Ga naar inhoud


cheapconnect

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door cheapconnect

  1. @hansputters, er was bij CheapConnect geen storing vanochtend.

     

    Er zijn diverse aanwijzingen dat er problemen waren op 'het internet' vanmorgen. Wij kunnen hier fysiek/netwerk technisch geen oorzaak aan knopen, omdat dit bij externe partij(en) ligt.

     

    Vergelijkend dat u boodschappen wilt doen bij een supermarkt in een dorp verderop, maar er niet kan komen omdat een paar straten verderop een waterleiding is gesprongen. De supermarkt weet dat er problemen waren, omdat er geen klanten van het dorp verderop komen, maar kan geef effect uitoefenen op een waterleiding (een paar straten verderop)

     

    Hoe vervelend we het ook vinden, we kunnen hier niets aan doen en veel informatie over de exacte toedracht krijgen wij niet, omdat het een stuk verderop 'het internet' gebeurd.

  2. Het probleem is gevonden en opgelost. Inhoudelijke (technische) uitleg betreft DNS errors FritzBox:


     


    *Problemen met registraties FritzBox*


    FritzBox gebruikers konden meldingen 'DNS error' vinden in de log file van het apparaat. De FritzBox her-registreert zichzelf elke x seconden op ons platform, dit om de sessie naar de buitenwereld op te houden. Een registratie is nodig om voor het CheapConnect platform te weten hoe een inkomend telefoon gesprek afgeleverd moet worden.


     


    Als er een fout optreedt tijden deze her-registratie is *niet* automatisch het toestel onbereikbaar voor gesprekken, er wordt dan nog even gebruik gemaakt van de laatst succesvolle registratie.


     


    *Oorzaak*


    De oorzaak lag hem in de manier hoe de tweede nameserver, welke wij voor redundantie gebruiken, de gegevens overnam van de eerste nameserver. Tijdens het overnemen van de gegevens kon het zo zijn dat de tweede nameserver even tijdelijk geen gegevens terug stuurde of met een te lange response tijd.


     


    *Waarom alleen bij FritzBox?*


    FritzBox kiest willekeurig de eerste of de tweede nameserver, op moment dat deze tweede nameserver niet op tijd gegevens terug stuurde, genereerde de FritzBox de DNS error. Waarbij andere apparaten dan automatisch overschakelen naar de andere nameserver stopt de FritzBox de eerste poging. Vanwege dit laatste is alleen bij FritzBox dit probleem in de logfile zichtbaar.


     


    *Oplossing*


    Het synchroniseren van de nameservers gebeurd nu op een andere manier, waardoor de verzoeken naar de nameservers altijd geantwoord worden.


  3. Goedemiddag,

     

    Test is nog niet helemaal voltooid, maar dit is wel een goed aanknopingspunt!

    Ons vermoeden is dat FritzBox net even anders met DNS omgaat dan andere SIP devices, dit zijn we nu lokaal hier ook aan het uitzoeken.

     

    Samen met Beetle zullen we de resultaten vergelijken en uiteraard de juiste zaken verbeteren tbv FritzBox. Meer technisch inhoud zullen we uiteraard ook vrijgeven.

  4. Wij werden geattendeerd op dit topic dmv van een mail, we waren vooralsnog niet op de hoogte van dit topic.

     

    Wat betreft DNS uitval hebben wij alleen meldingen van Fritzboxen ontvangen, samen met (vermoedelijk Beetle) hebben we een klein test traject gestart om bepaalde zaken uit te sluiten.

     

    Om het centraal te houden verzoek ik een wellicht een topic te openen op ons eigen forum,

    we houden sowieso contact via Beetle (vermoedelijk ;-)) en zullen proberen dit topic tijd van tijd te controleren.

  5. Deze discussie gaat over een verloren topic op ons eigen forum, welke nogmaals, geen bijdrage had aan het algemene verhaal en een specifiek geval was. Onze excuses als wij u of iemand anders hiermee geraakt hebben. Gelukkig heeft het niets met onze dienstverlening te maken en er is dan ook geen reden voor deze ophef.

     

     

    Heldere discussie heren (dames zullen zich wel niet druk maken om zulke -banale- aangelegenheden ?!?) , bedankt voor jullie bijdragen.

    Ik ben bang zo langzamerhand aan bewustzijnsvernauwing te gaan lijden, er zijn hopelijk nog andere spelers dan BPC en CC qua Voip-in.

     

    Hebben jullie misschien namen paraat en zo mogelijk praktijkervaringen van horen zeggen?

     

    Eigenlijk ben ik, naast BPC, in feite al goed uitgerust door ooit een 085-nummer, voor een Euro, bij Voipbuster aangeschaft te hebben.

    Werkt altijd, nog nooit enige uitval in de log's van mijn router kunnen ontdekken...

    Maar...ik heb geregeld gemerkt dat bellers ten onrechte een koudwatervrees hebben om een dergelijk numer te kiezen uit vrees met torenhoge tarieven geconfronteerd te worden.

    Dat is dus niet zo maar toch

     

    Bedankt alvast voor eventuele suggesties!

  6. Ons gebruikersforum is voor algemene zaken, dit betrof een specifieke geval voor een account (welke overigens gewoon binnen ons automatische systeem 'automatisch' is hersteld). Voegde verder niets toe voor andere gebruikers en was iets wat via onze supportdesk (en ook later is) beantwoord had moeten worden.

     

    We bieden geen support forum, maar bieden via het forum een medium om gedachten te wisselen over nieuwe functies en diensten. Zodra het gaat om account specifieke zaken, kan dit niet anders dan verlopen via onze supportdesk. Lijkt me niet meer dan normaal.

     

    Toch nog even een domper op de algemene feestvreugde rondom Cheapconnect gemeld.

    Daar ik overweeg over te stappen houd ik hun gebruikersforum nauwlettend en geregeld in de gaten.

    Mij viel op dat een kritische  thread over het in rekening brengen van onjuiste 0900-kosten inmiddels verwijderd is.

     

    Het heeft er dus schijn van dat Cheapconnect het grote voorbeeld Budgetphone achterna gaat......

    Ik vraag me af hoe lang het lokker-tarief van € 8,95 gehandhaafd blijft.

     

    Vooralsnog maar even de kat uit de boom kijken; never change a winning team

×
×
  • Nieuwe aanmaken...