Ga naar inhoud


Olga2000

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Olga2000

  1. Beste mensen,

     

    ik weet niet zo goed waar ik naar op zoek ben. Wellicht daarom kan ik het niet vinden. 

     

    Mijn moeder kijkt naar Russische tv via schotel. Binnenkort verhuist zij naar een woning waar een schotel plaatsen onmogelijk is. Een paar oude Russinnen hebben aan mijn moeder verteld dat zij Russische zenders via internet kijken. Hoe weten ze niet, via een kastje op tv. Werkt net als via satellite kijken.

    Nou, ik kan ook Russische tv via internet kijken: ik ga naar een site en open stream, naar andere site en open stream...etc. Maar zo’n oude mens als mijn moeder moet kijken zoals via schotel nu gebeurd: gewoon zappen en niet websites gaan intikken.

     

    schijnt dat via  website je makkelijk zo’n kastje kan kopen. Maar hoe heet zo’n kastje? Hoe moet je die instellen? Is er provider nodig en hoe ik di kan vinden? Mijn moeder hoeft geen Nederlandse zenders, alleen Russische.

  2. Het ontvangen van één of meerdere satellieten is niet ontvanger gerelateerd maar wordt door de schotelconfiguratie bepaald.

    Voor elke satelliet die jij wil ontvangen heb jij een extra LNB op je schotel nodig.

    Voor de ontvangst van Hotbird en Astra2 heb jij dus 2 LNB's plus een passende switch (DiSEqC) nodig.

    Ok, Mijn moeder heeft al een LNB, voor Hotbird, dus ik heb nog eentje nodig voor Astra2 + switch (en iemand die dat allemaal kan aansluiten en configureren). Verder kan ik bv. VU+ Solo en VU+ Zero nemen (ze kunnen met elkaar communiceren en Zero streamt beter). Maar zou ik ook bestanden van VU+ naar mijn computer kunnen downloaden (dus niet alleen streamen), als ik ze wil bewaren?

    En hoe zorg ik dat wij tegelijkertijd bv naar verschillende zenders op Hotbird kijken? Doet switch dat? Of moet nog iets erbij?

     

    Mijn moeder heeft zo'n modem met ingebakken router van Ziggo. Zou ik beter een router voor haar aanschaffen en dat ding van Ziggo in bridge laten zetten? Met router kan ik beter omweg en zo nodig googelen. Met software ben ik beter dan met hardware.

     

    En zodra dat alles in elkaar gezet is en werkt, moet ik (in iedere geval op mijn computer) satelliet kunnen kijken...toch? 

  3. Mijn ervaringen met streamen van een receiver zijn wisselend. Ik kijk vrijwel alles via streaming (heb nu twee Vu Zero's staan die alleen streamen en niet op een TV aangesloten zijn) en heb matige ervaringen met veel receivers gehad. Wat altijd belangrijk is dat de CPU niet al te zwak ik, je niet buffert via netwerk naar een NAS bijvoorbeeld en dat de netwerkverbinding okay is. Als je de netwerkstream op byte niveau bekijkt zie je dat ze echt veel correctie pakkets sturen. Duidelijk is de netwerk aansluiting een sluitpost bij de ontwikkeling, iets wat je ook ziet door het gebruik van goedkope modules daarvoor.

     

    Van de diverse VU modellen die ik hier gebruik is de Zero veruit de beste voor streaming. Start de connectie vlot op, stabiel en zelden een probleem. De VU 4K netwerkaansluiting is problematisch (naar mijn mening op hardware niveau) en ik het duurt vaak wel een minuut voor de stream (HD) stabiel is.

    VU zero is singel ontvanger. Dat betekent dat die een zender tegelijk kan weergeven. Niet echt handig als je een zender wil opnemen en andere kijken. Maar kan die zenders van twee satellieten ontvangen? Ik wil namelijk Astra2 en Hotbird ontvangen.
  4. Ik woon in een flatgebouw waar het plaatsen van een satelliet bijna onmogelijke opgave is. Als niet VVE, dan de gemeente zullen moeilijk doen. 

     

    Echter, mijn moeder (woont net als ik, in Den Haag) heeft satelliet. Zij kijkt nu naar zenders direct op tv en gebruikt daarbij dus tuner van de tv. Zij zou graag willen uitzendingen opnemen. Ik zat dus te denken, wij kunnen een losse ontvanger kopen, die ook op internet aangesloten kan worden. 

     

    Mijn idee is, al kan ik niet direct satelliet kijken, ik zou via ontvanger van mijn moeder uitzendingen kunnen opnemen (en zij ook) en dan via internet kopiëren/streamen (door op ontvanger van mijn moeder inloggen vanuit mijn huis) naar bv mijn computer (wij beide hebben vrij snelle internet) en dan zou ik zo kunnen kijken. 

     

    Op haar schotel heeft zij een kop (lbn?) en daar loopt een kabel naar tv. Meer dan dat kan ik eigenlijk niet vertellen. Jaar of 10 geleden is door een vage kennis geïnstalleerd en ik heb geen idee hoe dat allemaal werkt. Met internet en computers ben ik handiger. Wat ik wel heb uitgezocht is dat mijn moeder ontvangt Hotbird (en die wil ik ook), maar ik wil ook Astra2 ontvangen voor Engelse zenders.

