Ga naar inhoud


cgelici

Lid
  • Items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door cgelici

  1. gewoon niks op die frequentie voor tv8

    alleen gelijk die afbeelding

    Ok hetzelfde als mij dus. Maar dat is wel raar. Hij zou vandaag toch de live feed moeten laten zien. Die frequentie die ze daar laten zien is denk it voor in Turkijke zelf (oost beam). Bij ons in NL moet hij gewoon op deze frequentie zitten en zullen ze op een gegeven moment omschakelen naar een live feed. Ik denk niet dat ik opnieuw moet scannen, want het is wel een actief kanaal.

  2. TV 8 effe een scan doen

    ik laat mijn dream nu ook effe scannen,

    attachicon.gifTV8.jpg

     

    en show turk komt toch goed door vind ik

    attachicon.gifshow turk.jpg

     

    Ik zal zometeen even naar Show kijken om te zien of het signaal misschien is verbeterd, maar laatst was het tussen 0% en 2% :)

     

    Ik zie dat je bij TV8 hetzelfde scherm krijgt met de mededeling dat de kanaal vanaf 1 okober, vandaag dus, 'op deze zender zal komen'.

     

    Krijg je nu dat scherm te zien of krijg je de echte uitzending ?

  3. Hangt ook van de beam af, oost of west, sommige zenders zijn ook op de west beam zwakker.

     

    Kan je in NL überhaupt de oost beam ontvangen ? Ik had op google afbeeldingen gezocht naar het bereik en het lijkt hier niet te dekken.

     

    Ik was gisteren bij een familielid om hun satelliet ook te maken. Bleek dat hij de schotel ook nog eens bewogen had dus het duurde langer dan normaal. Wat me opviel is dat automatisch scannen niet werkte, iets wat bij mijn buurman wel werkte. Dus ik moet alle frequenties van zijn gewenste kanalen handmatig invullen en scannen... :( Misschien handig om te investeren in een signaalmeter...

     

    Even over wat anders. Ik had de foto's die je in deze thread kan vinden ook aan de satboer laten zien en hij vertelde me dat de lnb's heel oud waren en dat ik een beter signaal kan krijgen als ik een nieuwe koop. Verkooppraat of zou dat echt zo zijn ? Is het wel mogelijk om 100% signaal te krijgen ? Of ten minste boven de 90 ?

  4. Ik merkte dat het signaal van show turksat af en toe op 2% spring en dan weer terug naar 0. Dus ik heb een aantal keren achter elkaar gestand en heb de kanaal kunnen vinden en opslaan. Deze doet het nu prima ondanks het slechte signaal.

     

    Heb hetzelfde voor haberturk geprobeerd, deze heb ik wel kunnen vinden en opslaan, maar het beeld heeft te veel storing om ernaar te kijken.

     

    Ik wacht nog even af, ben tevreden met wat ik nu heb eigenlijk.

  5. Dat is nog geen 100% garantie. Dagelijks worden zenderparameters gewijzigd. 

    En Emekli gaf in post 78 naar jou al aan, dat Turksat waarschijnlijk nog wel even onrustig blijft. 

     

    Dat snap ik. Maar dan is het volgende wel een beetje raar toch ?

     

    1. Bij mijn buurman werkt het prima.

    2. Alle zenders behalve die 2 werken niet.

  6. Hmm, zojuist geprobeerd en het werkt niet. Ik moest de landinstellingen eerst veranderen om het bestand te kunnen importeren omdat die waarschijnlijk van een Turkse samsung gebruiker kwam. Daarna zag ik de kanalen wel, inclusief al die HD kanalen, maar bijna niks werkte.

     

    Als een van jullie een nederlandse samsung smart tv gebruiker is, en je alle kanalen werkend hebt, zou een van jullie dan die lijst kunnen exporteren en uploaden ?

  7. Mijn tv ondersteund het importeren en exporteren van kanaallijsten. Nu heeft iemand een lijst op internet gezet met al de zenders die ik wil. Er zitten ook heel wat HD zenders tussen die ik niet heb. Ik zal het proberen als ik thuis ben, ik weet niet zeker of ik lijsten van andere Samsung modellen kan importeren

  8. Misschien je schotel nog wat beter afstellen, want sommige signalen zijn zwakker, ook op de west beam.

    En of Türksat al helemaal klaar is met het rommelen van de frequenties, is ook nog maar de vraag.

    Geen verstand van en geen apparatuur voor. Ik ben wel handig en heb in de afgelopen maanden al heel wat geleerd over satellieten. Dus als de instructies simpel zijn dan zal het me wel lukken. Misschien kan ik wel zo'n signaalmeter lenen van de satboer

  9. nu zitten ze iig allebei op de genoemde frequenties.

    Bij mij doen ze het niet.

     

    Gisteren deed haberturk het wel, alleen vandaag niet meer. Show Turk heeft het sinds de veranderingen niet meer gedaan.

     

    Als ik de frequenties invoer, dan krijg ik wel beide netwerknamen binnen, alleen is het signaal 0% en krijg geen kanalen binnen tijdens het scannen. Dit kan toch niet aan apparatuur liggen ? Het werkte tot eergisteren allemaal prima. 

