Ga naar inhoud


RCduck7

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door RCduck7

  1. Het eerste hielp niet. Dan maar terug naar de fabriekinstellingen en de DiSEqC aangepast. Het viel me op dat het signaal van Astra 3 heel zwak was. Maar toch na het opnieuw laden van de zenderlijst had ik alle zenders terug. Klopt het dat Astra 3 geen signaal geeft omdat ik geen LNB heb die de franse zenders kan onvangen?

    Alleszins heel erg bedankt!

  2. Sinds enkele dagen telt mijn zenderlijst maar tot 119, daarvoor tot 800 en meer... Ik heb de decoder al eens opnieuw opgestart en laten zoeken naar een update maar zonder resultaat. De decoder is de Philips DSR 8121 en heb Triple LNB. Ik moet wel zeggen dat ik voordien over het algemeen niet echt tevreden was over de decoder, met de laatste weken het regelmatig uitvallen van de decoder.

    Maar dit laatste is gewoon helemaal niet leuk meer. Toets ik een zender in boven 119 wordt deze gewoonweg niet weergegeven. Manueel via de zenderlijst er naar toe gaan ook niet want deze stopt met weergeven aan 119.

  3. Net een doos besteld met TV/FM en 2 x sat. Enkel de SAT verbindingen zullen worden gebruikt. Voor internet neem ik dan een apart doosje ernaast. Morgen slijp ik een gat erbij dan voor het internetdoosje. Jammer dat het doosje in de foto hierboven niet meer beschikbaar is. Ik vond wel nog een andere webshop van dit maar die verzonden ze enkel per 50 stuks! Jammer maar ik moet er mij bij neerleggen.

    Ik vind het vooral eigenaardig dat dit soort dozen moeilijk te vinden zijn. En men zou toch ook wel verwachten dat bvb TV vlaanderen deze zou aanbieden. Maar neen, het wegwerken van de kabels van hun abonnees is hun zorg niet.

  4. Waar de afbeelding vandaan komt is zo te vinden: rechts klikken en afbeelding zoeken met google.

    Maar daarmee heb je nog niet meteen het product.

    Als je in google  EAN 4024035000251

    intypt vind je wel wat links.

    Dat zou dan geschikt zijn voor telenet? Cat5e of CAT6 moet dit zijn geloof ik. Ik zie wel 8 polig modulair als ik er iets over vind.

    Een andere vraag, niet met perse met satelliet verbinding te maken...

    De gebruikelijke stopcontacten voor internet (zoals van Niko bvb), kan je gewoon je kabel die uit de muur komt erin pluggen of is moet je daarvoor draadjes solderen?

  5. Na wat opzoekwerk lijken de Linux receivers ideaal. Ik ga er nu nog niet mijn huidige receivers voor weg doen. Ik ga eerst nog even wachten of TV Vlaanderen daadwerkelijk de stekker er gaat uit trekken voor SmartWi en Clone+ bij een volgende update. Dus TV Vlaanderen heeft dus de SmartWi nog aangeboden in hun shop?? Of enkel aanbevolen? Ik vraag me dan af wat ze met die ontevreden klanten gaan doen eens het niet meer gaat werken.

  6. Ik heb een 64cm, dat was de standaard maat bij TV Vlaanderen enkele jaartjes geleden. Groter dan dit blijkt slechter te zijn voor een Triple LNB als ik zo rondsnuffel op het net.

     

    En de download "quick signal" voor een Linux receiver zou de ontvangst veel beter moeten maken was ik recent toegelicht. Al weet ik nog niet het fijne ervan hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

     

    Ik kijk zelf eigenlijk niet heel veel TV, enkel film en eens discovery ofzo. Doe het enkel voor vrouw en zoontje. Maar zoals velen hier waarschijnlijk wil ik investeren om in de toekomst zoveel mogelijk voordeel te halen zonder maandelijks bij te betalen. ;)

  7. Nou.

    Zo vaak valt het beeld niet weg toch?

     

    Zit ergens op 72% ontvangst en 45% kwaliteit. Kan me voorstellen dat bij 99% het bijna nooit wegvalt. Ik zit met een triple, die staat op een stand dat een compromis is tussen astra 19 en 23 geloof ik. Dacht dit ergens gelezen te hebben, spreek me tegen als dit onzin is. Ik kan natuurlijk nog eens proberen of ik er meer kan uitkrijgen door te schotel te richten. Iets meer naar links of rechts bracht geen verbetering laatste keer. De 30° in hoogte kan ik misschien nog eens op 29 of 31° proberen.

  8. Een oplossing voor neerslag zou al veel frustratie wegnemen bij het vrouwtje. Veel informatie en zo ook veel vragen van de laatste 2 posts. Geen idee hoe dit allemaal in mekaar zit. Ga dit allemaal eens inkijken en/of er een topic over starten. Je mag me ook altijd een PM sturen.

  9. Mijn advies is om zowel smartwi als clone+ oplossingen links te laten liggen. De kans is groot dat deze bij een volgende firmware update niet langer zullen werken.

     

    Waarom denk je dat smartwi of clone+ niet langer meer zullen werken. Vanwaar heb je die info?

