Ga naar inhoud


paulduizend

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door paulduizend

  1. Toch is het een groot nadeel bij kijken via satelliet dat je toch steeds extra kosten hebt.

    Een extra LNB omdat zenders op twee satellieten gaan, satellietontvangers die slecht werken en gerepareerd moeten worden of de vuilbak in kunnen (je kunt over alle ontvangers geloof ik wel op internet rondstruinen en problemen vinden, ik zou niet weten welke goed is en enkele jaren gewoon werkt zoals het moet).

     

    Ben erg tegen kijken via kabel, heb dat ook geprobeerd anderhalf jaar geleden toen mijn STB voor sateliet kapot ging maar vond het niks.

    Kreeg een nieuwe ontvanger van TVV maar die werkt ook niet goed, valt soms uit, gids werkt heel slecht enzo.

    Ga binnenkort verhuizen en weet nog niet wat ik ga doen, maar alweer een groot bedrag investeren heb ik geen zin in tenzij ik zeker weet dat het voor lang is. En dat weet je nooit, goede producten worden niet meer gemaakt, dat ben ik eens met mijn naamgenoot uit nijmegen.

  2. het is vandaag gelukt!

     

    Ik heb nu de grootste schotel op astra 23 gericht en de iets kleinere op astra 19, en het loopt via de disecq-switchen en het werkt.

     

    Oorzaak van de moeilijkheden is gewoon de apparatuur.

     

    Ik begon vandaag met het uitrichten, met alleen de grote schotel op de Topfield. Die stond ingesteld op alleen de transponder van omroep zeeland op Astra 23. Ik had er de sathfinder tussen. Ik had hem eerst op de sateliet met BBC (op 28) dus hoefde maar een klein stukje te verdraaien naar rechts. Mbv de sathfinder vond ik signaal en bracht die tot het sterkste signaal. De topfield ontving hem 99 procent maar 0 procent kwaliteit. Bij het zoeken op de transponder vond hij toch omroep zeeland en nog een paar van die lokale omroepen van NL.

    Ik sloot de m7sat  ontvanger aan en die ontving alle zenders van die sateliet zonder probleem.

    Dus de topfield kan ik gewoon ook niet vertrouwen. Ik had die transponder nog toegevoegd aan de Astra satelilet die er ingeprommaard zit maar dat haalde ook niets uit. De astra3 sateliet die er ook al in zat, die is helemaal dood in de topfield sinds vandaag.

     

    Het uitrichten op Astra 19 graden lukte hierna probleemloos. Ik moet die nog finetunen want alleen de zender vier, vijf en 2B ontvangt ie nog niet. Al de rest wel. Maar de tijd vandaag is op. Ik heb dan de disecq-switchen erop gezet en dat werkt ook. Met de m7sat ontvanger dus nog steeds.

     

    Andere keer dus nog de tweede disecq-switch erbij voor de tweede tuner en dan is dat allemaal klaar.

    Ben benieuwd of de topfield het nog gaat kunnen. Ik heb met die altijd al, vanaf het begin, moeilijkhede gehad met de tuners. Ik wed dat als de zenderlijst er in gezet zou worden, dat ie het doet. Maar de goed zenders allemaal zelf inladen door middel van de zoekfunctie dat is altijd al slecht gegaan. Bij het menu instellingen-LNB als je dan verandert van sateliet en terug gaat, kan het zomaar zijn dat je van volledige ontvangst naar bijna niks gaat of andersom.

    We zien wel.

     

    Groeten en allemaal bedankt voor de reacties en priveberichten.

  3. witmo, ik had nergens aangezeten toen het beeld vandaag weg was...ben niet zomaar aan het draaien.

     

    Ik heb je aanwijzing met die site wel gezien, de groene lijn, maar er is niks tegenover mijn huis als een weiland met wat struiken. Niet een punt om op te richten. Het richten komt ook wel erg precies. 

    Maar volgens mij licht het vooral aan die m7sat ontvanger. Daar valt bijna niet mee uit te richten omdat die veel te traag reageert. Soms geeft ie op de twee satelieten dan wel 90 procent ontvangst (´goed`)  maar is er toch geen beeld. Maar blijkbaar moet je daar 5 minuten op wachten.  Zo kan het inderdaad een paar dagen duren....

    Ik had de topfield er nog even opgezet toen het minder regende.  Ik heb nu de astra op 23 weer terug, nog niet 100 procent want de topfield laadde de zenders van het pakket nog niet.  Ik sloot de m7sat801 in weer aan want daar zat de zenderlijst in en kon toen toch die sateliet ontvangen.

    Misschien is mijn satfinder ding ook niet helemaal goed meer dan, want daarmee probeer ik fine te tunen.

  4. 29,3 graden kun je niet aflezen op de triax schotel. Je kunt het schatten tussen 29 en 30. 

    Heb je beeld, en draai je dan de vleugelmoeren vast, dan is het beeld weer weg want de positie veranderd daardoor al.

