Ga naar inhoud


Michel-nl

Lid
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Michel-nl

  1. Uiteraard heb ik de set in eerste instantie gekocht voor het buitenland, ik heb zelf een eigen internet mee op reis middels een prepaid sim van het netwerk Drei.at. Deze kan ik door heel europa vullen met geld en daarvoor heb ik 11gig data pakketten voor terug, 9 euro voor 11 gig. Dit heb ik al jaren in Italie aangeschaft omdat vrijwel alle camping wifi slecht is kwa snelheid.



    Maar ga ik daarop streamen dan gaat het me te snel met de data, vandaar de keuze een vakantie set ernaast gebruiken. Ik vroeg me echter of het ook nuttig was om het voor thuis ook weer te gaan gebruiken. Maar dat is wel duidelijk dat dat geen zin heeft mbt goedkoper zijn enz, ik zit helaas in een dorp met slechte telefoon lijnen waarop je enkel internet kan nemen. Enkel ziggo levert via de kabel stevig internet, alleen daar ben je dan weer verplicht om tv erbij te nemen. Wat de keuze naar satelliet weer overbodig maakt.

  2. 6 uren geleden, Sattofiel zei:

    Wat is er trouwens mis met 100Mbits? Voor mij veel meer dan genoeg, in Frankrijk heb ik 28Mbit , jaja, en dat is genoeg om te streamen als ik dat wil (Netflix).

    Als je een gezin hebt die wat meer snelheid nodig hebt dan is 100mb wel genoeg maar lager moet het niet gaan. Gezien ze van die 100 maa 80 a 85 kunnen garanderen is dat dus niet veel

  3. 1 minuut geleden, minplus zei:

    Heb je kabel via KPN? Meet dan de down/uploadsnelheid eens en kijk voor welke snelheid je betaalt. Ik had het hier eerst via een telefoonlijn en de snelheid was veel te laag. Na een telefoontje werd die fors verhoogd. Internetten ging daarna goed.

     

    Wat noem jij normale zenders van NL? Voor mij zijn dat de 3 NPO's, een regionaal en BVN.

     

    Welke sat heb je getest? Ik kijk veel naar Duitse en Engelse TV en verdom het om naar reclame rotzooi te kijken en neem dus veel op.

    Wij dus vooral de eerste 10 NL zenders, en ja de commerciele. Al die duitse en engelse zenders zeggen ons niks, enkel af en toe Discovery en Spike en dat soort. Maar dat is in een normaal pakket wel te verkrijgen heb ik gezien, buiten Discovery zag ik.

    En nee ik heb nu ziggo zakelijk met 500MB, echter is dat meer een luxe dan een noodzaak. Mocht ik naar de KPN lijn moeten gaan dan haal ik in ons dorp maar een schamele 100mb( of zelfs minder dan dat) wanneer ik een abbo neem via een T-mpbile thuis b.v.

    Mijn zorg is dus dat ik daar op achteruit ga, echter indien het nuttig is om over te gaan op een satelliet schotel vanwege kosten besparing. Dan doe ik uiteraard graag concessies. Echter ben ik dus benieuwd of het nog wel van deze tijd is om voor dat soort naar een Sat. over te gaan?

  4. Wat we meestal kijken zijn de normale zenders van NL en een paar enkele van buitenland, ik heb al getest voor ik het vakantie pakket afnam wat er op de sat vrij te ontvangen is. En dat was niet wat wij zochten.

    Verder hebben wij geen opname eisen of terug kijk wensen, het gaat puur om tv kijken en internet gebruiken. Maar dat laatste dan wel met een beetje fatsoenlijke snelheid, en dat levert de KPN lijn ons niet in ons dorp. En glasvezel is rondom ons wel aangelegd maar voorlopig nog niet ingepland voor de straten in het dorp zelf. Enkel de buitengebieden.

    Het nemen van een abbo is voor ons geen probleem, waar het om gaat is of het nog een beetje van deze tijd is om de digitale tv via kabel te vervangen voor een schotel en een internet abbo ernaast te hebben voor alle online zaken. Ik lees hier op het forum ook al veel dat leden hier de kabel weer opgezocht hebben in plaats van de satelliet.

  5. 12 minuten geleden, John van Dreumel zei:

    Jij zult dat reispakket (dat zal een flex 3 of flex 6 zijn neem ik aan) gebruiken met een camper?

