veel negatieve opmerkingen. Vandaag weer dapper gezocht en gelukkig wel een nuttig draadje van kort geleden gevonden:https://www.sat4all.com/forums/topic/331626-multytenne-uitrichten. Ik zie daarin Sprietje raad geven voor Den Helder, Alkmaar en Den Haag. Ik woon tussen Abcoude en Weesp in. Ik hoop dat Sprietje dit leest en ook voor mij de juiste cijfertjes weet? Helaas kan ik Sprietje geen PM sturen.

     

    Door dat draadje weet ik in elk geval wel dat er iets totaal fout zit in onze ophanging, de muurplaat kiert iets aan de bovenkant waardoor het geheel dus iets naar het westen hangt, kennelijk een doodzonde.

    schotel.jpg

  16. Misschien zeg ik iets heel doms, maar als al die FTA zenders 't wel doen, zou ik me zorgen maken of het heractiveren van de CD kaart wel goed gegaan is, of dat misschien die kaart slecht contact maakt of naar z'n grootje is?

    Overigens gun ik AdriO alle onbezorgde kijkgenot van de wereld, maar ik ben wel jaloers hoe alle aanwezigen in deze draad hem wel proberen te helpen, terwijl er relatief weinig aandacht is voor mijn Multytenne probleempje. Vanochtend kon ik weer geen enkele NL zender ontvangen bij lichte bewolking, alle engelse zenders snoeihard zonder 1 storinkje.

  17. AdriO, misschien heeft het zin om de kaart even opnieuw te activeren, als je dat al niet gedaan hebt? Ik heb ook wel's zo'n probleem gehad waarbij de kaart om raadselachtige redenen ineens gedeactiveerd was. Voor zover ik weet heb je met een gedeactiveerde kaart tegenwoordig ook geen Ned 1, 2 ,3 meer, maar nog wel CD info, BBC, een vele andere. Verder ben ik ook een leek hoor. Succes

  18. Bedoel je dat de symbol rate gewijzigd is om nog twee zenders met blote meiden te kunnen bieden? Ach ja, sex sells. Zal Canal Digitaal een zorg zijn dat ze ook a-technische klanten hebben die hetzij denken

    • dat ze geen ontvangst hebben door het slechte weer
    • dat hun boeltje ontregeld is en in de rij moeten staan bij de installateurs om het weer aan de praat te krijgen
    • die zich wild schrikken omdat ze denken dat hun dure tv het loodje heeft gelegd

    En 't zou me ook niks verbazen als er installateurs zijn die ze dan graag in de waan van punt 3 laten om een nieuwe TV te slijten... en de ouwe "gratis" afvoeren...
    Nee hoor CD, tuurlijk hoef je niet vooraf je klanten met een briefje of emailtje op de hoogte te stellen. :mad:

  19. Beste Mags

     

    Ik vermoed dat je de kop met twee aansluitingen tweedehands gekocht hebt.

    Als deze slechter signaal geeft dan de kop met één aansluiting, dan moet het toch aan die kop liggen. De kop kan namelijk maar op één manier gemonteerd worden en dat is als de twee pijpjes in de gaten van de kop vallen en de montageschroef door het gat tussen de twee pijpjes geplaatst kan worden.

    Het is wel verstandig een regenkapje op de kop te plaatsen zodat er zo weinig mogelijk regendruppels op het kunststof voorfront komen.

    @Sprietje, ja, die dubbele kop was tweedehands maar de gemiddelde ontvangst is niet slechter dan die van de enkele. Enige verschil is dat de enkele soms op Engelse zenders stoorde en de dubbele soms op Nederlandse zenders. Meest opvallend is wel dat de best werkende zenders(NL bij kop een, BBC bij kop 2) vrijwel 100% perfecte ontvangst geven, zelfs als er pekzwarte hagelbuien van hier tot de horizon zijn. De pijpjes zitten in de gaten, de schroef zit op z'n plek. Ik sta niet elke dag op die doodenge ladder, maar bij het bevestigen van kop2 had ik 't gevoel dat 'ie wat speling had. Misschien helpt een tandenstoker er tussen prikken al, geen idee. Zonder de benodigde kennis en meetapparatuur is het onzin om de trap op te gaan (met mooi weer en goeie ontvangst), tandenstokertje op een willekeurige plek prikken, slecht weer afwachten of het resultaat beter of slechter is etc. Kan ik je misschien buiten het forum bereiken (PM lukt niet)? Hier is off topic

  20. @erwinnaar

     

    Mastje beetje kantelen richting Oosten misschien? Sprietje weet precies hoeveel.

    Ik ga Sprietje een PM sturen, bedankt.

     

    @ceesv

     

    De BBC heeft niets veranderd, maar daarover zeg je dat die ook sinds eergisteren beduidend slechter is geworden?

     

    Ik denk dat er bij jou iets anders aan de hand is.

    Denk dat het puur toeval is, dat BBC last heeft gehad van wolken die ik niet zag. Of dat de TV (met ingebouwde CDkaart houder) in de war is geraakt , misschien dat CD de niet instelling/zenderlijst net verstuurde dwars door heftig onweer. In elk geval was 't gisteravond zwart beeld behalve op kanaal 14. Fastscan vond 0 zenders, met de hand getracht de juiste scanrate in te voeren, nog eens scannen, weer niks. Uiteindelijjk de hele TV maar terug naar fabrieksinstelling, 709 zenders gevonden, alles zonder storing te kijken (fingers crossed)

  21. Ik heb een Multytenne Twin (klein vierkant schoteltje met 4 koppen in een grote doos en twee TV aansluitingen). Eerst was het er een met maar 1 tv aansluiting, de dubbele kop heb ikzelf vervangen. Met de enkele kop, geïnstalleerd door een installateur, hadden we perfect beeld behalve bij slecht weer storing op bijvoorbeeld BBC, maar bleven de NL zenders het ook met slecht weer wel doen. Sinds ik de dubbele kop heb opgehangen was die situatie omgedraaid, BBC ook bij heel slecht weer wel ontvangst, NL regelmatig blokkerig of geen signaal. De schotel zelf is daarbij niet verdraaid dus de kop zou kennelijk een iets andere stand moeten hebben. Sinds eergisteren is het beduidend slechter geworden, BBC en NL, zelfs als van hier af tot de horizon geen wolkje te zien is. Ik kom vast van goeden huize, @Moderator, 0.3dB is hier echt merkbaar. Als er een heel goede schotelrichter omgeving Amsterdam meeleest, ajb een PM sturen.

  22. Vanochtend ben ik door alle gewoon bereikbare menu's gezapt en zowaar heb ik daar nog een beetje het gedrag van die Sony kunnen dresseren. Helemaal opzitten en pootjes geven doet hij nog niet. Het service menu van askvg.com krijg ik op deze Bravia niet, maar ze zeggen ook zelf For some new models the above mentioned method might not work.

     

    Ik betwijfel of dat service menu de optie biedt om een ander OS erop te zetten. Sony is expert in het dichttimmeren. Oudere Bravia's boden slimme tweakers wel min-of-meer rootaccess, maar ik ben nog niemand tegengekomen die er echt een ander OS op heeft gekregen. Sony is er ook erg voorzichtig mee dat de opnamefunctie in de Bravia niet tot piraterij leidt. Iets wat ik op de tv beneden heb opgenomen, kan ik echt niet op de identieke tv boven afspelen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...