     

    Gisteren had ik beeld op Astra 19, vandaag weer alles weg. Krijg het niet meer teruggevonden want heb het even geprobeerd in de regen.

     

    Dus de tweede week geen tv... :(

  5. Uit mijn hoofd gezegd staat de hellingshoek op 29 graden voor de astra op 19.   Maar ik vind die gradenboog op de triax nou niet echt dat je zegt dat is een heel precieze markering. In ieder geval, die sateliiet ontvang ik nu ook en kan ik kijken.

     

    Zoals gezegd, moet ik de andere nog zoeken maar was laat thuis en het regende hard. Wil dat gaan doen met de topfield.

    Dat doe ik dus met de nieuwe, grotere schotel. Ik had gevraagd: Astra 23 , die moet ik dus iets links en iets lager zoeken dan de Asta op 19? Twee schotels dus! niet de LNB`s naast elkaar, maar twee schotels onder elkaar gemonteerd op dezelfde mast, met ieder 1 LNB.

  6. oke weer een hoop informatie, waarvoor veel dank.

     

    Ik gebruik nu dus beide schotels. Op 1 schotel heb ik al ASTRA 19 gevonden.

    De tweede schotel uitrichten op Astra 23 lukte waarschijnlijk niet omdat ik de M7.. gebruikte, gezien de reacties hierboven.

    Ik had gisteren 1 seconde beeld op die astra 23, waarna ik hem niet meer terugkreeg.

    Ik zal het proberen met de topfield.zodra het weer het toelaat.

    Moet lukken.

     

    Verder info: Ik zit in Belgie dus pakket van TVV en de ontvanger ook. De ontvanger kreeg ik een tijd terug gratis omdat ik toen problemen had met de topfield, de tuners waren kapot. Deze is gerepareerd ondertussen, vandaar dat ik ze nu beide heb.

     

    De schotel komt van een satelietwinkel in Nederland( s hertogenbosch), of dat een specialist was weet ik niet. Een turk die de hele wijk zo te zien van schotels heeft voorzien. Ik moest zaterdag toevallig in de buurt zijn vandaar die oplossing. De satellietwinkel in mijn omgeving, Kermt, vond ik nogal klantonvriendelijk en daar wilde ik niet terug.

    De specialist van TVV kost volgens mij minstens 50 euro en als hij een trapje moet gebruiken nog meer.

     

    Maar ik kom er wel uit mensen. Gaat lukken, mede met jullie tips.

  7. ik heb de astra op 19 gevonden. Deze ontvang ik nu met mijn oude schotel met een nieuwe LNB.

    Daarboven heb ik op dezelfde mast de nieuwe, iets grotere schotel (ongeveer 90 cm) met de andere nieuwe LNB gehangen, daar wilde ik vandaag de astra op 23  zoeken.  Ik krijg die niet gevonden. Ik krijg steeds de engelse zenders van astra op 28 of een van de andere astra satelieten op 19 met duitse zenders. 

     

    Moet de Astra op 23 met die bovenste schotel lager richten als de  astra op 19? En iets links.

     

    Bovendien kan ik met de M7 DSR8141   (ik had het daarboven verkeerd gezegd)   niet de disecq bedienen. Ik krijg dan een zwart scherm. Maar hiervoor wil ik nog een betere kabel uitproberen, kan daar aan liggen. Met de topfield dit nog niet uitgeprobeerd.

  8. mensen,  ik ken niemand met een schotel....

     

    ik ben er thuis zelf al dagen mee bezig geweest, advies op afstand is lastig...... wel bedankt hiervoor maar met alles wat ik vind op internet lukt het niet. Ik zal wel een sukkel zijn.

     

    Ik wil geen kabeltelevisie, maar de schotel terug op orde krijgen.

     

    Enige wat ik kan voor morgen is nog eens richten met 1 LNB, dat lukte wel op de astra 19. De Astra 23 heb ik niet kunnen vinden.

  9. totale wanhoop hier na de nodige investeringen....  net nieuwe schotel met nieuwe LNB´s aangeschaft na problemen en volldig uitvallen van de ontvangst.

     

    ik kom er echt niet meer uit, ben uren aan het richten geweest maar ik vind maar 1 sateliet.

     

    Heb gewoon hulp nodig van iemand met goed apparatuur en verstand van zaken om het op te lossen.

     

    Ik heb alles al geprobeerd, mijn sathfinder is kapot denk ik en ik denk dat 1 van mijn ontvangers ook kapot gegaan is.

     

    Heb alleen nog de m7sat801 van TVV  en om daar iets mee te zoeken is volgens mij zo goed als onmogelijk.

     

    Wie kan mij en mijn gezin uit de brand helpen... al een week geen tv meer en nog veel langer is niet leuk voor de family.

     

    totaal wanhopige paul

     

    Het is in zuid-limburg belige omgeving sint truiden-tongeren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...