     

    ik weiger om elke maand 2,50 euro bovenop mijn abbonement mijn leven lang bij te betalen voor een 2 de kaartje. Dit is niet rechtvaardig als je weet dat je vroeger in elke kamer tv kon kijken waar een coax aansluiting voor handen was. Ik begin al spijt te krijgen dat ik TV Vlaanderen heb aangeschaft, het is mimmers een grote investering die je bij Telenet en Belgacom niet hebt. En bij zware bewolking of neerslag heb je geen beeld meer.

  10. Het kan verkeren.

    Eerst wordt de SmartWi gepromoot op de Tv Vlaanderen website.

    Dan verdwijnt de promotie heeeeeeel stilletjes zonder enige verklaring of toelichting.

    En nu laat een ingewijde van TV Vlaanderen ons weten, onofficieel weliswaar, dat de SmartWi en Clone+ binnen kort niet meer werken.

    TV Vlaanderen heeft echt heel weinig in te brengen bij de M7 groep

    Waar haalt u die informatie vandaan dat SmartWi en Clone+ binnenkort niet meer gaan werken?? Is dit juist recent meegedeeld? Als dit zo is dan heeft het geen zin dat ik 1 van de 2 aankoop.

  11. Ok, maar momenteel werkt het dus. De meest logische reden is dat het niet meer zal werken op toekomstige decoders als TV Vlaanderen er graten in ziet.

    Welke verdelers of online verkopers verdelen de Clone+?? Vind het niet zo direkt als ik Clone+ google.

    Reageren via PM, linkjes naar winkels zijn niet toegestaan.

  12. Nog een vraagje. Dus de Philips DSR 8121 en 7121 ondersteunen mediaguard om de Clone+ te laten werken? Daar ze met de M7 SAT801 al niet werken is het mogelijk dat TV Vlaanderen mogelijks een update doorvoert zodat die niet meer werkt op mijn decoders?? Kan me voorstellen dat Canal Digitaal/ TV Vlaanderen het liever niet had gezien dat de clone+ bestond.

  13. @RCduck7

     

    Met een Multiroom Smartcard Splitter Clone+ kan je de kaart delen met meerdere decoders. 

    Wel even opletten, de M7 sat801 werkt hier niet mee, maar de oudere CanalDigitaal/ TV Vlaanderen decoders wel.

     

    Hier vind je informatie over de Clone+

     

    Ben je in het bezit van Linux decoders dan kan je de kaart delen via je netwerk en heb je dus geen 2e of 3e kaart nodig.

     

    Dit lijkt me zeer intressant! Niets dat je dan tegenhoud om eventueel zelfs een 3de decoder aan te sluiten (heb nog 1 coax aansluiting over op de Triple LNB). Ik denk dat ik dit ga bestellen. Dus dit kost éénmalig 109 euro en voor de rest ben je ervan af dan??

  14. Ja, niets aan te doen dan.

    Of je moet de decoder volledig uitzetten met de schakelaar aan de achterkant van de decoder.

     

    Ik wist overigens niet dat deze decoder nog nieuw te koop is.!

    Vandaar mijn advies om de decoder schoon te maken.

     

    Dat kan dat hij niet meer te koop is. Deze heb ik nieuw gekocht met een korting van TV Vlaanderen maar stond een tijd aan de kant door verhuis en andere werken.

  15. Bedankt voor je reactie sprietje. Hij staat niet in een kast maar wel zo dicht mogelijk tegen de muur. Een spelconsole staat ernaast met een 4 tal cm tussenruimte en rechts ervan een surround versterker. En een klein plastic HDMI schakel doosje van 10 bij 10 cm staat er bovenop, maar zonder verluchtinggaatjes in het gedrang te brengen. Dit gezegd zijnde voor de rest open, niet in een kast of tv meubel, hij staat bovenop een kast. Wat ik wel verwonderlijk vind is dat ik op mijn gewone HD ontvanger zonder recorder meer verluchtingsgaatjes terugvind tov op de ontvanger met recorder niet. Het is nu niet zo dat hij in standby bijna constant ventilleert, soms maar.

     

    Ik heb ook een ander onderwerp gestart. Als je zo vriendelijk wil zijn dit eens te bekijken.

    http://www.sat4all.com/forums/topic/335599-totale-kost-2de-smartcard/?do=findComment&comment=2186307

    Kun je je ook aansluiten bij de mening van Gerard of heb ik nog andere opties??

  16. Ik heb nu een een 2de decoder/recorder aangesloten een mijn triple Quad LNB. Ik heb maar 1 kaart, dus moet die versteken afhankelijk waar ik wil kijken. Ik kan dus ook niet 2 TV's tegelijkertijd met ontvangst laten spelen. Wat is nu de totale prijs voor een (standaard) 2de kaart?? De verdeler zegt 90 euro voor de kaart, 30 euro voor activatie en 2,50 euro per maand bovenop mijn abbonementskost.Veel te veel naar mijn zin als je de 2de ontvanger/recorder ook nog eens in rekening brengt. Klopt dit verhaal? Op de website van TV Vlaanderen vind ik niets weer over die 90 euro voor de kaart. Is er een goedkoper alternatief zodat ik 2 TV's kan laten spelen tegelijkertijd?? Eén, VTM en Kzoom op de 2de kaart is al uitstekend voor het vrouwtje en zoontje.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...