Ga naar inhoud


satnitwit

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door satnitwit

  1. Nou het wordt nog leuker.... afgelopen Pinksterweekend toch maar een paar toppen uit bomen gehaald.... Dat leek niets te helpen. 19.2 gaf 88%  en de 23.5 maar 14%.

    Wij dachten, baadt het niet dan schaadt het niet, leuk geprobeerd, jammer dan..... dinsdag ( vandaag dus ) komt er iemand die er écht verstand van heeft die zal het wel weten.

    En wat denk je........ gewoon beeld.... op alle zenders. Is dat niet heel apart....? Ontdekt door een van de kinderen die met de afstandsbediening speelde.

     

    Nou ik zal jullie laten weten wat de meneer die er verstand van heeft, heeft gedaan....... want die afspraak staat en laten wij maar gewoon door gaan.

     

    Mysterieus is het wel.

  2. Zou satnitwit nog wel internet hebben? Ze reageert niet meer.

    Hier ben ik weer....... Ik kan niet zo snel...... meer te doen dan mij druk maken over tv kijken.

     

    Gisteren alle conncectoren en snoeren enzo... nog nagelopen en gestript. Opnieuw geprobeerd, helaas lukt echt niet. Ik ben ervan overtuigd dat mijn man iets over het hoofd ziet,maar je weet vast wel hoe dat gaat........

     

    Ik bel nu een bedrijf. Laten die het maar zeggen.

  3. Help!! kan iemand deze arme vrouw helpen.

     

    Afgelopen week hield ineens ons bereik ermee op. Het ging van geen geluid, naar wel geluid, soms beeld weg, dan weer terug enzovoort. Totdat het 48 uur later helemaal weg viel. OK. blijkbaar is de schotel of de kop verdraaid.... of is er iets anders aan de hand. Wij zijn geen onhandige schotellaars met 4 schotels die wij hier hebben hangen bij ons huis en de vakantiehuizen die wij verhuren en manlief heeft vier weken geleden nog een schotel opgehangen en uitgericht bij het huis van zijn ouders in Frankijk. Ook geen probleem.... maar nu... wat hebben wij allemaal geprobeerd:

    1) De DUO-lnb hing met de kop in de 19.2 toen deed die het na het afstellen wel, maar geen bereik op de 23.5 Aangezien deze situatie toch al niet ideaal was dat toch maar eens veranderd.

    2) De kop nu in de 23,5 en afgesteld. 82 % bereik, 19.2 niets, nadda noppes... ik zie niet eens dat er wat veranderd als hij aan het afstellen is.

    3) Ok, zullen de bomen in de weg zijn gegroeid..... schotel 1,5 meter hoger gehangen, nog 1 meter hoger dan de schotel die ernaast hangt en het wel gewoon doet. Ook geen oplossing.

    4) kop stuk? Vandaag nieuwe gehaald en jullie raden het al..... nog steeds niets, nadda, noppes op de 19.2, terwijl de 23,5 zijn beste bereik ooit geeft met 82%.

     

    Wat kan hier fout gaan???

     

    Alle optie's en checklist zijn welkom. De kop, afstand tot schotel en schotelgrote versus kop - afstand zijn gecontroleerd en kloppen. Dat is ook logisch want het heeft 4 jaar prima gewerkt ( toen hebben wij de DUO-lnb opgehangen en dus zelfs met de 19.2 in de houder).

     

    Kortom; Help! Als er iemand in de buurt van Delfzijl - Slochteren - Hoogezand - veendam wil komen kijken, dat mag altijd!

     

     

  4. Ondanks dat wij redelijk ervaren zijn met afstellen schotels en lnb... lukt het bij 1 schotel niet. ( even voor de info: hebben vier schotels hangen thuis op verschillende plekken ivm. vakantiehuisjes ). Deze moest twee weken geleden over naar een dubbele kop ivm. eindigen sd zenders.

     

    Nu krijgen wij niet voldoende kwaliteit op de 23.5. Hij komt niet verder dan 58% ... en dat is net niet genoeg ( soms wel net beeld, meestal niet ). Wat kan de oorzaak zijn? Ga er maar vanuit dat de hardware werkt en de schotel - kop afstand ook klopt. Maar bomen..... hoe erg kunnen bomen het bereik verstoren. Bomen staan niet kort erop.... circa 30 meter... maar de uitrichting is wel richting de bomen. De 19.2 werkt overigens prima!

