Ga naar inhoud


satellietleek

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door satellietleek

  1. In standby mode gewoon 2 x op 'geel' drukken. Na een aantal seconden verschijnt INIT en herstelt de box zich...

    sorry, dit klinkt vast super dom maar in standby is toch wanneer het uur zichtbaar is maar het toestel uit staat? als ik 2x op de gele knop druk, gebeurt er bij mij niets...

  2. Hallo,

    ik weet dat dit probleem vaak voorkomt maar ik heb de oplossing nog nergens gevonden.

     

    - toestel neemt soms wel op en soms niet. (al dan niet in standby)

    - soms opnames van slechts 1 min

    - wanneer opnames gewist, staat totaal van geheugen niet altijd hoger (soms wel)

     

    ik zou graag eens een reset doen ( niet de fabrieksinstellingen maar verder), hoe doe ik dat?

    alvast bedankt

     

  3. Bij een eerste installatie, moet je eerst de taal kiezen, dan krijg je onmiddellijk een beeld met de signaalsterkte (titel : dish parameters, geen signaal bij momenteel).

    onder de balk staan er twee opties:

     

    wijzig DisqEqC instellingen

    en wijzig satelietinstellingen.

     

    Als je bij de DisqEqC instellingen gaat, kan je inderdaad de verschillende satelieten wijzigen van DisqEqC. Per DisqEq C krijg je opnieuw een balk met kwaliteit van de ontvangen sateliet. Bij ons staat

    Astra 19 op A (sterk signaal),

    Astra 23 op B (sterk signaal),

    28 op C (geen signaal),

    hotbird op D (geen signaal) (maar goed, voor 28 en hotbird hebben geen ontvangst op nodig).

  4. voor alle duidelijkheid: we hebben het op 19,2 ZO gericht, 30° helling. Astra 23 is ietsje sterker dan Astra 19 (bij DisqEqC instellingen). Ik begrijp niet hoe daar zo'n verschil op kan zitten? bij 'dish parameter' is er GEEN ENKEL signaal. terwijl bij 'wijzig DisqEcC A=Astra 19) er 7,5 blokjes kwaliteit staat en bij Astra 23= B, zijn er 8 blokjes.

  5. dank u voor uw reactie. Wat bedoelt u met de antenne kabel? is dit de coax kabel?  ik heb er twee (Astra 1 en 3), beiden verbonden. We hebben ook al geprobeerd om beide aansluitingen eens te wisselen aan de kant van de ontvanger, maar dat veranderde niets. De antenne verdraaien: is dat het stuk dat aan de lnb hangt? hier staat een lijn op die horizontaal moet zijn, volgens tv vlaanderen. we hebben die met een waterpas uitgelijnd.

    Nu begrijp ik het volgende: we moeten slechts 1 kabel aansluiten en deze op de astra 1 kop. Na het inlezen van de kanalen, voegen we de Astra 3 kabel toe. Begrijp ik u goed?

  6. Dag allemaal,

     

    het is voor de derde keer dat ik een satelietschotel op tv vlaanderen probeer af te stellen. Nu ben ik echter met een probleem geconfronteerd dat ik niet begrijp.

    aan de hand van een satfinder hadden we een signaal op de geschatte hoek. Volgens de decoder hebben we op het beginscherm geen signaal. Gaan we echter naar 'wijzig DiscEqC' en kiezen we welke satelieten erop moeten staan, hebben we zowel voor Astra 1 als 3 een sterk signaal (8/10). het is een 4koppige LNB (waarvan twee leeg).

    aangezien het de allereerste installatie is, kan ik hem ook niet op een kanaal zetten zoals BVN omdat de keuze 'kanaal inladen/kiezen' niet verschijnt. Herkent iemand dit? Tips?

     

    Alvast bedankt,

     

    ps: oh ja: de aankoop is al meer dan 2 maand oud en omdat we vreesden dat de smartcard gedesactiveerd was, hebben we de heractivatieaangevraagd maar dat zou toch geen invloed mogen hebben op het herkennen van het signaal?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...