     

    Is wat ik wil te realiseren? Welke ontvanger kunnen wij het beste nemen (als zoiets bestaat)? Kan ik iemand inhuren om zoiets te installeren? Ik heb hard hoofd in dat ik het zelf voor elkaar zal krijgen... Waar moet ik opletten? 

    Eigenlijk alle adviezen zijn welkom.

  5. Plaatsen van schotel binnen in woonkamer is geen optie: volgens mij moet schotel kwartslag gedraaid worden, wil ik die goed op Astra gericht hebben.

     

    Ik was al hoe dan ook van plan om een transporante schotel te nemen.

    Eerst denk ik ga ik langs gemeente om duidelijkheid over de eventuele vergunning te krijgen.

     

    Iedereen zo veel dank voor reacties en adviezen! :)

  6. Ja, gemeente gaat wellicht niet zo snel zeuren... maar VvE wel! Dat weet ik zeker... Nu hoorde ik dat mijn kozijn (aan buitenkant) ook nog eigendom van VvE is... dan wordt het langzamerhand een hopeloze zaak... :-(

     

    Dat oplossing in Turkije lijkt mij een zeer mooie! Maar men in Nederland heeft dus andere beslissingen genomen: kabel en Interactieve TV via internet... lang niet zelfde als Schotel!!! In Turkije is er waarschijnlijk geen kabel??..

  7. Wettelijk verboden? Er was toch een uitspraak van Europese commissie of zo dat alle nationale "verboden" op schotels opgeheven had, o.a. dat het niet "mooi" is, geen argument meer? In verband met recht op informatie...

     

    Er wordt volgens mij ook in 'verbod' van onze VvE niks over het uitsteken van de schotel en de voorgevel, maar slechts dat het niet op de muur of balkonhek mag. Natuurlijk men wil het niet omdat het "niet mooi", maar juist deze argument proberen ze te vermijden.

  8. Hoi! Dank je wel voor reacties! Is heb een afbeelding van het gebouw (een beetje op afstand, anders moet ik zelf foto maken) toegevoegd. Richting is goed.

     

    Mijn voornamelijke zorg is VvE. Ik heb even goed naar plaatje met tussen de raam geklemde bevestiging... maar ik denk dat ook dat zal niet mogen. Het probleem ligt natuurlijk vooral in het feit dat VvE met alle macht voorkomen wil dat er schotels op de gevel verschijnen. De enige waterdichte systeem is de bevestiging binnenhuis.. maar er zijn ook rubbers (tegen regenwater) in de kozijn en zo... dus een uitsparing in kozijn/deur is ook niet bepaald optimaal, al zou alsnog denk ik kunnen als professioneel gedaan zou zijn.

     

    Ik begrijp de onwil van VvE, ik ben ook eigenaar. Toch denk ik dat het mogelijk is om esthetisch verantwoord een schotel op de gevel te plaatsen. Ik wil wel kijken of er schotel in rode kleurtje te verkrijgen is (eventueel te verven) etc. en een kleinst mogelijk schoteltje en zo..

    post-67520-0-10401100-1368603926_thumb.jpg

    post-67520-0-38006200-1368603935_thumb.jpg

  9. Hallo,

     

    Ik woon in een hoge flatgebouw. VvE verbiedt schotels niet, maar je mag ze plaatsen alleen op je balkon (privé gedeelte). Hier komt het... Bijna niemand heeft een balkon! Wij hebben een Frans balkon wat in feit is een extra grote raam. 

     

    Ten strengste is verboden om schotels aan de gevel of op het dak te plaatsen, want dat is eigendom van VvE. Zelfs aan de hek van de Frans balkon mag het niet. Het is gewoon een variant op het verbieden. Er werd een belachelijke idee gelanceerd om schotel in de woonkamer (!) binnen te plaatsen.

     

    Ik woon redelijk hoog, 3-de verdieping, andere hoge gebouwen zijn op afstand, geen hoge bomen. 

    Ik heb een idee gekregen, maar ik weet niet of het technisch haalbaar is en wellicht is die net zo gek als het idee om schotel in de woonkamer te plaatsen.

     

    Ik zou kunnen een soort stevige rvs stang aan de binnenkant van mijn huis vast kunnen maken, een uitsparing in mijn houten kozijn uitzagen zodat stang naar buiten uitsteekt en een klein schoteltje van 60 cm of zo daaraan bevestigen. Als schotel vast aan mijn privé gedeelte zit, kan VvE mij niks maken.

     

    Ik ga het allemaal niet zelf doen, maar iemand inhuren. Maar wellicht is dat niet te doen? Wat richting betreft zou het perfect zijn. Mijn ramen zijn naar Zuid-ZuidWest gericht. Enkelingen die wel een balkon hebben, richten hun schotels ook die kant op.

     

    Heeft wellicht iemand een andere idee? Tot kort was redelijk blij met kabel, maar er komen veranderingen die mij zeer tegenstaan (enkele zijn nu al begonnen).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...