    Wat dacht je van een fatsoenlijk mobiel abonnement van bv KPN met onbeperkt internet en vervolgens onderweg streamen op je Ipad of laptop van Ziggo Go? Daarmee ben je van het gezever van slechte WIFI op camping of camperplaats af. Nu weet ik natuurlijk niet wat voor een mobiel abbo jij nu hebt, dat kan het verschil maken. 

    Ik heb inderdaad een flex 3 pakket, echter heb ik deze vraag gesteld voor thuis. Ik heb een zakelijk T-mobile abbo en wil zeker niet naar KPN omdat ik dat een rot bedrijf vindt en er hele slechte ervaringen mee heb.

    Wanneer ik wel zou overstappen naar een ander, dan is dat enkel bij 1 van de bedrijven die via KPN lijn gaan maar niet van KPN zelf zijn. Maar de vraag is puur of het nog zinvol is om over te stappen en prijs technisch er beter mee uit zijn per maand?

  6. Is het anno 2021 nog wel een  handige keuze om een vaste kabel abbo te vervangen voor een schotel abbo?

     

    Ik heb nu sinds kort een reis pakket maar zat zo eens te kijken naar een vaste opstelling en de keuze in pakketten en de prijzen ervan. En dan bedoel ik natuurlijk die van CD.

     

    Ik heb nu ziggo internet en tv en betaal daar best wel wat voor per maand. Maar de snelheden zijn wel meer dan ok, iets wat ik via de analoge lijnen van KPN bij lange na niet kan halen. 

     

    Dus een andere internet provider plus een satelliet schotel zal dan niet een handige keuze zijn lijkt me?

     

     

  7. Even voor de goede orde, mijn tuner heb ik kort geleden nog een firmware update laten uitvoeren. Dus die is up to date voor zover ik kan regelen.

     

    Verder is het voor mij niet van belang of de aangegeven db's wel of niet een juiste weergave is. Zolang ik maximale uitslag naar volle bak kan bewerkstelligen, heb ik naar mijn idee het maximale signaal wat ik op dat moment en op die plek ergens in Europa kan behalen. 

     

     

  8. 21 minuten geleden, Sprietje zei:

    Tja, dat is toch al een heel verschil. Eerst 6,8dB en met wat fijntunen 9,0dB. Dat is een enorm verschil van liefst 2,2dB en ik dacht dat je de eerste keer zei dat je de schotel al goed had afgesteld. Met dat fijntunen heb je waarschijnlijk nog niet eens de kop op een andere afstand van de schotel afgesteld want ook daar is wat mee te bereiken.

    En ja, het is natuurlijk niet eerlijk om het signaal van de Astra 19,2 te vergelijken met dat van de Astra 23,5, die is gewoon een stuk zwakker.

    Ps. Diw eerste keer was even snel snel zoals ik aangaf. En dat was al een verbetering naar de 65cm schotel. De laatste keer even meer aandacht en beetje tweaken kwam de 9db eruit inderdaad 

  9. 18 minuten geleden, Sprietje zei:

    Tja, dat is toch al een heel verschil. Eerst 6,8dB en met wat fijntunen 9,0dB. Dat is een enorm verschil van liefst 2,2dB en ik dacht dat je de eerste keer zei dat je de schotel al goed had afgesteld. Met dat fijntunen heb je waarschijnlijk nog niet eens de kop op een andere afstand van de schotel afgesteld want ook daar is wat mee te bereiken.

    En ja, het is natuurlijk niet eerlijk om het signaal van de Astra 19,2 te vergelijken met dat van de Astra 23,5, die is gewoon een stuk zwakker.

    Voor mijn doel gebruik is een 9db ruim voldoende. Enige wat ik nog ga doen is een andere kop erop zetten. 

  10. 1 uur terug, Wijn zei:

    ik weet niet of ik het goed zie, want is moeilijk te zien op de foto.

    Maar staat de voet waar de schotel opstaat wel waterpas?

    Die heb ik zo waterpas gezet als mogelijk was op korte termijn. Zat weinig afwijking in beide kanten. 

  11. 7 minuten geleden, Mimisiku zei:

    6.8dB is veeeeeeels te weinig! Met een T80 in NL moet je aan de 15 dB komen...

