Ga naar inhoud


DonAdam

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DonAdam

  1.  

    Je zou ook een dunne roestvrijstalen staaldraad van 2mm kunnen nemen van de lnb-arm
    naar de bovenzijde  van de schotel ,word ook wel gebruikt voor halogeen spotjes mee op 
    te hangen ,dan kan de arm ook niet meer zakken.

     

     

    Grappig, ik heb daar ook nog even over gedacht, maar omdat ik iedereen met schoren zag, dacht ik dat het niet stevig genoeg zou zijn. Voor de duidelijkheid, ik heb deels beschutting omdat er een flat voor mijn flat staat, maar tijdens storm en harde wind werkt het juist als een trechter en dan gaat die wind alleen maar sneller. We hebben in Nederland pas geleden twee keer storm gehad en dan kan het aardig spoken dus ik kies voor zekerheid. Aluminium buisjes dus.

     

    Ik zie dat ik het over schroten gehad heb. Apart. Ik wijd dat aan mijn slaapgebrek van van de week ;)

  2. Volgens mij zou het goed zijn als er een aparte sticky gemaakt zou worden voor de Triax TD88, dan hoeft niet iedereen dezelfde vragen opnieuw te stellen. 

     

    Ik heb trouwens nog niet alles binnen, de LNB's en Spauns heb ik al, maar ik wacht nog op internetbestellingen zoals schotel, lnb houder en compressietang, coax stripper en f connectors die ik heb besteld. Maar ondertussen is mij duidelijk geworden dat ik schroten moet maken, dus zodra die schotel binnen is, ga ik naar de gamma om zelftappers een materiaal voor schroten te halen. Zijn aluminiumschroten sterk genoeg of kan ik beter RVS nemen en moeten die zelftapper ingekit worden om roest tegen te gaan, want die schotel is van staal. En die schroten van blackeyes vind ik nogal laag hangen. Hadden die natuurkundig gezien niet beter hoger geplaatst kunnen worden? Ik ga bij Gamma meteen wat hout halen om een plank aan de spijlen van het balkon te bevestigen, zodat ik daar de Spauns aan kan hangen, waardoor ik 1/4 van de coax nodig heb. Voor die zelftappers, heb ik daar een accuboor voor nodig of kan dat met de hand? Ben echt geen klusser, maar wil het wel allemaal zelf doen.

  3. Ik dacht dat ik nog genoeg coax had liggen, maar dat was een vergissing. Nu heb ik het één en ander gelezen, en zag dat Koka 799 het beste was, maar dat is nogal prijzig. Nu heb ik op marktplaats een koopje gevonden: 100m voor €30, maar kan dat? Dat is ongeveer 43% van de laagste prijs bij webshops. Als ik het bestel, hoe controleer ik dat het de echte Hirschmann is en geen namaak? Ik heb overigens max 50m nodig, maar die andere 50 slijt ik wel weer.

  4. Heel erg bedankt voor de moeite, Sprietje! 

     

    Ik krijg het een klein beetje warm als ik lees dat ik de skew van de lnb's waterpas moet aanpassen, daar staat niets over in de Fipo van TS, maar ik heb gelukkig nog ruim 2 weken om daarover na te denken, want de verwachte levertijd van die Spauns is 2 weken. Je bedoelt toch dat ik de lnb's m.b.v. de lnbhouder(die vier ringen) een paar millimeter moet draaien? Wat voor gereedschap heb ik daarvoor nodig? Een waterpas heb ik, maar ik heb geen geodriehoek meer, want ik ben al ruim 25 jaar van school. Ik neem aan dat je met verticaal waterpas bedoelt t.o.v. de mast en niet de multifeedhouder.

    • Like 1
  5. Bedankt voor de informatie en de tips, heren.

     

    Onderaan de mast zit inderdaad nog een beugel, die mast zit muurvast. Fijn dat ik die mast kan houden en top dat Sprietje voor mij wil berekenen hoe de lnb's moeten staan, zodat ik de lnb's binnenshuis kan plaatsen, zodat ik dan alleen de schotel hoef te richten. Dat scheelt toch wat gevaarlijke toeren. Ik zal een stuk hout in de richting van 19,2 graden aan het balkon tapen voordat ik de schotel ervanaf haal.

     

    Ik zal de lnb's en switches alvast bestellen, en ik ga in de stad zoeken waar ik een originele Triax multifeedhouder kan vinden.