     

    Is er trouwens iemand in de buurt van Hoogezand - Delfzijl - Veendam die zin heeft om dit te bekijken? Of kan ik een foto uploaden waarmee jullie mij kunnen helpen? of kan ik zelf iets doen om te testen?

     

    Dank alvast!

  5. Nou... uiteindelijk alles nagelopen, fabrieksintellingen gezet en toen deed hij het. Weet dus niet exact wat het probleem is geweest, omdat ik verschillende dingen heb nagelopen ( o.a. kabels losgehaald en opnieuw vast gezet ). Nu volgende probleem...... :cry:

  6. Het is daarom dat ik zeg van de kaart er anders in te steken.En ook eens controleren of het de juiste kaart wel is want je weet nooit wat er gebeurd als je verhuurt

     

    Nou ben ik Nitwit, vrouw en blond...... maar dát komt goed. Echt geloof mij!

    Verkeerde kaart kan niet, want ik wissel ontvanger én kaart. Dus dit is mijn eigen kaart.

     

    Ik ga nu in ieder geval weer een poging doen incl. bellen met CD. Joepie... altijd fijn. Hoewel de techneuten vaak wel prima zijn!

  7. Heren, allereerst bedankt voor de antwoorden en nieuwe vragen.

     

    Hij is overigens een zij. :P

     

    Wij hebben in dit geval te maken met twee verschillende schotels, en voor de overige huisjes heb ik nog twee schotels hangen. Dus de 8 ontvangers zitten niet allemaal op dezelfde schotel. Het betreft een duo-lnb met 4 uitgangen, het is een standaard ding zonder switches etc. ertussen.

    En in 99 van de 100 x gebruik ik mijn eigen kast om er voor te zorgen dat de huurder per direct weer kan kijken en dan regel ik de ontvanger die het niet doet weer in voor mijzelf. Dit gebeurd bijna nooit, omdat het over het algemeen gewoon werkt of ter plekke bij de huurder op te lossen is. Ik merk overigens wel een zeer groot verschil tussen de gecertificeerde ontvangers van CD en de overige. Die laatste groep geeft wel meer problemen en wat vaker 'opzienbarende-hij-doet-het-ineens-na-3x-opnieuw-scannen-wel' ergernissen. Herkenbaar? Zal wel niet .... jullie zijn natuurlijk profs. :grin: .

     

    Maar nu... ik denk inderdaad dat de oplossing gezocht moet worden in de diseq instellingen. Dus daar ga ik maar weer eens mij klooien.  Ik volg wat hierboven getypt is.

     

    Blijft natuurlijk vreemd dat ik ook op de 23.5 zenders de melding 'gecodeerd' signaal krijg... maar goed het ligt nooooooit aan CD. Maar altijd aan de niet gecertificeerde ontvanger ( mevrouw.... wij hebben een leuke aanbieding voor u..... ).

     

    Dat digitenne schijnt hier geen succes te zijn... iets met buitengebied en bomen enzo.....Overigens nooit zelf uitgeprobeerd.

  8. Jongens, ik word gek.... gelukkig zijn jullie er!

     

    Het volgende: een van de onze huurders had weer eens met zijn vingers aan de knopjes gezeten, dus werkte het niet. Geprobeerd om weer werkend te krijgen maar dat lukte niet ( definitie van werkend: HD-zenders CD, kortom niets spannends ). Het probleem zit hem in de ontvangst van de 19.2. Aangezien ik zeker wist dat de schotel goed staat uitgericht ( zitten namelijk nog twee huizen op die schotel en die hebben wel gewoon ontvangst. )  Ik heb ook nog met transponders en diseq zitten klooien ( op sommige transponderstanden gaf de 19.2 wel bereik... ) maar daar heb ik ook helemaal geen verstand van, dus wist ook niet precies wat ik aan het doen was.

    Uiteindelijk manlief vanochtend onze ontvanger er neer gezet en toe werkte alles weer.

     

    Maar ja... je voelt hem al aankomen... nu heb ik de ellende in mijn eigen huis. Ook hiervan weet ik 1000% zeker dat de schotel goed staat. En toch krijg ik geen enkel bereik op de 19.2. Ja als ik een beetje klooi met de transponder bijv. 10744 H 22000 dan krijg ik bereik, maar ook geen idee trouwens wat het inhoudt.. ).