    Beetje getuned aan de kop en schotel. 9.0 db is de max die ik haal 

     

    B3FB98F3-7836-4843-86A1-5ED78A8513D9.jpeg

    5 minuten geleden, Sprietje zei:

    OK, ik zie dat dit je nieuwe schotel is, de Triax TD80, een schotel met een insteekarm die een stuk stabieler is dan de Triax 78 die dezelfde schotelmaat heeft. De effectieve maat is 70cm. Dit is de breedte van de schotel zonder de rand mee te rekenen.
    Maar zet er nu een een Inverto Black Ultra single op. Dan krijg je nog een stuk beter signaal.

     

    Ga ik zeker nog doen op korte termijn. 👍

  12. 1 uur terug, Sprietje zei:

    De link die je aan geeft is veel te ingewikkeld voor een leek en bovendien is er geen rekening gehouden met de prè-skew van sommige satellieten waaronder de Astra 23,5. Daardoor klopt de aangegeven lnb-skew niet. Het handigste is gewoon Dishpointer, zie:
    https://www.dishpointer.com/

     

     

    En zo'n leek ben ik ook weer niet hoor. Ik ben van oorsprong zendamateur geweest en had hier al heel lang een account. Heb in de jaren veel gelezen en niet veel geantwoord. 
     

    Maar goed ik heb tot zover wel voldoende antwoord op mijn eerste vraag van dit topic. Dank daarvoor 👌😎
     

    En ok de 60cm zou best gekund hebben voor ons in de vakanties in Europa. Maar een beetje over capaciteit is nooit weg. En een iets grotere schotel kon ik zakelijk redelijk goedkoop aanschaffen dus een buil val ik er niet aan 😉

  13. Ok dank je wel. Dan ga ik die gewoon aanschaffen, wat betreft de andere opties in de tuner. Dat is voor ons ook jiet van belang, er zit een HD bij voor opnames maar die zullen wij ook nooit gebruiken.

    33 minuten geleden, Jürgen zei:

    Het ‘wat langer volhouden’ is hier in NL en feitelijk binnen de zandgebieden van Astra 3 marginaal en rechtvaardig aankoop van een grotere configuratie meest al niet, zonder van het geld.

     

    Maar voor buitenland wel, en we gaan nog wel eens wat verder Europa in. Dus dan weer wel 😉

  14. 7 minuten geleden, Jürgen zei:


    Bij veel regen, onweer, sneeuw, etc houdt de de gekozen configuratie het inderdaad wat langer uit wat continuïteit ontvangst betreft maar dat is het dan ook wel.

    Om alvast elke illusie weg te nemen, welke schotel of LNB jij ook kiest, bij extreme weersomstandigheden valt het beeld simpelweg uit.

     

    Ik gebruik ook een perfect uitgerichte 80cm Triax met Inverto Ultra Black en in de afgelopen 2 dagen viel het beeld hier in Zeeland gewoon een paar keer voor enkele minuten uit.

     

    Ja uiteraard begrijp ik dat wat ik ook koop het alsnog weg kan vallen bij omstandigheden. Echter als de 1 wat langer volhoud dan de ander dan is dat natuurlijk wel iets wat ik graag zou willen.

     

  15. 8 uren geleden, Sprietje zei:

    Je hebt de duo-lnb met de kop van de 19,2 in de klem staan. Als je dan de schotel op de 19,2 uitricht, heb je de 23,5 nooit optimaal, zeker niet als de duo-lnb niet bij de maat van de schotel past.
    Als je zeker weet dat je geen interesse hebt in de Astra 19,2, neem dan een Inverto Black Ultra single, zie bijlage. Die presteert beter dan welke duo-lnb ook.
    De zenderlijst van Canal Digitaal is zowel van de Astra 19,2 als van de Astra 23,5 te downloaden. Er is dus geen noodzaak om ook de Astra 19,2 te ontvangen. Kijk even in de handleiding of je ontvanger de fastscanlijst ook via de Astra 23,5 kan inladen. Welke ontvanger heb je?
    Vind je het toch wel prettig om zowel de Astra 23,5 als de Astra 19,2 te ontvangen, dan kun je het beste deze duo-lnb nemen: https://www.inverto.tv/lnb/100/single-monoblock-23mm-lnb-40-for-80cm-dish

     

    Black Ultra.png

    Zoals ik al aangaf had ik de schotel(65cm) uit gericht op de 23.5 en ja ik had inmiddels al gelezen dat hij verkeerd erin zat. Zo had ik hem overgenomen helaas 

     

    De astra 19.2 is voor ons niet van belang. De tuner die ik gebruik is een Technisat digit iso s2

     

    Ik ga vanavond even een proef set-up doen met de lnb met de 23.5 in de houder gemonteerd op de 80cm schotel en testen.