     

    Ze doen het bij mijn buurman overigens ook prima (show turk ten minste, haberturk niet getest)

  10. Heb de freq. ook even gescand en vind nu Bloomberg HT en Habertürk.

    Dan zijn ze bij Tüksat nog niet klaar en zal het nog wel even duren.

     

    FEC is Forward Error Correction.

    In digitale signalen zitten af en toe foutjes, en die kan men er met de FEC uithalen.

    1/2 is het beste en 7/8 het minst goede.

    Dus FEC is voornaam, mijn Vu+ past dit automatisch aan, anders moet je dit zelf opnieuw scannen met de nieuwe FEC.

    Vroeger en nu nog, was er analoge TV, die had deze correctie niet, dan kreeg je sneeuw in beeld.

    Hoe meer sneeuw, hoe slechter het beeld,tot dat het beeld helemaal uit viel.

     

    Ik moet nog even wachten, de hele Türksat ligt er bijna uit.

    Ik zit nog met Familie uit NL hier en ze blijven nog drie weken, dus dan kan ik pas alles in orde brengen en dat is veel.

     

    Ook op Nilesat verandert er iedere dag veel en ook op Hotbird.

     

    Kijk jij turkse zenders op Nilesat ? Is dat free-to-air ? Als die meer voordelen bied, misschien zou ik dan wel willen switchen

  11. Op die website staat:

     

    11045 H 4800 3/4 Show Türk
     
    maar als ik die invoer krijg ik niks. Met niks bedoel ik, als netwerk word Kanal A Pakket gevonden, en er komen een klein aantal kanalen binnen waarvan geen Show Turk is.
     
    11053 H 8000 3/4 HaberTürk
     
    Helemaal niks voor haberturk frequentie. 0%.
     
    Is de 'FEC' (3/4) iets dat erg belangrijk is ? Want dit is niet iets wat ik kan meegeven in de instellingen.
  12. Show Türk zit misschien alleen op de Oost Beam..

    Misschien toch in Europa te ontvangen?.

     

    Show TV HD:  12209 H 10000 3/4  8PSK

    Show TV SD:   12220H  6500  3/4

    Show Türk SD:  11045 H  4800 3/4

    Ik heb het eerder prima kunnen ontvangen. Ik was gisteren bij een oom (die natuurlijk ook geen werkende Turksat meer heeft) en bij hem ging het een stuk makkelijker. Ook Show Turk ontvangt hij.

     

    Na een nieuwe scan te starten ben ik nu ook Haberturk (HD) kwijt...

     

    Heb zowel op de website van show als op haberturk gekeken naar de frequenties maar als ik die invoer krijg ik niks binnen. Alleen bij een van de 3 frequenties van Show Turk kreeg ik een aantal zender die onderdeel waren van een Kanal A pakket. Maar show TV/Turk zat er niet tussen.

  13. UPDATE. Automatisch afstemmen op 11747/27500 lijkt te werken maar ik krijg een beperkt aantal kanalen door. nog geen 200 vergeleken met de 400 die ik eerste had. Nu kijk ik natuurlijk niet naar al die kanalen maar de belangrijke zitten er niet tussen (ATV, star, kanalD, show, enz.)

  14. Ik heb alles werkend gekregen ! Vorige week de kabels op het dak vervangen. Deze waren er echt slecht aan toe. Ook de kabels tussen de switch en schotel vervangen, alles is nu nieuw dus.

     

    Alles werkte tot vandaag :(. Ik kan helemaal geen turksat meer ontvangen. Google laat zien dat ze wel iets verandert hebben.

     

    Ik zet mijn TV op de juiste frequentie en zie dat ik een signaal binnen krijg, maar zodra ik op de terug/exit knop druk springt ie snel terug naar een andere die niet werkt ? Kan iemand me hiermee helpen, jullie zouden toch hetzelfde moeten ervaren (als je niet al op die nieuwe frequentie zat) ?

     

    post-67713-0-97854400-1411034271.png

    post-67713-0-97854400-1411034271.png

  15. Oke, sinds ik de switch heb verandert lijkt het erop dat ATV avrupa en IMC tv het niet meer doen. Ook heb ik bij Show Turk, een heel slecht signaal vol met storing.

     

    Vandaag wat cable management gedaan en de TV opgehangen. Ik weet niet of het aan de disecq switch kan liggen, maar de kabels op het dak zijn ook niet meer de oude zoals ik eerder heb verteld. Heb voor binnen een nieuwe gekocht die nu onder de kruipruime heen gaat en achter de tv uitkomt. Kabel heeft goede dikte, 100db, 75ohm, rg6u. Oude die van de switch naar de woonkamer binnen komt is ook een rg6u maar 90db. Op het dak (plat dak) zie ik dat de kabel op sommige plekken aan het barsten zijn. 

     

    Ik weet natuurlijk niet of het hier aan ligt, het is namelijk gebeurt sinds de problemen in het begin van deze post.

     

    Graag zou ik jullie advies willen.

  16. Ik merk geen veranderingen op. Alles doet het nog prima hier. Een scan op 11844-2222 levert mij overigens niks op.

     

    Wat mij ook opvalt sinds de nieuwe switch is dat ik tijdens het zappen vaak "Positioner word verplaatst" krijg en een paar seconden moet wachten voordat de kanaal tevoorschijn komt. Iemand enig idee hoe dit komt ?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...