  6. Bedankt voor je reactie, Sprietje.

     

    Dat verlies is teveel, dan ga ik voor die Spaun's. Moet ik dan de drie richelige standaard triax lnb houder nemen, of volstaat die twee richelige ook? Er waren afstellingsproblemen met die  twee richelige, maar dat was bij de 78 met alps, toch? Mijn satboer heeft die drie richelige niet zo te zien op zijn website staan en  de website die de lnb's en spaun's goedkoop heeft, heeft de originele triax houder ook niet. Zou ik ook voor de Inverto Black Multiconnect kunnen gaan, of passen alleen de Inverto Black lnb's daarop en niet de ultra's?

     

    Ik zit 7 hoog, dus ik kijk neer op de bomen voor mijn deur. Er is geen enkele belemmering qua zicht. Die foto heb ik net genomen, maar mijn flitser is niet sterk genoeg, dus die komt morgen.

     

    Misschien een domme vraag, maar maakt het merk van de F connector nog uit qua verlies? Daar heb ik er natuurlijk ook 10 van nodig. Ik denk niet dat door elfjes in maanlicht gesmede F connectoren beter zijn, maar ik denk ik vraag het maar.

  7. 4 alps werken het beste op een 78 triax

     

    zie pagina 1 van deze topic

     

    maar ik adviseer je toch een 88 triax  daar ken je ook gewone lnb's op plaatsen

    o.a  inverto black ultra's  ( de beste)

    en je hebt met regen weinig of geen uitval

     

    Ik heb heel veel last van uitval bij regen met mijn CD triplesat, en moet dus ook op zoek naar een andere schotel. Ik wil minimaal Astra 1,2 en 3 blijven ontvangen en ik dacht aan een 4e lnb, voor bv hotbird 13,  omdat ik nog een ingang op de switches over heb.

     

    Nu neig ik na lezen van de diverse adviezen naar een Triax 88 met 4 inverto black ultra twin lnb's,  en twee Spaun 411 WSG diseqC switches(een 8/2 switch ben ik niet tegengekomen). Ik ben  toch een beetje huiverig om een 88 te kopen, omdat de faq voor de 78 is. Ik vraag me af of er een faq is voor de Triax 88, ik heb er geen kunnen vinden. Ik vraag me ook af wat voor LNB houder ik het beste kan kopen. Ik ben in divers  topics de standaard triax houder tegengekomen(met drie richels), maar ik ben ook een keer een Chinese tegengekomen, die je kan verstellen. Ik vind het geen punt om iets uit China te laten komen, maar gaat dat afstellingsproblemen opleveren? Daarnaast wil ik de mast die aan de buitenkant van mijn balkon bevestigt is het liefst hergebruiken, want die is waterpas, alleen steekt die maar 31 cm boven de balkonrailing uit. Kan dat een probleem zijn?

     

    Ik ben een beetje een n00b op dit gebied, alles wat ik weet heb ik hier gelezen, dus als iemand andere apparatuur aanraadt, bv ipv die Spauns, hoor ik dat graag. Ik ben in het bezit van een Vu+ Solo 2 die ik met TV en al voor het raam kan zetten i.v.m. tunen van de schotel.

  8. Gisteren deed alles het nog, vandaag niet meer en ik heb geen flauw idee wat het kan zijn. Ik heb door de A/V settings gebrowst en door de plugins en ik kan niets vinden.

     

    Wanneer ik op volume + of - druk, of op mute, krijg ik zo'n rechthoek met streep erdoor teken in beeld wat volgens mij wil zeggen dat die functies niet toegewezen zijn.

     

    Iemand een idee?

     

    edit: ik gebruik openpli 3.0 als firmware

  9. Het is gelukt, ik ben heel blij. Was i.d.d. de softcam. Zodra ik die had geinstalleerd, had ik beeld. Eerste indruk is geweldig, prima beeld en hij zapt goddelijk snel, wat een verademing! Nu de mogelijkheden van dat apparaat in de vingers krijgen, dan ben ik waarschijnlijk nog blijer. 

  10. Ik heb nog geen softcam geinstalleerd, maar dat komt zodra ik wifi werkend heb. Het is een beetje hektisch geweest de afgelopen dagen en daarnaast heb ik een beetje geprobeerd van het mooie weer te genieten, want ik was witter dan een zombie. Ik heb de afgelopen twee dagen  pas `s avonds laat tijd gehad en aan de solo 2 gewerkt. Maar goed, die smartcard zou moeten werken, dat doet het al jaren.

     

    edit: ik zie wat typefouten in mijn OP, die ik niet meer kan verbeteren. Is dat gebruikelijk? Vervelend, want ik heb een gevoelig tb en een itchy post vinger:P

  11. Hoi, iedereen. Ik ben nieuw op het forum en ik heb een paar vraagjes. Ik zal me niet voorstellen, maar doie wel een inleidend verhaal.