     

    Wat voor mij dan puur nog belangrijk is, is of deze lnb het een beetje uit houdt met slecht weer. De inverto had ik inmiddels gezien als 1 van de betere losse lnb's

  16. 22 minuten geleden, Sprietje zei:

    Beste Michel-nl

     

    Welkom op dit forum.

     

    Dat je nogal wat beelduitval hebt gehad tijdens de regen kan ook liggen aan het feit dat de schotel en de lnb niet goed genoeg was uitgericht. Het hoeft dus zeker niet aan de Triax 65 te liggen maar bij flinke buien kan het beeld met een Triax 65 ook bij een goed uitgerichte schotel uitvallen. Met een maatje groter wordt die kans inderdaad kleiner. Helaas past een lnb voor een schotel van 60cm niet echt goed op een schotel van 70cm breed.
    Je moet in ieder geval de kop van de Astra 23,5 in de klem zetten en de schotel optimaal uitrichten op de Astra 23,5. Verder is het belangrijk dat je de duo-lnb op de juiste schuinte zet. Dat is in Boornbergum bij Drachten 12°. Stel die schuinte in met bijgevoegde hoek.
    Overigens zijn er maar weinig betaalde zenders van Canal Digitaal die op de Astra 19,2 zitten, zie deze lijst: https://m7cdn.io/canaldigitaal/downloads/zenderlijst.pdf
    Vind je het toch fijn om de Astra 19,2 er bij te hebben, dan bestaan er wel passende duo-lnb's. Hoeveel aansluitingen wil je hebben? Is 1 aansluiting voldoende voor op de Camping?

    Als je de Astra 19,2 niet wilt ontvangen, neem dan een enkele lnb, bijv. de Inverto Black Ultra. Die heb je met 1, 2 of 4 aansluitingen.

     

    Hoek van 12 graden.png

    Uiteraard heb ik mij best gedaan met het afstellen van de satelliet schotel. We hadden maar een kwaliteit van rond de 70 en een 5db

     

    Uiteraard ga ik met de 80cm schotel de 19.2 verliezen. Zoals gezegd vinden wij dat geen punt echter las ik ergens dat soms de 19.2 nodig kon zijn om bepaalde kanalen in te laden. 

     

    Voor ons is enkel de zenders van astra 3 noodzakelijk. Alle andere zenders hebben we niks mee, het gaat puur om de NL zenders en een beetje extra. 

     

    Er hoeft ook maar 1 tv op aangesloten worden dus een enkele feed is belangrijk. 

    Zoals ik nu begrijp kan ik het monoblock nu als enkele lnb gebruiken, maar een  betere zou verstandiger zijn.

     

    Als ik dat zeker kan doen dan is dat uiteraard mijn keuze op korte termijn.

  17. Dat is dus het probleem, wat ik op internet gevonden heb over deze Monoblock is.

     

    Voor 3 graden satellietontvangst met 80-85cm schotel

    Voor 4,3 graden satellietontvangst (Astra 19,2 Oost en 23,5 Oost) met 65 cm schotel

    Voor 4 graden satellietontvangst met 60-70cm schotel

    Dus als ik het goed lees zal met mijn 80 cm schotel de 19,2 niet meer te ontvangen zijn, dat is opzich niet erg want we willen enkel de NL zenders van 23,5 ontvangen.
    Tot zover geen punt en alles ok, echter zit ik dan weer met de gevoeligheid van deze LNB. Gaat deze altijd problemen geven bij slecht weer?

    Zo ja kan ik hem dan puur voor alleen het canal digitaal pakket vervangen voor een enkele LNB met een hogere kwaliteit voor ontvangst? Of ben ik voor sommige kanalen weer een dubbele nodig voor de astra 1?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...