     

    Nu weer zenderlijst ingeladen en ik ontvang alleen de 23.5 en trouwens ook dan kan ik bijv. NPO 1 niet zien, want krijg de melding gecodeerd signaal.  Wat natuurlijk ook vreemd is....... de regionale zender pakt hij op 23.5 dus ook niet. Maar dat kan komen omdat je via 19.2 de zenderlijst in moet lezen en tja... als die niet 'gezien' wordt dan is het lastig.

     

    Iemand een idee. Oh dit betreft een Alma S-2103 ontvanger.

     

    Als iemand overigens nog een idee heeft om van CD af te kunnen in het buitengebied ( dus geen kabel ! ) ik houd mij aanbevolen. Moeten wel acht ontvangers kunnen worden aangesloten.

     

  9. Zo....het heeft even geduurd ( kwam een baby tussendoor ), maar de oplossing is daar!! De lnb was niet geschikt voor een schotel van 80 cm. Dus nieuwe lnb geplaatst en nu werkt het allemaal.

     

    Wat bijzonder blijft....dat de vorige opstelling, toch ruim 3 weken heeft gewerkt....zal wel pure mazzel geweest zijn.

     

    Heren, bedankt voor de tips. Jullie zien mij vast weer eens verschijnen.

  10. Hmm... even snel reageren.

    Ik zal zsm terugkomen op formaat schotel en LNB-afstand. In ieder geval is het niet mogelijk de schotel te verstellen, die zit met 3 pennen vast in de muur verankerd, is afgesteld op 19.2 ( ik denk dat de schotel wel al rustig 15 jaar oud is....) hebben wij overgenomen van de vorige bewoners.

     

    Het weekend gaan we er weer eens rustig naar kijken en alle installatiestappen maar opnieuw doen.

     

    Wat ik nog steeds vreemd vind is dat wel zeker 3 weken goed hebben kunnen kijken, dus niet eens haperend, gewoon goed.

     

    Na het weekend zal ik mij weer melden ( mits de baby zich niet aandient... ) , ook met de maat van de schotel en wellicht zelfs een foto'tje maken.....

  11. Allereerst dank voor jullie reacties en TS is een zij en geen hij. De hij in mijn gezelschap ( mijn man dus ) heeft niets met apparatuur....... en wil er ook graag verre van blijven. Dus is dat mijn afdeling. Helaas voor hem moet hij wel op de ladder op het moment, want ik ben hoogzwanger, dus dan laat ik ladderen voor nu wel aan hem over.

     

    Het verhaal nog even kort samengevat:

     

    We hadden een schotel met één kop en twee mogelijkheden voor kabels, deze werden ook beiden gebruikt. De schotel was uitgericht op de 19.2 Toen hebben we een ander abonnement afgesloten bij CD en moesten we dus een dubbele kop monteren. In eerste instantie leek dat niet te lukken, omdat de ontvanger wel bereik aangaf op de 19.2 en ook op de 31,5...... de volgende dag deed het, het allemaal wel. Ik check het ontvangst ( = % ) op de ontvanger.

    Wij helemaal blij. Maar ineens begon afgelopen week het geluid niet meer synchroon te lopen, leek het erop dat de receiver bleef hangen, na uit-aanschakelen deed hij het wel weer, had ik zaterdag eerst wel ned. 1 in HD, toen niet meer en toen weer wel en op zondag deed geen enkele zender van 23.5 het meer. ( in mijn vorige post melde ik dat ik ook RTL4 ineens niet meer had, maar dat was Nitwitterigheid... was RTL4 HD en we hebben geen HD-abbonement afgesloten.... ).

    Gisteravond alle mogelijk opties geprobeerd... langzaam draaien, snel draaien, alle kabels weer los gehad, maar helaas helemaal niets. En dat is een beetje tegenstrijdig in verhouding tot de eerste montage, want toen deed het het eigenlijk best vlot.

     

    Nu in ieder geval twee vragen: hoe gevoelig is de afstelling... is dat echt mm werk?? Wij hadden het idee van niet. En hoe check je of je goed zit... ik kijk dus op de tv, terwijl mijn man draait, maar correspondeert dit vlug genoeg om het op deze manier te kunnen doen. We hebben ook wel zo'n apparaatje wat een piep geeft, maar ja die piept wel omdat de 19.2 wel gewoon wordt bereikt.