     

    Ik heb nu een jaar of drie à vier een abonnement bij CD. Ik heb destijds een triple sat schotel laten plaatsen en ik kreeg er een Philips 8121 tuner bij. Die tuner heeft mij een hoop ergernis gekost. Dat ding neemt soms geprogrammeerde uitzendingen niet op, reset regelmatig spontaan tot soms wel drie keer per film of voetbalwedstrijd en het duurt ontzettend lang voor de EPG is geladen. Vooral omdat het apparaat gratis was, omdat ik bleef hopen op goede firmware heb ik het al die tijd uitgezeten. Ik bedoel, een goede stabiele firmware zou in 5 jaar toch ontwikkeld moeten kunnen woren, niet? Buiten het geld wat ik extra uit moest geven, de opnames die ik nog moet kijken en de keuzes waarvoor ik stond uit het enorme aanbod zag ik ook een beetje op tegen de leercurve van een linux ontvanger. Ik had een beetje gelijk, want de tuner die ik gekocht heb, de Vu Plus Solo 2, is vergeleken met de dummyproof 8121 vrij uitgebreid, werkt niet zoals ik gewend ben(zoals de wifi) en doet vooralsnog niet wat ik wil.

     

    Normaal gesproken lees ik me meer in voordat ik wat koop, maar ik was voor de verandering spontaan na de laatste ergernis en heb de Solo 2 min of meer in een impuls gekocht; ik had er wel het e.e.a. over gelezen, maar mij er niet dusdaniog in verdiept zoals ik anders doe. Het apparaat was voorgeinstalleerd met OpenPli 3.0, dus ik kon meteen aan de slag. Ik heb eerst een WD5000BEVT harddisk, een 2,5" sata II harddrive die in mijn PS3 had gezeten, ingebouwd. Ik had gegoogled en zag op een forum een sig staan van een gebruiker die solo 2 wd5000BEVT, dus dat moet goed zijn. Ik heb daarna het toestel aangesloten, incl het wifi usb stickje dat ik erbij kreeg en ben de wizard op "simple" door gaan lopen. Daarbij viel me meteen op dat ik wifi niet kon instellen, dus de verbinding met het internet sloeg ik eerst maar over. In de wizard viel me op dat diseqc op a/b stond en al weet ik er niet heel veel van; zo kon ik alleen astra 19 en 23 scannen. Al weet ik er nog te weinig van, ik heb diseqc a/b/c/d ingesteld en handmatig astra 28 ingesteld. Daarna heb ik het apparaat een half uur laten scannen en de HDD geinitialiseerd. Er liep wel een proces vast tijdens of na de initialisatie, maar de machine zelf niet en het leek goed te zijn gegaan. Toen heb ik wifi proberen in te stellen, IP/gateway/etc ingevoerd, alleen kon ik het mac adres niet vinden wat ik nodig heb voor mac adres filtering dat ik gebruik. Ik kan me uit een vaag verleden vaag herinneren dat je in linux met ifconfig moet werken, hoe precies weet ik niet meer, maar hoe doe ik dat zonder internet(zondat ik niet met putty o.i.d. aan de slag kan) is mij helemaal een raadsel. Daarnaast heb ik mijn CD kaart in het apparaat gestoken, maar hij werkt niet, de kanalen zijn over het algemeen gelockt. Ik kan wel CNN international, NBC international, Arte HD en een of ander fashion kanaal kijken, dus alles werkt. Ik heb beide sloten geprobeerd, ik heb een heractivatie van mijn (oranje) smartcard geprobeerd, maar niets werkt. Ik heb ook het menu gekeken of ik iets moest doen, maar verder dan de info slot 1 kwam de solo 2 niet. Het kan toch niet zo zijn dat ik een CI module moet kopen? Overigens is de handleiding die ik erbij kreeg vrij sumier en op de site van VU plus is ook weinig te vinden. Nu ik dit schrijf snap ik wel een beetje waarom, de theorie ken ik een beetje. Vu Plus levert de kernel, OpenPli levert de GUI, dus ik moet naar die manual op zoek.

     

    Toch post ik dit nog even, want ik zit nu 2 dagen zonder TV en ik wil weten waarom die CD kaart niet werkt, ik hoop niet dat dit erg is. Ik kan wellicht via mijn router de wifi mac zien als ik het ww nog weet zodat ik die filtering uit kan zetten. Dat ww heb ik sowieso nodig wil ik dat adres toevoegen. Toch lijkt het me handiger als ik weet in welk menu en submenu dat adres te vinden is. Verder wilde ik nog weten of ik met mijn schotel meer kan ontvangen dan alleen astra 19, 23 en 28 graden. 

     

    Ik hoop dat het een beetje te lezen en te begrijpen is en alvast bedankt voor de moeite aan diegenen die posten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...