Ga naar inhoud


mark111

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mark111

  1. Ik heb het al in meerdere topics uitgelegd hoe je de landcode van een Samsung tv wijzigt, maar hier komt ie nog een keertje:

     

    Met de F serie van Samsung uit modeljaar 2013 gaat het als volgt:

     

    Het toestel staat dus bijvoorbeeld op EU- Germany, en na het kanalen zoeken op Astra 1/2/3 staat ARD en ZDF op de 1e en 2e plaats. En je kan alleen maar kiezen voor Duitsland/Zwitserland/Oostenrijk. De menu-taal is overigens wel in Nederlands in te stellen.

     

    Je moet de tv uitzetten en opnieuw inschakelen door op de AB vrij snel achter elkaar op: INFO > MENU > MUTE > POWER te drukken. Even wachten en de tv komt in het service menu. (eigenlijk alleen voor de tv reparateur!)

     

    Oppassen met wat je doet nu, Je gaat naar: "Options"  en dan naar "Local-set" > EU-Germany en dat verander je in "EU-Benelux (op pijltje links/rechts drukken) dan  terug naar: "Factory reset"  en dan gaat de tv uit, dan weer gewoon aanzetten met Power,  dan moet je alle instellingen opnieuw doorlopen, maar nu kan je gewoon kiezen voor CD/TVV/TELESAT fastscan en HD of SD lijst of de tv gebruiken met een CI module voor de kabel (Ziggo/UPC/Delta)

     

    Groeten Dunhans.

    Hoi Dunhans,

    Het is al even geleden, maar afgelopen weekend heb ik hem aan de muur gehangen en geinstalleerd. Het is de UE22H5610 geworden. Heb de tip gevolgd om in het service menu te komen, en dat lukt. De menu structuur is iets anders, en na enig zoeken heb ik de regiosetting gevonden. Het is de enige optie die grijs is, en niet te wijzigen is naar de EU Benelux. Heb je nog een tip op me verder te helpen?

  2. Maar het gaat er om dat ik hem wil gebruiken met canal digitaal.

    En het betreft een eu model, dit staat er dan bij:

     

     

    Samsung UE22H5680 - EU Model

     

    (LED-TV, HD-ready, DVB-T/-C/-S2, 100 Hz)

     

    Dit betreft het EU model van de Samsung UE22H5680 LED-TV. 

    Belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen een EU model en een BE/NL model zijn:

     

    EU modellen zijn over het algemeen aanzienlijk goedkoper dan het BE/NL model.EU modellen hebben gewoon een menu in het Nederlands of FransEU modellen met Smart-TV werken probleemloos met alle Nederlandse en Belgische appsTelevisie kijken via de externe mediabox/decoder is geen enkel probleem.EU-modellen zijn echter niet gecertificeerd voor de CI+ -insteekmodule* van de kabelaanbieders Ziggo, UPC, Delta, Caiway, CanalDigitaal, Numericable en Telenet.EU-modellen hebben niet altijd een Nederlandstalige handleiding (deze zijn vaak gewoon te downloaden op de site van de fabrikant)

     

    De garantieperiode voor de EU modellen is zoals wettelijk voorgeschreven, minimaal twee jaar. 

    Indien je meer informatie wenst over dit EU model, stuur dan een mail naar info@***Geen-reclame***.nl.

    *=Met de CI+ Module heb je geen mediabox/decoder of extra afstandsbediening nodig om digitale televisie te kijken

  3. Ik wil graag een Samsung UE22H5680 voor in de keuken kopen om de volgende redenen

    • DVB s2 aansluiting voor de sat (canal digitaal)
    • Lekker klein voor in de keuken
    • Smart tv
    • We hebben in de woonkamer een Samsung UE46F8000

    Deze wordt niet in NL geleverd, wel in Duitsland. In NL wordt wel een lager model Samsung van 22 inch verkocht, maar deze heeft geen DVB S2 aansluiting.

    Nu begreep ik dat op dit Duits model wel alle zenders ontvangen kunnen worden, maar het een heel gedoe is het in de juiste volgorde te krijgen.

     

    Wie kan me helpen of dit wel / niet kan, en wat een eventueel handige oplossing is?

     

    Groet,

    Mark

     

  4. Beste gebruikers,

     

    Sinds enige tijd kan ik een aantal Duitse kanalen niet meer ontvangen.

    In de standaardzenderlijst zijn dat 111 ARD-das Erste, 114 RTL Television, 115 RTL II (D) en 116 Super RTL.

    Volgens mij zijn dit vrij te ontvangen zenders, en ontving ze verder eerst ook altijd.

    Opnieuw de zenderlijst inladen helpt niet.

    Kaart heractiveren hielp ook niet.

    Heb een HDTV-pakket en FamilieHD-pakket.

    De TV is een Samsung UE46F8000.

    Misschien kan een van jullie me helpen?

    Gr Mark

  5. Je hoeft de grens niet over, is hier gewoon via nederlandse webshops te bestellen.

    En weet je hoe je de landcode aanpast?

     

    Als je bijvoorbeeld bij tweakers kijkt, daar staat dat de UE22F5410 wel een DVB-S heeft, maar die heeft ie niet dus, jammer dat ze dat niet goed vermelden.

     

    Hoi Dunhans,

    Ik heb wat sites gevonden. Dank je.

    Geen idee hoe je landcodes aanpast......

    Klopt dat tweakers het niet goed had. Maar was al gewaarschuwd boven om ook goed op de site van de fabrikant te kijken..

    Dank overigens voor je hulp en tips.

    Mark

  6. Hallo Mark111,

     

    Ik ben heel tevreden met de Samsung UE22F5470SSXZG

     

    Meestal is dat een eu model of een duits  (SSXZG) model en dan werkt de fastscan kanalen functie van Canaldigitaal niet.

     

    Als je dat omzet naar BENELUX heb je een perfect klein toestel met satellietaansluiting die probleemloos werkt met de mediaguard module of een Aston 1.07 cam (aanbevolen) Een nieuwe kanalenlijst wordt automatisch geupdate en de samsung modellen zijn gecertificeerd door CDS.

     

    Ik heb ook nog een Samsung UE22F5410AWXXN gevonden, aan de laatste letters te zien zou dit een model zijn die op Benelux/Nederland is ingesteld, maar let goed op of er wel een DVB-S tuner inzit! Rond de 250 euro kostten ze.

     

    Suc6 met je keuze en laat ons nog even weten wat het geworden is, vinden we leuk hier........

     

    Groeten Dunhans.

    Beste Dunhans,

     

    Ik heb deze niet op de NL site van Samsung gevonden, maar staat inderdaad wel op de Duitse site. Ik heb in de woonkamer de UE46F8000, dus dit is denk ik de perfecte aanvulling........ Weet je of die ook in NL verkrijgbaar is, of moet ik ff naar BRD?

  7. Hallo, ik heb sinds 2 weken een Samsung UE46F8000 aan de muur hangen. Het is het net nieuwe model van Samsung. Dit toestel heeft 2 tuners aan boord, en ik heb het toestel met 2 coaxkabels aangesloten aan de LNB in de schotel. Bij ons ligt namelijk geen kabel.....

    Heb Canal Digitaal via de CI-S2 module. Sinds gisteren heb ik ook een harde schijf aangesloten op een usb aansluiting. Opnemen lukt, maar ik wil ook graag opnemen op een kanaal terwijl ik naar een ander kanaal kijk. Dit lukt mij tot nu toe niet, heeft iemand een idee wat je moet instellen om dit wel te laten lukken?

    Groet van Mark

×
×
  • Nieuwe aanmaken...