     

    Aangezien jullie echte profs zijn, snap ik dat alles moet kloppen met elkaar, maar wij doen het al jaren met houtje-touwtje ( allerlei verschillende merken etc, en de bekabeling waar jullie tenen vast krom van gaan staan.... ) maar dat heeft altijd prima gewerkt......

     

    Op dit moment is het probleem dus dat de Astra 23.5 niet wordt gevonden. En als klap op de vuurpijl kunnen wij op 1 tv wel Veronica ontvangen en op de andere tv ( en dus andere receiver ) niet.......... Hoe kan dat nu?

  12. Er gaat mogelijk iets mis met de instellingen in de ontvanger. Wellicht staan de diseqc-instellingen niet (meer) goed. 

     

     

    Hmm... dat zou kunnen. ( ik durf je als Nitwit natuurlijk niet tegen te spreken...... ;) ) maar dan gaat dit op 2 ontvangers fout? Er zitten er namelijk twee aangekoppeld. Kan, maar lijkt mij minder logisch.

     

    Overigens begonnen de problemen van de week al ( tenminste dat denk ik ) dat voor ons gevoel de ontvanger bleef hangen..... uit doen en weer aan en dan deed hij het weer, ook het geluid liep achter op ( soms ) op het beeld. Gaat met deze extra info wellicht een lichtje branden?

     

    Oh ik kan er zo slecht tegen als dingen gewoon functioneren en dan zonder reden het niet meer doen......... kan ook de lnb stuk zijn?

  13. ThanX heren voor de reacties. Blijkbaar lag het aan mijn onhandigheid, want de volgende dag werkte het gewoon......tv en ontvanger aan en uit gedaan en daar waren alle zenders.

     

    Met de nadruk op waren, want sinds gisteren doen de zenders van de 23.5 het dus ineens niet meer....terwijl het 100% zeker is dat de kop niet verdraaid is en ook de schotel zelf niet. Man lief heeft alles goed vastgedraait.......

     

    Iemand een idee hoe dit nu weer kan?

  14. Heb je de diseqc selectie in het menu van de ontvanger aangepast op de duo kop?

    Weet de ontvanger welke ingang voor welke satelliet gebruikt wordt?

    Dat diseqc heb ik inderdaad op de ontvanger zien staan, moet ik daar iets mee? Ontvangt hij anders sowieso geen signaal?

    Ik heb geen twee draden naar de ontvanger.....dat hoeft toch ook niet? Of snap ik jouw nu niet? ( ik ben een nitwit op dit gebied ).

  15. Beste satnitwit

    Welkom op dit forum

     

    Betreft het een schotel in Nederland of in het buitenland?

    Welke schotel heb je precies en welke duo-lnb?

    Het betreft een schotel in Nederland. Geen idee wat voor merk schotel, ons kennende 'de goedkoopste'.

    Duo-lnb gekocht bij satellietwinkel, ook de goedkoopste......

     

    Oh en bedankt voor het welkom heten.....ik kom vast vaker.

     

    Even kort waarom ik tv kijk met satelliet: omdat er geen andere oplossing is. Geen kabel, digitenne werkt niet goed ( schijnt, heel erg buitengebied ). We zijn dus gedwongen tot canal digitaal, iets waar ik vreselijk baal......on-klantvriendelijk, te commercieel bedrijf. Wij zijn ook nog eens geen echte tv-kijkers, dus veel geld eraan uitgeven doen en willen we ook al niet.

  16. Beste Techneuten,

     

    Wij wilden een duo-kop plaatsen om toch maar een paar zenders meer te kunnen bekijken.

    Nu zit de kop erop, we ontvangen de zenders op de Astra 19.2 wel, maar de 23.5 niet. Wel kan ik aan de ontvanger zien dat ik bereik heb op de 31.5....... kan dat? En wat doen we fout.

    Ik lees tegenstrijdige adviezen over welke kant van de dubbele kop, zeg maar de 'hoofdkop' moet zijn, waar je hem dus vastmaakt. Iemand een eenduidig antwoord? Moet de vrijhangende kop dus de oostelijke of de westelijke zijn en moet de kop dus naar enigszins met de klok meegedraait worden of juist tegen de klok in.

     

    Hopenlijk kunnen jullie ons verder helpen.Oh en bedenk dat je bij het antwoorden te maken hebt met een absolute 'nitwit'

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...